• 9.374.385 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle

Releasedatum: 31 januari 2013

Plot Flight

Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Van begin tot het einde wist deze film me te boeien. Echt interessant en zeker een aanrader.

Special effects niet altijd even geloofwaardig en mooi neergezet, maar ik vind deze film wel een tip! Goed acteerwerk overigens.

avatar van schumacher

schumacher

Prachtfilm, zeker voor een drama.

Ik had een paar dingetjes toch anders gedaan daarom geef ik 4,5/5.

De film kon me boeien van begin tot het einde, goeie acteurs ook.

avatar van xaid

xaid

Elke film met Denzel Washington is gewoon een topper. niet voor niks mijn favo acteur!

avatar van mnrk

mnrk

Oh! Oh, almost forgot- I got you some stroke mags. Been in the hospital, know what you need. Got Jugs, Hot Milfs and Eat Ass Masters. You just stroke it all day- you're a hero. If I was you, I'd just lay here, pulling on that thing all day long.

Dit was weer een mooie en uitstekende film van Robert Zemeckis....

Het verhaal is natuurlijk voorspelbaar, maar het acteerwerk is wel zo goed in deze film dat de gehele film gewoon heerlijk weg kijkt...

Denzel Washington is wederom helemaal in zijn element en acteert super,ook Kelly Reilly is op haar plek in deze film en vult Denzel prima aan. En dan natuurlijk de heerlijke bijrol van John Goodman (echt gewoon top) en Don Cheadle was ook zoals we van hem kunnen verwachten in orde...

De gehele film was ook voorzien van een leuke en herkenbare soundtrack ....

avatar van witboek

witboek

Verboden te drinken tijdens deze film. . Goed onderwerp.

avatar van Skrean

Skrean

Ouderwets goed.

avatar van ribas123

ribas123

wat een saaie film!!! ik wou gewoon een good old vliegtuig drama maar nee ik kreeg er voor in de plaats een saaie verslaafde piloot.

Acteer prestraties zijn wel erg goed, daar kan ik niks op aanmerken.

Ook zijn de regels qua vliegen niet echt realistisch, zoeits is gewoon niet mogelijk!!

Maar ja its a movie

Ik had er gewoon veel meer van verwacht maar dit is gewoon niet mijn stijl van films

EDIT:Na de film helemaal af te hebben gekekene en erover nagedacht vindt ik toch wel dat die een wat hogercijfer verdient.

Nogmaals, ik vind de acteer prestaties erg goed, en het moreel van het verhaal is nog mooier.

Is dus wel een aanrader maarje moet wel weten wa tje te wachten staat.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik was zeer benieuwd naar deze nieuwe film van Zemeckis. Hij heeft toch een aantal pareltjes afgeleverd en ook het verhaal sprak me wel aan. Komt nog bij dat Denzel Washigton de hoofdrol speelt, een acteur die ik meestal erg goed vind. Kortom, er kon weinig misgaan!

Toch is het niet helemaal geworden wat ik gehoopt had. Terwijl het begin nog wel zo hoopvol was. Een spannende beginscene in het vliegtuig beloofde een hoop goeds. Alhoewel het misschien niet zo heel realistisch is, was het wel erg spannend.

Of het dan wel of niet mogelijk is maakt me niet zoveel uit.

Helaas kakt de film dan enorm in om pas aan het einde, bij de verhoring, weer wat spannender te worden.

Het middengedeelte is verreweg het zwakste gedeelte van de film. Er gebeurd niet zo heel veel bijzonders en hem zien worstelen met z'n drankprobleem was niet bijster interessant. Ook de bijrol van Kelly Reilly vond ik meer tijdverdrijf dan dat het nuttig was.

Gelukkig is Washington wel erg goed in vorm. Vond hem in z'n laatste film Safe House iets minder, maar hier is hij weer helemaal de oude. Ontzettend sterk geacteerd en dankzij hem levert de film alsnog een voldoende op.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

De film kent een snelle start met binnen het half uur de nodige actie. Daarna draait het naar een drama met een goed acterende Washington. Ondanks de duur blijf je geboeid kijken. Zoals vaker weer met een forse moralistisch boodschap maar die nemen we op de koop toe.

avatar van ricone

ricone

excellerende DEnzel!!!!, maar gewoon een sterk verhaal, een MUST SEE

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Best wel zin in deze film op een of andere manier. Zemeckis is geen geweldenaar. Maar hij heeft wat solide werkjes afgeleverd. Bij deze film leek hij in het begin wellicht zijn gedurfdste film ooit af te leveren. Niet heel lastig. Hij tekent altijd netjes binnen de lijntjes. Zowel qua verhaal als visueel.

Maar hier krijgen we dan toch een vervelende verslaafde als hoofdrolspeler die zijn leven niet wil beteren. Het eerste half uur is dan ook helemaal niet onaardig. Ik als iemand met toch wel een vorm van vliegangst hoef ook geen moeite te doen om me in de crash te kunnen verplaatsen. Helaas gaat de film daarna in een vreemde stand over. Het is nog niet erg moralistisch maar de aftakeling van Denzel en de introductie van zijn nieuwe vriendin kwamen bij mij niet aan. De film valt dan ook snel wat dood. Erg veel nieuwe ontwikkelingen zijn er niet. En zijn gevecht tegen drank is er niet. Het is niet eens heel erg, want hij wil gewoon niet nuchter worden. Maar het strookt niet lekker met het moralistische einde.

Daarmee komt Zemeckis meteen terecht in zijn oude gewoontes en blijkt dat hij nog steeds de Hollywood poster boy mag blijven. Geen durf, geen stijl, gewoon middelmatigheid.

2.5 sterren.

avatar van vranque

vranque

Gaat nergens heen maar komt ook van nergens.

Beetje tranen trekken

Dat lukt uiteraard . (Wie heeft nooit wat verstopt dus herkenbaar). Denzel was echt wel geweldig. De sfeer was goed. Eigenlijk er niks mis mee met deze film naar niet voor mij want dit hebben we al teveel gehad voor de oskars die er aan zitten te komen.

avatar van missl

missl

Veel drama na een ongeluk met een vliegtuig, een piloot die erg goed is en het dan toch nog geregeld krijgt. De piloot heeft een drankprobleem wat hij maar niet onder controle krijgt, dit wordt ook veelvuldig in beeld gebracht en hierdoor had de film wel een half uur korter kunnen duren want de middenmoot was wel heel langdradig. Verder zeker een goede film.

avatar van robinb

robinb

Denzel blijft een van de weinige acteurs die enorm veel charisma heeft en die een film alleen al door zijn aanwezigheid de moeite waard kan maken. Nu wil ik niet zeggen dat deze films anders slecht was geweest maar het telt zeker mee in mijn score.

Tot aan de ramp vond ik de film uitstekend, daarna was het acteerwerk prima en alles er omheen eigenlijk ook alleen deed het verhaal op zich mij te weinig. Zoals hierboven vermeld waren bepaalde stukken vrij langdradig, niet slaapverwekkend hoor, maar gewoon net niet interessant genoeg om dit een echte topper te maken.

Ondanks dat zat alles wel goed in elkaar en kwamen de karakters overtuigend over.

Zeer zeker de moeite waard om te bekijken, maar voor mij persoonlijk is het geen film die ik tien keer ga kijken.

3.5 ster.

avatar van Mondragon

Mondragon

Deze film boeide mij zeker ! Ook vrij overtuigend, prima film voor 's avonds op de bank.

avatar van tsa_tsa

tsa_tsa

Op zich prima film, echter was mijn verwachtingspatroon te hoog, en dan kan het alleen maar tegenvallen...

Al met al mij zeker niet verveeld en een solide verhaal.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

tsa_tsa schreef:

Al met al mij zeker niet verveeld en een solide verhaal.

Wélke verwachtingen wist deze film voor jou niet waar te maken dan?

avatar van buck2410

buck2410

Goede film

Is een aanrader

Keek lekker weg

Heb me niet verveeld

avatar van Thomas83

Thomas83

Eindelijk weer eens een live action-film van Zemeckis. Ik hou er van hoe zijn films altijd zo lekker wegkijken en vrij simpel van opzet zijn. Ook van Flight kan gezegd worden dat het op een of andere manier erg prettig wegkijkt, ook al zitten er opvallend genoeg best een paar best trage scènes in de film.

Washington is met al zijn charisma natuurlijk de grote ster van de film, maar de rest van de cast is ook niet misselijk. Kelly Reilly lijkt aanvankelijk een best belangrijke rol te hebben, maar uiteindelijk valt dat nogal mee. Ik vroeg me zelfs af wat ze nou echt toevoegde. Sowieso is de klik tussen Whip en Nicole wat gemaakt eigenlijk. Ik vind Reilly wel echt wat hebben. Haar gezicht is wat apart of zo, en ze heeft een aantrekkelijk mysterieuze uitstraling. Ze speelt ook goed en had wel meer van haar willen zien.

Goodman bevalt me normaal altijd in films, maar ik vond zijn rol hier nogal flauw en storend. Was hij bedoeld als komische sidekick of zo? De film bevat ook de nodige vreemde scènes die wel als grap bedoeld lijken. De biddende co-piloot en vrouw, Harling die Mays een uur ofwat voor de zitting komt redden in zijn hotel met coke, Whip die in de lift voor dat kleine meisje een snuifje neemt, enzovoort.

Tegen het einde is moralisme in de film op zijn duidelijkst. De cocaïne lijkt tijdens de zitting steeds meer uit te werken, en als er over die stewardess wordt begonnen biecht Whip opeens alles op voor iedereen en zichzelf. Daarna zie je ook hoe hij het later met zijn zoon aan het bijleggen is. Op zich wel ok, maar niet lang daarvoor zagen we ze nog bijna op de vuist gaan. Ik vond die religieuze ondertoon ook maar niks. Slechts leuk als tussendoortje. 3.0*.

avatar van Alonzo

Alonzo

Een goed stuk acteerwerk van mijn favoriete acteur! Ik moet eerlijk zeggen had niet veel verwacht van de film. Omdat het een standaard verhaal leek te zijn. Maar ik heb me erg vermaakt.

Denzel heeft de film gemaakt en niet andersom.

Een aanrader helemaal voor de Denzel liefhebbers. Maar ik wacht nog steeds op een echte klassieke Denzel film met een echt goed verhaal. Wie weet

avatar van -P-

-P-

Heerlijke film.

Denzel is zoals altijd top. En een fantastische rolletje van Goodman.

Eén scene ergerde ik me echter kapot aan en dat was in het ziekenhuis waar hij ging roken in het trappenhuis. Duurde naar mijn idee net ff te lang allemaal.

Ik kreeg toen het gevoel dat het een hele lange zit zou worden, maar dat was gelukkig niet het geval. Hij bleef boeien en wordt naar het eind toe beter.

Begin is goed, midden wat minder en tegen het eind is het weer goed.

Al met al 4*

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Goede dramafilm, met toch ook nog enige actie. Dit samen met Denzel Washington maakt dit tot een boeiende film met als thema (alcohol)verslaving. Je hebt het ene moment sympathie voor Whip en het andere moment (hij is ook redelijk arrogant) juist irritatie.

Gewoon een goede kwaliteitsfilm, die lang boeiend blijft.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Thomas83 schreef:

Vond ik juist wel een leuke toevoeging aan de film. Maakt de film luchtiger, waardoor hij wat mij betreft automatisch lekkerder wegkijkt. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Goodman leek zo weggelopen uit een stonerkomedie en valt enorm uit de toon. Had wat subtieler gekund

De relatie met Kelly was inderdaad ook wat gekunsteld, maar blijkbaar wilde de regisseur het thema alcoholverslaving breder trekken naar verslaving an sich.

avatar van paul83

paul83

-P- schreef:

Heerlijke film.

Denzel is zoals altijd top. En een fantastische rolletje van Goodman.

Begin is goed, midden wat minder en tegen het eind is het weer goed.

Al met al 4*

Stukje in het trappenhuis was volgens mij om te laten zien hoe ver verslaafden kunnen gaan. Maar je hebt gelijk, het duurde net iets te lang.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Echt een fantastische film.
Begin laat je iets van de karakters proeven en is daarna erg spannend (tenminste dat vonden wij) en dan gaan we de interactie zien tussen de personen met als vraag; Hoe eerlijk òf hoe leugenachtig is de mens?

Het was een film met emotie en spanning. En John Goodman zorgde voor de bananenboot, grappige acteur, juiste persoon en postuur.
Dat deel met het neerstorten van het vliegtuig komt het best tot uiting op een groot beeld en gelukkig heb ik dat en eigenlijk is dat het mooiste bij rampenfilms.
Unaniem gaven wij elk 4*!

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik vind dit 1 van de beste films van de afgelopen jaren.. Wat een acteerkanon is die Denzel toch... Kippevel gewoon. de speelduur is erg lang meer dan 2 uur 15 maar dat merk je niet echt. Wel een trage film, maar het acteerwerk.. echt..... geweldig... Goodman vond ik helemaal gemiscast, in een film als deze moet je geen komische noot zetten, helemaal niet met dit onderwerp... 4.5* daardoor.. Maar dijk van een film!

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Macmanus schreef:

Matig

2.5 sterren.

|Zemeckis middelmatig noemen......Back to the future..... The frightners.... allemaal erg middelmatige films en brachten niets op aan de kassa en zijn vooral niet films die de halve bevolking als nostalgie ervaart uit hun jeugd.. komop zeg;-) hahah

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Lekkere wegkijk film..Kreeg echt geen medelijden met de hoofdrolspeler..

Die 1,5 puur voor Denzel Washington

Mensen zijn jullie IMDB wannabe's ofzo?

Proberen proffesioneel uit te hangen hierzo met meningen over films.. Wtf?

Denzel Washington is zeker een goede acteur maar dat jullie deze film zo een hoge rating kunnen geven kan ik niet geloven.. En dat sommigen het nog een topper kunnen noemen, OMG... Kijk eens naar Bollywood films, die zullen vast ook toppers worden bij deze.

Wat een saai verhaal had deze film zeg. Ongelooflijk. Dit hoorde een film te zijn voor een acteur die pas in de film industrie was gekomen.

Geen boeiend verhaal, geen boeiend drama..

Zo een standaard verhaal voor een film waarbij je alles al kan bedenken over de afloop etc.

Ik hou van elk type film van Romantic tot Actie, films waarbij je echt je hersenen moet laten werken om de verhaal ervan te begrijpen.

Als je twijfelt laat deze film dan liggen want het zelfde had ik ook en wat heb ik er spijt van om mijn anderhalf uur aan deze film te hebben besteed.

PS: Geloof me gasten, als het geen Denzel Washington was durf ik te wedden dat deze film een score onder de 2 had.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Vond Flight een erg doorsnee film. Ik had soms het gevoel alsof de film een compilatie was van allerlei films die ik al eens gezien had. Oftewel: qua originaliteit (op welk gebied dan ook) had de film weinig te bieden en het verhaal vond ik erg voorspelbaar. Washington acteerde goed, maar erg veel sympathie kreeg ik als kijker niet voor hem. Sterker nog: ik vond het vooral een ontzettende klootzak die een lesje te leren had. Naast de voorspelbaarheid van het einde van de film, bracht het me ook een onbevredigend gevoel: was dit het nou? Ik werd verre van geraakt door de gebeurtenissen, al was dat overduidelijk wel de bedoeling van de makers.

Je hebt de hoop dat de film nog ergens naar toe werkt, maar dat was (vond ik) in onvoldoende mate het geval. Enkele losse eindjes in het verhaal hielpen daar ook niet echt bij.