menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

[Rec] (2007)

Alternatieve titel: Rec

3,5
Deze stond al heel lang op m'n 'nog zien' lijstje maar vanavond kwam het er dan eindelijk van. Ondanks het feit dat veel van het plot vooraf al bekend waar daardoor de film natuurlijk al jaren uit is wist [REC] de spanning goed vast te houden. Niet alles was even geloofwaardig of goed geacteerd, maar ach, who cares bij een film als dit?

Een aantal prima geslaagde schrikeffecten en een boeiend verhaal brengen me uiteindelijk naar een prima eindcijfer.

3,5*
7/10 (IMDB)

[Rec]² (2009)

Alternatieve titel: Rec 2

3,0
Uiteindelijk kom ik op een half puntje lager uit dan het eerste deel maar ook met REC 2 heb ik me prima weten te vermaken. Waar het bij deel 1 vooral nog de zombie invalshoek had word dat in dit 2e deel duidelijker en blijkt het om een demonische entiteit te gaan. Dat geeft een fijne draai aan het verhaal en maakt het minder standaard dan ik in eerste instantie dacht.

Het acteerwerk is niet altijd even geweldig maar de schrikeffecten zijn weer goed aanwezig en uiteindelijk is dat toch hetgene waar het om gaat.

3*
6/10 (IMDB)

[REC]³: Génesis (2012)

Alternatieve titel: REC 3 Génesis

3,0
Dit is mijn eerste kennismaking met de Rec-reeks maar ik ga er gemakshalve even vanuit dat dit 3e deel wel heel anders is dan de 1e. Heb namelijk geregeld gehoord dat Rec zo eng was maar dat vind ik op Rec 3 absoluut niet van toepassing.

Het is een pure zombiefilm die zowel iets van een horror (de gore is meer dan geslaagd) als van een komedie wegheeft. De verdeling daartussen vind ik prima in orde. Verder overstijgd Rec 3 de gemiddelde zombiefilm niet en blijft daarom qua cijfer ook op de middelmaat steken. Had persoonlijk graag wat meer spanning gezien in de film en wat meer schrikeffecten. Ook was het intro natuurlijk veel te lang, echt bizar. Je zit eigenlijk al helemaal in de film en dan komt nog even 'Rec 3' in beeld. Vreemde gewaarwording.

3*
6/10 (IMDB)

10 Cloverfield Lane (2016)

Alternatieve titel: Ten Cloverfield Lane

3,5
Precies zoals hierboven ook al word aangegeven, deze film teert voornamelijk op het hele 'mindfuck' idee. Vooral als gewinterde filmmaker ben je continu op je hoede en heb je het gevoel op het verkeerde been gezet te worden. Uiteindelijk was het toch allemaal best voorspelbaar, op 1 of 2 voorvallen na.

Een prima 'familielid' van Cloverfield en wat mij betreft mogen er nog wel een paar films van gemaakt worden. Altijd spannend in mijn ogen, ook al vond ik Cloverfield wel beter dan 10 Cloverfield Lane.

3,5*
7/10 (IMDB)

12 Years a Slave (2013)

Alternatieve titel: Twelve Years a Slave

4,5
Rauw, realistisch en gruwelijk. Dat zijn de woorden die in me op komen na het zien van 12 Years A Slave. Een film die keihard binnenkomt, met name bij specifieke scènes die ontzettend zwaar zijn om naar te kijken (o.a. het moment dat Solomon aan de strop hangt aan de boomstam en ook de scène waarin Patsy zo ontzettend veel zweepslagen krijgt. ).

Ondanks het happy end bleef ik met een heel naar gevoel achter. Een soort van schaamte omdat deze film zo goed naar voren brengt hoe gruwelijk men toen met elkaar omging. Het is ongelooflijk dat het relatief nog maar zo kort geleden is.

Overigens steelt de hoofdrolspeler natuurlijk de show. Wat een geweldige acteerprestatie zet hij neer! Volledig terecht dat deze film Oscars in de wacht gesleept heeft.

4,5*
9/10 (IMDB)

127 Hours (2010)

4,0
Ben het er volledig mee eens dat het zaak is om zo min mogelijk van het daadwerkelijke verhaal te weten te komen voordat je aan deze film begint. Ik had namelijk alleen de ophef rondom die ene scène meegekregen, verder niets over het verhaal. Dat maakte de film net nog even wat spannender.

Je gaat ontzettend meeleven met de hoofdpersoon (voortreffelijk neergezet door James Franco) en daardoor komen bepaalde kleine dingen als de raaf die opeens niet meer over komt vliegen net even iets harder aan. De beruchte scène vond ik overigens persoonlijk wel meevallen. Geen wegkijk materiaal in ieder geval.. Prima film.

13 Hours (2016)

Alternatieve titel: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

3,5
Het verhaal van Benghazi kende ik al, en deze film doet er wat mij betreft ook recht aan. De film zelf is soms wat chaotisch, zowel qua verhaallijn als qua beelden. Natuurlijk is oorlog chaotisch, maar het was soms too much, waardoor de film wat lastig te volgen was (vooral in het begin). De lange speelduur was zo voorbij, dat is dan altijd wel weer een goed teken.

3,5*
7/10 (IMDB)

13 Sins (2014)

2,0
Nou, werd hier niet echt warm of koud van. Vond de trailer spannender dan de hele film, dat zegt misschien al genoeg. Op zich is het hele gegeven van opdrachten uitvoeren voor een mysterieuze spelleider die qua aard steeds kwaadaardiger worden wel vermakelijk. De uitwerking valt echter tegen in 13 Sins.

Het script rammelt echt aan alle kanten en ook zie je continuïteitsfouten in 13 Sins die je zelfs in de meeste B-films nog niet ziet. Die scène in het cafetaria voorop. Man, man, man, wat amateuristisch.

Erg jammer dat de film in mijn ogen zo tegenvalt want het verhaal op zich is interessant en sommige kills, zoals de scooterrijders zijn wel heel tof gedaan. Maar helaas geen voldoende van mij.

2*
4/10 (IMDB).

30 Minutes or Less (2011)

2,0
Vond 't geen bijster leuke komedie. Weinig echt geslaagde grappen en geen enkele echt hilarische scene gezien. Het acteerwerk van Eisenberg vind ik altijd prima, dus ook in deze film, maar helaas kon hij ook de film niet naar een hoger niveau tillen.

300 (2006)

4,0
Visueel overweldigend als je van die stijl houdt. Een aantal heerlijke scenes en prima acteerwerk. Vond het een meeslepende film met een prachtig verhaal. Ik snap de vergelijking van Immortals wel met 300, echter vind ik 't wel echt twee totaal verschillende films qua insteek. Wel allebei must-see movies in mijn ogen.

47 Ronin (2013)

3,5
Kon deze film voor € 5,- meepakken in de bios, en ondanks de slechte recensies was ik er toch wel benieuwd naar. Heb er geen spijt van gekregen (nou was dat voor € 5,- ook niet zo snel gebeurd) want heb me prima vermaakt met 47 Ronin. Vind het wel weer een duidelijk voorbeeld van een totaal onnodige 3D release. 2D was hier prima geweest, aangezien het 3D nergens echt iets toevoegd.

De film neemt in het eerste gedeelte de moeite om de personages wat uit te diepen en het verhaal duidelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat de film soms wat traag is maar maakt dat meer dan goed met de prachtige scenery van Japan in die tijd. Het verhaal op zich vind ik geweldig, hoewel ik graag wat meer de focus op de leider van de Ronin had gezien in plaats van op Kai (Keanu Reeves' rol).

De actiescenès zijn prachtig vormgegeven en een genot voor het (actieliefhebbende) oog. Ik vind samoerai's altijd iets fascinerends hebben en dat zorgt ervoor dat ik bij de film echt op een ruime voldoende uitkom. Gewoon even genieten van pracht en praal en geslaagde actie op het scherm. Prima vermaak.

3,5*
7/10 (IMDB)

50/50 (2011)

3,5
Het is geen film die je bij de keel grijpt en ook is het geen film die je de gehele speelduur in een deuk laat liggen. Derhalve vind ik het lastig om 50/50 in een hokje te stoppen. Misschien is de titel 50/50 dan ook wel extra toepasselijk. Het is drama gemixt met komedie (met name met dank aan Seth Rogen en de zo kenmerkende humor van hem).

Ondanks het feit dat ik meer komedie had verwacht (in dat genre stond 'ie ingedeeld op Film1 On Demand) ben ik zeker niet teleurgesteld. De film is geslaagd in al z'n eenvoud en laat je de struggle zien van een 27-jarige die een zware diagnose te verwerken krijgt. Het is nergens overdreven of dramatischer gemaakt dan nodig, what you see is what you get. Ben blij met de casting van Joseph Gordon-Levitt. Vind het een uitstekende acteur en hij bewijs dat opnieuw in 50/50.

3,5*
7/10 (IMDB)

6 Bullets (2012)

Alternatieve titel: Six Bullets

3,0
Volgens mij is dit de eerste film ooit die ik gezien heb van Jean-Claude van Damme. Ben geen fan van hem, maar heb ook geen hekel aan 'm. Kan een goeie actiefilm wel waarderen, zelfs als het acteerwerk niet om over naar huis te schrijven is (understatement). Gewoon verstand op nul en dan is Six Bullets prima te doen.

3*
6/10 (IMDB)

6 Souls (2010)

Alternatieve titel: Shelter

3,0
Qua speelduur prima uit te houden, en Julianne Moore speelt zoals altijd een uitstekende rol die ze geloofwaardig weet neer te zetten. Helaas gaat de film in mijn ogen wel wat ten onder aan z'n eigen bovennatuurlijke plotwending. Had het veel interessanter gevonden als het wat dieper was ingegaan op het fenomeen schizofrenie. Helaas besloot men het te zoeken in de hoek van heksen, geloof, zwarte magie en dat komt Shelter niet ten goede. Jammer, had wel een hoger cijfer ingezeten want de setting was erg tof (afgelegen berggebied en kleine Amerikaanse dorpjes).

3*
6/10 (IMDB)

9 (2009)

3,5
Paar ontroerende scenes gezien en sowieso is de hele film prachtig gemaakt. Mooie film!