• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle

Releasedatum: 31 januari 2013

Plot Flight

Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.

avatar van linxde1

linxde1

Een boeiende film. Verwacht alleen geen spectakel en special effects e.d. En waar die StarScreaMx het over heeft? Ik zou zeggen recpecteer dat een ander dit wel een goede film vindt!

avatar van DragQueen

DragQueen

Hoewel het verhaal nergens echt origineel wordt, was de film toch meeslepend. Denzel Washington acteert verder prima, en brengt zijn rol overtuigend. 3,5 Ster.

linxde1 schreef:

Ik respecteer ieders mening hier.. Maar wat mij op deze manier laat praten is als volgt.

Een film als deze hoort niet zo hoog te kunnen scoren puur door fans van Mr Washington. En dat merk je echt. Een film hoort zakelijk punten te krijgen.

Het verhaal was gewoon simpel en erg voorspelbaar. Daar hoor ik weinig geklaag over (toevallig de mensen waar je bij merkt dat ze Mr Washington fans zijn). Maar bij een ander film weten ze meteen voor zo een type reden 2 sterren minder te geven.

Acteer werk heb ik niks over te zeggen. Het kan een leuke film zijn voor de 1 voor de ander niet.

Maar zulke soortgelijke films zijn er al. Die films hebben een zeer lage score.

Dus wat deze mensen hier doen door hun FAN gedoe of wat dan ook, worden mensen die recensies bekijken voor het bekijken van een film bedrogen dat het een SUPER, GEWELDIG of wat dan ook film is.

Niet een mening maar een feit.

Dit film hoort niet zo een hoge score te hebben. Dit film is 10 x niks naast films als lord of the rings, transformers, heat, godfather (zijn de eerste die even opkwamen).

Ook al zijn het geen soortgelijke films.

En dit is mijn mening. Ik vond het niet eens in de buurt komen van middelmatige films.

avatar van TMP

TMP

Degelijk drama, dat het vooral moet hebben van de goede rol die Denzel Washington hier neerzet. Verder kan de film niet echt verrassen, al kwam er op het einde nog een kleine twist. Goede cast en een degelijk verhaal. Kijkt prima weg, maar verder is het niet bijzonder, al zat de vliegtuigscene erg goed in elkaar.

Wel opvallend dat hier bij enkele scenes met Denzel Washington en John Goodman dezelfde muziek wordt gebruikt als in de film Fallen: 'Sympathy for the Devil' van The Rolling Stones.

avatar van Nightowl 1810

Nightowl 1810

Erg genoten van deze film. Denzel is erg goed, goed verhaal.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Een aardige film.

Dat Denzel Washington goed kan acteren weten we allemaal wel. He's my man! Ook hier weer heeft hij een puike prestatie neergezet als alcoholist die niet wilt toegeven dat hij een probleem heeft.

Het hele verhaal wordt eigenlijk al in de trailers blootgegeven. Dat vind ik wel jammer, want wat rest was de afloop en dat vind ik nogal stom gedaan.

Alleen één scène is me echt bijgebleven, en dat is de begin scène. Ik kon mijn ogen niet af wenden van de spiernaakte vrouw die zich aankleedde, (terwijl Denzel hier dus eigenlijk geïntroduceerd wordt want het is de eerste scène) en ik moest gniffelen omdat ik dacht aan alle mannelijke kijkers die dat zelfde hadden, haha!

Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet.

6* o.b.v. het pure acteerwerk, want meer was er niet.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

StarScreaMx schreef:

Die 1,5 puur voor Denzel Washington

Denzel Washington is zeker een goede acteur maar dat jullie deze film zo een hoge rating kunnen geven kan ik niet geloven.. En dat sommigen het nog een topper kunnen noemen, OMG... Kijk eens naar Bollywood films, die zullen vast ook toppers worden bij deze.

PS: Geloof me gasten, als het geen Denzel Washington was durf ik te wedden dat deze film een score onder de 2 had.

Boy you just did nòt say that. I've got two things to say to you:

1. Als ik jou naar een Goede bollywood film laat kijken, dan weet jij niet waar je je tranen moet verbergen van pure emotie.

2. Ik bèn een Denzel Washington fan, maar ik laat me niet in emotie meeslepen door dit feit. Als

recensent ben ik objectief en kijk ik naar het geheel. Mijn cijfer spreekt ook voor zich (zie mijn recensie). My point being: scheer niet iedereen over 1 kam.

3. Jij beheert deze forum niet, dat is aan de moderators (geloof me, dat hebben ze mij flink duidelijk gemaakt). Dus het heeft geen nut, om zulke uitlatingen te doen. Als zij vinden dat sommigen reacties geen echte recensies zijn, dan is het hun taak om daar notitie van te geven. Los van of ze hun werk doen of niet, is het mogelijk om op deze forum te zeggen wat je wilt, zolang je je maar aan de regels houd.

Dus, laten we allemaal professioneel blijven en iedereen in elkaars waarde laten.

(en ja dat zijn 3 punten)

Ramon K

Pfff. Nogal wat matig Oscarmateriaal gezien vandaag! Wat een conventionele saaie prent (qua vorm en inhoud)! Denzel Washington speelt voor de zoveelste keer zichzelf; geen nominatie waardig.

Ramon K

En waarom telkens zo'n lange speelduur? Volgens mij is bijna elke Oscargenomineerde film dit jaar minstens 120 min!?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nu je het zegt. Op Beasts na.

Naomi Watts schreef:

Nu je het zegt. Op Beasts na.

En dat is voor mij dan toevallig ook de beste Oscar kandidaat die ik tot nu toe zag....

avatar van Koen87

Koen87

Wel een prima drama, waarbij de nominatie voor een Oscar voor beste hoofdrolspeler meer dan terecht is. Film had inderdaad wat korter gemogen, alsmede mocht het tempo wat hoger liggen.

avatar van Re73

Re73

Behalve de kortstondige trailer had ik niks van de film gelezen of gezien. De vliegtuigscene was fenomenaal en ik had dan ook veel meer hierover verwacht. Helaas vind ik dat ik op het verkeerde been ben gezet door de trailor. De film gaat veel over hee drankgelag en over AA-meetings. Ik kan me niet voorstellen dat hij blij is op het eind dat hij in de bak zit, zeker niet als hij iemands stukje zeep moet oprapen onder de douche, zeker het einde leek wel een AA-
reclame, desalniettemin acteerde DW weliswaar met klassse al blijft het wel altijd hetzelfde type die hij speelt. De film hield wel mijn aandacht vast zodat ik deze toch een voldoen geef.

avatar van scorepio

scorepio

Schitterend drama die weet te boeien met slechts één enkele actiescene. De kleine plotwendingen

houden je gewoon voor het scherm.

Denzel Washington speelt alweer een fantastische rol en wordt daarvoor terecht genomineerd voor een oscar.

Eén van de betere films van 2012.

avatar van edwin1205

edwin1205

4.0 weer een top film Flight dezel weer op zijn best.deze film mag je niet missen

avatar van boemboem27

boemboem27

verrassende film met een een (weer) zeer goed spelende Denzel Washington.

Sterk begin van de film met daarna een groot stuk minder interessant verhaal.

komt uiteraard weer sterk terug met een abrupt maar nadenkend over het geheel toch wel goed

einde.

film was wat aan de lange kant had toch wel een 20 minuutjes ingekort kunnen worden.

had je het 2e gedeelte v/d film wat aangenamer kunnen houden.

maw toch nog wel een meeslepend drama.

was aan het twijfelen over een 3 of 3.5 waardering daar zit het wel ergens tussenin...

avatar van lobeko

lobeko

weer meeslepende film met geweldig acterende Denzel Washington.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Prima drama dat (gelukkig) de karakters de nodige diepte meegeeft. Spannende momenten, fijn script. Hieronder gelezen dat de film 15 minuten korter had gekund. Klopt wel ja, maar toch geen moment van verveling gekend. Denzel Washington is groots, net als het John Goodman, ook al heeft die een kleine rol. Kelly Reilly is heerlijk (gaan we nog veel van zien) en Don Cheadle speelt ook uitstekend.

advies: kekker kijken!

avatar van homerjay

homerjay

Aardig, maar ik had er uiteindelijk meer van verwacht.

avatar van weberanja

weberanja

Goeie film, wat een geweldige acteur! 4 sterren!

avatar van moviespotter

moviespotter

Vond het een erg goede film, ben geen drama liefhebber, maar de film kon mijn aandacht goed vasthouden. Moet wel eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment de drank ook niet meer kon zien, het wordt wel erg nadrukkelijk laten zien en bijna constant. Toch zeer genoten!

avatar van cor1946

cor1946

Een hele goede film met een mooie rol van Denzel. Ik ben meer voor de actie films maar deze mag er wezen.

avatar van krizziz

krizziz

Goede film...verwacht niet teveel actie....goed verhaal !!

avatar van shebacan

shebacan

Een zeer goede film die terecht genomineerd is voor een Oscar.

Zeker een aanrader om te gaan kijken !!

avatar van queenie

queenie

Mooie film. Begint erg goed, ook met het vliegtuig en daarna blijft hij eigenlijk wel boeien. Vond hem niet te dramatisch en Denzel acteert voortreffelijk!! 3,5*

avatar van Jampie

Jampie

Aardige film, maar geen topper. Beetje overdreven recensies.

avatar van John Milton

John Milton

Geweldige Denzel stelt toch teleur

Dat er aan het begin van Flight een vliegtuigcrash plaatsvindt mag nauwelijks een spoiler heten en dat het een van meest spectaculaire vliegrampscènes ooit is, ook niet. Piloot Denzel Washington wordt vanwege zijn miraculeuze redding als held onthaald, maar wat de kijker eigenlijk al weet is dat hij een behoorlijk alcoholprobleem heeft. Na de crash gaat de film over de aanloop naar het officiële verhoor en de moeilijkheden die hij tegenkomt omtrent zijn verslaving, want verslaafd is de man: hij had een prima tijd in Las Vegas kunnen hebben met Nicholas Cage.

De film is in het middenstuk behoorlijk traag en hoewel Washington een behoorlijk sympathiek acteur is, lukte het mij niet mee te blijven voelen met zijn karakter. Op een gegeven moment was de koek op nadat hij het voor de zoveelste keer verpest had. De film heeft leuke bijrollen en verveelt qua acteerwerk nergens maar het ging nooit naar de kwaliteit toe waar ik op gehoopt had. Verder werd er behoorlijk geramd op katholieke thema's als bekentenis en verlossing, iets waar de film dan ook uiteindelijk nog eens in culmineert. Het zijn voornamelijk het verlies van de sympathie voor Washingtons karakter, de traagheid en de Rooms-Katholieke boodschap die Flight eigenlijk richting het zesje toetrekken. Zonder Washingtons acteerwerk zou Flight die ook hebben gekregen, maar Denzel en de vliegtuigscène zorgen dat ik naar boven afrond, met een 7/10.

Maar het gaat niet geheel van harte, en een gevoel van teleurstelling overheerst

avatar van andijvie

andijvie

Prachtige film, met een hele mooie scene van de vliegtuig crash. Fantastisch geacteerd, zo goed dat je zelf tot het einde van de film aan toe ook aan het "worstelen" ben. Met je gevoelens dan uiteraard. Ik geef een hele dikke 8.

avatar van Dantenious

Dantenious

Wat een ruk film, na al die recensies hier had ik een goede film verwacht maar dit was echt een zware teleurstelling. Denzel is een goede acteur maar de film is niet boeiend, veel gepraat maar geen strakke dialogen. Gewoon een broodje aap verhaal wat niet niet interessant is neer gezet.

avatar van Machoclown

Machoclown

Ontzettend goed geacteerd, het hele concept waar de film omdraait heb ik vaker gezien.

Trouwens de meeste van dat soort films kan ik niet afkijken, deze film dus wel en het einde kon ik niet raden maar moest er eigenlijk wel komen. Denzel is toch een fantastische acteur!