menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fading of the Cries (2011)

0,5
Dit was een ware martelgang en ik moest alle zeilen bijzetten om de film niet vroegtijdig uit te zetten. Dat ik dat niet heb gedaan lag meer aan het feit dat ik uit principe films altijd af wil kijken want ik kan me nog steeds geen reden bedenken waarom ik 94 minuten van m'n leven heb verspild aan Fading of the Cries. Ik kan me ook niet meer bedenken waarom ik deze film überhaupt een keer binnengehaald heb of waarom ik ooit besloten heb deze film te willen zien.

Eigenlijk wil ik 't ook allemaal zo snel mogelijk vergeten. Behalve het feit dat Fading of the Cries zo ontzettend slecht is dat het bijna grappig werd. Met de nadruk op 'bijna'. Sommige scenes waren vooral grappig omdat ze regelrecht gejat leken uit andere films. Zo deed de scene in de gewelven onder de kerk me ernstig denken aan de scene in de eerste LOTR waarin het genootschap word achtervolgd door orcs in de mijnen van Moria. Alleen dan 3000 keer slechter

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

3,0
Eindelijk is de tijd gevonden om deze film te kunnen bekijken. Ik vond 'm toch wat tegenvallen. Het is geen slechte film, zeker niet. Maar op de één of andere manier werd ik niet zo gegrepen en de wereld en het verhaal ingezogen zoals bij de Harry Potter films wel het geval is. Fantastic Beasts komt wat chaotisch en ongestructureerd over waardoor 't soms voor mijn gevoel van de hak op de tak ging. Wel blij met Eddie Redmayne in de hoofdrol. Die kan dat uitstekend dragen.

3*
6/10 (IMDB)

Fantastic Mr. Fox (2009)

3,0
Leuke film, aparte stijl. Moest er wel even aan wennen in het begin maar dat kwam uiteindelijk wel goed. Doordrenkt van een aparte soort humor betwijfel ik of deze film (jonge) kinderen echt zal bekoren, maar voor volwassenen is het zeker een aanrader. Er zitten een aantal zeer vertederende scenes in. En de soundtrack vind ik geweldig met die oude songs!

Fault in Our Stars, The (2014)

4,0
Dit was me wel weer een tranendal hoor. Nou zegt dat in mijn geval niet bijster veel, want zet The Lion King op en het moment dat Mufasa dood gaat jank ik nog steeds tranen met tuiten. Maar bij The Fault in our Stars is het niet alleen omdat het zo triest is, het is ook mooi. De boodschap die word meegegeven, of eigenlijk meerdere boodschappen. De oneerlijkheid van het leven. Het feit dat je altijd moet blijven genieten, zolang dat kan. Ik vond het een prachtige film, met een tikje humor en een hoop tranen. Maar dat is onlosmakelijk verbonden met die ziekte.

4*
8/10 (IMDB)

Fear of 13, The (2015)

3,5
Het is nogal wat: een documentaire maken d.m.v. een interview met alleen de hoofdrolspeler. Om dan de gehele speelduur de aandacht vast weten te houden van de kijker is erg knap. Nick Yarris weet ontzettend boeiend te vertellen en je zou willen dat je vroegere geschiedenisleraar zo had kunnen vertellen, dan had je tenminste wel opgelet op school.

De vraag blijft of het niet allemaal wat veel word aangedikt en geromantiseerd door Yarris. Maar dat doet op zich niet af aan deze indrukwekkende docu. Ook het feit dat het allemaal niet chronologisch word verteld is een pluspunt, want hierdoor blijft het spannend.

3,5*
7/10 (IMDB)

Fifty Shades of Grey (2015)

Alternatieve titel: Vijftig Tinten Grijs

2,5
Ach ja, de hype rondom de boeken (en de films) is niemand ontgaan. Ik heb me aan de boeken gewaagd maar vond daar echt niet doorheen te komen. Hetzelfde geldt ook grotendeels voor dit 1e deel van de films. Maar gelukkig zijn de acteurs wel prima gecast in mijn ogen en wist ik m'n aandacht wel vast te houden. Uit nieuwsgierigheid ga ik deel 2 (en volgend jaar deel 3) ook wel kijken. Maar niet omdat het geweldige films zijn. Daarvoor is 't teveel pulp

2,5*
5/10 (IMDB)

Final Destination 5 (2011)

3,0
Dit is Final Destination zoals je verwacht. Het is niet vernieuwend, er is geen bijzonder goede cast die de hoofdrollen vertolkt en alles draait om de kills. Maar ach, daar kijk je deze films toch ook voor? Ik heb me er prima mee vermaakt, al ben ik na die scène met het ooglaseren wel over m'n twijfels heen om dit zelf ooit te laten doen. Hell no!

3*
6/10 (IMDB)

Finding Dory (2016)

3,5
Eerlijk gezegd vind ik Finding Dory leuker dan Finding Nemo. Daar zullen weinig mensen het mee eens zijn, maar gelukkig: smaken verschillen. Heb me uitstekend vermaakt met deze feel-good animatiefilm van Pixar. De humor klopt, Dory is een zeer loveable personage en ook de terugblikken naar de vroegere Dory zijn vertederend. Het was ook erg leuk om Nemo & Marlin weer terug te zien, net als een paar andere personages. Niet de beste Pixar film, maar stijgt zeker wel boven de middenmoot uit wat mij betreft.

3,5*
7/10 (IMDB)

Five-Year Engagement, The (2012)

3,0
Vond het wel een leuke film eigenlijk. Ben niet zo'n komedie fan, dus verwacht er nooit heel veel van maar heb bij deze film wel een aantal keren hardop moeten lachen. Die romantische komedies kennen we zo onderhand wel maar dat hou je altijd. Daarom is het nergens vernieuwend maar op zich maakt dat niet uit zolang de grappen redelijk geslaagd zijn over het algemeen en het acteerwerk in orde is. Dat is bij deze film absoluut het geval. Prima filmpje voor even tussendoor.

3*

Flight (2012)

4,0
Had hoge verwachtingen van Flight, met name vanwege de hoofdrol van Denzel Washington. Dat blijft toch een acteur om u tegen te zeggen. Ook de rol van alcoholverslaafde Whip Whitaker zet hij zeer geloofwaardig neer. Helaas vind ik de film tegen het einde veel te cliché en voorspelbaar worden, waardoor er geen 100% score uitkomt wat mij betreft maar alsnog is het een realistische kijk op het leven een verslaafde.

4*
8/10 (IMDB)

Flight 7500 (2014)

Alternatieve titel: 7500

2,5
Hmm... hier had ik toch wel iets meer van verwacht. Het hele concept is vrij origineel maar er word absoluut niet het maximale uitgehaald. Zo zijn sommige personages zo ontzettend irritant en/of ongeloofwaardig dat je je meer daaraan gaat irriteren dan dat je nog op de film let.

Echter bleef het wel spannend en was de plotwending tegen het einde wel verrassend in mijn ogen. Zeker geen voldoende maar ook geen dikke onvoldoende. Echt een beetje een middenmoter deze film.

2,5*
5/10 (IMDB)

For a Good Time, Call... (2012)

1,5
Ik vond er eerlijk gezegd maar weinig aan. Amper geslaagde grappen en na een paar keer is de humor van de telefoonseks er ook wel uit. Ook het acteerwerk vond ik soms niet om over naar huis te schrijven. De film duurt gelukkig niet lang, dus ondanks dat het een tegenvaller is is het nog wel goed vol te houden.

1,5*
3/10 ( IMDB)

For Colored Girls (2010)

4,0
Vind de lage scores op IMDB en hier op MM toch wat teleurstellend. Ik begrijp best dat het geen makkelijke film is en dat zeker niet iedereen 'm kan waarderen maar om nou 0,5 sterren te geven?

Persoonlijk vond ik het een zeer emotionele film waarin de tragiek van de verschillende levens je absoluut gaat raken. Ondanks het feit dat je uiteindelijk kracht uit het einde kan putten overheerst toch een deprimerend gevoel. Maar met alle drama's die verwerkt zijn in For Colored Girls is dat ook niet zo vreemd.

De poezië had van mij niet echt gehoeven, het gaf de film een beetje een pretentieus randje. Maar met het geweldige acteerwerk van vrijwel de gehele cast is dat ruimschoots goedgemaakt.

4*
8/10 (IMDB)

Forest, The (2016)

1,5
Soms heb je van die films waar je vooraf zoveel van verwacht, maar waarbij je in de praktijk helaas toch van een koude kermis thuiskomt. The Forest is er zo eentje. Het verhaal biedt op zich echt veel potentie want het beruchte 'suicide forest' in Japan is een interessant onderwerp. Helaas weet de film nergens de sfeer te pakken die bijvoorbeeld de documentaire van Vice over dit bos wel heeft.

Maar goed, als het dan ontbreekt aan sfeer en spanning en de film het alleen van een paar (goedkope) jumpscares en Exorcist look-a-likes moet hebben, dan hoop je dat met deze cast het acteerwerk wél goed zit. Dat is helaas ook niet het geval. Te geforceerd, geen chemie tussen de hoofdrolspelers. Nee, echt al met al een gemiste kans!

1,5*
3/10 (IMDB)

Forêt, La (2017)

Alternatieve titel: The Forest

4,0
Ik vond deze miniserie meer dan vermakelijk. Het had precies de benodigde spanning om de aandacht vast te blijven houden en genoeg plotwendingen om 't niet te voorspelbaar te laten worden. Natuurlijk zijn 't veel onderdelen die we al zo vaak hebben gezien, maar dat is nu eenmaal snel zo tegenwoordig. Vind dat persoonlijk niet zo'n issue. Zolang ik een miniserie als dit er doorheen bingewatch is 't een teken dat 't goed in elkaar zit.

4*
8/10 (IMDB).

Foute Vrienden (2010)

3,5
Zeer goede docu. Ondanks alle foute shit die de gasten uithalen krijg je toch een bepaald soort sentiment voor die gasten. Die misschien niet zo heel intelligente, maar wel toffe gasten. Jongens die niet zo 1,2,3 hun emoties tonen maar als ze het dan eindelijk een keer doen is het wel heel puur. Net zoals de documentaire, puur en rauw.

Frankenstein's Army (2013)

3,5
Ik zal wel in de categorie weirdo's vallen die deze film wel op waarde kan schatten maar so be it dan maar. Heb me eerlijk gezegd best wel vermaakt met Frankenstein's Army. Natuurlijk was het acteerwerk niet om over naar huis te schrijven, maar de creatures maakten alles goed. Geweldig vond ik die. Als je dan in de aftiteling de namen van de verschillende creatures voorbij ziet komen dan maakt dat de beleving helemaal compleet. Mijn favoriet was absoluut 'Propellorhead', haha.

3,5*
7/10 (IMDB)

Frankenweenie (2012)

3,5
Vond het een vermakelijke film, waarbij ik in het begin wel even aan het zwart-wit moest wennen maar op zich vergeet je 't ook vrij snel. Het geeft ook wel een bepaalde sfeer mee en dat werkt in mijn ogen uitstekend. Je hoeft niet altijd kleuren te gebruiken om een goede film neer te zetten (zie de oude horrorfilms van vroeger). Burton heeft dat heel goed begrepen.

Verder vond ik het verhaal prima (het is natuurlijk gewoon Frankenstein, dus een bekend gegeven). Lees bij sommige reacties dat het geen film voor kinderen zou zijn. Zie niet echt in waarom niet. Het is geen enge film en dieren vallen altijd in de smaak bij kinderen. Denk dat vooral de ouders een vinger in de pap hebben bij dit soort reacties. Die een bepaald verwachtingspatroon van een Disney film en dan 'schrikken' bij 't zien van Frankenweenie. Maar ik vind het onzin om deze film als 'kindonvriendelijk' neer te zetten.

3,5*

Fright Night (2011)

3,5
Lekkere vampierfilm die tenminste niet zo voorspelbaar en standaard is als de Twilight's van tegenwoordig. Ontzettend vermakelijke rol van Farrell.

3,5*

Frozen (2013)

4,0
Dit was echt weer een trip down memory lane. Disney films hebben altijd iets 'speciaals' en dat geldt ook voor Frozen. Misschien is het jeugdsentiment, en ben ik bevooroordeeld, maar de hele film geeft echt een 'feel good' vibe af.

Overigens vind ik de liedjes persoonlijk helemaal niet storend, het is een standaard ding in Disney films en dus is het ingecalculeerd. Heb me verder prima vermaakt en vind het een heerlijke film voor zowel jong als oud.

4*
8/10 (IMDB)

Furious Seven (2015)

Alternatieve titel: Fast & Furious 7

3,0
Ik ben opgegroeid met The Fast & The Furious films. Viel precies in de doelgroep en toen ik op m'n 19e m'n rijbewijs haalde volgde er dan ook snel een getunede auto. Waarmee ik wil aangeven dat deze films bij mij eigenlijk niks verkeerd kunnen doen. Er zal nooit een onvoldoende voor gegeven worden. Maar dit deel vond ik toch wat over the top. Het eerbetoon aan Paul Walker was mooi, dat wel. Maar goed, de focus lag 'vroeger' meer op de auto's, nu meer op de actie. Dat vind ik persoonlijk minder geslaagd. Daarom kom ik niet heel hoog uit, maar dus wel een voldoende

3*
6/10 (IMDB)

Fury (2014)

4,0
Ben op zich helemaal niet zo'n 'fan' van oorlogsfilms. Des te meer omdat ze vaak heel onrealistisch zijn. Dat probleem heeft Fury totaal niet. De beelden zijn rauw, grijs, vuil en 'in your face', wat alleen maar bijdraagt aan de heftigheid. Vooral daardoor weet de film je echt bij de lurven te grijpen en niet meer los te laten. Goeie film en een aanrader om te gaan kijken!

4*
8/10 (IMDB )