• 9.230.588 stemmen

Met onder meer: Stephanie Sigman, Talitha Bateman en Anthony LaPaglia

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 10 augustus 2017

Plot Annabelle: Creation

"You don't know the real story"

Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.

LOTR-lover schreef:
Nou, Annabelle: Creation bewijst maar weer dat de stem van de massa niet per sé iets zegt over hoe je een film gaat ervaren als kijker. Naar aanleiding van de meeste recensies die overwegend positief zijn, ging ik er is goed voor zitten. Maar tegen de tijd dat de eindcredits liepen had deze film meer op m'n lachspieren gewerkt dan me daadwerkelijk een aantal keer laten schrikken.

Als je houdt van cliché horror (of eigenlijk meer thriller, want gore is 't ook nergens) waarbij voorspelbare jumpscares de boventoon voeren en als je een weirde zwartgeblakerde demon die ook nog is "Your soul!!!" wil onder de noemer 'eng' schaart: dan is deze film wat voor jou. Zo niet, lekker overslaan. Zonde van de tijd.

3/10 (IMDB)

Dus gore hoort bij een horrorfilm? Kan maar horror is in een eerste plaatst bedoeld om scary moments. En schrikmomenten zaten er genoeg in. Ook qua sfeer dik in orde.

Boneka

Wat een "heerlijke" horrorfilm is dit zeg. Beter dan de eerste Annabelle en waarschijnlijk de beste uit deze drieluik. Ze volgen elkaar snel op zie ik 2014, 2017 en 2019. Die laatste heb ik nog niet gezien. Dan hebben we ook nog The Conjuring 2013 en 2016 en tussendoor ook nog the Nun uit 2018. We zien daar een stuk van in deze film (The creation) en het eind is het begin van het eerste deel van Annabelle. Volgt u mij nog?

Ja had natuurlijk eerst het tweede deel moeten volgen en dan gelijk het eerste deel bekijken, want deze twee volgen elkaar naadloos aan. Tussendoor zou je dan ook nog naar The Nun kunnen kijken.

Maar goed het niveau van de "tweede" Annabelle the creation ziet er goed uit. Setting acteurs, omgeving, kleding, geluid, schrikmomenten het ziet er allemaal heerlijk uit voor een horrorfilm. Beeld was ook een stuk beter dan het eerste deel. Leuk zijn ook de extra's met een kijkje in de regiekamer.

Deel III zou minder zijn en vooral een herhaling van wat we al hebben gezien. Maar dit tweede deel heeft me in ieder geval niet teleurgesteld!

Film 4.0

Beeld 4,5 (2k)

Geluid 4.5

Extra's 4.0

sinterklaas schreef:

Het eerste deel van Annabelle leek, als ik me de reacties mocht herinneren, geen succes te worden. Maar ik had dat totaal anders ervaren. De sfeer was dik in orde en het had toch wel zo zijn ingrediënten voor een avondje griezelen.

Bij deel 2 gaat dat rustig voort. Alhoewel voort? Dit keer gaan we van de jaren 70 (Waar de twee delen van The Conjuring en het eerste deel van Annabelle zich afspelen) terug naar de jaren 50. Toen deze pop ook al voor een portie ellende heeft gezorgd.

Volgens mij zijn beide delen uit de jaren 50. Deel II eindigt waar deel I begint. Kan begin 60 geweest zijn, maar zeker geen jaren 70.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Volgens Wiki eind jaren 60. Nouja, scheelt niet veel.

avatar van Joyce41

Joyce41

Boneka schreef:

Ben het met Boneka wel eens een Horror is niet persee goor, maar bevat heerlijke en goede schrikmomenten. Tegenwoordig is het allemaal zo soft.

De hele Conjuring en Annabelle reeks vallen voor mij onder de goeie horror films.

avatar van GillesP

GillesP

Wat een troep.

Nergens vernieuwend, origineel of verfrissend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede tweede film uit de reeks die eigenlijk de prequel is van de eerste.

Opnieuw genoeg suspense in deze film met voldoende huiveringwekkende scènes.

Prima, voornamelijk jonge, cast trouwens.

Mag er een derde komen ? Voor mij wel....

En naar aanleiding van het verschijnen van de derde film deze eens opnieuw bekeken.

Opnieuw plezier aan beleefd en nu maar hopen dat de volgende film net zo goed is.

avatar van princesspeach

princesspeach

Het begin begon goed, en het einde het best.

Het middenstuk nogal slaapverwekkend.

avatar van flurk

flurk

nee, dit is het niet, slaapverwekkend,eerste uur gebeurt er niets.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Annabelle: Creation is de prequel van de prequel van The Conjuring.

Dat creativiteit al jarenlang ver te zoeken is in de Amerikaanse blockbusters mag inmiddels geen geheim meer heten. Annabelle was nog een aardig horrorfilmpje, die het echter niet haalde bij The Conjuring. Maar zolang films maar bakken met geld blijven ophalen, zullen er middelmatige vervolgen/prequels/remakes/reboots/spin-offs blijven komen. Ook Annabelle: Creation behoort tot die categorie. De film kent een goede, claustrofobische sfeer, dankzij de verlaten boerderij, maar echt spannend wordt het nergens. De schrikeffecten zie je al van mijlenver aankomen en alle ideeën over een bezeten meisje zijn inmiddels wel gebruikt.

De film werd in slechts 46 dagen geschoten voor een betrekkelijk laag budget van 15 miljoen dollar. Wereldwijd bracht ze maar liefst 307 miljoen dollar in het laatje, waardoor Annabelle: Creation waarschijnlijk één van de meest winstgevende films van 2017 is geworden. En daarmee wordt er vrolijk doorgegaan met het verder uitmelken van The Conjuring-franchise.

avatar van Alexander1-

Alexander1-

Annebelle creation is best aardig al vind ik het geen toegevoegde waarden hebben.

Je kan beter een film maken hoe de pop gemaakt wordt en hoe de zwarte duivel er uberhaupt in komt als conduiet, je ziet dit in 15 minuten in het kort in de film en dan gaat de film weer verder waar het gebleven was JAMMER.....

Met annebelle creation is zn film waar je elk karakter wel een film kan geven, maar wat annabelle interessant maakt is de pop, doe daar dan iets mee ivp 1 van de personages, oorsprong.

Bij chucky zie je de oorsprong hoe hij tot leven komt, dit zou ke met annabelle ook kunnen doen hoe komt die duivel in deze wereld.

avatar van umbra

umbra

Alexander1- schreef:

Annebelle creation is best aardig

Een 2 voor een film die je best aardig vindt Dat is ook een contradictio in terminis

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Prima tweede deel in de Annabelle-reeks. Het eerste deel was ook niet slecht, maar af en toe een beetje goedkoop en sfeerloos. Annabelle: Creation heeft ogenschijnlijk een hoger budget, en daardoor een veel mooiere, sfeervolle en creepy locatie. De sfeer is in deze film daardoor lekker duister en dus dik in orde. De film heeft in de eerste helft ook een lekker traag tempo, waardoor de spanning voelbaar opgebouwd wordt en aanwezig is. De speelduur had misschien iets korter gekund, maar niettemin is die spanningsopbouw een dikke plus. Het tweede uur is dan een stuk enger, boordevol creepy momenten. Het is niet dat je ergens van je stoel afvalt, daarvoor zijn de jumpscares te standaard, maar toch zat dat goed in elkaar. De pop Annabelle komt wederom, net zoals in deel 1, verrassend weinig voor, en dat vind ik eigenlijk een verfrissende zaak. Eng is dat ding helemaal niet. Wederom is het de demon die aan de pop verbonden is die de echte rillingen bezorgt. De aansluiting met deel 1 op het einde is weinig verrassend, maar legt de link wel mooi tussen beide delen.

Ja, toch wel aardig verrast hierdoor. Dit ligt wat mij betreft absoluut op het niveau van The Conjuring films, in tegenstelling tot het eerste deel of bv. The Nun, die wel duidelijk zwakker zijn. Dikke 3.5*.

avatar van Daan258

Daan258

Sterk 2e deel. (prequel)

Na 3 jaar voor de 2e keer bekeken en dit keer thuis in plaats van in de bios.

Dit keer heb ik mij denk zelfs iets beter vermaakt dan dat ik de film voor het eerst in de bios zag.

Surround vol aan en genieten maar.

Het verloopt allemaal lekker vlot, er is continu spanning aanwezig en de sfeer is uitstekend!

De cast deed het ook prima. Vaak bij films waarbij de cast voornamelijk bestaat uit kinderen is dat niet altijd even best, maar hier

Verhaal was goed in elkaar gezet. Tof om te zien en erachter te komen wat het verhaal achter de pop Annabelle nou precies is en hoe het in elkaar steekt.

Sterke horror film!

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Vind dit een geweldige en enge film. Veel enger dan de Conjuring films. Heb ervan genoten.

avatar van Alathir

Alathir

Ik was er eigenlijk niet echt van onder de indruk. Ik zie niet echt in waar de meerwaarde ligt tov deel 1 terwijl deze toch beduidend beter scoort. Hier en daar een aardige jumpscare dat wel. De acting is zeker niet beter. Koppel vervelende kinderen hier dat wel dus nee beter is deze film niet als de eerste vond ik. Het verhaal weet ook weinig potten te breken. Openingsscène met het kind was wel goed.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Aardig vermaak, leuk geacteerd maar vooral erg origineel

avatar van DragQueen

DragQueen

Een aangename Horrorfilm uit de prequel-reeks van The Conjuring. Overigens is dit naar mijn mening tot op heden misschien wel de beste van alle Annabelle-films. Natuurlijk wordt het wiel nergens opnieuw uitgevonden, maar het is onderhoudend en sfeervol en met een paar aardige schrikmomenten. 3 Sterren.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Prima! Beter dan toen ik hem in de bios zag tijdens release.

Nergens echt eng, maar dat is horror al jaren niet meer en dat komt gewoon puur omdat je ouder wordt. Maar wel een leuk verhaal, prima sfeertje en uitstekend acteerwerk. Het meisje wat Janice speelt doet het zeer goed, ik had dan ook echt medelijden met wat zij allemaal voor haar kiezen kreeg.

Ik heb nu The Conjuring 1 en 2 gezien, Annabelle 1 en 2 en ik moet zeggen dat het tot nu toe echt een heel tof horror universum is. Ik denk dat ik het zo moet noemen? The Nun vond ik helaas matig, we gaan het zien hoe het met de rest zit.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bij herziening toch moeten concluderen dat dit een erg kundig gemaakt horrorfilmpje is. Daarom is het ook zo'n zonde dat Sandberg na deze film aan de slag ging voor DC, films waarin zijn echte regiekwaliteiten toch een stuk minder aan te pas komen. Gelukkig zijn er nog wel enkele kortfilmpjes van hem te bewonderen, evenals een 4-uur durend shot waarin hij zijn middelvinger naar de kijker opsteekt.

Over de film zelf kan ik kort zijn, het is het beste werkje binnen het Conjuring-universum dat niet door James Wan zelf werd geregisseerd. Sandberg slaagt er vrijwel direct in een erg kille sfeer op te roepen, iets waarmee Leonetti in het vorige deel toch een grotere moeite mee had. De opbouw evenals de rustige cinematografie zorgen voor een mooi beeld, maar het mag ook genoemd worden dat Sandberg zeker gedurende het eerste uur zijn tempo nooit de vrije loop laat, waardoor de horrorfilm nooit afgeraffeld of ongeduldig overkomt. De tweede helft ruimt de opbouw voor wat directere bombarie, maar eigenlijk kon ik daar ook prima mee leven. Annabelle: Creation staat garant voor een avondvullende horrorfilm met bijzonder sterk acteerwerk van Bateman en Wilson.

Halfje erbij.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Helaas niet zo goed als de eerste film. Aantal goede schrikmomenten maar verder niet heel boeiend.

5.7 wordt naar boven afgerond 3*

Een fantastische horrorfilm! Ik heb deze film gezien op dezelfde avond als Annabelle. Annabelle vond ik wat aan de zwakke kant, dus ik ging met lage verwachtingen deze film in. Wat was ik aangenaam verrast. Dit deel is zo veel beter dan het eerste deel.

De sfeer is, door gebruik te maken van het landhuis, erg goed. Wat volgt zijn een aantal angstaanjagende scènes, die mij een paar keer flink te pakken hadden. De scares zijn (over het algemeen) toch wel creatief en de spanningsopbouw naar de jumpscares toe zijn goed. Het verhaal is goed overgekomen en er zitten een paar leuke vondsten in.

Ook het acteerwerk van de hoofdrolspeelsters was indrukwekkend. Doordat een van de meiden een fysieke handicap heeft, zorgt dat ervoor dat je nog beter inleeft in het karakter.

Absoluut een van de betere films van de Conjuring Universe!

avatar van rep_robert

Film weer herzien vol clichés, maar wel effectief in de scares en de setting is zo'n enorme pre tov deel 1.

Je zou denken dat Janice in de hoofdrol de enige is met een handicap, maar eigenlijk heeft iedereen in de film een ergere handicap. Ze zijn allemaal kneiters doof Je kan een huis bij elkaar gillen wat je wil, maar iedereen slaapt lekker door. Of buiten spelen en 10m verderop wordt Janice de schuur in geduwd. Niemand hoort iets. Stelletje patiënten

avatar van Rubie2208

Rubie2208

prima horror film. ik moet zeggen dat ik er niet echt de creeps van kreeg . heb deel een nog niet gezien ,dus binnenkort even kijken en daarna deel 3 . ondanks alles was de sfeer en het acteerwerk wel goed . Een goede voldoende , maar films zoals insidious en conjuring zijn moeilijk te overtreffen . ik hoop snel weer op een film die mij het kippenvel kan bezorgen!

avatar van gi4nt

gi4nt

Zo jammer dat de Annabelle films me lang niet zo kunnen bekoren als the conjuring. Nu was die ook gewoon steengoed, vooral omdat het verhaal klopte qua details en uitwerking.
Hier leek dat helemaal overboord gegooid en dat begint al bij de naamgeving. We krijgen maar minimaal (eigenlijk niet eens letterlijk) te zien hoe de pop is gemaakt of hoe deze bezeten werd. Veel gemiste kansen en ik vond er weinig creatiefs aan. Bekende jumpscares die me inmiddels gaan tegenstaan, een demon die veel op een duivel moet lijken, zelfs de stem daarvan al 100x eerder gehoord en wil dan ook nog eens “je ziel”. . Een beetje excorsist, een beetje REC, een beetje child’s play - zo zat ik de hele film in gedachten. Verder veel losse eindjes. Een scene waarin een speler wordt opgejaagd door de demoon maar plots wordt het dag en blijkt de speelster te slapen - iets dat me onmogelijk lijkt. Ook in de categorie rare regiekeuzes: meisjes komen aan, mogen bij deze mensen inwonen - maar zeggen niet eens “hoi” tegen de man in kwestie wanneer ze hem ontmoeten. Op dat soort ongeloofwaardigheid verlies je mij al snel - evenals dat ondanks al het geschreeuw en dingen die gebeuren de rest gewoon verder ligt te maffen.

Jammer want op cast, sfeer en setting niets aan te merken (al is het natuurlijk wéér in een afgelegen landhuis. Tekenend voor deze copycat…

Echt een 1, kan er spijtig genoeg niet meer van maken .