menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ABCs of Death 2 (2014)

Alternatieve titel: The ABCs of Death 2

2,0
Helaas vind ik dit deel beduidend minder dan z'n voorganger. Toen zaten er veel meer filmpjes tussen die de aandacht wisten te grijpen. Dat doen er nu maar enkele in mijn ogen, namelijk J (Jezus), S (Split), V (Vacation) & X (Xylofone). Verder is het een hoop bagger, maar goed, met het budget wat de regisseurs hadden is dat misschien ook wel begrijpelijk.

2*
4/10 (IMDB)

ABCs of Death, The (2012)

2,5
Het is lastig om een beoordeling te geven omdat het niveau zo ontzettend verschilt tussen de filmpjes. Sommige zijn bizar, sommige zijn grappig, sommige zijn smerig en sommige zijn zeer sterk. Maar wat me vooral opviel was dat geen enkele van de 26 filmpjes iets van spanning heeft. Verwacht geen schrikeffecten want die ga je niet vinden in 1 van de 26 filmpjes.

Persoonlijk vond ik onderstaande het beste:
- D (Dogfight): visueel zeer goed in beeld gebracht en een mooie twist op het einde.
- L (Libido): lekker bizar zoals de Aziaten dat altijd kunnen. Kan dat bizarre meestal wel waarderen.
- X (XXL): Meeslepend en genoeg gore om je mee te 'vermaken'.
- O (Orgasm): ook een visueel hoogstandje. De stijl sprak me erg aan.
- A (Apocalypse): beetje vreemd maar wel lekker.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,5
Wat hou ik toch van dit soort films. Heerlijke actie scenes, uitstekende special effects en die slowmotions... awesome! Had op zich redelijk hoge verwachtingen en ben absoluut niet teleurgesteld. Het hele gegeven van Abraham Lincoln als vampierjager vind ik nog steeds wat moeilijk te bevatten (ze hadden wat mij betreft gewoon Van Helsing kunnen gebruiken) maar goed, uiteindelijk maakt het voor de film niet uit. Voor de liefhebber een heerlijke film die makkelijk wegkijkt (de tijd vliegt werkelijk voorbij!). Tof!

3,5*

Afflicted (2013)

Alternatieve titel: Ends of the Earth

3,5
Zeer verfrissende kijk op het vampier onderwerp. Vond de stukjes die gefilmd zijn als een first person shooter heerlijk. Het was een soort combinatie van Call of Duty en Left For Dead games. Ondanks dat de clue al vrij snel duidelijk was bleef de spanning aanwezig en was de transformatie erg interessant om te zien. Aanradertje voor de liefhebber van het genre.

After (2012)

0,5
Het verhaal is veelbelovend maar helaas blijft de uitvoering ervan ver, héél ver achter bij het potentieel interessante plot. Zonder te verzanden in alleen maar negativiteit moet ik toch zeggen dat het acteerwerk echt dramatisch is! Vooral de mannelijke hoofdrolspeler was een regelrechte irritatie de hele speelduur. Deze film voelt echt als een afstudeerproject van de gemiddelde filmschool-leerling. Absoluut links laten liggen!

0,5*
1/10 (IMDB)

Alex Cross (2012)

2,0
Vind dit toch wel een gemiste kans, waar qua casting toch een hoop steken zijn laten vallen. De casting van Tyler Perry is wat mij betreft de hoofdreden van het falen van Alex Cross. Hij geeft z'n personage geen diepte mee, creeert geen gevoel van sympathie, helemaal niks. Als je als kijker onverschillig bent tegenover de hoofdpersoon dan word het een lastig verhaal.

Zelfs uit de killer hebben ze nagelaten het maximale eruit te halen. Plus het feit dat ik het nogal slordig vind dat ze de killer als The Butcher aankondigen, hij in de film vervolgens als Picasso word aangeduid eenmalig om ook weer niet meer op terug te komen.

2*
4/10 (IMDB)

Alien: Covenant (2017)

2,5
Zo zie je maar dat de cast, naast het script uiteraard, van levensbelang is voor een film. Ondanks het feit dat Michael Fassbender uitstekend acteert, blijft de rest van de cast hier ver bij achter. Dit zorgt er met name voor dat je als kijker weinig empathie krijgt voor de hoofdpersonen en dat is toch wel een groot gemis. Verder vond ik 't allemaal niet zo heel spannend en mysterieus als ik had gehoopt. De CGI was wel prima maar omdat we de alien veel te weinig te zien kregen werd daar ook niet het optimale uitgehaald. Geen voldoende in ieder geval vanaf mijn kant.

2,5*
5/10 (IMDB)

Aliens (1986)

4,0
Heb deze film deze week weer gekeken en het blijft toch een film die je bij de strot grijpt. Ook al is het al wat veroudert allemaal, ik denk dat deze film nog prima op kan boksen tegenover het hedendaagse Hollywood geweld. Op alle fronten zit de film geweldig in elkaar (verhaaltechnisch, bepaalde shots, acteerwerk) en is het dubbel en dwars genieten. Natuurlijk zijn er minpunten en soms irriteer ik me echt heel erg aan ongeloofwaardigheden maar zodra je dat loslaat zit je inderdaad te kijken naar één van de beste films over aliens ooit.

Alleen Maar Nette Mensen (2012)

Alternatieve titel: Only Decent People

3,0
Vond 't wel een vermakelijke film, die wel zwaar leunt op de stereotypes maar ach. Elke cultuur heeft zo z'n charmes en z'n slechte kanten. Grappig om dat in deze film (breed uitgemeten) terug te zien. Het acteerwerk is niet altijd even sterk en had veel liever een andere (betere) acteur in de hoofdrol gezien. Desalniettemin toch gewoon een voldoende.

3*
6/10 (IMDB)

Amazing Spider-Man, The (2012)

3,5
Vermakelijke en vooral erg vlotte Spiderman film die me geen moment wist te vervelen. Fijne actie, prima cast en een gave vijand (The Lizard). De actiescenes zijn uitstekend en ik keek echt m'n ogen uit tijdens de scenes dat Spiderman door de straten (of beter gezegd, langs de wolkenkrabbers) van New York vliegt. Heel mooi gemaakt, zeer realistisch.

3,5*

American Mary (2012)

3,0
Het is een mooie sneak peek in de wereld van body modifications en illegale chirurgie. Ondanks het feit dat het allemaal wel wat bizar is bleef deze film me toch wel in z'n greep houden. Heb me geen moment verveeld. Vind het acteerwerk van de hoofdrolspeelster prima in orde, net als de soundtrack.

3*

American Psycho (2000)

4,0
Hier moest ik toch even wat recensies voor doorlezen voordat ik het einde helemaal door had hoor. Beschouw mezelf toch wel enigszins als een getrainde filmkijker maar had wat moeite met het gegeven dat Bateman naar het appartement van Paul Allen ging op het einde en dat deze in de verkoop stond. De makelaar gaf ook aan geen idee te hebben.. Dat begreep ik niet, nog steeds niet eigenlijk.

Daarna werd het wel logischer, het hele 'insane worden' en de scène met de zwerfkat was echt briljant. Al met al een vrij bizarre film waar ik met verwondering naar heb zitten kijken. Ook volop genoten van de soundtrack. Deze dompelt je zonder enige moeite volop in de jaren '80.

4*
8/10 (IMDB)

American Sniper (2014)

4,0
Ondanks het feit dat ik vind dat Eastwood in American Sniper het hele psychische aspect wat de oorlog op soldaten kan hebben afraffelt vind ik American Sniper toch een uitstekende film. Bradley Cooper speelt zijn rol uitstekend en het geeft je weer is een andere kijk op het leger door het nu door de ogen van een sluipschutter te zien. De film zakte in het middengedeelte een beetje in maar maakte dat uiteindelijk ook wel weer goed.

4*
8/10 (IMDB)

Amour (2012)

4,5
Ongelooflijk triest maar ook ongelooflijk mooi. Dat is het eerste wat ik uit kon brengen na het zien van Amour. De liefde van het echtpaar gaat zo diep, dat is prachtig maar ook triest om te zien. Omdat je weet waar het eindigt en omdat je ziet dat ook de man er langzaam maar zeker aan onderdoor gaat. Het acteerwerk van Emmanuelle Riva is natuurlijk fenomenaal. Dat is absoluut het vermelden waard.

Vind het een prachtige film die me geregeld met een brok in de keel liet zitten.

4,5*

Ang-ma-reul Bo-at-da (2010)

Alternatieve titel: I Saw the Devil

4,0
Wow, bleef wel even achter met een naar gevoel na het zien van deze film. Ook al duurt de film 144 minuten, ik vond 'm totaal niet langdradig. Door de heftige manier van filmen grijpt deze film je van begin af aan bij de keel om je tot het einde niet meer los te laten. Het acteerwerk is ook fenomenaal van beide hoofdrolspelers. Juist bij deze Koreaanse films hoeft er ook niet de hele tijd door gesproken te worden. Juist de stiltes en bepaalde gezichtsuitdrukkingen geven de kijker vaak genoeg een onheilspellend en naar gevoel (zoals het hoort bij dit soort films).

Verder vond ik het met de gore wel meevallen. Natuurlijk zaten er een paar scenes in maar inderdaad niet te vergelijken (zoals iemand hierboven ook al zei) met bijvoorbeeld de Franse films als Martyrs, Inside enzovoort.

De eindscene vond ik echt top. Damn... wat een film!

Angels' Share, The (2012)

3,5
Opvallend leuke film waarbij de mix tussen drama en komedie prima samenkomt. Het wisselt elkaar in rap tempo af, zonder dat je het eigenlijk echt door hebt. Vond het een uitstekende film, met een goede cast (prima acteerwerk) en een hoge geloofwaardigheid. Aanrader voor een saaie avond!

3,5*

Annabelle (2014)

Alternatieve titel: The Annabelle Story

2,0
Had na The Conjuring best wel wat verwacht van Annabelle maar uiteindelijk is 't toch allemaal wat teleurstellend. Het verhaal is 't net niet, de cast is 't net niet en de schrikeffecten (een paar uitzonderingen daargelaten) zijn 't ook net niet. De sfeer is op zich wel goed, daarma houdt Annabelle het qua score nog enigszins acceptabel. Maar verder ontspoort de film vooral naarmate het einde nadert echt volledig. Er wordt gretig gejat uit andere films en daar wordt een Annabelle sausje overheen gegoten. Nee, didn't do the trick.

2*
4/10 (IMDB)

Annabelle: Creation (2017)

Alternatieve titel: Annabelle 2: Creation

1,5
Nou, Annabelle: Creation bewijst maar weer dat de stem van de massa niet per sé iets zegt over hoe je een film gaat ervaren als kijker. Naar aanleiding van de meeste recensies die overwegend positief zijn, ging ik er is goed voor zitten. Maar tegen de tijd dat de eindcredits liepen had deze film meer op m'n lachspieren gewerkt dan me daadwerkelijk een aantal keer laten schrikken.

Als je houdt van cliché horror (of eigenlijk meer thriller, want gore is 't ook nergens) waarbij voorspelbare jumpscares de boventoon voeren en als je een weirde zwartgeblakerde demon die ook nog is "Your soul!!!" wil onder de noemer 'eng' schaart: dan is deze film wat voor jou. Zo niet, lekker overslaan. Zonde van de tijd.

1,5*
3/10 (IMDB)

Annihilation (2018)

3,0
Ik beschouw degene hierboven die Annihilation een B-film noemt maar als een troll. Want deze film is natuurlijk verre van een B-film. Het zit qua special effects prima in elkaar en ook de cast is ruimschoots in orde. Dat Annihilation dan toch niet hoger scoort bij mij dan 3* ligt meer aan het feit dat ik het soms allemaal wat te hoogdravend vond. En ook de speelduur vond ik persoonlijk veel te lang. Daar had zeker wel een minuut of 20 afgehaald kunnen worden. Maar ach, een prima Netflix film sowieso en tussen alle meuk wat daar ook te vinden is was dit een mooie afwisseling.

3*
6/10 (IMDB)

Ant-Man (2015)

4,0
Als ik hierboven de posts lees dan zie ik een veelgemaakte fout bij dit soort films. Teveel rationaliseren! Het is een Marvel film, het gaat over superhelden in pakken, het is niet realistisch en zo moet je dus ook niet denken. Als je je verstand op nul zet en gewoon geniet is het een heerlijke film.

Ik heb in ieder geval genoten, ook al is 't niet de beste Marvel film. Maar de humor is geslaagd, en Paul Rudd is een prima Ant-Man.

4*
8/10 (IMDB)

Apollo 18 (2011)

3,0
Voor originaliteit qua stijl hoef je niet bij Apollo 18 aan te kloppen want de vergelijking met films als The Blair Witch Project, REC en Paranormal Activity is natuurlijk logischerwijs snel gemaakt. Dat maakt Apollo 18 echter nog geen teleurstelling of een slechte film.

Qua plot zitten ze goed vind ik, want ik heb al die geestenbende nu wel een keer gezien en de maan is toch een heel ander soort setting. Natuurlijk, soms irriteerde ik me wel aan een paar scenes die er erg fake uitzagen maar over het algemeen was er wel een gemiddelde spanning die bleef hangen en zo hoort het bij dit soort films. Je zit nooit helemaal relaxt op de bank naar de film te kijken omdat er elke seconde iets kan gebeuren.

Gewoon een gemiddeld filmpje die me prima heeft weten te bekoren voor 1,5 uur.

3*

App (2013)

2,5
Wat is dat toch met Nederlands acteerwerk? Wat een drama altijd. Vind het een hoge irritatie-factor hebben en het is normaliter dé reden om geen Nederlandse films te kijken. Voor App wilde ik een uitzondering maken omdat ik het plot wel interessant vond. En als hier een Hollywoodproductie aan had gezeten dan was het ook wel een voldoende geworden. Maar het acteerwerk... dat zorgt voor meer storing dan die hele app.

En de hoofdrolspeelster leek op Emma Watson. Het was of ik de hele tijd naar Hermione Granger zat te kijken

2,5*
5/10 (IMDB)

Apparition, The (2012)

2,5
Ik weet niet zo goed wat ik er precies van moet denken. Vond de invalshoek wel origineel (is een keer geen standaard geest maar een soort demon-achtig iets wat je hoe dan ook in z'n greep houdt) en de special effects ook prima in orde. Maar toch mist er iets aan de film. Misschien is het verhaal niet pakkend genoeg, zijn de acteurs niet goed genoeg of is het gewoon het gemis aan een rode draad in het verhaal. Jammer, want er had zeker wel meer uitgehaald kunnen worden.

2,5*

Arbitrage (2012)

3,0
Onderhoudende film. Was blij om te zien dat de film niet op de details van het zakenwereldje inging. Vind ik doorgaans vrij saai namelijk. Hier draait het meer om gevoel en dat werkt zeker mee aan de snelheid waarmee de film voorbij vliegt. Tevens is het acteerwerk ook prima in orde, Gere is perfect als hoofdrolspeler. Het einde van de film vond ik erg abrupt, had ik een beetje moeite mee. Maar verder prima vermaak.

3*

Argo (2012)

3,5
Hou na het zien van de film wel een beetje het gevoel dat Argo erg gehyped is. Want het is heus wel een goede film, maar zo'n hype dat 'ie geworden is was ook weer nergens voor nodig. Qua regisseur alle credits voor Ben Affleck, qua acteur heeft 'ie toch weer heel wat irritatie bij me weten op te wekken helaas.

Overigens zit het met de spanningsboog wel goed want er zitten aardig wat zenuwslopende momenten in Argo waarbij je nagelbijtend op het puntje van je stoel zit. Dat zijn dan ook de scenes dat je moet genieten, want voor de rest is het in mijn ogen redelijk standaard en niet zo complex.

3,5*
7/10 (IMDB)

Arrival (2016)

3,5
Ik vind Arrival een interessante SF film waarbij de insteek weer is iets anders is dan we gewend zijn. De focus lijkt meer op de menselijke hoofdrolspeelster te liggen dan op de aliens. Dit zorgt er wel voor dat je geïnteresseerd blijft en de aandacht vast word gehouden. Ook al vind ik Amy Adams niet per sé de beste keuze voor deze rol. Al met al een redelijk vermakelijke en interessante film, die net iets boven de middenmoot uitstijgt.

3,5*
7/10 (IMDB)

As Above, So Below (2014)

3,5
Films waarin geschiedenis en het occulte samenkomen met thriller/horror hebben bij mij altijd wel een lichte voorkeur. Ondanks het feit dat As Above, So Below een aantal fouten maakt qua feiten die ze brengen irriteerde me dat nauwelijks. De sfeer is vanaf moment 1 dat ze in de catacomben zitten zeer beklemmend en mede daardoor krijgt de film een dikke voldoende van mij.

Wat ik persoonlijk wel jammer vond is dat er weinig echt duidelijk wordt over alles wat je ziet. Hoe zit het nou precies met 'de Mol', wie zijn die sekte-achtige mensen die zich in de catacomben bevinden? Maar dat buiten beschouwing gelaten is het hele 'shifting' idee vrij intrigerend en biedt het einde ook nog wel wat stof tot nadenken up or down?.

3,5*
7/10 (IMDB)

Assassination Nation (2018)

2,5
Oké, ik hou wel van films die buiten de gebaande paden willen treden. Onvoorspelbaar, of op grafisch gebied. Deze film probeert op heel veel verschillende manieren ‘apart’ te zijn maar slaagt daar in mijn ogen op weinig vlakken in. Het is een overduidelijk statement de huidige social media cultuur (wat ik zeer kan waarderen) maar het gedoe om maar zoveel mogelijk verschillenden stijlen te verwerken in bepaalde shots irriteerde me echt. De actiescenes waren wel weer tof maar daarentegen werd er ook veel te veel geouwehoerd (zonder echt veel te zeggen). Wat mij betreft niet meer dan een niemendalletje.

2,5*
5/10 (IMDB)

Ataúd Blanco: El Juego Diabólico (2016)

Alternatieve titel: White Coffin

2,0
Deze film vliegt echt van de hak op de tak en is amper bij te houden wat de regisseur nou precies wilde. Het acteerwerk valt nog wel mee, de special effects zijn wel belabberd. Gewoon een matige horror/thriller.

2*
4/10 (IMDB)

Atrocious (2010)

2,5
Het is helaas tegenwoordig allemaal een beetje voorspelbaar geworden met dit soort Blair Witch-achtige films. Je hebt 't allemaal al een keer gezien en dus is de spanningsboog in deze film niet heel hoog. Desalniettemin heb ik me er wel mee vermaakt en zaten er een paar goed getimede schrikeffecten in die effectief genoeg waren om me even uit de bank te doen veren.

Normaliter ben ik wel tevreden over het Spaanse acteerwerk maar dat vond ik deze film enigszins tegenvallen. Gelukkig heb je er weinig last van omdat het vooral handheld camerawerk is wat je ziet maar op het moment dat de hoofdrolspelers ook daadwerkelijk vóór de camera komen word 't er niet beter op. Vooral de oudste zoon acteert als een natte krant.

Verder vind ik het gegeven van een psycho moeder veel minder eng dan een geest die rondwaart. Dat vond ik wel een tegenvallend einde. Anyway, geen slechte film, geen goede film, gewoon een prima opwarmertje voor een zaterdagavond om daarna over te stappen naar bijvoorbeeld een Paranormal Activity of een Blair Witch Project