• 8.710.336 stemmen

Horror / Komedie | 125 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: The ABCs of Death 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Canada / Israël / Japan

Geregisseerd door: Rodney Ascher, Julian Barratt, Robert Boocheck, Alejandro Brugués, Kristina Buozyte, Alexandre Bustillo, Larry Fessenden, Julian Gilbey, Spencer Hawken, Jim Hosking, Lancelot Oduwa Imasuen, Juan Martínez Moreno, E.L. Katz, Aharon Keshales, Steven Kostanski, Marvin Kren, Erik Matti, Julien Maury, Robert Morgan, Chris Nash, Vincenzo Natali, Hajime Ohata, Navot Papushado, Bill Plympton, Dennison Ramalho, Todd Rohal, Jerome Sable, Bruno Samper, Jen Soska, Sylvia Soska en Sôichi Umezawa

Met onder meer: Eric Jacobus, Julian Barratt en Ian Virgo

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans, Duits, Hebreeuws, Japans, Portugees en Spaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot ABCs of Death 2

"Some people never learn."

Het vervolg op de film The ABCs of Death. Een horror-anthologie bestaande uit 26 hoofdstukken, elke titel beginnend met een andere letter uit het alfabet. Het centrale onderwerp is de dood - oftewel '26 manieren om te sterven' - maar de invulling is telkens weer anders. De dood arriveert ditmaal onder andere op het strand en in het bos, door middel van onder meer een vreemde huidinfectie en een angstaanjagend circus.

logo tmdbimage

Assassin (Segment "Amateur")

Peter Toland (Segment "Badger")

Fletcher (Segment "Capital Punishment")

(Segment "Equilibrium")

Soldier (Segment "Falling")

Grandad (Segment "Grandad")

Grandson (Segment "Grandad")

Mama (Segment "Invincible")

(Segment "Jesus")

The Girl (Segment "Knell")

avatar van huiguh

huiguh

Goed zijn:

K,S,V,X,Z

de rest is matig of bagger.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Bijzonder slecht deze verzameling van horrorfilmpjes. ABCs of Death 2 heeft slechts twee filmpjes die mij hebben kunnen bekoren. De rest is simpelweg te amateuristisch voor woorden en van echt angstaanjagende beelden is ook bijna geen sprake. De effecten zijn soms om van te huilen. Er loopt ook geen rode draad door de verhaaltjes. Ik had graag een verband gezien. Dit zijn gewoon enkel filmpjes die in een groot geheel zijn gegooid. Ik noem alleen de twee die ik mij konden bekoren omdat het wel duidelijk is hoe ik over de rest denk.

M is for Masticate is veruit de leukste van alle filmpjes. De slow motion geeft een extra laag aan het geheel. Je hebt geen idee wat de bedoeling van alles is totdat alles met normale snelheid beweegt. Bizar filmpje met een komisch tintje. Erg originele insteek, deze steekt met kop en schouders boven de rest uit.

O is for Ochlocracy mag zeker ook nog wel genoemd worden. Ditmaal ook een originele insteek en dat levert een bovengemiddeld filmpje op. Regisseur Hajime Ohata bekijkt zombies van een hele andere kant en dat is interessant om te zien. Alleen vind ik het voor een Japanse regisseur net allemaal wat te tam en niet grafisch genoeg.

De ster die ik deze film geef gaat volledig naar M is for Masticate en O is for Ochlocracy. De enige twee filmpjes waarbij ik het idee heb dat er moeite is gedaan om een resultaat af te leveren. De rest is bijna een marteling. Gelukkig zijn er in ieder geval twee die ik leuk vind dus heb ik deze film niet voor niets gezien. Ik zal overwegen om de ABCs of Death te kijken, maar dan zal ik eerst wat moed moeten gaan verzamelen.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Uitblinkers: K, Q, S, T, V, Y * Dat wil niet zeggen dat het echte meesterwerkjes waren maar ze staken enorm goed af bij de rest*

Redelijk: A, C, I, J, M O, Z

Vreselijk; B, E, G, L, P, W

Overige; meh...

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit deel vond ik een stuk minder dan zijn voorganger.

PEN15

Na onlangs nog in de verleiding gebracht te zijn door mirrors en it follows, die verdomd scary moeten zijn, had ik eigenlijk met die lage waarderingen total zero expectations van abcs of death de tweede. Krijg ik me ineens een reeks korte griezelfilmpjes te zien die via mijn netvliezen regelrecht in het midden van mijn angstregionen in mijn brein wist te raken. Echt de freaky waanzinnige shit die ik innachtmerries zou zien. It zag echt lijkbleek van de schrik en ik durf sommige letters niet eens meer opnieuw te zien.

De films die mij op de kast weten te krijgen zijn op één hand te tellen. Nu vind ik ongeveer de helft écht goed, maar het gaat er mij om dat wat er tussen zat genoeg is voor een verdomd hoge 4.5* Ik ga me niet uitsloven om alles per letter te bespreken, dus doe ik gewoon een greep van wat ik het beste vind. Ook die inleiding kan ik niet onbesproken laten, wat een afschrikwekkende en bloederige animaties!

C: Had iets verschrikkelijk engs, een prikje humor, en wat ingredienten om je valse hoop te geven. Tsjonge zeg, de methode die die knapen gebruiken waren zo "graphic" dat ik het niet verwachtte. Dat komt er van als je legio Halloweens en Friday the 13th's ziet waar de MPAA alle hokey effecten er nog eens even weg heeft laten knippen.

F: Ik dacht eerst dat er Frans werd gesproken en begreep al niet dat er tegenwoordig zoveel Arabisch is in dat land. Maar pas een tweede of derde keer begreep ik de Israelische situatie. Dat maakte het hem eigenlijk dat de klap wat later en harder aankwam. Ik vind hem prachtig. Heel knap gedaan, met zo min mogelijk middelen.

G: Vond ik een vreselijke enge! Deed me in eerste instantie denken aan een onlangs overladen komiek die er op lijkt; die speelde eens in een humoristische aflevering waarin Rik Mayall geen toverstaf meer zou hebben. Dit is er een die in mijn hoofd blijft spoken. Echte Britse Cradle of Fear Horror net zoals C.

M: Ik vond alles geweldig, de muziek, de super slo-mo, het kleurenfilter, de keus van die harige baardaap. Misschien had ik dit nog nét iets anders gezien, als het een fantasiewereld zou zijn met allerlei idote dingen en er ineens een iemand tussen feestgangers naar voren stapte die een kogel zou afvuren en dat na de impact alles overschakelde naar realiteit, maar dit is gewoon al perfect. Is volgens mij ook gebaseerd op een waargebeurd badzout incident in Miami.

P: freaky nachtmerrie shit om slapeloze nachten van te krijgen. Ik ben altijd zeer faliekant tegen het gebruik van ouderwets z/w om vernieuwend proberen te zijn, maar hier was 't extra griezelig.

Q: Dat einde vond ik erg creepy. Alsof hij het zich allemaal nog kon herinneren.

W: Ook deze vond ik verbluffend eng om zoveel redenen. Dat die "dappere" prins casio en zijn onderdanen geen moer voorstelden. Was dat een referentie aan "Fabio" >>klik hier<<? De shots gaan erg snel. Ik heb 'm nog eens opnieuw bekeken met vrienden en die snapten er weinig van. Toen ze het geraamte van prins Casio zagen zeiden ze ineens: Hey kijk, ze hebben Skeletor ook te pakken gehad! Uuh.. Kijk uit voor wat je wenst, Harmonia=de hel, en wat wil je liever. Door prins Casio in de steek gelaten worden of door Dirty Fantasy Man verkacht worden?

X: Ik zag hem bijna aankomen. Dat geluidje van de Xylofoon klonk niet helemaal zuiver. Erg gruwelijk, mooi gefilmd zonder gesproken woorden. Triest dat ze die vleugeltjes ook nog had afgepakt. Dat delirium veroorzakende achtergrondmuziekje maakte het helemaal af.

om even iets uit G te citeren: this is the good stuff! And I'm absolutely lovin' it!

avatar van Theunissen

Nadat ik gisteren het eerste deel heb gezien, was het vandaag de beurt aan dit tweede deel, welke qua concept hetzelfde is gebleven (dus weer 26 korte filmpjes gerelateerd aan het alfabet). Het enige verschil met dit vervolg is dat veel filmpjes vaak neigen naar Komedie (maar wel niet grappig) en de meeste filmpjes dit keer gemaakt zijn door onbekende Westerse regisseurs (m.u.v. Julien Maury die het filmpje met letter "X" heeft gemaakt en Sylvia Soska die het filmpje met letter "T" heeft gemaakt), wat eigenlijk positief zou moeten uitvallen, maar wat echter niet het geval is. Wat vaak geldt voor vervolg delen, is ook van toepassing op dit vervolg deel, want dit vervolg deel kan niet tippen aan het eerste deel en dat deel was al slecht.

Wat dan overblijft is een bar slecht vervolg (zeg maar gerust waardeloos vervolg), waarbij alle filmpjes ook slecht zijn en ik daarvan ook veel filmpjes heb vooruit zitten te spoelen, omdat ze het aankijken gewoon niet waard zijn. Ook zit er dit keer nauwelijks bloot (alleen in "A", "N" en "V") en goor in de filmpjes, m.u.v. de letter "V" van "Vacation" waarbij rijkelijk veel Aziatisch bloot is te bewonderen en dat filmpje vond ik persoonlijk ook nog één van de twee beste (beter gezegd "minst slechtste") filmpjes (samen met de letter "Z", die qua goor nog het beste is) , want de rest is gewoon tenenkromend (allemaal lager dan 2,0*) slecht en het oogt eigenlijk ook allemaal zeer goedkoop (maar wat wil je ook met een budget van 5000 dollar per filmpje):

A van Amateur, 1,5*;

W van "Wish" (Wens), 0,5*;

X van Xylofoon, 0,5*;

Y van "Youth" (Jeugd), 0,5*;

Z van Zygote, 2,0*

Al met al gewoon een waardeloze Horror / Komedie film dit vervolg, die het aankijken ook niet waard is en die je beter ook kan overslaan (gewoon zonde van de tijd). Knap dat een aantal personen deze troep nog kan waarderen (ik zie zelfs een aantal hoge punten voorbijkomen ).

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Helaas vind ik dit deel beduidend minder dan z'n voorganger. Toen zaten er veel meer filmpjes tussen die de aandacht wisten te grijpen. Dat doen er nu maar enkele in mijn ogen, namelijk J (Jezus), S (Split), V (Vacation) & X (Xylofone). Verder is het een hoop bagger, maar goed, met het budget wat de regisseurs hadden is dat misschien ook wel begrijpelijk.

4/10 (IMDB)

avatar van n00r

n00r

Deze film was echt verschrikkelijk. Het duurt allemaal zo lang zelfs deel 1 beter was nog beter.

avatar van soom

soom

Lekker hoor. Schimmig? O, ja, maar wat is het toch toppie bepaalde dingen te zien!

PEN15

G: Vond ik een vreselijke enge! Deed me in eerste instantie denken aan een onlangs overleden komiek die er op lijkt; die speelde eens in een humoristische aflevering waarin Rik Mayall geen toverstaf meer zou hebben.

Ik ben er kort geleden achter gekomen welke serie dat was geweest waarin Riy Mayall een kloon speelde zonder penis. Dit is, Quadruple Professor Adonis Cnut Believe Nothing aflevering Double First. Deze aflevering heb ik lang geleden eens voorbij zien komen en die ontknoping deed me precies denken aan dat verhaaltje G. Wellicht hebben ze daar de inspiratie vandaan of...zou het gaaf zijn als ze een soort Bottom - spoof konden maken waarin 'n Richie lookalike wordt uitgemaakt voor wanker en dat Eddie op dezelfde manier wordt terugpakt!

Nou ik toch bezig ben: het gaat in filmpje E dus absoluut niet dat ze vechten om dat meisje. Ik had meerdere kijkbeurten nodig voordat ik het zag. Let vooral op de objecten in de voorgrond. Bij Wish moet je de beelden stilzetten wanneer dat poppetje van Fantasy Man in beeld komt. Dat stukje tekst verschijnt wat te kort in beeld om het de eerste keer te kunnen lezen. Die twee vrouwelijke martelaressen waren trouwens de gezusters Soska.

Ben verder benieuwd naar ABCs of Death 2.5. Dat zouden alle beste inzendingen moeten zijn onder de letter M. Ik vind het opmerkelijk dat zo'n flauwe als Mailbox daarbij zit, maar niet Musical Chairs die onder een andere naam wel een plek op ABCsII had mogen krijgen.

avatar van joolstein

joolstein

ABC 2 heeft minder vreemde en bloederige scenes dan zijn voorganger. Ook is bij dit tweede deel het genre Komedie toegevoegd. Dat deed de filmpjes geen goed. Er zijn opvallend veel meer missers en zwakkere. En bij de leukere is het duidelijk veel tammer. Gelukkig bezit de anthologie nog wel een paar toppers! Komt het doordat deel 2 is of omdat dit meer tweede keus regisseurs zijn, aangevuld met wat goede frisse talenten?

Dit is mijn uitkomst:

A van Amateur

van E.L. Katz. Aardig begin en al was ietwat warrig, de twist aan het einde maakte het uiteindelijk wel goed.

B van Badger

van Julian Barratt. Camerabeelden van een documentairemaker in de trant van found footage. Vrij doorsnee en leuk werd niet.

C van Capital Punishment

van Julian Gilbey. Een simpele maar doeltreffend film Voor eigen rechter spelen loopt verkeerd af. Gaaf filmpje en mooie special effecten .

D van Deloused

van Robert Morgan. Mooie en vreemde stop-motion horror. Iets van een droomwereld, in ieder geval mooi maar vaag.

E van Equilibrium

van Alejandro Brugues. Twee mannen op een verlaten eiland em als er een vrouw bijkomt dan…heb je horror. Hopelijk ironisch bedoeld? Erg pijnlijk! (en slecht)

F van Falling

van Aharon Keshales and Navot Papushado. Israëlische soldate hangt met een parachute in een boom, Palestijnse jongen komt langs Na wat gepraat en een gebeurtenis is het klaar. Alles behalve boeiend of interessant.

G van Grandad

van Jim Hosking. Niet zo zeer eng maar wel een vreemde en fijne Britse zwartgallige –komedie met een einde waar je onpasselijk van zou kunnen worden. Een van de weinige die op een goede manier humor en horror combineert!

H van Head Games

van Bill Plympton. Tweede animatie ditmaal een tekenfilmpje maar die sloeg de plank gewoon mis. Niet boeiend.

I van Invincible

van Erik Matti. Met een unieke setting heeft dit Filipijnse filmpje over de verdeling van de erfenis wel iets.

J van Jezus

van Dennison Ramalho. Goede bloederige scenes nadat twee mannen een exorcisme op een gay-man uitvoeren en hij gered wordt door een zeer special persoon. Braziliaans bruut horrorwerkje.

K van "Knell"

van Kristina Buozyte and Bruno Samper. Die doodsklok is een zwart ding in de lucht die we samen met een hoofdrolspeler te zien krijgen. Werkelijk zeer mooi gefilmd maar waar ging het nu over? Strandt helaas in vaagheid

L van Legacy

van Lancelot Oduwa Imasuen. Nigeriaanse horror? Het maakt pijnlijk duidelijk dat er nog veel moet worden geleerd. Acteerwerk en effecten zijn ronduit slecht.

M van Masticate

van Robert Boocheck. Een bijna naakte zweterige behaarde man rent door de straat, gefilmd in slow-motion. Grappig is anders en horror ook. Alhoewel?

N van Nexus

van Larry Fessenden Halloween en Frankenstein en zijn bruid hebben een afspraak. Vrouw zit in een taxi terwijl de chauffeur tijdens het rijden even een puzzeltje maakt. Ze hebben uiteindelijk een bijzonder band met elkaar. Aardig maar voorspelbaar.

O van Ochlocracy

van Hajime Ohata. Wel leuk gedaan de rollen van mensen en zombies omdraaien. Maar verder vrij mager.

P van "P-P-P-P Scary!

Van Todd Rohal. Vooral slecht, geen idee wat de regisseur nu wilde. Grappig was het niet, meer irritant.

Q van Questionnaire

van Rodney Ascher. Prima filmpje niets meer of minder.

R van Roulette

van Marvin Kren. Een zeer mooi stijlvol zwart/wit Oostenrijks filmpje. Het lijkt alsof de drie mensen in jaren ’40 zijn, echter de twist maakt duidelijk dat het niet zo is. Vond deze persoonlijk door de spanning die werd gecreëerd wel de meest interessantste.

S van Split

van Juan Martinez Moreno. TV -serie 24 met twist maar met een fijn horrormoment

T van Torture Porn van Jen and Sylvia Soska. feministisch wanproduct, een soort statement over hoe slecht vrouwen in film behandelt worden ontaard in slecht effecten. BAH!

U van Utopia

van Vincenzo Natali. Kort en krachtig. Een wereld waar alleen een perfectie bestaat is dat een Utopia? Erg mooi.

V van "Vacation

van Jerome Sable. Bar slechte found footage. Thailand, jongens op vakantie, vriendin aan de telefoon, hm hoe verzin je het?

W van Wish

van Steven Kostanski. Cool concept. Het begint met een reclamespot voor "Champions of Zorb" maar dan verdwijnen die jongens echt naar die wereld. Geen pretje voor ze, wel soms met een dikke knipoog.

X van Xylofoon

van Julien Maury and Alexandre Bustillo. Babysitter draait door maar op zo’n mooie en enge manier weergegeven. Gruwelijk goed!

Y van Youth

van Soichi Umezawa. Nog een erg leuk idee, meisje fantaseert wat er voor afschuwelijke dingen er moeten gebeuren met haar moeder en stiefvader. Dit zien wij natuurlijk visueel!

Z van Zygote

van Chris Nash. De laatste is zeker de meest huiveringwekkendste! Een vrouw belooft om te wachten met bevallen tot haar man weer thuiskomt. Prachtig gefilmd en super Gore met invloeden van Lucio Fulci.

Een stukje minder enthousiast dan het eerste deeltje maar de film heeft gelukkig nog een paar fijne moment!

PEN15

Beide ABCs had Ik via Netflix bekeken. Geen idee of er bij een dvd of bluray extra's bijzitten zoals behind-the-scenes of making-of's. Ik sta er versteld van dat de effecten in W is for Wish geen cgi waren. Ook bijvoorbeeld niet bij J is for Jidai-Geki. Bij E is for Equilibrium zouden de acteurs echt telkens om de camera heen terug in beeld lopen, dat was geen filmbewerking-foefje. Allemaal zeer interessant!

Champions of Zorb: Behind the Scenes + Soska tweeling in stoei-pakjes.

avatar van Shadowed

Shadowed

Al wat beter.

Maar nog steeds een grote rommelzooi van allerlei filmpjes bij elkaar, het punt is dat er hier minder ongelooflijke zooi bij zit. Al heb je hier en daar weer de nogal over erotische bende en dommige horror dat zichzelf graag een komedie wilt noemen.

Hier en daar zijn nog leuke dingen met het idee gedaan, W for WTF bijvoorbeeld was een leuke parodie op het idee. Voor de rest zitten er ook en aantal grove dingen bij. Utopia vond ik ook wel vrij sterk. Helaas heb je ook de mindere erbij zitten.

Dommige filmpjes die soms teveel puberale zooi erin stoppen, waarmee ze toch echt de toon zetten voor de andere filmpjes. Anthology's zijn grappig, maar zelden zie ik er eentje bij zitten die me echt weet te overtuigen. Zo ook deze niet.

avatar van JJPrice

JJPrice

Wow zeer creatief . Deze film verveelt nooit aangezien het door 24 verschillende verschillende regisseurs in elkaar geflanst is. 1 regisseur voor elke letter uit het alfabet .Y van Youth blijft mijn favoriet. Ik weet nog dat ik me extreem verveelde een jaar of 3 geleden ? Toen alles samen viel en we 2 weken vakantie hadden rond de paasdagen en alles wat erbij komt. Deze film heeft mij die 2 saaie weken snel doen vergeten.

avatar van mrklm

mrklm

Opnieuw 26 (beginnende) filmmakers die aan de hand van een letter uit het alphabet een korte film maken rondom het thema ‘de dood’. Begint verrassend goed, maar vervalt al gauw – net als zijn voorganger – in inhoudsloze stijloefeningen of onverschillig bloedvergieten. Slechts vier segmenten zijn de moeite waard: B, over een Britse filmcrew die een documentaire maakt over dassen (met een knipoog naar de Killer Rabbit uit Monty Python and the Holy Grail); D, een zeer goed gemaakte, macabere animatie; E, een zwarte komedie over wat er gebeurt wanneer een mooie, jonge vrouw zich aansluit bij twee mannelijke drenkelingen op een onbewoond eiland; en de beste film is O, waarin een vrouw zich moet verantwoorden voor het vermoorden van zombies... voor een zombietribunaal.