• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Stephanie Sigman, Talitha Bateman en Anthony LaPaglia

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 10 augustus 2017

Plot Annabelle: Creation

"You don't know the real story"

Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.

avatar van ambrosini

ambrosini

Goed film.. heb helaas deel 2 van Annabelle nog niet gezien..

Creation.. heeft veel schrik momenten en verhaal is komt snel tot leven..

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Nou, Annabelle: Creation bewijst maar weer dat de stem van de massa niet per sé iets zegt over hoe je een film gaat ervaren als kijker. Naar aanleiding van de meeste recensies die overwegend positief zijn, ging ik er is goed voor zitten. Maar tegen de tijd dat de eindcredits liepen had deze film meer op m'n lachspieren gewerkt dan me daadwerkelijk een aantal keer laten schrikken.

Als je houdt van cliché horror (of eigenlijk meer thriller, want gore is 't ook nergens) waarbij voorspelbare jumpscares de boventoon voeren en als je een weirde zwartgeblakerde demon die ook nog is "Your soul!!!" wil onder de noemer 'eng' schaart: dan is deze film wat voor jou. Zo niet, lekker overslaan. Zonde van de tijd.

3/10 (IMDB)

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vond 'm net iets beter dan het eerste deel (2*) maar wat 'n voorspelbaarheid alweer. Ik zag zowat elk schrikmoment van mijlenver afkomen. Het cliché "de auto die niet start" is zo vervelend dat het uit de filmwereld geband zou moeten worden. Toch is deze prequel van de spinoff van The Conjuring (zucht) vrij goed gefilmd en wordt het enger naarmate de film vordert, wat ook al een goede zaak is. Matig volgens verwachting maar is een makkelijke wegkijker.

avatar van xKoSai

xKoSai

Filmkriebel schreef:

Volledig mee eens. Hij is idd beter dan deel 1 want vond die eerlijk gezegd een beetje aan de zwakke kant. Wat ik altijd zo leuk vind is als het zich in een wat ouderwets landhuis afspeelt.

Dat van de auto die niet start begint idd afgezaagd te geraken...

Maar het is eens de moeite om hem te bekijken, zeker niet slecht.

avatar van El ralpho

El ralpho

Annabelle: The first coming

Wat mij betreft van hetzelfde niveau als deel een. Wat me deze keer wel negatief opviel (maar dit komt wellicht ook omdat ik het eerste deel op een laptopscherm zag en dit vervolg op een tv-scherm) waren sommige effecten die weer overduidelijk uit de computer getoverd werden. Erg jammer want het haalt met momenten toch een beetje de spanning onderuit.

Voor de rest was ik door dit vervolg, net zoals het eerste deel, weer positief verrast. Als horrorliefhebber weet je precies wat je kunt verwachten en krijg je het ook, mits je maar geen gorefest verwacht. Een solide onderhuidse thriller met horror elementen, is namelijk wat je voorgeschoteld krijgt..

Overigens rijgt de laatste scène dit vervolg en het eerste deel echt verdomd sterk aan elkaar en nodigt dit deel ook weer gelijk uit om het eerste deel te kijken. Slim gedaan.

avatar van Valak

Valak

Nieuw aangekondigde film in The Conjuring-universe wordt derde 'Annabelle'-film;

Third ‘Annabelle’ Film the Next In ‘Conjuring’ Universe : Third 'Annabelle' Film the Next In 'Conjuring' Universe - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Gelukkig geen Chucky achtige film. Deze komt traag op gang, maar laatste half uur gaat supersnel. Gebeurt ook van alles.

avatar van bjerik76

bjerik76

aardige film, ik ben toch wel af en toe geschrokken.

Mooie speelduur, alles komt langzaam tot een climax, ook al vond ik deze wel enorm tegenvallen.

Ik las vaak dat vooral het laatste half uur " geweldig" en enorm eng/horror was, dus ik verwachte daar denk ik te veel van, want zo "schokkend " heb ik dat absoluut niet ervaren.

avatar van Rujar

Rujar

Ik dacht dat ik deel 1 gezien had, omdat ik Annabel de pop al eerder gezien heb. Nu zal dat in een ander film geweest zijn, omdat ik bij het zien van de trailer weinig bekend voor kwam. Volgens mij verzamelde die persoon allerlei relekwieen en was Annabel daar een van. Vraag mij nu af welke film dat is geweest??

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Rujar schreef:

The Conjuring

avatar van EW101

EW101

Best wel een geinige film. Gelukkig een pak beter dan Annabelle. Apart dat de laatste tijd de vervolgen beter zijn dan de eerste delen; zowel binnen Ouija als the Purge. Gelukkig leren ze van hun fouten.
Qua setting was dit absoluut niet verkeerd en was er veel aandacht besteed aan de sfeer en details van de sets zelf.
Ook qua horror zijn er wat meer opbouwende 'enge' stukjes in plaats van alleen maar saaie jumpscares. De demon is ook een stuk agressiever en zorgt voor krakende botten en gebroken ledematen. Erg fijn! Jammer dat niet alles getoond werd af en toe.
Mooi moment vond ik dat het gehandicapte meisje naar boven keek en vaag in de zon die demonische non zag. Simpel ,maar zeker effectief.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede tweede film uit de reeks die eigenlijk de prequel is van de eerste.

Opnieuw genoeg suspense in deze film met voldoende huiveringwekkende scènes.

Prima, voornamelijk jonge, cast trouwens.

Mag er een derde komen ? Voor mij wel....

avatar van Brabants

Brabants

Vrij simpel verhaal wat qua schrikreacties wellicht wat tieners kan laten huiveren. Mij kon het niet bekoren. Mocht dit binnen het genre willen slagen dan moet men toch met wat beters voor de dag komen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Stukken beter en spannender dan zijn voorganger, heb me hier prima mee vermaakt.

avatar van freemindtrip

freemindtrip

vele malen beter dan het eerste deel eerste deel was nogal saai naar mijn mening waar deze film toch genoeg spanning vertoont. wel vond ik de grote demon en vogelverschrikker to much en nogal lachwekkend.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Blijft erg sterk.

Wat toch vreemd is, want zo’n film zou eigenlijk helemaal niet goed horen te zijn. Het eerste deel werd enkel gemaakt om de Conjuring-formule uit te melken en dan is dit daar nog eens een prequel van; dan gaan toch de alarmbellen rinkelen bij de horrorliefhebber.

Dit tweede deel behoort in tegenstelling tot z’n voorganger echter tot het serieuze werk. Tuurlijk zitten er jumpscares in, maar wel met een fundament van een stevig, in drama gedoopt verhaal eronder. Met sterk acteerwerk, aantrekkelijke cameravoering en een fijne pacing.

Binnenkort ook die tweede Ouija maar eens checken, aangezien die hier vaak mee vergeleken wordt in de zin van ‘veel sterker dan de eerste’.

avatar van scorsese

Matige film waarin een aantal weesmeisjes samen met een non onderdak krijgen bij een poppenmaker. Een vrij standaard opbouw voor deze horrorfilm met clichématige schrikmomenten. De horror doet heel langzaam zijn intrede wat de film wat saai maakt soms. Spannend of eng wordt het niet en ook de hele finale is niet bepaald origineel te noemen.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Redelijke sequel van Annabelle...... 3 stars.

avatar van mikey

mikey

teleurstellende film waarin meisjes zich, tientallen malen, proberen te verstoppen in een kast voor demonische zaken (om er dan weer bij de enkels daaruit te worden getrokken, door onzichtbare handen uit de schaduwen van het spookhuis ). Zeer ongeïnspireerd worden de clichés verhandeld aan de hand van een checklist. Wanneer je de hele aftiteling afkijkt dan weet je dat de volgende film in het nogal kinderlijke conjuring universum zal gaan over een enge non.

avatar van rebelkush

rebelkush

Zeer geslaagde horror film die veel beter is dan deel 1. Annabelle: Creation blijft net onder het niveau van Conjuring en Insidious hangen maar dat is eigenlijk best een compliment.

avatar van shrink

shrink

Fantastisch vervolg op deel 1. Zelfs veel beter. Een heerlijke film voor een avondje griezelen op de bank. Veel schrikmomenten!

avatar van Fueledable

Fueledable

Is het jullie opgevallen dat de pop die “Annabelle” op het laatst kreeg eruit ziet als de echte Annabelle pop die in het museum van Ed en Lorraine Warren staat?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nadat David F. Sandberg zijn effectieve short Lights Out had mogen rekken tot een lange speelfilm, kreeg hij de taak om nog een film - die eigenlijk een short zou moeten zijn - te rekken tot ruim anderhalf uur. De eerste Annabelle was geen geslaagde film - behalve financieel dan - dus heel lastig kreeg Sandberg het niet om kwalitatief een betere film te maken. En dat is hem ook gelukt. Desondanks is Annabelle: Creation nog steeds geen hoogstaande film, ook al is de film duidelijk beter dan zijn voorganger.

Annabelle: Creation is op een paar technische vlakken al sterker dan zijn voorganger. De set, de look en vooral het acteerwerk zijn een flinke stap vooruit. De jonge hoofdrolspeelsters, en met name Talitha Bateman (wiens broertje geestig genoeg in Annabelle zat, evenals in Sandbergs Lights Out én in de remake van Child’s Play, die andere poppenhorror) speelt erg sterk. De focus gaat sterk naar haar en haar vriendinnetje, maar dat komt ook omdat de overige personages enorm inwisselbaar zijn. De oudere weesmeisjes voegen bijvoorbeeld bar weinig toe aan het geheel, ik kon ze niet eens uit elkaar houden. Maar dat is verder ook niet belangrijk, Annabelle: Creation gaat - net als de overige Conjuring films - over krakende vloeren, piepende deuren en af en toe een jumpscare. Sandberg creëert gaandeweg een paar effectieve scares en komt met wat leuke vondsten. Maar naar het geheel gekeken is het alles behalve bijzonder.

2,5 sterren.

avatar van Ronja&Iris

Ronja&Iris

ik vond deze film een beetje te spannendvoor mijn 7 jarige dochter. mijn zoon van 12 kreeg nachtmerries en slaapt nu bij mij in bed! stiekem best gezellig maar vertel hem dat niet.mn man vind dit niet zo gezellig... eindelijk rust....;)

avatar van _Se7en_

avatar van RudeDog

RudeDog

Ronja&Iris schreef:

kusjeeesss

Haha lol Was een goede film! Veel beter dan de eerste en tevens de derde film.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een prima en enger vervolg op deel 1. Meer jump scares, actie, effecten en ja ik heb mij vanavond uitstekend vermaakt met dit vervolg 3.5

avatar van IH88

IH88

“Forgive me, Father, for I am about to sin.”

Sfeervol en spannend. Annabelle: Creation is een effectieve horrorfilm die op zich niet heel veel nieuws doet, maar het allemaal wel perfect uitvoert. Knap gedaan door Sandberg, en ook de mensen van de casting verdienen een compliment. Vooral de jonge Bateman als Janice is echt een openbaring, en ook de andere acteurs doen het goed. Het oude, grote en vrijstaande huis is natuurlijk ook de perfecte locatie voor dit soort horrorfilms. Het einde probeert ook nog in te haken op de eerste Annabelle film en dat had niet per se gehoeven, maar het vormt nu wel mooi één geheel.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het eerste deel van Annabelle leek, als ik me de reacties mocht herinneren, geen succes te worden. Maar ik had dat totaal anders ervaren. De sfeer was dik in orde en het had toch wel zo zijn ingrediënten voor een avondje griezelen.

Bij deel 2 gaat dat rustig voort. Alhoewel voort? Dit keer gaan we van de jaren 70 (Waar de twee delen van The Conjuring en het eerste deel van Annabelle zich afspelen) terug naar de jaren 50. Toen deze pop ook al voor een portie ellende heeft gezorgd.

Het begin (flashback) is sterk en ook het verloop weet het goed op te bouwen. We volgen een groep meisjes van verschillende leeftijden die vanuit een gesloten weeshuis worden overgeplaatst naar een afgelegen boerderij van de zekere Mullins en zuster Charlotte. Het lijkt allemaal erg vriendelijk en welkom te zijn en het ziet ernaar uit dat het verblijf niet zwaar zal worden. Er is echter één regel: Blijf uit de desbetreffende kamer.

Eerst is de film een soort vertelling over de weesmeisjes die het huis verkennen, spelen, maar ook werken. Echter zal Janice vaak moeten toekijken aangezien ze invalide is. Janice is ook zo eigenwijs om toch die kamer te betreden. En ja, dat had ze beter niet kunnen doen.

En ook al zou ik bijna zeggen dat ik het eerder heb gezien; Annabelle Creation weet de potentie er goed in te houden en is, kwa sfeer, belichting en soundtrack, weer dik in orde. Klein tegenvallertjes vond ik dat "Give me your soul"stukje of dat moment na die put; dat de pop gewoon weer onder de dekens ligt, maar verder wordt het een benauwend en behoorlijk spannend werkje, die toch uiteindelijk net niet afgezaagd is. Sterker nog, hij wordt met het moment steeds enger en absurder. Voornamelijk de scenes waar oa dat geest van dat dochtertje zich ontgroeit (met dat bottenkraken) tot een duivels creatuur, die beheksing van Janice en ook die scene in de schuur, of met dat balletjesgeweer... en vrijwel alle scene's in die kamer zijn de voorbeelden waarbij je je ogen toch wel tot spleetjes knijpt.

Maar ook de boel eromheen... Nogmaals, de zomerse rurale sfeer is goed in orde en er is weer zorgvuldig aandacht besteed aan het tijdsbestek. Ook de bijbehorende jaren 50 deuntjes werken hier prima in mee. De meisjes vond ik behoorlijk overtuigend spelen en moest hierbij soms wel denken aan films als bijv. The Virgin Suicides (het eerste gedeelte dan, waarin ze nog vrij waren). Een landhuis is inderdaad ook een van de betere locaties voor dit soort vertellingen.

Het einde vond ik, afgezien van dat Annabelle haar ouders vermoord, wel erg onduidelijk en vaag.

Ohja, en er zijn twee post credit scenes.

Ja, niks mis mee met dit vervolg. Of prequel.