Genre: Horror / Komedie
Noorwegen / IJsland / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Vegar Hoel, Martin Starr en Derek Mears
Gesproken taal: Duits, Noors en Engels
Zondag 15 februari in één bioscoop (Diemen)
Plot Død Snø 2
"The Sequel You Did Nazi Coming."
Vervolg op Død Snø. Het verhaal volgt de enige overlevende van een nazi-zombieaanval. Deze overlevende zal het moeten opnemen tegen een nog groter leger van zombies. Gelukkig kan hij hierbij rekenen op de hulp van een professionele bende van Amerikaanse zombiedoders die zichzelf de Zombie Squad noemen.
Martin
Gunga
Mary
Stavarin
_Casper_
Wat een geweldige unieke film!, Ik vond deel 1 goed.. Maar - en dit zie je niet vaak, dit deel is NOG beter dan deel 1 dit is echt een topper.
Om dit deel te begrijpen hoef je deel 1 niet perse gezien te hebben, wel speelt het zich exact na deel 1.. dus het is wel leuker deel 1 eerst gezien te hebben (maar je mist niet perse iets want alles word toch duidelijk uitgelegd)
Het verhaal is dat 1 man ontsnapt van de nazi zombies, en de zombies nu een grote stad op oog hebben om te veroveren.. En hij gaat samen met de zombie squad ze bevechten!
De film is een heerlijke combo van horror en komedie en heerlijke smerige (geen extreme shit ofzo) scenes... heb echt een aantal keren had moeten lachen
Ook het acteerwerk is prima, en de algehele sfeer in de film is gewoon heerlijk.
Echt een topper en dikke aanrader
Het komt niet zo heel vaak voor, zeker bij horror niet, maar Død Snø 2 is op alle fronten een verbetering van deel 1, die ik ook al erg leuk vond. Wat is dit een schitterende horror-komedie geworden, met genoeg balans aan beide kanten zodat het nooit volledig naar 1 kant toe slaat. De Nazi-Zombies zijn terug, maar dan met meer man en sterker en smeriger dan ze ooit waren. En ook grafisch lijken ze een update te hebben gehad, want het ziet er allemaal overtuigend uit.
De film is echt enorm gewelddadig en het bloed en de darmen vliegen om je oren, maar tegelijk valt er echt zoveel te lachen dat je het toch nooit al te serieus neemt. Zo wordt echt niemand gespaard. Kinderen, gehandicapten, bejaarden..alles en iedereen moet vrezen en dat maakt het juist tof. Er zitten zoveel kleine grapjes of lollige plottwitstjes in dat het echt van begin tot eind leuk is. Waar deel 1 een halve film nodig had om leuk te worden en op gang te komen, daar zit je er bij dit vervolg meteen in. Als dit wederom bedoeld is als ode aan pulphorrorfilm als Braindead, dan is dat ieder geval goed gelukt.
Met afstand 1 van de leukste films die ik de laatste periode heb gezien. Kijk ook even na de eindcredits nog door....deel 3? Kom maar op!
Ook in dit tweede deel moet je de horror met een korreltje zout nemen en is het vooral weer de humor die de boventoon voert. Ondanks dat, is de film wel geregeld lekker grof (zeg maar gerust keihard) en wordt dit keer ook werkelijk niemand (o.a. kinderen, bejaarden en gehandicapten) gespaard.
Het verhaal stelt natuurlijk wederom weinig voor maar de uitvoering is wel gewoon leuk en er valt ook genoeg te genieten qua humor en grofheid. Zeker tot circa halverwege de film, daarna neemt helaas de flauwheid de boventoon met als dieptepunt het flauwe gevecht tussen de Duitsers en de Russen. Visueel zag het er overigens wel allemaal fraai uit (inclusief de Tiger Tank) en het bloed en andere lichaamssappen en onderdelen vloeiden rijkelijk. Ook de cast deed het niet onaardig en dan met name de hoofdrolspelers Vegar Hoel (als Martin) en Ørjan Gamst (als de Nazileider Herzog).
Al met al is dit best een leuk vervolg op het eerste deel en kijkt hij ook lekker weg (mede dankzij de vaart en ook omdat er veel gebeurt).
P.S. de rol van Carl-Magnus Adner als leider van de Amerikaanse zombiedoders (Zombie Squad) was ook wel geinig en daarom ook het vermelden waard.
Geweldig de opmerking van de politieagent bij het gevecht tussen de Duitsers en de Russen.
"Jezus, Maria en en Jozef Stalin. Wat is hier aan de hand ?"
Shinobi
"Zombies are cool."
Død Snø (2009) (2,0 sterren) vond ik destijds niet echt boeiend, omdat het comedy gedeelte me over het algemeen niet aansprak. Dus ik ging hier met lage verwachtingen in, maar wat heeft dit vervolg me verrast zeg. Tommy Wirkola presteert het gewoon om een geslaagde mix van gory kills en zwarte humor af te leveren. Naast het feit dat Nazi zombies tof blijven.
Het verhaal gaat in principe verder waar deel één is opgehouden, alleen voelt het door enkele ontwikkelingen grootser aan; het is duidelijk te zien dat dit vervolg een groot budget heeft meegekregen. Hierbij is de Zombie Squad van toegevoegde waarde. Het zal waarschijnlijk bedoeld zijn om een internationale markt aan te spreken, maar in dit geval is het zeker een aanwinst.
Zoals eerder gezegd, komt de mix van horror en comedy in 'Død Snø 2' beter tot uiting. Het is veel grover te noemen en zowat niemand wordt gespaard. Dit komt mede door de snelle pacing, waardoor er een hoop gebeurt en de ene gory kill al gauw afgewisseld wordt met een onzinnige situatie, dan wel een inventieve grap. Wat dat betreft val je als kijker met de neus in de boter.
Al met al een erg vermakelijk vervolg. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.
Dikke 3,5 sterren.
blurp194
Het veel meer over the top en veel meer op lompe humor mikkende vervolg.
Wat mij betreft een instant cultklassieker. Het nietsontziende geweld van de beide partijen in de epische oorlog is dermate bot dat alleen dat al punten verdient. Veel rauwer dan deel 1, maar daardoor ook veel leuker - als je tenminste een sterke maag hebt.
Met de gore toch ook nog weer een paar nieuwe vondsten, het begint al lekker lomp met de uitbraak uit het ziekenhuis door een kind door de tralies te smijten, en bij het volhevelen van de tank lag ik toch even onder de bank van het lachen. En dan vergeet ik haast de Mercedes-kill nog.
Het einde is ook briljant gevonden. Mooi gefilmd, met als extraatje nog een hele serie plaagstootjes naar klassiekers en cliche's waar de hele industrie leuk mee op de hak genomen wordt.
Erg goed.
Insignificance
Minder sneeuw, meer bloederige taferelen. Dat Wirkola een liefhebber is, merk je wel en al knipogend maakt hij er en passant, zoals dat ergens onderweg wordt gezegd, een heel nieuw subgenre van. Nazi zombies met een extraatje, zeg maar. Die Herzog is nog steeds een geweldige verschijning.
Groffer en uitbundiger dan het eerste deel, deze Red vs. Dead. Het trekt zo'n beetje alle registers open en van oud tot jong, niemand wordt gespaard in een tomeloze reeks aan brute kills. Zeker wanneer die tank aan bod komt, maar Wirkola is een beetje te snel door z'n sterkste materiaal heen.
Niet het enige probleem. Verhaaltje is een mallotige bedoening, maar dat valt wel voor lief te nemen. Ik heb meer moeie met het schijtlollige karakter van de film. Daar zit dan wel eens iets leuks tussen, maar het is minstens net zo vaak flauw en melig. Die nazi dokter op het slagveld bijvoorbeeld.
Sowieso geen al te beste afsluiter, dat simpele gehak en veel van de bijkomende typetjes zijn verre van lollig. Op zich een aardig ideetje, de Zombie Squad, maar ik zit echt niet te wachten op Amerikanen in dit Noorse bloedbad. Werd het eerste deel steeds leuker, deze neemt een omgekeerde route.
Barry83
Zoals mijn bovenbuurman terecht zegt "Werd het eerste deel steeds leuker, deze neemt een omgekeerde route" sluit ik me hier volledig bij aan.
Had er toch iets meer van verwacht eigenlijk. Het begin van deze film was uitmuntend en ook de humor was geniaal gevonden! Helaas toen de Russen erbij werden gehaald zakte het niveau van de film ontzettend en het einde vond ik best zwak.
Toch wel weer genoten van de zeer brute kills! Ook de zombies en Herzog zien er visueel perfect uit! Dead Snow is een van de beste slashers van de afgelopen tijd voor mij
Goed vervolg.
Grootser dan het origineel, maar ook wel een beetje meer dan dat. Of misschien niet meer, maar in ieder geval wel anders. Wirkola gaat een iets andere toer op. Het blijft uiteraard wel een mix van horror en comedy, maar in plaats van de bergen op te zoeken, verhuist deze film naar een klein boerendorpje, inclusief boerse inwoners.
Op de één of andere vreemde manier deed het me dan ook wat denken aan New Kids, zeker wanneer de 2 partijen op zo'n speelpleintje tegenover elkaar komen te staan. Enige grote probleem voor Wirkola is dat New Kids iets grappiger is en een film als Braindead wat goorder. Daarmee valt deze Dod Sno nog steeds wat tussen twee walletjes in.
Enige spijtige toevoeging was die Amerikaanse zombie squad. Misschien leuk voor het internationale appeal, maar vond het absoluut niet thuishoren in deze film. Verder veel leuke grapjes, toffe gore en best cool in beeld gebracht allemaal. Vooral het gevecht in het huisje op het einde is een pareltje.
Wirkola is op het goede pad, maar helemaal komt het er nog niet uit. Ofwel een iets hogere grappendichtheid, of wat betere horror, liefst een beetje van beiden. Maar vermakelijk is het zeker, dus een deel 3 met Wirkola zie ik best zitten.
ipman-99
"You Ain't Seen Nothing Yet." ...
" !!!
Heerlijke Nazi-Zombies sequel
!!! 'Dead Snow 2' is een heerlijke
Bloederige sequel Horrorfilm van (opnieuw) regisseur Tommy Wirkola.
Schitterend en gewoonweg nog vetter en grootser dan het eerste deel.
De genre's horror en komedie werden nog subliemer in elkaar geweven
en dat gaf echt WAW gevoelen af.
De gore en smerigheid komen nog vetter naar voren, dus verwacht je hier maar
aan een heleboel gore toestanden op zijn Noors.
Het sfeertje doorheen de film mocht er zeker en vast zijn.
Heerlijke visuele flair met heerlijke over the top gore toestanden.
schumacher
Goeie film haha. Je bent ervoor of je bent er tegen
Hoe vettiger hoe prettiger.
Slash horror/komedie
Een erg leuk en spectaculair vervolg, dat erin slaagt het origineel te overtreffen.
De sneeuw is in dit vervolg inmiddels wel zo goed als verdwenen en het geheel speelt zich nu vooral onderaan de bergen af. De vaart zit er vanaf het begin gelijk in en het verhaal gaat verder waar deel 1 ophield. De nadruk is nu ook wat meer op de komedie komen te liggen dat werkt behoorlijk goed.
De humor is vaak lekker grof, omdat Wirkola ook zeker de gore niet vergeet. Daarnaast worden er nieuwe personages geïntroduceerd, die ook best grappig zijn. De leden van de Zombie Squad zijn leuk, maar ook de constant kibbelende Noorse agenten zijn zeker van toegevoegde waarde. De leukste scenes vond ik die,met de arm Martin, waar Wirkola ook heel veel mee weet te doen. Het einde is een spektakel op zich en ook daar weet de geslaagde humor continu de boventoon te voeren.
Ik heb hier eigenlijk maar erg weinig op aan te merken. De horror zou nog iets beter kunnen, maar qua humor is het echt geweldig geslaagd. Ik heb een paar keer echt flink moeten lachen en durf toch wel te stellen dat dit de leukste horrorkomedie is, die ik de laatste jaren gezien heb. Een deel 3 mag er van mij ook nog best komen, graag zelfs.
Bijdevaate11
De 1e film was echt heel matig, maar deze is hilarisch, ranzig, plat; echt kostelijk vermaakt!!
AmazingPP
Geweldig vervolg op het eerste deel. Man, dat had ik even niet verwacht! Ik heb me rot gelachen om sommige scenes. De film deed me qua absurditeit wel een beetje denken aan "Braindead". Er werd ook een T-shirt gedragen in de flashback. Kon ik me niet meer herinneren uit deel 1. Een supergave en vooral grappige horrorkomedie. Maar... Je houdt ervan of je houdt er niet van en man, man, man.... Wat hou ik ervan! 4 *
HALVE TAMME. (moderator series)
clubsport
goed vervolg al vond ik het eerste deel wat spannender .
nu was de nieuwigheid ervan af en overheersen de massale gevechten het verhaal .
Richard_Voorhees
Een aantal jaren terug kon ik al best genieten van de eerste, maar deze sequel is in haast alle opzichten nog net wat beter. Vooral het vlotte tempo van de film is wel erg fijn. Er zijn maar weinig scenes zonder wat zombie actie en het bloed en de ledematen vliegt regelmatig door het beeld. Verder is er veel vermakelijke komedie en komen er genoeg foute personages voorbij om de boel nog wat meer op te fleuren. Degenen die genoten van het origineel zullen hier ook haast zeker van kunnen genieten.
Leno
Leuk vervolg op het ook al leuke eerste deel. De voortzetting van het verhaal met Martin is leuk bedacht. Verder zitten er weer volop grappige gore scenes in en ontbreekt het bepaald niet aan humor. De climax duurt echter wel wat te lang.
DutchTakeshiro
Zeer vermakelijke film. Dead Snow 2 overtreft zijn voorganger. De schaal van deze film is groter, het is smeriger en grappiger. Een goede combinatie hiervan leidt tot 100 minuten hoogstaand vermaak. Tommy Wirkola krijgt het gewoon voor elkaar om nazi zombies te creëren en een kwalitatieve film af te leveren. Hij overtreft met gemak andere regisseurs die hetzelfde hebben geprobeerd. Wirkola zoekt de grenzen van smerigheid op en gaat daar regelmatig overheen. Dead Snow 2 combineert gore met humor en dit is zeer aanstekelijk. Ik heb een aantal keer dubbel gelegen van het lachen. Het einde is ook erg grappig en dit zorgt ervoor dat de film op einde niet hoeft in te leveren.
Een leuke cast zorgt voor veel hilarische scenes. Vegar Hoel mag voor de tweede keer meedoen Dead Snow 2 als enige overlevende van het bloedbad uit deel 1. Hij speelt goed maar trekt gelukkig de film niet naar zich toe. Niemand staat in de spotlights en dat is verfrissend. Stig Frode Henriksen heeft een kleine rol maar weet hier alles uit te halen. Zijn personage heeft me vaak laten grinniken. Ørjan Gamst speelt wederom geweldig als het nazi kopstuk Werner Herzog. Wat moet het heerlijk zijn om een nazi zombie te spelen! Ik heb helemaal niets op te merken aan de cast, ze spelen allemaal uitstekend. Ik heb het alleen niet zo op die standaard Amerikaanse acteurs/actrices die weer met hun bekende trucjes komen. De Noren waren simpelweg veel grappiger dan hun Amerikaanse tegenhangers.
Dead Snow 2 is grootser dan zijn voorganger en dat zie je al vrij gauw als de film begint. Het budget is duidelijk groter en dit zorgt ervoor dat regisseur Wirkola het allemaal mooier op kan zetten. Ik vind het een zeer indrukwekkende prestatie van Wirkola. Heerlijke film die geschikt is voor elke avond. Een dikke aanrader voor iedere gore fan.
Bottleneck
Ja leuke film, veel meer komedie dan horror. Zombies worden eigenlijk steeds meer lachwekkend zo door de jaren heen. Het duurde me alleen net iets te lang (de eindgevechten) en de Amerikanen vind ik geen geslaagde toevoeging (puur uit commercieel oogpunt lijkt me). Maar de agenten - vooral die hoofdagent - zijn gelukkig wel helemaal spot on, net als de Evil-Dead-achtige arm van Martin met kleine dingetjes zoals die krant onverwacht hard uit de handen wegmeppen
Erg vermakelijk maar vind het niet tippen aan het kleinschalige en af en toe redelijk spannende eerste deel waar humor en spanning in balans zijn.
HALVE TAMME. (moderator series)
Herzien zonder dat de verveling toeslaat, de 5 sterren die ik toen der tijd gegeven had blijven staan als een huis.
"Gewoon 5 dikke sterren".
Uitstekend vervolg, Død Snø 2 (2014) beschikt weer over alle ingrediënten :
Actie, humor, cool script, veel smerigheid en Oberst Herzog met zijn
karakteristieke uitstraling is uiteraard ook weer van de partij
Ik ben helemaal gek van dit soort genre films, dus mijn tevredenheid is
groot.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11916 berichten
Releasedatum is uitgesteld naar eind november verdomme.
Maar, als voorpret een heel leuk artikel van Lloyd Kaufman over waarom deze film zo intens goed is.
¿?ImAmused?¿
Vermakelijke horror/komedie die met zijn leedvermaak goed scoort bij menig kijkers.Als ik het plaatje afweeg met deel 1 en 2 kom ik helaas wel op dezelfde score uit.
Gi-Force
Een vette horror. Deze is zo vol met originele grappen dat je de kans niet krijgt om je te vervelen. Zowel horror als komedie zijn moeilijk te maken genres. Omdat deze film beide zo naadloos weet te combineren krijgt deze van mij een dikke 4 sterren.
paul83
Tja, je moet er blijkbaar van houden. Ik niet in elk geval. Waar deel 1 nog een beetje spanning had wordt dit toch wel erg kolderiek. Beetje hetzelfde als de Hatched of Wrong Turn films zijn verlopen.
bjerik76
Komedie en horror gaan niet samen.
Ik kon niet lachen, en niet schrikken/griezelen tegelijk.
Deze film gaat verder waar deel 1 is geeindigd. (dat was lang geleden, maar gelukkig word het snel even samengevat later)
De film begon dan ook gelijk al in de eerste 2 minuten met het bloed vergieten.
een hoop darmen, levers, hersens vliegen in het rond, zodanig dat het hierdoor ook niet echt ranzig meer is maar gewoon komisch.
Dat was even doorbijten, want je kies of voor horror of voor komedie.
Toen de " specialisten uit de VS" kwamen werd het eigenlijk pas allemaal een beetje grappig, en werd meer duidelijk dat de film ook meer een komedie hoort te zijn.
t eind vond ik beetje bizar, zo wil je toch je vriendin niet terug ?
Pluspunten waardoor ik ook de film bleef kijken was vanwege de mooie settings.
Eens geen Amerika, maar mooie fjorden en groene plattelandsbeelden uit Noorwegen en jawel...
...Ijsland waar mijn nickname en de beste zangeres vandaan komt.
Banjo
- 2035 berichten
Een heerlijke horror!
De Noren gemengd met het 'super team' vult elkaar verrassend goed aan.
Er zitten zo veel mogelijke valkuilen in deze film, maar deze regisseur trapt in geen enkele.
We kunnen nog veel moois verwachten van deze man.
Banjo
- 2035 berichten
...Ijsland waar mijn nickname en de beste zangeres vandaan komt.
Bjork zeker?
En weet je.. mensen willen altijd gelijk weten wat het precies is.
In het begin word je een beetje in het diepe gegooid. dat hoort bij deze film...
Het houd de kijker scherp, en dat maakt de beleving anders dan gewoon weer de zoveelste horror.
jerry r
beter dan deel 1
met veel hilarische scenes .
maar ook met grof geweld waar kindderen en gehandicapten er ook niet goed afkomen.
goede horror komedie.
jippie2010
"You've greated a whole new genre here man."
Wat een heerlijke film! Een ultieme mix van horror, komedie en zelfspot.
Memorabele scenes en in grote lijnen echt origineel.
En dan de liefdesscène op het einde... wow!
Once upon a time I was falling in love, now I'm only falling a part".
*4.0

Død Snø