Annabelle: Creation (2017)
Releasedatum: 10 augustus 2017
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Annabelle: Creation
"You don't know the real story"
Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Annabelle: Creation (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Annabelle "Bee" Mullins
Kate
Tierney
John Milton
Wel bijzonder dat je toch nog die 4,5* kon geven, n00r, in de zin dat dat 'vreselijkste bioscoop bezoekje ooit' je filmwaardering dus niet heeft beïnvloedt. Vind ik knap.
Dat lukt mij niet altijd.
merijn82
- 1931 berichten
Haha mooi en herkenbaar verhaal John Milton (al was je bericht al van een tijdje terug, ik had het nog niet gelezen.)
Ik heb het al vaker gezegd (vooral tegen mezelf): dit soort horror/thriller in de bios, ik begin er niet meer aan! Dat trekt echt het meest vervelende publiek ever.
Zoals ik ook al zei. Dat heb je volledig zelf in de hand, tenzij je geen fatsoenlijke bios hebt en ma t/m zo overdag werkt. Waar een wil is is een weg
Donderdagavond t/m zondagavond kan je gewoon altijd van volle(re) zalen uitgaan.
Zwolle84
Beter van niet zelfs. Zit een flink kwaliteitsverschil in en ik zou zelf geen zin meer hebben in Creation als ik kort daarvoor deel 1 zou zien.
Zwolle84
Er zitten wel jump scares in, maar er ligt niet zo de nadruk op als bij een Lights Out. Het is een mooi pakkend verhaal met sterke karakters, waardoor dit bij mij veel meer een filmische ervaring werd dan het eerste deel. Het kruipt alleen niet zo onder de huid als een Oculus bijvoorbeeld. Maar ja, welke film wel.
Zwolle84
Het is idd wel uniek dat er zoveel horrors uit zijn gekomen in zo'n korte tijd. Maar het is echt voor een enkele bios in NL weggelegd dat deze 4 films op dezelfde dag draaien
Ik keek voor Zwolle, daar draaien er nog drie van de vier. Maar we lijken het hier sowieso goed te hebben zie ik nu, want Annabelle draait ook overdag.
n00r
Daar verschillen we dus van mening ?
krosnicky
Ik begrijp niet dat creation meer sterren heeft dan deel 1deel 1 was veel enger het verhaal was beter ik als horror fan die best al wat gewoon is heb ee zelf een nacht niet van kunnen slapen .
en dit 2de deel ( de eigenlijk het 1 ste deel is maar je toch beter na de 1 ste film kijkt ( om het gemakkelijk te maken )) buiten een paar goeie jump scares en het goede acteer werk vond ik er weinig aan op naar The Conjuring 3.
Sergio Leone
Meh.
Zoals zowat elke horror met geesten heeft ook deze prequel mij niet kunnen bekoren. Ook hier weer weinig verrassingen, wel een waterval van clichés à la krakende deuren en licht dat te pas en te onpas aan - en uitgaat. Enkel de pop die haar kopje beweegt tijdens de credits had ik niet zien aankomen, ik dacht dat ze ging knipogen.
Verder niet al te veel te zien. Visueel ook niets nieuws onder de zon en qua locatie en setting: mja, een groot, krakend huis en een waterput ergens in de tuin. De kindacteurs doen het zeker wel oké, dat moet ik er wel bijzeggen.
realiteitspaard
Ik beoordeel films altijd binnen hun genre.
Een zeer sterke horrorfilm om twee redenen: (1) goed acteerwerk door de kinderen en (2) goede scares. De film bestond voornamelijk uit jump-scares, maar ze waren dit keer dan ook wel erg goed uitgevoerd. Soms werd de spanning wel 30 - 60 seconden gerekt voordat de daadwerkelijke "scare" kwam.
Als je een zeer sterke film verwacht met een sinistere ondertoon die je bijblijft, dan moet je hier niet heengaan. Dit is gewoon een best enge film die leuk is om in de bioscoop te bekijken. De film neemt je mee!
Edwins1984
Qua setting, acteerwerk en aankleding is het goed gedaan. Buiten dat vond ik het helaas allemaal erg voorspelbaar en clichématig waardoor het al snel een hele saaie film wordt die nergens in uitblinkt..
Met als gevolg dat ik zelf geen enkele keer ook maar ergen ben van geschrokken... Jammer, maar kan hem niet aanraden als je van horror houdt.
Dick Starbuck
Aardige horror. Opbouw is goed en soms spannend. Maar eng vond ik het niet. Film was wel erg sfeervol en goed geacteerd. 3,5 ster
Donucius
Aardige thriller/horror die het klassieke concept volgt. Acteerwerk is afwisselend van kwaliteit en voor mijn gevoel veelal ondermaats, alhoewel het wel beter werd tegen het einde. Wel moet ik zeggen dat bepaalde dingen wel aardig uitgewerkt of uitgebeeld zijn en zorgen dat de film onderhoudend is. De film is voorspelbaar als je veel horrors gezien hebt. Bepaalde dingen zie je al mijlenver aankomen, maar moet wel zeggen dat ondanks dat, het allemaal netjes is uitgewerkt. Verwacht er niet te veel van, dan is de film best vermakelijk en zeker niet slecht binnen het genre.
Blij verrast.
Ik moest even wennen aan The Conjuring, en na de matige geluiden over Annabelle, heb ik die destijds compleet overgeslagen. Het is er niet van gekomen om die nog in te halen, al werd de noodzaak daartoe hier door sommigen betwijfeld. Ik moet zeggen, Annabelle: Creation staat prima op zichzelf en ik ben blij dat ik hem in een praktisch lege dolby Atmos zaal 1 gezien heb (Cinemec). Ook voor een horror geeft dat net dat beetje extra.
De film is niet foutloos, maar voor een prequel van een spin-off die het niet bijzonder goed deed, was ik allesbehalve teleurgesteld. Sandberg (Lights Out, die ik nog moet zien) doet meer goed dan fout. Ja, er zijn behoorlijk wat jump scares, en nee: voor de doorgewinterde horrorliefhebber werken ze niet allemaal. Maar zelfs los van het toch behoorlijke aantal dat wel werkte, werd de graadmeter voor horror meermaals gehaald: armharen recht overeind.
'Kruipt best wel onder je huid', schreef Zwolle op pagina 1, en ik geef hem geen ongelijk. Soundtrack, montage en cinematografie werken goed samen om een bijzonder unheimisch sfeertje te scheppen, al is dit niet een film die dat daarbij laat, en het maar laat sluimeren. Om de zoveel tijd is er even een climaxje. Maar dan nog zijn de aanloopfases daar naartoe regelmatig best sterk. Overigens zijn zowel de DOP als de composer geen nieuwkomers, integendeel.
Ook de acteurs doen het zeker voor een horror prima, waarbij met name de jonge Talitha Bateman me positief opviel. Wat me wel opviel, met name in de dialogen met de toch iets mindere Lulu Wilson (Linda), is dat het soms klonk alsof 2 volwassenen met elkaar praatten. Zinsopbouw, en vooruitkijken op hoe je op iets terug zult kijken. Nee, dat ging er niet helemaal in. Op het einde vloog de film voor mij bijna uit de bocht met de vleesgeworden zwarte demon en gekrijs bij knallende lampjes van het huis, en ook de scène met het opgroeien had voor mij niet gehoeven. Een onnodig extra einde. Maar het cijfer blijft alsnog staan, als haalt dat de + er wel vanaf.
p.s. blij dat actrice Grace Fulton die het oudste weesmeisje Carol speelt , 21 is. Hoef ik me iets minder een perv te voelen dat ik toch even dacht: mmm. Dat is geen lelijk weesmeisje.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Blij verrast.
Ik vroeg me af of Dolby Atmos toegevoegde waarde had bij deze film. Bij andere films die ik in DA heb gezien (Valerian & Baby Driver) merkte ik niet veel van DA.
John Milton
Njwah, Ik stond niet versteld van het geluid joeychim_, zoals ik dat bij andere films in die zaal had. Het is zeker niet vergelijkbaar met de Dunkirk of Gravity ervaring in Imax, of zelfs Sully (prima geluid!) in diezelfde zaal als waar ik Annabelle zag.
Maar los van de kwaliteit van de atmos mix, is het geluid en de projectie in zo'n zaal wel erg goed. Geeft net dat beetje extra bij deze film, maar nee, het was geen openbaring.
Toch betaalde ik altijd met plezier die 2,50 extra voor zaal 1 bij Cinemec. Maar met de Gold pas hoeft dat helemaal niet meer...
p.s. voor de leesbaarheid van het topic kun je beter iemand's gebruikersnaam met het poppetje icoontje pakken, of een deel quoten, ipv van lange lap John Milton text
russo
Mwa, acteerwerk was best prima door de kinderen. Maar ben geen een keer geschrokken. Zitten wel aardige stukjes spannings opbouw in, maar die zijn vrij voorspelbaar.
Enige wat ik niet helemaal kon plaatsen was het (een na) laatste stukje, 12 jaar later. Wie was nou wie in de kamer van die weesouders. Ging een beetje snel...
Nick Theunis
Zie Annabelle...
JacoBaco
Inderdaad, het einde van deze film is het begin van de vorige film.
Pazmaster
Redelijke horror met een redelijk verhaal. Het ziet er allemaal best aardig uit en de jonge cast doet het niet slecht. Het sfeertje is ook best oké met aardig wat schrikmomenten. Helaas worden vele daarvan veroorzaakt door het plotselinge harde geluid, een beetje jammer maar er zitten ook wel wat freaky beelden in. Het einde vond ik een tikkie onbevredigend, maar ik heb het eerste deel ook niet gezien. Geen topper maar zeker beter dan de gemiddelde horrorfilm.
De filosoof
Ik denk altijd dat ik van horror houd, mogelijk omdat ik als kind horrorfilms te eng vond om te kijken zodat het horrorgenre mij met ontzag vervulde. En waarschijnlijk verklaart dat waarom de bioscoop altijd vol pubers zit bij een horrorfilm: als een soort ontgroening kan een puber bij een horrorfilm bewijzen dat hij zijn kinderlijke angsten heeft overwonnen en zijn angsten als een volwassene kan trotseren.
Maar goed, ik denk dus altijd dat ik van horrorfilms houd. Dus als een horrorfilm relatieve goede kritieken krijgt, zoals deze film, dan wil ik die wel zien. Maar ik vond hem erg tegenvallen. Het verhaal is een en al aftands horrorcliché – meisjes die door de duivel zijn bezeten, enge bewegende poppen die overal opduiken, het openen van verboden deuren, spookhuis – maar het ergste is nog dat al deze clichés niet eens op een geloofwaardige manier tot een verhaal zijn gesmeed (laat staan dat er enige originaliteit te bespeuren is) en iedereen volslagen idioot handelt: mensen denken goed te doen door een heel weeshuis kinderen onderdak te geven terwijl ze weten dat de duivel in hun huis woont, de slachtoffers ruiken pas onraad als de ledematen bij wijze van spreken al door het hele huis vliegen zodat het te laat is om nog geruisloos te kunnen vertrekken, etc. Ik begon steeds meer te denken dat ik naar een parodie op de horrorfilm zat te kijken, een soort Scary Movie deel 43, maar dan helaas zonder de humor. Het enge van de film zit ‘m in een aantal jump scares die op de goedkoopste manier zijn gemaakt met een hoofdrol voor enorme harde klappen in Dolby Atmos – alsof er een bom naast je ontploft – waar iedereen wel van schrikt. Ik hou helemaal niet van splatter movies, maar omdat zelfs de jump scares saai werden begon ik te verlangen naar een bloedbad om mijn aandacht er nog bij te kunnen houden.
Misschien kunnen de hedendaagse horrorproducenten niets origineels of geloofwaardigs meer bedenken of misschien ben ik de horrorfilm nu echt ontgroeid, maar dit is de zoveelste tegenvallende horrorfilm van de laatste jaren. Het enige positieve wat ik van de film kan zeggen is dat de film met het oude huis en zo mooi aangekleed en sfeervol is.
Slikbeer Slikbeer
Wordt een horrorfilm tegenwoordig alleen nog beoordeeld op het aantal "jumpscares" (zo heet dat klaarblijkelijk...?).
"Slecht film want ik ben niet 1 keer geschrokken?"
Wat een armoe......
(of ik word oud)
En dat zegt wie?
Slikbeer Slikbeer
Nou, lees eens wat zo links en rechts zou ik zeggen...
n00r
Volgens mij word er veel meer gezegd als een jump scares.
Nou, lees eens wat zo links en rechts zou ik zeggen...
The Problem with Horror Movies Today - YouTube
Deze is wellicht leuk voor jou om te kijken. Er is niets mis met een goede jump scare, als het maar op een goede manier en zonder overdaad toegepast wordt.
tbouwh
Annabelle (2014) kijken vóór deze of kan niet/achteraf ook wel? Wil deze graag meepakken maar de scores bij de vorige film staan me wel zodanig tegen dat ik daarbij m'n twijfels heb.
Het einde sluit op deel 1 aan. De rest van de film is het niet nodig.
Kondoro
Gisteren maar weer eens naar de VUE in Deventer geweest, tweede keer alweer maar dit keer met wat kameraden van me.. Het is standaard dat wij dan naar de horror films gaan, en ondanks wat ergenissen is de film me echt nog wel mee gevallen. Ik was in het begin nogal sceptisch over Annabelle: Creation aangezien zijn voorganger- Annabelle (2014) voor mij als een mislukkeling over kwam, niet interessant en totaal niet eng. Dan was ik nog aangenaam verrast dat ik bij Annabelle: Creation weer schrok, eindelijk heeft de film mij weer tuk en wat kon ik daar van genieten!
Ik denk dat David F. Sandberg het eindelijk weer voor elkaar heeft gekregen en heeft weer een degelijke horror film neergezet waar je gewoon van kon genieten, schrikken en die daadwerkelijk gewoon spannend werd. Ondanks dat veel uit de oude trukendoos is gehaald, zoals krakende duren en nieuwsgierige meisjes van twaalfjaar, ik denk dat de trailer niet kijken ook ontzettend veel geholpen heeft. Ik ging totaal blank deze film in (al was het dan dat ik de plotomschrijving alleen standaard even gelezen heb) en wat voelde dat fantastisch, en dat ga ik zeker vaker doen! Ja, David F. Sandberg heeft het voor elkaar gekregen wat John R. Leonetti niet voor elkaar kreeg en er is eindelijk weer een film die beter is dan zijn voorganger, en dat zie je ook niet vaak!
Ik denk dat ik het minste van de hele film vond hoe de demon eruit zag, dit zelfde gevoel kreeg ik ook bij de film ‘ Insidious (2010) ’ waar zo’n zelfde demon in voor kwam (of was hij hetzelfde?). Maar ook Annabelle: Creation kende hele gave scenes, zo was Mrs. Mullin ooit aangevallen door de demon die in Annabelle zat, of zich voordeed als Annabelle. Ze was een oog kwijt en had een grote hoofdwond hier door, even later zie je Mrs. Mullin opeens aan de muur hangen waar je ziet dat het onderlichaam helemaal weg was. Kon ze hier door niet lopen? En hoe is dat gebeurt? Of is het gebeurt tijdens de tweede aanval van de demon die ook Mr. Mullin heeft vermoord.. Toch heeft de demon ook wel iets, een mooi tintje wat de film niet echt enger of spannender maakte maar het gaf wel wat meer gevoel weg, je keek nou niet alleen maar naar een saaie pop die wist te bewegen, nee je had ook echt iets wat een gevaar was: de demon.
Toch wel gaaf dat deze films gebaseerd op een ‘waargebeurd’ verhaal. Annabelle was in het echt namelijk een ‘Raggedy Ann’ pop deze pop word ook gegeven door de nieuwe pleegouders van Janice in een nieuwe weeshuis aan het eind van de film. Deze pop, die in het echt ‘Annabelle’ hete is onderzocht door de beroemde paranormale geestenjagers Ed en Lorraine Warren. De pop zou volgens deze twee een kwade geest in zich hebben en de pop staat nu ook serieus bij hun in het museum. Toch wel een paar kleine en leuke details, maar de Annabelle pop die in de film word gebruikt is volgens mij niet zoals de echte, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
Het verhaal van ‘Annabelle: Creation’ is vermakelijk. We gaan terug in de tijd, de tijd voor ‘ Annabelle (2014) ’ zich afspeelde en we volgen de familie Mullins met hun dochter ‘Annabelle’. Althans, hete die dochter wel ‘Annabelle’? Dat ben ik even vergeten… Mr. Mullins heeft een poppenfabriek en is aardig populair. Wanneer ze een lekke band krijgt springt hun dochter de straat op om een moer te pakken die van de band wegschoot net dat er een auto aan kwam scheuren. Hun dochter overlijd en ze zijn in groot verdriet. Twaalf jaar later komt er een weeshuis met een paar meiden die bij de Mullins in mogen trekken. Janice, die polio heeft opgelopen is nieuwsgierig naar een bepaalde kamer waar ze niet in mag van Mr. Mullins omdat dat de kamer was van hun dochtertje en daar staat de behekste pop. Janice is toch nieuwsgierig en word door de geest aangetrokken naar de kamer wanneer het paranormale allemaal begint. Janice word langzamerhand door de demon overgenomen waarna Linda onder andere achtervolgt word. Ze pakken de pop weer aan maar Janice weet te ontsnappen en dan komen we al gauw uit op het eerste deel.
Echt een uitgebreid verhaal kent ‘Annabelle: Creation’ niet. Het is ook best simpel en we kennen het allemaal stiekem al wel. Toch zijn de scenes als in de schuur van de Mullins erg gaaf waar de vogelverschrikker als demon omgetoverd word zijn best leuk. En ik heb me echt wel weten te vermaken met deze film. Ook de scene waarin Carol en Nancy onder de deken zitten en enge verhalen aan elkaar vertellen was gaaf, dat Mrs. Mullins als geest op ze af kwam met die bel was echt heerlijk en lekker spooky! Leuke scenes dat kent ‘Annabelle: Creation’ echt wel en zeker tegenover zijn voorganger is dit een goeie film en sowieso veel beter.

Annabelle Comes Home
2019

Annabelle
2014

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Lugubere en doodenge horrorfilm 'Annabelle: Creation' vanavond te zien op SBS 9

Il Ladro di Bambini