• 9.180.675 stemmen

Geregisseerd door: Gerard Johnstone

Met onder meer: Morgana O'Reilly, Rima Te Wiata en Glen-Paul Waru

Plot Housebound

"Terror Gets Domesticated"

Kylie Bucknell keert gedwongen terug naar het huis waar ze in opgroeide nadat een rechter haar huisarrest oplegt. Haar straf is des te vervelender doordat ze daar samen moet wonen met haar moeder, Miriam - een flapuit met goede bedoelingen die ervan overtuigd is dat het spookt in huis. In eerste instantie wuift Kylie die gedachte weg. Maar wanneer zij getuige wordt van vreemde gebeurtenissen in de nacht, begint ze zich af te vragen of er niet meer aan de hand is.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Collins

Collins

Prima combi van horror en humor.

Ondanks de behoorlijke lengte van 109 minuten, slaagt de film erin om de boel boeiend te houden. De film heeft geen stationair draaiend verhaal, maar barst van de plotontwikkelingen. Geen rust en volop dynamiek in deze film.

De film trapt af als komedie. Een zeer hilarische opening zet de toon. De film houdt die toon daarna nog een tijdje vast met nog meer lachwekkende scènes. In die hilarische en absurde situatie die ontstaat, wordt vervolgens het element horror ingebracht als het in een oud huis, dat de belangrijkste setting van de film is, blijkt te spoken.

Door de komst van de horror is het absoluut niet gedaan met de zwarte en absurde humor. Gelukkig niet. De humor komt juist extra goed tot uiting in het spookhuis dat een prachtig decor vormt voor jumpscares, voor poltergeist activiteiten en zelfs voor wat bloederig gesplatter. De horroreffecten zijn soms wat flauw, maar de meeste zijn volwassen en effectief en mogen er zijn.

En over die horrorlaag zweeft steeds weer die humor die soms fijnzinnig en subtiel is en die dat soms helemaal niet is en zelfs slapstickachtige vormen aanneemt. Grappig is het echter steeds. Grappig spannend ook.

avatar van wibro

wibro

Gisteren de eerste helft bekeken, vanmorgen de rest en dat is natuurlijk geen goed teken. De film wilde maar niet boeien en dat ligt niet aan de acteurs; die deden het best wel aardig. Waarom boeide deze film mij niet. Wel, ik heb het al eens een keer eerder gezegd; een horrorfilm waarvan het verhaal zich grotendeels op één locatie afspeelt verliest al snel mijn interesse of ze moeten met heel iets nieuws komen. Dat laatste is bij deze film duidelijk niet het geval. Ik heb het allemaal al zo vaak eerder gezien. De eerste helft vond ik echt boring, moeilijk doorheen te komen. De tweede helft af en toe best wel komisch maar dat is dan ook alles. Weinig genoten van deze Nieuw Zeelandse horrorfilm dus. Het zij zo.

avatar van arno74

arno74

Leuk. De film geeft een inventieve draai aan het haunted house-genre, het kent een vlotte stijl en een eigenzinnige en cynische hoofdrolspeelster die de film draagt. De Nieuw-Zeelandse humor kende ik niet maar het begint me goed te bevallen.

Er is niet veel wat we niet eerder gezien hebben, maar het wordt wel zodanig ingezet dat je het niet direct zou verwachten en dat het een welkome toevoeging aan de film wordt. Het zijn best veel horror-ingrediënten die hier zo worden ingezet, ik ga ze uiteraard niet spoilen want daar zit voor een deel de kracht van de film in, maar ze leveren enkele erg fraaie scenes op. Je wordt steeds vakkundig en subtiel op het verkeerde been gezet, niet eens zozeer qua verhaal maar ook qua horror(komedie)-subgenres gaat het steeds een andere kant op dan wat je zou verwachten. Fijn, ruime 3,5*

avatar van koningtoet

koningtoet

Zeer de moeite waard om te kijken vind ik zelf, onderhoudend en spannend.

avatar van Kondoro

Kondoro

“But anyone who says there's no such thing as a bad egg obviously hasn't worked in social services.”

Soms ligt een film je en soms ook helemaal niet. Tijdens het bekijken van ‘Housebound’ had ik constant sterker het gevoel dat dit niet helemaal mijn film was, en vooral met hele andere verwachtingen er in gestapt dan hoe de film daadwerkelijk uit kwam. Op komisch gebied laat de film veel steken liggen en is hij eigenlijk gewoon saai en ook de spanning is ver te zoeken. Ik zelf ging ook wat meer voor het horror gedeelte maar eigenlijk werd dit pas interessant op het einde. De hele film was pas interessant bij de laatste dertig minuten, echt zonde. Er had zoveel beters uit kunnen komen maar de film was voor mij veel weg te flauw en te rustig om echt te genieten, lachen deed ik nauwelijks en het was allemaal erg langdradig, hier kon ik niks mee. Morgana O'Reilly was dan wel een knappe dame, haar acteerkunsten lieten ook een beetje van zich kennen. Het was gewoon totaal niet mijn film, daar leg ik me maar bij neer.

avatar van mrklm

mrklm

De getroebleerde Kylie Bucknell [Morgana O’Reilly] probeert onder invloed van methamfetamine en alcohol tevergeefs een overval te plegen. De rechter veroordeelt Kylie tot 8 maanden huisarrest bij haar moeder [Rima Te Wiata] en haar stiefvader [Ross Harper]. Maar oeps, het huis blijkt een duister verleden te hebben en omdat Kylie een enkelband draagt kan ze de geesten die rondwaren in het huis niet zomaar ontvluchten. Amos [Glen-Paul Waru], een politieagent die zich in zijn vrije tijd graag bezig houdt met paranormale zaken, komt haar te hulp. Nieuw-Zeelandse griezelfilm weet perfect de balans te vinden tussen (uiterst geslaagde) humor zonder te vergeten je met regelmaat de stuipen op het lijf te jagen. Vaak verrassend, regelmatig spannend en altijd bijzonder onderhoudend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een amusant filmpje. In het begin lijkt het een ander soort film te zijn dan dat het uiteindelijk wordt. Ik zat me in het begin ook voornamelijk te ergeren aan Kylie, wat een irritant stuk verdriet was dat zeg. Maar naarmate de film vorderde ging het meer naar de komische kant, wat ik in het begin ook niet echt aan zag komen. Ik wist namelijk helemaal niks van deze film en wist ook niet wat ik kon verwachten. Housebound heeft mij best wel verrast, want ik heb me er prima bij vermaakt, en nu achteraf blijkt dat het om dezelfde regisseur gaat die M3GAN ook heeft geregisseerd. Dan zal ik die vanavond ook maar eens kijken, want die heb ik ook al klaar staan.

avatar van macrobody

macrobody

Aardige productie uit Nieuw-Zeeland. Dit is zo'n film die hier en daar vraagtekens oproept of het allemaal wel klopt maar door de vaart er in te houden is dat pas voor na de film en stoort het niet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Housebound is een prettige genrewisselwerking van regisseur Gerard Johnstone, die hiervoor enkel aan tv-series heeft meegewerkt. In principe is de film moeilijk in een bepaald hoekje te categoriseren, aangezien Johnstone het vertikt om zijn film naar een enkele richting toe te werken. Daarop blijft de toonzetting van de film voortdurend draaien en dat levert een soms taai eerste uur op, maar na enige tijd heeft Housebound z'n draai dan gevonden en loopt het verhaal lekker. Daarbij profiteert het van lekker droge humor en een uitstekend acterende Morgana O'Reilly. Het is jammer dat Johnstone de uiteindelijke spanningsboog niet echt effectief weet uit te werken waardoor het resultaat allesbehalve spannend is, maar de humor en plotwendingen compenseren daar voldoende voor. Op cinematografisch vlak oogt de film iets te braaf, maar zeker niet onverzorgd. Het eindresultaat is een prettige en vermakelijke mix die genoeg te bieden heeft om een speelduur van 109 minuten te rechtvaardigen.