menu

Thor: Ragnarok (2017)

mijn stem
3,46 (917)
917 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Taika Waititi
met Chris Hemsworth, Cate Blanchett en Tom Hiddleston

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=WQWyaiDLBRI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
TMP
geplaatst:
Verrassend luchtige en frisse film, deze derde Thor film. Ondertussen zijn er wel erg veel Marvel films uitgekomen in relatief korte tijd, zodat de verzadiging een beetje toeslaat, maar deze film is wel de moeite waard. De interactie tussen Thor en Loki is altijd wel aardig, zo ook hier. Verder ook leuke bijrollen, onder meer voor Hulk. Tegenstander Hela komt niet heel erg denderend uit de verf, maar omdat deze film zichzelf qua verhaal niet al te serieus lijkt te nemen, is dat niet zo erg. Het plot is overigens wel best gedegen en onderhoudend genoeg.

2,0
geplaatst:
Wat een tegenvaller. Ik hou van superheldenfilms, jaja...beetje een nerd ben ik wel.
Maar de hoeveelheid ontzettend flauwe humor in deze film vond ik verschrikkelijk.
Haalt de spanning volledig uit de film en heb meer het idee dat ik naar een comedy aan het kijken ben.
Hoop niet dat Marvel deze trend doorzet.

avatar van Bakema NL
3,0
Best leuke film. Maar de Marvel characters verdienen meer.
De hele sf setting voelt misplaatst bij Thor in Asgard. Dit moet een stevige voet hebben in de Noorse Mythologie en niet in Star wars.
Er is genoeg gezegd ook over Elba als Heimdall....Noors...blank...niet op zijn plek dus, boeit niet of het een goed acteur is of niet....amper in beeld ook nog, rol had een nobody ook kunnen doen. Krijgen we hier ook nog eens black Valkyrie....hoe geloofwaardig, niet dus. We zien een glimp van de 'echte' Valkyrie, de blonde die sterft in die herinneringsscene. Maar ja, niet pc genoeg, we moeten een diversiteitsquotum halen natuurlijk. Daarom ook nog even zo'n Aziaat in beeld ergens in een scene....hoppa, weer eentje afgetikt, strontvervelend. Belangrijk voor het verhaal? Nee. Toch strontvervelend. Noorse mythologie.....blank. Zijn er altijd mensen die gaan zeuren dat dat niks uit maakt, niet belangrijk voor het verhaal.....klopt, maar het is onlogisch en wordt bewust gedaan....krampachtig. En ok, laten we meegaan in die sjw mensjes en het is oh zo belangrijk.....hoeveel blanken liepen er in Wakanda rond? .....ik wacht.....oh ja, was de bad guy natuurlijk . Zou ook niet logisch zijn, dat is een geisoleerd Afrikaans land, nogal logisch dat er geen blanke te bekennen is. Dubbele standaarden dus, gewoon vervelend en opzichtig krampachtig.
En de humor blijft te geforceerd lollig in de Marvel films, zouden ze eens mee moeten kappen. Ook een Jeff Goldblum vond ik hier niet lollig, want hij speelde Jeff Goldblum, geen Grandmaster.
En dan nog Ragnarok. Had aub Mangog gedaan en geen Hela. Maar ach, als je dan toch pc bezig bent ga je natuurlijk liever voor een sterk vrouwelijk personage...zucht. En natuurlijk is zij de dochter van Loki, niet van Odin.
En met Mangog had je een perfect opstapje naar Thanos, konden ze zo rechtstreeks uit de comics overnemen.

Ach ja, vermakelijke film weer, er wordt weer wat geknokt en lollig gedaan over een flinterdun verhaal en voor de gemiddelde filmbezoeker lijkt dat genoeg te zijn. Deze characters verdienen echter gewoon meer. Nergens komen de films ook maar in de buurt van de comics......en ik bedoel niet de comics van de laatste 10 tot 15 jaar van Marvel, want die komen op zichzelf nog niet half in de buurt van alles dat eerder kwam.

avatar van K. V.
4,0
De Thor verhalen zaten redelijk ver, maar ik heb me er toch goed mee kunnen amuseren. In het begin was de humor nogal krampachtig, maar gelukkig werd het wel beter.
De film zag er ook weer uitstekend uit en verder was de cast goed op dreef.
Ondanks de lange speelduur verveelde hij ook niet.
Vond het een prima film.

avatar van martijn011
3,5
Ben allang de draad kwijt van alle verhaallijnen van de grote hoeveelheid Marvel films die verschijnen, maar kan me er toch meestal goed mee vermaken.
Zo ook deze derde Thor-film, waarin opvalt dat er bewust gekozen is voor een komische noot. Iron Man heeft meestal de lach aan z'n kont hangen, de rest is behoorlijk serieus. Maar meteen in de openingsscène valt op dat Chris Hemsworth ook grappig uit de hoek kan komen. De film kent een groot aantal geslaagde grappen, ook moet gezegd worden dat de cast erg goed op dreef is.

Loki is één van m'n favoriete personages, ook nu weer voegt hij echt iets toe met z'n geraffineerde streken.
Cate Blanchett als Helda is overtuigend als villain, alleen heeft ze niet heel veel screentime. Sowieso is het verhaal ondergeschikt aan de humor en het visuele aspect, want dat moet gezegd worden, het ziet er geweldig kleurrijk uit.
Ruim voldoende, één van de betere Marvels en sowieso de beste Thor-film.

avatar van jippie2010
3,0
Helaas, 1 van de minste Marvels die ik heb gezien.
De film lijkt haast een karikatuur van zichzelf te worden,
waarbij de humor over the top is en het nergens vernieuwend wordt.
Alles is natuurlijk verder ik in orde, de film is technisch goed gemaakt.
Daarom een krappe voldoende, maar laten ze me teleurgesteld achter. *3.0

avatar van El ralpho
3,5
Kneel for the Marvel universe

Het Marvel universum gaat hard, enorm hard. Thor: Ragnarok is slechts een van de vele successen die Marvel de laatste jaren behaald heeft. Ook dit derde deel van de god van de donder is weer vermakelijk. Wel blijf ik me bij alle Marvel films storen aan de momenten waarbij het om grote veldslagen gaat en aan de enorme overdaad aan CGI die hier eigenlijk standaard bij komt kijken. Daarnaast moet het allemaal ook binnen de perken blijven vanwege de 12+ rating bij de meeste Marvel titels. Ook wanneer iemand bijvoorbeeld doorboord wordt door een speer zie je dus geen druppel bloed. Ik blijf dit toch altijd storend vinden.

Dit derde deel in de Thor reeks is op zijn sterkst tijdens de opzet, en de creatieve manier waarop godin van de dood Hela verslagen wordt. Al kreeg ik wel een deja vu naar het eindgevecht uit Doctor Strange. Het gevecht tussen Thor en de Hulk is ook tof gedaan en Sakaar is een wereld die echt ademt en leeft en geloofwaardig overkomt. Daarnaast vond ik Hela een redelijk goed neergezette schurk en een stuk sterker dan de gemiddelde Marvel villain.

De humor is helaas niet altijd geslaagd te noemen. Vooral bepaalde types zijn leuk neergezet door onder meer Jeff Goldblum en Tessa Thompson, maar hier staan ook weer missers tegenover zoals Skurge (Karl Urban ) en Korg (Taika Waititi). Ik kreeg vaak het idee dat Ragnarok voor eenzelfde benadering als de Guardians of the Galaxy probeerde te gaan, maar de regisseur slaagt hier lang niet altijd in. Het is dan ook doodzonde dat James Gunn het derde deel van Guardians niet gaat regisseren, maar goed, dat verder ter zijde..

Deze Marvel productie doet wat hij moet doen en voldoet weer aan de verwachtingen. Je weet ongeveer wel wat je van Marvel kunt verwachten, wat zowel de kracht als de zwakte van de onderneming is. Vooral de veldslagen ken ik daarbij nu onderhand wel, maar het blijft interessant om te zien welke richting Marvel uit wil gaan.


3,5*

avatar van Thampon
2,0
luka1978 schreef:
Wat een tegenvaller. Ik hou van superheldenfilms, jaja...beetje een nerd ben ik wel.
Maar de hoeveelheid ontzettend flauwe humor in deze film vond ik verschrikkelijk.
Haalt de spanning volledig uit de film en heb meer het idee dat ik naar een comedy aan het kijken ben.
Hoop niet dat Marvel deze trend doorzet.


Vond en vind ik er zelf ook van, goed voor een publiek van 10 tot 13 jaar!

avatar van misterfool
3,5
Wat minder ergerlijk serieus dan de vorige Thor-film. Een beetje als Guardians of the Galaxy, inderdaad. Best aardig; goed voor een avond popcornvermaak.

avatar van johan_sb2
2,5
Saai en nodeloos veel flauwe grappen die geen van allen mij deden lachen. Die hele marvel films liggen mij niet denk ik.
Had hoop voor deze film omdat deze anders zou zijn maar helaas. Hoop geouwehoer, standaard actie scenes en vervelende lijntjes naar al die andere marvel films. Zou fijn zijn als deze films eens wat minder de kassa's deed rinkelen zodat ze weer eens creatief worden in hollywood met dit soort superhelden films. Als je één marvel gezien hebt heb je ze gewoon allemaal gezien.
Man wat zou ik graag weer een superheld film zien met de kwaliteit van Nolan. Al deze films mogen nog niet in de schaduw staan daarvan. Dit zijn niet meer dan duurgemaakte b-films

avatar van DragQueen
3,5
De Marvel-films vliegen je om de oren tegenwoordig. Gelukkig is dit ook weer een meer dan onderhoudend vervolg uit de reeks van Thor. Met het verhaal zit het wel goed, evenals met het acteerwerk van de cast en de geboden actie en special effects. 3,5 Ster.

3,5
Ben helemaal niet zo'n fan van de Marvel films maar deze film vond ik toch echt leuker dan de rest door de humor die erin zit.
Ik heb me wel vermaakt en door de positieve ervaring ook andere Marvel films zoals de Avengers bekeken maar die vond ik toch een stukje minder. Hopelijk hebben de volgende delen ook wat meer humor, dat is positief voor de waardering, tenminste dat vind ik

avatar van Lovelyboy
3,0
Onlangs nog een discussie met iemand gehad over Guardians of the Galaxy. Diegene vond GotG te flauw voor woorden maar vond deze film veel en veel beter en leuker. Heb gisteren met verbazing Thor zitten te kijken en viel eigenlijk van mijn stoel betreffende de overeenkomsten met GotG. De humor is en bij tijd en wijlen net zo flauw, het ontbreken van een verhaal, de parallel wat mij betreft tussen Groot en dat stenen ding in Thor.


Maar goed dat is tussen hem en mij, terug naar de film. Aardig sfeertje met bij tijd en wijlen muziek die erg jaren '80/ Bladerunner aan doet, niet gek eigenlijk, zelfs wel apart te noemen. Er leuk natuurlijk Led Zeppelin. Verder ziet het er super uit, vooral Cate Blanchett in haar strakke outfit. Redelijk tot aardige humor van Hiddlestone en het gekissebis tussen Thor en Hulk. Vond vooral de beelden van de Walkure's die Hela aanvielen er erg mooi uitzien, super mooi. Verder vooral gewoon stripboek/superhelden vermaak. Leuk maar geen superfilm.

avatar van Shadowed
3,5
Leuk.

Gek genoeg nog geen Thor of Thor: The Dark World gezien, maar toen dit in iMax uitkwam wilde ik hem eigenlijk niet missen. Ik kon het overigens allemaal prima volgen en had ik niet veel tijd nodig om te begrijpen wat de personages waren.

Effecten zien er weer top uit, visueel is het ook allemaal prima gedaan. Mooie effecten gecombineerd met lekker lange actie scenes. Vooral Hemsworth als the arrogante Thor is een genot om te volgen en qua humor is het dus ook niet echt mis.

Vermakelijke film die met zijn 130 minuten helemaal nergens te lang aanvoelt en blijft boeien. Toch wel cruciaal voor een Marvel film dat.

avatar van Rodger
2,5
Wel aardig. meer ook niet.
Ook sommige humor was wel leuk..
voor een keer,.. Prima
2.5 **

avatar van Gang_Star
3,0
Net iets leuker dan zijn voorganger, al verschilt de reeks nauwelijks wat niveau wat mij betreft. Wel een wat (te) lange speelduur, maar de rol van Bruce Banner/ The Hulk vergoed het nodige. Vooral deze actiescenes zijn vermakelijk, evenals de confrontatie tussen Thor en The Hulk. Voldoende actie, wat humor, visueel gezien best mooi. Redelijk derde deel, niet meer maar ook niet minder.

4,0
Niet de beste marvel film maar wel heel vermakelijk!

Gast
geplaatst: vandaag om 01:53 uur

geplaatst: vandaag om 01:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.