• 9.109.466 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle

Releasedatum: 31 januari 2013

Plot Flight

Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.

avatar van HK Senator

HK Senator

Best knap van mezelf dat ik dit heb uitgekeken. Bijna niet te geloven dat dit van de regisseur van Back to the Future komt. Ik zal niet willen zeggen dat dit een slechte film is maar na het eerste half uur gaat het hard bergafwaarts. Wat overblijft is ellenlang gezeur over alcoholisme en drugsgebruik. De film had makkelijk 45 minuten korter gekund. Ik had ongeveer een halve fles wijn nodig om hem uit te kijken...

Zemeckis.

Het eerste half uur weet hij vlotjes door te komen. Wat actie, een paar indrukwekkende scenes, lekker Hollywoodiaans vlot. Maar daarna keert de film en wordt het eigenlijk een verslavingsdrama, met hier en daar wat rechtbankinvloeden.

Drama dus, en da's niet meteen meneer Zemeckis' beste kant. Het is dat Washington en Reilly het meer dan behoorlijk doen, want de film zelf bevat amper een greintje subtiliteit. Die combinatie zorgt ervoor dat het nooit echt goed wordt, maar dat de film ook nergens echt instort.

't Is wel een best lange zit, zeker omdat het drama nooit echt van de grond komt en het rechtbankgegeven nu ook weer niet zo spannend was. Waar Zemeckis houdt de vaart er wel in en kan wanneer nodig rekenen op z'n acteurs.

Zeker niet slecht, maar ook echt niet goed.

avatar van Eric001

Eric001

Een prima film met een prima verhaal. Je zou de doktoren, piloten, advocaten de kost moeten geven die overmatig drinken en drugs gebruiken. Kun je wel een dorpje mee bevolken.

avatar van Mark de Jong

Mark de Jong

Prima film over alcoholisme. Spectaculaire 1e helft, prima vervolg over de ellende veroorzaakt door alcohol.

avatar van kinkymen

kinkymen

Prima film met een goede rol van Denzel Washington als alcoholverslaafde die zijn verslaving ontkent en steeds dieper in de ellende geraakt.

avatar van JeMoederOfficial

JeMoederOfficial

Zieke scene aan het begin, en dan heb ik het niet over die ene met de tieten (hoe is deze film pegi 12) maar de scene met het vliegtuig, echt fricking epic, maar na die scene is het gewoon “hihi ik ben alcoholverslaafd oepsie”. en dan die vrouw er nog bij “Hallo!! Ik doe drugs want ik ben drugsverslaafd hihi.” Maar dan heb je die scene in het ziekenhuis, puur goud. Die man met kanker was gewoon het beste karakter van deze hele film. En aan het einde natuurlijk een happy end (:::::

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Geweldige film over Washington die eerst als een held onthaald wordt maar naderhand toch wat problemen blijkt te hebben. Fijn rol van Washington die zich als een steeds groter lul gaat gedragen en zich in zijn rol en probleem wentelt en er zich steeds dieper in lijkt te willen begraven in plaats van in te zien. De titel van de film slaat wat mij betreft dan ook niet op de 'vlucht' die hij tot een goed einde leidde, maar juist meer op zijn 'vlucht' voor zijn eigen problemen en verantwoordelijkheden. Geweldig hetzij kort rolletje van Goodman. Mooi soundtrackje ook met oa meerdere keren The Stones, Bill Whiters, Marvin Gaye enzovoort. En verdomt nog aan toe, hij gaat op het einde weer op de 'vlucht', want wat doet dat drinken met je? Het piekeren verzachtte. Hij wordt weer op de rit geholpen door Goodman, hij lijkt er mee weg te komen maar 'cheesy' wellicht, hij kiest toch voor een publieke biecht en hetgeen rechtmatig is. Tja, ik vind dat wel mooi.

Prima film, degelijk.

avatar van eempag

eempag

Volgens mij heb ik nog nooit zo'n laag cijfer gegeven als nu.

Wat een belachelijk verhaal.

Dan de film airplane, die was tenminste grappig bedoeld en was ook erg grappig.

Dit lijkt allemaal serieus bedoeld te zijn.

Succes met (niet) kijken

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Film die inderdaad zoals hier al meermaals werd aangehaald op zijn best is het eerste half uur met de vliegtuigcrash. Sterk in beeld gebracht en best spannend. Nadien moddert het wat aanmet een weinig overtuigend plot over een alcoholverslaving en de zoektocht wie verantwoordelijk was voor het ongeluk. Deed me in die mate ook wat denken aan Sully met Tom Hanks van regisseur Clint Eastwood.

De hele opzet was ook vreemd met de dronkenschap en zwaar overschreden maximum promille alcohol. Om dan een vliegtuig te besturen, zo kalm te blijven de crash tot een goed einde te brengen, neen. Ook eigenaardig dat de omgeving van Whip, collega’s en oversten, hem nooit eerder hebben gesanctioneerd/ berispt voor zijn probleem. Zowel de selectieproeven als de regelmatige op te volgen testen lijken me een obstakel te zijn met dergelijke verslaving. Desalniettemin een sterke Denzel Washington die er het maximale uithaalt. Goodman’s rol vind ik weinig passend in het verhaal. Verder wat saai en voortbordurend op voorspelbaarheid en clichés. Jammer, er zat meer in.

avatar van IH88

IH88

“You're a hero, man! You will never pay for a drink for as long as you live.”

Sterke film. Vooral de verhaallijn met Denzel Washington is erg goed uitgewerkt, en de scenes in het begin in de cockpit zijn spannend en geweldig gefilmd. De manier waarop er daarna wordt omgegaan met Whip’s alcoholisme en de schuldvraag is ook erg sterk, en het overdreven sentiment blijft gelukkig achterwege. De andere verhaallijn rond Kelly Reilly vond ik wat minder goed uitgewerkt, maar het past wel in de film en Reilly is fantastisch in een moeilijke rol. Flight is al met al een indrukwekkende film over een persoonlijk drama met grote gevolgen.

avatar van umbra

umbra

Denzel kan ik normaal ferm waarderen, oa in 'The Equalizer" films echte topper. Maar in deze film is het blijkbaar toch allemaal wat minder, verhaal op zich vind ik ook gewoon vrij saai, leukste was de aanloop nr de crash en crash zelf, wat daarna volgt is allemaal nogal boring. Dan viel de speelduur natuurlijk ook ferm tegen en overheerst toch een zeer teleurstellend gevoel.

avatar van joost1964

joost1964

Sterke film. Denzel Washington staat wel altijd garant voor kwaliteit, maar echt heel diep gaan, is er toch minder bij (zoals Nicholson in The Shining of De Niro in Taxi Driver of Raging Bull....).

Net in deze rol komt hij toch in de buurt. Je hebt mensen die teveel drinken en dan is er geen land mee te bezeilen, maar er zijn er die dronken zijn en dit toch onder controle kunnen houden. Maar om dit dan "te spelen". Hier heb je echt het gevoel dat Denzel echt gedronken had en tijdens het vliegen zijn zaakjes onder controle had. Straffe prestatie.

avatar van princesspeach

princesspeach

Beetje standaard en het einde al verwacht.maaaar denzel is echt een top acteur alles ziet er zo natuurlijk uit bij hem.

avatar van notsub

notsub

Denzel Washington is prima in staat een film als deze te dragen en dat doet hij met verve. Het zwaartepunt van Flight ligt in het eerste deel, daarna valt de film toch regelmatig in herhaling met drankmisbruik en juridische zaken. Maar er zijn ook kleurrijke bijrollen voor een drugsdealer en een kankerpatiënt. Flight eindigt dan ten slotte heel klassiek, maar de impact is niet enorm meer. Flight is geen artistiek hoogstandje, wel heel degelijk.

avatar van mrklm

mrklm

Piloot Whip Whitakers [Denzel Washington] drankverslaving en drugsgebruik is een publiek geheim onder zijn bemanningsleden, maar valt niet langer te verbergen wanneer zijn vliegtuig neerstort. Hoewel er lof is voor het feit dat Whip met zijn ervaring en instinct het leven van 96 van de 102 passagiers en bemanningsleden weet te redden, start het Openbaar Ministerie een onderzoek naar hem wegens nalatigheid. Met hulp van zijn leidinggevende [Bruce Greenwood] en een sluwe advocaat [Don Cheadle] lijkt hij er zonder kleerscheuren vanaf te komen, maar confrontaties met collega’s die aan boord waren confronteren Whip met de gevolgen van zijn roekeloze gedrag. Net als in Cast Away opent Zemeckis met een ijzingwekkende reconstructie van een vliegtuigramp en weet hij een topprestatie uit de hoofdrolspeler te halen. Washington won terecht meerdere prijzen voor zijn rol (de Oscar ging dat jaar naar Daniel Day-Lewis), maar de overige rollen zijn minder goed uitgewerkt en Goodmans bijdrage als Whips vriend en dealer is nutteloos.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Knap gemaakte film over een verslaafde en wat alcohol en drugs met mensen kan doen, ongeacht wat voor baan je hebt of wat de status is die jij bezit . De meeste mensen zien verslaafden als een junkie op straat, maar er lopen genoeg enorm hoog opgeleide mensen rond die hetzelfde probleem hebben. Deze film laat dit goed zien en Denzel zet deze rol ook goed neer zoals ik van hem gewend ben.

Je moet deze film ook niet ingaan als een super spannende actie film. Het eerste half uurtje is het actie en spektakel , maar daarna veranderd de film in een drama genre . Ik vond hem hierdoor niet minder worden. Wel moest ik even schakelen , omdat de film op een ander niveau door gaat en een andere kant laat zien.

avatar van numb nuts

numb nuts

als je geen ervaring hebt met verslaving?

wat ik niet zal begrijpen omdat ik denk dat iedereen er mee te maken heb

zelf,familie,vrienden

geld.

dan als je dit ontkent zal je deze film nooit begrijpen,nadeel van deze film is het romantische gedeelte

de grootste onzin.

avatar van numb nuts

numb nuts

numb nuts schreef:

als je geen ervaring hebt met verslaving?

wat ik niet zal begrijpen omdat ik denk dat iedereen er mee te maken heb

zelf,familie,vrienden

geld.

de grootste onzin.

wat alleen gebeurd in een film

avatar van frans123

frans123

Jaren geleden gezien. Wat een rukfilm. Ik kan mij herinneren dat na een goed begin de film helemaal wegzakt in C niveau.

avatar van frans123

frans123

Jaren geleden gezien ...draak van een film.

avatar van Theunissen

Zie ik hier een Déjà vu bericht voorbijkomen

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Film die ik nog niet eerder had gezien en waar ik eerlijk gezegd ook nog niet van had gehoord. Maar met Denzel Washington op de poster moet je hem toch gaan kijken aangezien ik zelden een slechte film met de man zie.

Ook nu viel het zeker niet tegen. Een lange film van bijna 140 minuten waar je geboeid naar blijft kijken. Denzel Washington kreeg inderdaad terecht een Oscarnominatie voor deze rol (ik moet opzoeken naar wie de Oscar uiteindelijk ging dat jaar). Het vliegtuig stort niet neer door fouten van de alcoholistische en drugsgebruikende piloot, TENZIJ het vliegtuig is beschadigd tijdens de start en het optrekken waarbij de piloot veel te hard en heftig door een stormfront probeert te komen. Deze mogelijkheid blijft in het onderzoek (zwarte doos !) verder onbesproken enigzins tot mijn verrassing. De landing zelf is een staaltje dat door geen enkele piloot in de simulator kon worden geevenaard. Kortom: held of dader / mede-verantwoordelijk ?

Het is geen rampenfilm maar een inkijkje in het leven van een alcoholist / drugsgebruiker die een succesvolle carriere als piloot heeft. Prive heeft hij zijn leven echter totaal niet op orde en de ramp zet hem diep aan het denken. Dat proces wordt uitstekend in beeld gebracht met een indrukwekkende ontknoping. Een sterke dramafilm met een voortreffelijke Denzel Washington.