Død Snø 2 (2014)
Horror / Komedie
100 minuten
geregisseerd door Tommy Wirkola
met Vegar Hoel, Martin Starr en Derek Mears
Vervolg op Død Snø. Het verhaal volgt de enige overlevende van een nazi-zombieaanval. Deze overlevende zal het moeten opnemen tegen een nog groter leger van zombies. Gelukkig kan hij hierbij rekenen op de hulp van een professionele bende van Amerikaanse zombiedoders die zichzelf de Zombie Squad noemen.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,9 / 22794)trailer (YouTube)iTunes: € 8,99 / huur € 3,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99kijk op HorrifyNa een korte terugblik op het eerste deel loopt het verhaal gewoon verder. De actie, gore en hilariteit beginnen dan ook van het begin af aan. Zelfde goede stijl maar gewoon veel meer

Voor de fan zeker een must see!
Komedie is altijd moeilijk, daarom ook mijn waardering voor deze film. Het werkt bij mij en ik heb sinds lange tijd niet meer zo hard gelachen met een komische film. Dat zegt genoeg over de kwaliteit.
Opnieuw eens leuk om te bekijken, maar hoop dat het met deze toch wel stopt, denk dat het op de duur wel gaat vervelen.
Gaat gewoon verder waar deel 1 opgehouden is,weinig poespas en gaan met die banaan

'Dead Snow 3' is Happening and Will Feature Zombie Hitler - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com
Laat maar komen! Geweldige films!!
Dit deel bood mij zoveel meer pret aangezien de humor echt op een hoger niveau staat. Heerlijke droge en soms seksistische humor kreeg mij met gemak aan het lachen. Daarnaast de heerlijke gore en toffe kill's completeren het geheel. Maar op een gegeven moment wordt het allemaal net iets minder sterk helaas. Toch vind ik dit deel beter en daarom een volle punt meer dan deel één.
Anderhalf uur rechttoe rechtaan vermaak, met gelukkig een droog type humor die me wel ligt, en met ook meer dan genoeg actie en gore om het horrorlabel met verve te verdienen. Dikke prima wat mij betreft.
Waarbij de eerste film een beetje een matige slasher was was deze verrassend grappig. En bij vlagen ook nog eens origineel. Ik had opnieuw zo'n slasher verwacht met af en toe vermakelijke stukjes maar dit was iets anders. En dat brengt lollige scenes met zich mee.
Het concept zombieleger tegen zombieleger vond ik heel lollig. Ik keek deze film met een maat en we lagen plat toen de zombies een dorp aanvielen met lollige gevolgen.. Ik vind persoonlijk dit deel beter dan het origineel.
Leuk, maar ook niet veel meer
Dat laatste was er nu aanvankelijk weer even, door de andere sfeer die deze sequel kenmerkt. Gaandeweg echter, me realiserend dat Wirkola toch moeilijk nog een keer hetzelfde trucje uit kon halen, verdween dat gevoel. Ja het is anders, maar Dead Snow 2 werd steeds leuker; en uiteindelijk heb ik ook hier weer gekraaid van plezier bij sommige scènes.
En sinds Bub heb ik niet meer zo met een Zombie te doen gehad als hier met Sidekick Zombie, leuk gespeeld door Bølgens Kristoffer Joner
Iets beter dan het eerste deel. Groter, actievoller en vooral belachelijker, regisseur Wirkola pakt het duidelijk wat anders aan dan de eerste film. Dit tweede deel is ook meer een komedie dan het eerste deel, en na een stroeve start wordt het eigenlijk steeds leuker. De nazi's hebben wat komische momenten, de moorden zijn absurd, de twee politieagenten die geen idee hebben wat er speelt, de vrouw die alleen maar in Star Wars quotes kan communiceren, de belachelijke laatste scene etc. Død Snø 2 is puur vermaak.
Voor de rest nog steeds een vrij idioot plot, maar dat doet er hier niet toe. Een zombieslasher doet wat hij moet doen: veel bloed, gore en liefst met een snuifje humor af en toe. In dat opzicht zeker geslaagd vervolg.
Het verhaal volgt meteen deel 1 op met een overlevende van de aanval op de berghut die nu in het ziekenhuis ligt en merkt dat er nog genoeg shit om op te lossen is. De Duitsers zijn pissig en hebben wel zin in het uitmoorden van een compleet dorp. Dat gebeurt dan ook op heerlijk bloederige en sadistische wijze waar niemand veilig is, of je nu bejaard bent of een kind of gehandicapt. Ik heb er weer smakelijk om moeten lachen. En ook daarna is er nog genoeg te genieten. Richting het einde maken ze het nog groter met een leger ondode Russen die komt helpen en toen had ik ook wel weer langzaam een beetje genoeg van dit alles. Het einde van Herzog was trouwens wel humor en die aangenaaide arm was ook wel een leuke toevoeging aan het verhaal.
Je kan ieder geval zien dat er meer budget in Dead Snow 2 is gestopt. Alles ziet er beter uit en zo'n tank is bijvoorbeeld ook een leuke toevoeging. Maar vooral is het fijn dat de Nazi's er een stuk overtuigender uit zien. De cast doet het ook leuk, waarbij ik die opgetrommelde geeks best vermakelijk vond. En de oude cast is ook nog steeds behoorlijk. Dead Snow 2 is echt een van de leukste horrorfilms van deze eeuw. De humor slaat niet altijd aan, maar ik heb soms wel hard moeten lachen, neem bv die EHBO scené. Ik zou heel graag een derde deel zien. Even op internet net gekeken en die lijkt er ook te komen, al lees ik dit al een paar jaar. Tempo graag!
4,5* blijft staan