• 8.844.333 stemmen

Met onder meer: Chris Hemsworth, Cate Blanchett en Tom Hiddleston

Releasedatum: 26 oktober 2017

Plot Thor: Ragnarok

"No Hammer. No Problem."

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen de klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

Thor Odinson

Scrapper 142 / Valkyrie

En Dwi Gast / Grandmaster

Skurge / Executioner

Bruce Banner / Hulk

Stephen Strange / Doctor Strange

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Vreselijke film. Ik snap die hoge score niet echt? Chris ziet er goed uit en daarom kon ik de film nog afkijken. Maar het scenario, de grappen, de domme dialogen, de idiote plotwendingen. Wat een vreselijk drama om dit te moeten zien.

Ik ben sowieso een beetje klaar met Marvel en al die superhero figuren. Ze gaan (bijna) nooit dood. En blijven maar aanmodderen met hun krachten en beperkingen. Vermoeiend. En niet inspirerend meer.

In het begin was dat best leuk, maar nu maar eens stoppen met dat hele Marvel gedoe.

Een keertje is het wel klaar.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het gaat in deze film te ver met die flauwe humor. Het is daardoor een beetje lastig om mee te gaan in de heroïek van het gebeuren. Dat lukt nog een beetje dankzij Immigrant Song van Led Zeppelin, maar het is verder totaal niet spannend.

avatar van Panoramix

Panoramix

Viel me flink tegen na de eerste twee delen. Paar leuke grappen (beginscene, Goldblumkarakter), paar minder geslaagde (Hulk..) maar belangrijkste punt is dat het verhaal me niet echt kon pakken. Het zijspoor op die planeet van Goldblum duurt bv veel te lang. Tel daarbij op dat Blanchett bepaald niet imponeert als kwade kracht en het resultaat is dat je een beetje onverschillig zit te kijken. Ook kon ik niet helemaal volgen waarom Thor in het begin die rooie rakker vrij gemakkelijk de baas is maar deze op het eind plots sterker is dan Hela. Tot slot gemiste kans om die dubbele aard van Odin niet wat verder uit te diepen. Alles bij elkaar dus gewoon wat matig. Ik begrijp best dat The Dark World ook niet briljant was maar daar heb ik me tenminste wel gewoon goed vermaakt. Deze duurde gewoon te lang en had te weinig te bieden.

avatar van Basto

Basto

Tweede poging. Vorige keer na 10 minuten uitgezet. Nu na een uur in slaap gevallen. Flauwe grappen in een volledig digitaal decor. Waar gaat dit in godsnaam over?

Zal m morgen afkijken. Eerst ff goed uitrusten.

avatar van Basto

Basto

Nou, laatste uur nu ook maar gekeken. Dat bevat nog wel wat aardige actie, maar de wereld blijft me veel te digitaal, waardoor de mensen, waar het verhaal om draait, totaal niet op hun plek lijken.

Verder zijn de gevechten wel kleurrijk , maar als je ongeacht de kracht van de klappen er nauwelijks schade van ondervindt, schiet het z’n doel voorbij.

Nou vooruit. Krappe 3

avatar van Do Not Comply

Do Not Comply

2.5 waarvan 1.5 speciaal voor Hela/Cate Blanchett is.

avatar van panax

visueel spektakel

goeie muziek !!

avatar van Sylvia@vliss

Sylvia@vliss

de humor, dat zorgde voor hoge score

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Derde deel uit de Thor-reeks. Na het teleurstellende Thor: The Dark World was het aan de Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi de taak om de reeks weer uit het slop te trekken. Daar is hij wel in geslaagd, want Ragnarok werd positief ontvangen door zowel pers en publiek. Na het donkere 2e deel wordt er nu gekozen voor luchtige toon met een schreeuwerig gebruik van felle kleuren. Humor is ditmaal één van de belangrijkste kenmerken. Hierdoor lijkt de film leentjebuur te spelen bij The Guardians Of The Galaxy, waar ook humor de boventoon voerde en waarbij het geheel wordt aangevuld door een lekkere soundtrack van oude popnummers. Bij Thor is er gekozen voor oude rocknummers van o.a. Led Zeppelin.

Het gevolg is dat we hier te maken krijgen met een film die zichzelf duidelijk niet al te serieus neemt. Dat is best even wennen, aangezien de eerste twee Thor-films zich wel serieus namen, en Thor nu een beetje een parodie van zichzelf begint te worden. De humor werkt verfrissend, maar soms een beetje teveel van het goede. Vooral het karakter Korg (stem ingesproken door regisseur Waihiti zelf) werk op de zenuwen. Gelukkig is er nog Jeff Goldblum die even laat zien hoe het wel moet, en veruit het beste punt is van deze verder weinig opzienbarende film.

Visueel ziet Thor: Ragnarok er weer uitstekend uit, maar het verhaal is wederom vrij standaard en doet veel denken aan The Dark World, waarin er andermaal een superschurk uit de oudheid verschijnt om het op te nemen tegen de machtige Thor. In het creëren van visueel spektakel zijn de Marvel-films vrij geslaagd, maar in het creëren van een goed doordacht plot of interessante personages hebben ze vaak weinig kaas gegeten.

avatar van martijn011

martijn011

• 1945 berichten

Tijdens het (her)zien van alle Marvel films waren de eerste twee Thor-films grote tegenvallers. Op het personage Loki na viel er weinig te genieten.

Met deze derde Thor-film is het roer helemaal omgegooid en dat werkt perfect. Met de openingsscène heb je meteen de toon voor de rest van de film te pakken. Goed in beeld gebrachte actie, erg grappige dialogen en top oneliners.

Chris Hemsworth laat hier zien dat hij beschikt over een groot talent voor komische timing. Zijn dialogen met Hulk behoren tot nog toe tot de leukste van zo'n beetje alle Marvel-films. Ook de rest van de cast heeft zichtbaar plezier en eindelijk is er weer eens een schurk die wat dreiging uitstraalt en niet overkomt als een of anders suffe koe.

Visueel is het erg kleurrijk en vrolijk, dat complementeert dus perfect met de toon van de film.

Absolute aanrader, herzien met veel plezier.

Halfje verhoging, 4*