• 9.377.064 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Fergus "Fergie" Colm

Stephen MacRay

avatar van michielo77

michielo77

Dit genre film is vrij beperkt. De verhaallijnen lijken altijd sterk op elkaar. Het is een race tussen politie en boeven of de boef gepakt wordt, ofdat zij ontkomt. Je kunt The Town zelfs een beetje voorspelbaar noemen. Echter hij is zeker super spannend (want wellicht loopt het toch niet zo af als dat je denkt) en sterk geacteerd (en geregeseerd).

Mijn Review

avatar van arno74

arno74

We hebben al zoveel bankrooffilms gezien de afgelopen jaren dat ze mij in ieder geval begonnen te vervelen. Deze vond ik echter verfrissend, de film kijkt wat verder dan het typische plan-uitvoer-en-vlucht-verhaal waar de vele andere bankrooffilms om draaien. Ik vind het daarom tussen de 3,5 en 4 sterren waard.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer de zoveelste overvallersfilm. Komt ie ongelegen? Nee! The Town was wat mij betreft ook weer zeer geslaagd. Met niet alleen een prachtige rol van Affleck, nee hij heeft de film ook nog keurig geregiseerd. Om te beginnen is de film wel erg mooi opgebouwt en de zowel moderne als achterbuurt kiekjes van Boston zijn mooi geschoten. De film begint zoals gewoonlijk met een spectaculaire overval en een aaneenlopend verhaal. Opzich gebeurd er nog weinig en lijkt het weer erg op een typische Amerikaanse film, maar toch blijft zo'n achterstandswijk-verhaaltje wel leuk om te zien want het draait er toch wel weer om hoe je via dat op het slechte pad komt. Daarnaast waren die rolletjes van Renner ook mooi en Rebecca Hall. De film lijkt ook met het moment steeds harder en rauwer te worden, ook vooral met die scenes tussen Doug en Claire, vooral dat moment waarbij Claire Doug in de val wil laten lokken. De verdere overvalscenes zien er ook erg gelikt uit en de actiescenes zijn weer lekker spectaculair en helemaal op zijn Heat's. De kogels willen nog wel eens om je oren vliegen.

Het einde is ook wel mooi maar ook weer een beetje cliche.

Maargoed, The Town kan beslist wel in de robberyfilm lijstje. Uitstekende film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Vlotte misdaadfilm met schromelijk overdreven actiemomenten. Wie wel eens in Boston geweest is, weet dat zo'n achtervolging met auto's dwars door de stad helemaal niet kan. Ook in de binnenstad van Boston zitten de wegen overvol (de doorgaande wegen zijn er daarom ondergronds). Dit minpuntje wordt rijkelijk gecompenseerd door een alleraardigste love story. En ook het einde is wel mooi gevonden.

Ik ben normaal gesproken niet zo'n fan van Ben Affleck, maar ik moet zeggen dat hij zich deze keer overtroffen heeft en ook zijn regie is zeker niet slecht. Ook "love interest" Rebecca Hall speelt een aardige rol.

avatar van david bohm

david bohm

Boeiende film over een aantal bankroven in Boston gepleegd door een groep vrienden uit Charlestown. Ben niet echt kapot van de acteerprestaties van de heer Affleck, gelukkig beviel de rest van de cast me beter. Het accent ligt naar mijn smaak iets teveel op de romantische verhouding van Doug met Claire maar over het geheel bezien een aanrader.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Lauwe misdaadthriller.

The Town lijkt meer dan eens op het geweldige Heat; of beter gezegd: wil meer dan eens lijken op het geweldige Heat. De overvallen en actiescènes lijken soms voor 80% gekopieërd. Het enige verschil zit hem eigenlijk in het verhaal, waar er hier geen subplot besteed wordt aan het leven van de politieagent.

Misschien omdat Ben Affleck dacht dat het 'hoofd'plot an sich interessant genoeg is. Helaas. Veel heeft het niet om handen. De personages zijn cliché en maken nog eens cliché keuzes ook.

Ben Affleck is zwaar ondermaats in z'n acteren. Hij straalt evenveel uit als een verdorde cactus. Rebecca Hall als love interest van de 'goeie crimineel' is eveneens twijfelachtig. Jeremy Renner is wat beter, maar wat is zijn personage ook weer zo cliché.

Af en toe wat rommelig, af en toe best strak. De misdaadgedeeltes zijn oké, het hele romantische subplotje daarentegen... Af en toe weet Affleck wat humor in de film te stoppen, onder meer door het gebruik van nonnenmaskers.

2,5

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Iets minder dan Gone baby gone, maar best een frisse film.

Het hele liefdesverhaaltje kon me gestolen worden, ook omdat ik het nogal eigenaardig vind dat een meisje vlak na een traumatische ervaring doodleuk op een onbekende vent afstapt om te vragen of hij geld over heeft voor de wasserette. Meestal durven mensen een week lang de straat niet op na een incident als deze. Schijnbaar zijn ze nogal wat gewend in Charlestown.

Opzich doet Affleck het niet slecht, qua accent en mimiek vind ik het best in orde. Ik vond vooral Jeremy Renner goed acteren. Dit soort rollen zijn hem echt op het lijf geschreven en ook in deze film speelt hij een agressief moordlustig type wat nooit genoeg krijgt. Voor een romkom hoef je hem niet te vragen trouwens, denk niet dat hij veelzijdig is.

Hierboven noemt Sergio Leone al de vergelijking met Heat, die ik toevallig gister ook maakte in een discussie met een vriend. Je kon wel zien dat Affleck leentjebuur speelde, maar opzich deed hij dat niet slecht, want ik zie dit soort achtervolgingsscènes veel te weinig de laatste tijd.

Halverwege de film kreeg ik echter meer sympathie voor de FBI (mogelijk omdat ik Jon Hamm in Mad men echt geweldig vind).

Zo nu en dan blinkt de film uit in spanning en actie, vooral de laatste "heist" zit hartstikke goed in elkaar, complimenten daarvoor.

Helaas vind ik de FBI dan ook weer slordig wanneer MacRay vanuit een telefooncel kan zien dat de FBI meeluisterd met hem en zijn geliefde. Ga dan niet met je kop zo voor een raam zonder gordijnen staan amateur!

Maar dit soort dingen kan ik Affleck vergeven, want de film steekt gewoon dondersgoed in elkaar.

Niet zo goed als Gone baby gone, maar nog steeds een dikke voldoende!

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een bankovervaller een relatie aangaat met een bankmedewerkster die hij eerder gegijzeld heeft. Deze film heeft veel raakvlakken met Heat maar de personages zijn zeker verschillend en de nadruk ligt ook veel op de eerder genoemde relatie. Een onderhoudend verhaal en de overvals-scenes zijn stuk voor stuk spannend in beeld gebracht. Verder weet regisseur Ben Affleck opnieuw veel aandacht en detail te schenken aan The Town (Boston) zelf.

avatar van simone1

simone1

Gezien het hoge gemiddelde nogal wat van verwacht. Valt dan toch tegen.

Een voldoende, maar meer ook niet.

Daarvoor vind ik de personages en de dialogen te stereotiep.

avatar van Leno

Leno

Goed gemaakte film met een goede cast en een prima verhaal. Het steekt allemaal goed is elkaar, toch heeft te film te lijden onder het feit dat alles al eerder is gedaan. Verder is de hoofdrolspeler iets te aardig (wat niet past bij zijn acties), puur om het publiek te pleasen.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vond 't een lekkere, no-nonsense actiefilm met een vlotte verhaallijn en prima acteerwerk. Omdat dit soort films niet vernieuwend zijn (overvallers, romantiek, gangsters, FBI) kan het snel saai worden maar The Town word dat nooit.

Ben persoonlijk absoluut geen fan van Ben Affleck maar moet 'm toch props geven voor de prestatie die hier neerzet. Als regisseur, en als acteur.

avatar van Mars4i

Mars4i

Goed gemaakte film die lekker wegkijkt. Echter het verhaal bevat niets bijzonders en hij loopt af zoals je van een Amerikaanse film verwacht. Echt Amerikaans zou zijn geweest als Doug en Claire samen in dat huisje aan het strand zouden zijn geëindigd 3 sterren.

avatar van derk4all

derk4all

Van de week The Town zitten kijken. Ik had er niet eerder van / over gehoord en was dan ook heel blij verrast! Het verhaal is dan misschien 'simpel' zoals sommige schrijven, ik vond het sterk. Lekker krachtig en vooral goed geacteerd. Ben op zich geen fan van Ben Affleck maar vond hem hier ijzersterk. Ook zijn medespeler, Jeremy Renner die ik herkende van de Hurt Locker waarin hij ook zo'n opgeschoten irritant persoon neerzette vond ik erg goed. Ben benieuwd of hij nog meer personages kan neerzetten, ga ik dan ook zeker opzoeken. Ik heb mij zeer goed vermaakt met The Town!

avatar van K. V.

K. V.

Deze had 'k al een tijdje liggen en me er ook eens aan gewaagd. 'k dacht eerder dat het een soort "The Bank Job" ging zijn, maar "The Town" is toch iets anders. Veel meer actiegericht. De cast deed het zeker niet slecht en was goed gekozen.

Verder zag het er goed uit en wist het me wel te boeien, ondanks de toch redelijk lange speelduur.

'k vond hem zeker eens het bekijken waard, maar 'k ben nu wel niet direct van m'n sokken geblazen.

avatar van Film Pegasus

Dat Ben Affleck beter uitdraait als regisseur dan als acteur, heeft het verleden al meermaals bewezen. Al moet ik zeggen dat hij z'n latere films (denk ook aan Argo) het zeker niet slecht doet. Dit is verre van de man uit pakweg Daredevil. Het verhaal van The Town is niet bijster origineel en doet zoals wel meer mensen hier, denken aan Heat.

De film heeft dan wel weg van Heat, ik moet eigenlijk toegeven dat de regie van Ben Affleck beter is dan die van Michael Mann. Al zat er in Heat meer pit in, mede dankzij het kat en muis spel tussen Pacino en De Niro. De personages in The Town zijn best wel goed gedaan en ook visueel is dit een mooie film. Misschien had het iets korter gemogen allemaal. Al merk ik dat het ook nooit echt saai wordt. Jeremy Renner kreeg een oscarnominatie, wat mij eigenlijk verwondert. Niet dat hij slecht is, maar zo speciaal vond ik hem ook weer niet. Pete Postlethwaite kreeg een BAFTA nominatie voor zijn rol. Het werd z'n voorlaatste film voor hij in 2011 stierf.

De film is sterk gemaakt, maar door het vrij magere script nergens speciaal. Ben Affleck toont vakmanschap en had hier met een betere scriptschrijver iets groots van kunnen maken. Nu is dit een sterke film die helaas niet lang zal blijven hangen. Maar het doet wel meer zien van de man en zorgt dat dit samen met andere recente films als Argo en Gone baby gone de wat mindere reputatie van Affleck serieus omhoog trekt. Hij is goed bezig!

avatar van Tasha27

Tasha27

Prima actiethriller over groep professionele criminelen waarvan er één verzeild raakt in een relatie met een slachtoffer van een door hen gepleegde bankoverval. Dit gaat helaas niet samen. Goede cast, prima acteerwerk. Helder, snel en pittig camerawerk waardoor ik het geheel zonder moeite kon volgen. Het einde vond ik helaas een beetje 'soft', maar doet verder weinig af aan de kwaliteit van de film. Mijn waardering: 3,5 sterren.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Ben Affleck is tegen mijn verwachtingen in een van de meestbelovende acteur-regisseurs van deze tijd. Ook deze film is voor mij een voltreffer, iets beter dan Reindeer Games die ik een paar dagen voordien had gezien. Vooral de nonnenmaskers zullen mij bijblijven. De film is misschien wel wat cliche maar ik heb er toch van genoten. 4.5 sterren. Blij dat deze film hier niet wordt afgemaakt

avatar van tattoobob

tattoobob

Erg vette misdaad/thriller met een sterke cast die ook nog eens goed werk levert.

Eigenlijk ging het met Affleck vanaf deze film weer de goede kant op.

Goede actiescenes,spanning en natuurlijk is er nog ruimte voor de liefde....alles zit er wel in

avatar van des1

des1

Zo... dat was me toch een aangename meevaller. Zoals hier al gezegd, geen bijzonder verhaal, maar daarom draait het des te meer om de uitvoering. Inderdaad overeenkomst met Heat (die ik toch beter vind). Rebecca Hall ijzersterke actrice. Had haar al gezien in de Woody Allen film Vicki Cristina Barcelona waar ze wat mij betreft de rol van Scarlett Johansson overstraalde. Zelfs Ben Affleck verrastte in deze film, m.n. de korte scene in de wassalon. Toch heeft hij teveel de fysiek van een Hollywood superheld dan een Irish punk die de verkeerde keuzes in het leven had gemaakt. Renner prima als opdondertje met een serious attitude problem. Wie het misdaadverleden van Whitey Bulger kent, weet hoe de Ierse maffia Boston in zijn greep hield. Compleet met afrekeningen e.d.

avatar van IH88

IH88

“Look, I gotta die six times before I get out of here. But I'll see you again, this side or the other.”

The Town laat zien dat een sterke uitvoering en geweldige acteerprestaties een op het eerste gezicht formulefilm naar grote hoogte kan doen stijgen. De film is ontzettend sfeervol en het grauwe Boston, de acteurs, de cinematografie en de muziek hebben hier een groot aandeel in.

Regisseur Ben Affleck toont weer eens zijn klasse met een mooie balans tussen schitterend geschoten actiescènes en ingetogen verhaallijnen rond de vriendengroep/bankovervallers en de opbloeiende liefde tussen Claire Keesey (Rebecca Hall) en Doug MacRay (Affleck himself). De scènes tussen Claire en Doug zorgen voor rustmomenten die de film goed doen en Affleck en Hall hebben een sterke chemie. Affleck is ook zeker niet slecht als Doug, die voor Claire kiest en uit het criminele circuit wil stappen maar telkens wordt tegengewerkt door zijn verleden/oude vrienden. Vooral Renner is hier erg sterk als James Coughlin, een wandelende tijdbom die zijn emoties moeilijk onder controle heeft. Ik vind Hall altijd wel sterk en ook Jon Hamm, Pete Postlethwaite, Blake Lively, Slaine en Titus Welliver hebben mooie bijrollen. De bankovervallen zijn spectaculair gefilmd en vooral de laatste overval rond Fenway Park is ijzingwekkend spannend. De regie, cinematografie (Boston wordt waanzinnig mooi in beeld gebracht), acteerprestaties en de muziek, The Town levert topkwaliteit en is zeker meer dan de zoveelste heistfilm.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Heerlijke film van Affleck, die maar weer eens bewijst dat hij beter regisseert dan acteert. Al moet ik zeggen dat hij ook in deze film laat zien dat hij prima mee kan als acteur. Heerlijk spannend, vlot verloop, en een prima einde.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Wel aardig, maar The Town kon zeker niet aan mijn verwachtingen voldoen. De flinke speelduur van twee-en-een-half-uur was gelukkig niet een al te lange zit, want de film verloopt toch vrij vlot. Er wordt goed in geacteerd, maar het verhaal vond ik wat te eenvoudig op zich. Wordt dan wel oké uitgewerkt, maar toch weet de film niet heel erg te vermaken. Kent met de bankoverval in de opening, een spectaculaire overval op een geldtransport en een interessante shootout richting het einde toe, zijn beste momenten. Daartussen in vond ik het wat minder, helaas.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Ben Affleck (incl regisseur) speelt goed...

Jeremy Renner, Titus Welliver, Pete Postlethwaite en Chris Cooper...

Prima camerabeweging...

Mooi gemaakte gezicht verborgen...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heerlijk genoten....

avatar van Fisico

Fisico

Dat Ben Affleck een betere regisseur is dan een acteur lijkt andermaal bevestigd met The town. Qua regie is er zeker niet mis, vandaar ook de vrij sterke recensies hier en elders. Maar op het witte doek zelf pakt hij wat minder. Hij overtuigt dus zeker niet als meedogenloos bendeleider. Vreemd dan ook dat hij het nodige respect en overtuiging afdwingt bij zijn bende of in de buurt. Het plot van de film is vrij clichématig, maar toch vrij goed uitgewerkt. Affleck slaagt er in een ruimer publiek aan te spreken.

Enerzijds heb je de actiefans die tevreden zullen zijn met de goed in beeld gebrachte actie en prachtige filmposter. Anderzijds biedt de film toch wat meer doordat het personage Doug redelijk wordt uitgediept betreffende zijn verleden (relatie met zijn vader), de drang om het sh*t hole te verlaten en de loyaliteit ten aanzien van zijn bende waardoor ook een goed gestoffeerd drama naar voren komt. Het feit dat de bende ook maar een garnaal is die naar de pijpen moet dansen van een nog grotere garnaal - "de bloemist" - maakt het verhaaltechnisch eveneens boeiend. De sfeersetting zit dus goed: een verloederde buurt waar de criminaliteit de plak zwaait. Ook de regie is strak en verzorgd en de acteerprestaties behoorlijk waarbij Renner eruit springt, maar ook Rebecca Hall en Pete Postlethwaite hun steentje bijdragen. Beste scène overigens de koffieklets tussen Doug, Jem en Claire: spanning troef!

Al bij al een zeer degelijke actiethriller welk naar meer smaakt. Affleck komt op een lijstje te staan om in de gaten te houden als er iets nieuws verschijnt op het scherm!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

The town, kruisinkje tussen Heat en Triple 9. Heat iets vlotter, Triple 9 met iets meer diepgang, daar zit The Town ongeveer tussen in.

Prima filmpje. Hele aardige actie, aardig verhaal, het zij iets voorspelbaar, prima acteren vooral van Renner die een eerste klas eikel speelt. Maar dat is het dan ook. Het is een redelijke film. Het gevoel beklijft me dan ook dat de film het net allemaal niet heeft om echt super te zijn. Ik zelf vind de karakters niet goed genoeg uitgewerkt. What makes them tick? Die Afleck, hij speelt prima hoor maar zijn karakter krijgt te weinig introductie. Dat is bijvoorbeeld in Heat niet anders doch speelt De Niro zijn zwijgzame ondoorgrondelijke rol met meer power.

Desalniettemin, een leuke film maar meer ook niet voor deze Heat-light.

avatar van FlorisV

FlorisV

De Extended Cut is wat langdradig maar het verhaal is vrij degelijk. Slechts 1 ding stoorde me echt eraan: wat doet een bank manager (de immer verrukkelijke Hall) in godsnaam in een wasserette? Dat sloeg echt helemaal nergens op. Verder vraag je je wel af of een voortvluchtige van de FBI nog wel een schijn van kans heeft om een nieuw leven op te bouwen en het antwoord daarop slaat de film maar gemakzuchtig over..

Verdienstelijke film van Affleck, die hierna nog wel een paar tandjes hoger ging met de heel fijne Argo film. Hij heeft het niet onaardig gedaan als acteur, gemiddeld genomen, maar wat hij als regisseur doet is toch stukken interessanter. Een sterke cast heeft zijn regiewerk wel wat makkelijker gemaakt maar wat geeft het.

Een bescheiden misdaadfilmpje, een soort Hell or High Water maar dan niet in Texas maar in Boston, met een sterk lokale karakterisering en dikke accenten. Voor wie een spannende misdaadknaller wil zien is dit een veel te trage film maar de karakters zijn redelijk uitgewerkt.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Dit kon mij niet echt bekoren. Ik vond het vrij saai en een flinterdun verhaal.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vakkundig gemaakte film die er mooi uitziet, vooral sfeervol met beelden vol zeggingskracht en Boston komt er goed uit. Ook het verhaal is best oké. Maar het is ook een wat mat geheel waarin de regisseur Affleck duidelijk beter is dan de acteur Affleck en de film nooit echt gaat leven of sprankelen. Maar ook zijn relatie met Renner vond ik nergens geloofwaardig, Affleck is een te ander persoon dat zelfs het excuus dat je in zo'n buurt vanzelf in de criminaliteit glijdt voor mij niet werkt. Als regisseur doet hij verder weinig fout (al is de pacing niet altijd even goed) maar hij doet ook niets bijzonders. Die bankoverval aan het begin is best suf in beeld gezet en verder is het erg degelijk allemaal. Al met al wel prima kijkvoer lui vanaf de bank. 3,0*.

avatar van Kondoro

Kondoro

“No matter how much you change, you still have to pay the price for the things you've done. So I got a long road. But I know I'll see you again - this side or the other.”

Keiharde misdaad knaller waar ik mijzelf erg mee kan vermaken. ‘The Town’ is typisch zo’n film: een stel ‘bad-guys’, wapens en harde actie zijn vaak films die mij wel weten te overtuigen. Zeker na de horror challenge vorige maand ben ik weer even helemaal into dit soort films, heb het stiekem wel een beetje gemist ondanks dat ook de horror genre wel een favoriet is. Ik heb genoten van ‘The Town’, het verhaal stond mij aan en het acteerwerk was prima. Een leuk concept al kennen we die wel uit velen natuurlijk, want zo nieuw is ‘bank overvallen’ nu ook weer niet. Toch deed de laatste scene mij wel ergens aan denken dat ik de film al kende maar de rest van de film was vrij onbekend, dus ik heb het misschien een keer mee gekregen op YouTube o.i.d. , ik weet het niet meer.

Ben Affleck heeft als regisseur een prachtig werkje afgeleverd, met oog op een paar details en een lekkere vaart met prima tijdsduur weet hij de film toch fantastisch naar het publiek te brengen. Zijn personage vond ik alleen wat minder, alhoewel hoe hij het bracht was zijn personage in mijn ogen veelte rustig. Jeremy Renner deed het ook wel leuk als ‘Jem’ de hardere van de groep, die de film enigszins ook wel wat pit wist te geven naast de rustige Affleck. Voor de rest was de cast wel prima.

Het liefdesverhaal vond ik wat oubollig en best saai. Affleck gaat namelijk na een overval achter Claire aan omdat ze haar ontvoerd hadden. Als een soort spion ontmoet hij haar in de wasserette en de twee worden verliefd op elkaar, met grote ergernis van Jem. Het was niet echt iets waar ik op zat te wachten, ik had toch wat meer gehoopt op een beeld meer gericht naar de overvallen en het actie.

Voor de rest vond ik de film wel tof hoor. De maskers en de aankleding vond ik erg vet en de actie was prima in beeld gebracht. Tot de laatste klus toe was de film spannend en de laatste klus was ook gelijk erg heftig. Een film die me dus zeker heeft vermaakt zoals ik al zei.

avatar van schip010

schip010

Geslaagde film.Goed acteerwerk ,mooie verhaallijn, alhoewel niet verrassend. Toch zeer realistisch.

Als ik me identificeer met de hoofdrolspeler is het voor mij een goede film.