menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Zeitgeist (2007)

Alternatieve titel: Zeitgeist: The Movie

2,0
Het begon veelbelovend maar naarmate de film vorderde verloor ik mijn interesse. Het eerste gedeelte vond ik absoluut geloofwaardig en wist me in z'n geheel volledig te boeien. Het tweede gedeelte over 9/11 werd al wat minder interessant omdat het meer een 'been there, done that' verhaal werd. Heb dat allemaal al een keer gezien en gelezen en er kwamen niet veel nieuwe 'feiten' aan het licht voor mij. Het 3e deel vond ik echt helemaal niks. Toen men eenmaal over microchips begon was ik er wel klaar mee, gaat me allemaal iets te ver en is allemaal iets te ongeloofwaardig. Jammer, ondanks dat ik wel van complottheorieën hou (geloof er niet in, maar vind het mooi om de passie van mensen te zien die ergens wel volledig van overtuigd zijn), maar in Zeitgeist was het vaak net even over die grens waardoor het niet meer geloofwaardig werd maar eerder lachwekkend.

2*

Zero Dark Thirty (2012)

4,5
Natuurlijk weet je van tevoren wat je kan verwachten als Hollywood een verfilming maakt van 1 van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Het is chauvinistisch en het is pro-Amerika maar niets van dat alles doet afbreuk aan de film.

Ik vond het een uitstekende verfilming met een zeer sterke hoofdrolspeelster (Jessica Chastain) die de film echt naar een hoger niveau tilt. De speelduur is langer dan gemiddeld maar geeft daarmee wel de mogelijkheid om wat meer op te bouwen. Vond dat dus ook een prima keuze.

Vond het wel jammer dat vanaf de inval bij de villa van Bin Laden en co de film opeens erg donker word. Hierdoor vallen details een beetje weg. Had van mij wel wat lichter gemogen.
Maar al met al een zeer sterke film die het kijken absoluut waard is.

4,5*
9/10 (IMDB)

Zodiac (2007)

3,5
Het verhaal van de Zodiac seriemoordenaar leent zich prima voor verfilming. Het ligt helemaal aan de regisseur welke kant hij of zij daarmee op wil gaan. Het hoeft allemaal niet langdradig en 'saai' te zijn, het kan ook vlot en onderhoudend zijn. David Fincher is hier ergens tussenin gaan zitten. Hij blijft trouw aan de feiten en doet veel details uit de doeken, waardoor de speelduur vrij lang is. Maar persoonlijk vond ik 't nooit saai worden. Nu ben ik zelf altijd gefascineerd door de verhalen over de seriemoordenaars van weleer, en dus vind ik deze verfilming prima in oorde. What you see is what you get, niets meer en niets minder.

Met een prima cast als deze (Robert Downey Jr. steelt opnieuw weer is de show door een heerlijk arrogante Paul Avery neer te zetten) kon het ook eigenlijk niet mis gaan natuurlijk.

3,5*
7/10 (IMDB)

Zombeavers (2014)

2,0
Na een paar zware kost films van de afgelopen tijd vond ik 't wel een keer tijd voor een niemendalletje waar je niet bij na hoeft te denken. Wat dat betreft heb je een perfecte film aan Zombeavers. Uiteraard moet je het allemaal niet serieus nemen, en zeker niet met hoge verwachtingen deze film aan gaan zetten. Gewoon verstand op nul en God op je blote knieën danken dat er betere horrors zijn dan deze ?

2*
4/10 (IMDB)