Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle
Releasedatum: 31 januari 2013
Plot Flight
Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.
- Trailer (YouTube)
Katerina Marquez
Avington Carr
Deana
TomPSV
Mooie film. Het begin is erg spannend en mooi in beeld gebracht, maar wat daarna komt is ook van een hoog niveau. Ik had verwacht dat de film wel wat langdradig zou worden, want 2 uur en 18 minuten is best een lange zit. Eigenlijk was dat helemaal niet het geval en bleef het de hele tijd boeiend.
Denzel Washington laat weer eens zien een hele goede acteur te zijn. Ook de andere rollen worden goed neergezet. Minpuntje vond ik wel dat zijn drankverslaving af en toe een beetje dik werd aangezet. Op een gegeven moment weet je het wel. Verder is het een mooie dramafilm dat duidelijk laat zien hoe iemand in zo'n situatie helemaal kan afglijden. Je gaat best wel met de hoofdpersoon meeleven. Met het einde is ook niks mis.
Filmkriebel
De titel is misleidend want deze film gaat over alcoholisme en niet over vliegtuigpiloten in het algemeen. De vluchtscène mag er anders wel zijn : één van de sterkste die ik heb gezien; de terreur die een komende crash teweeg brengt wordt geweldig weergegeven en wordt gefilmd van binnen in de cockpit. Technische fout of menselijke fout, iemand moet volgens de Amerikaanse justitie boeten voor de zes doden . Het toxicologisch rapport van piloot Whitaker maakt melding van sporen van alcohol en drugs. De rest van de film speelt zich af tot aan zijn hoorzitting en laat ons kennis maken met een man met een ernstig drankprobleem dat hij koppig blijft ontkennen. Denzel Washington is enorm goed : ik zie hem persoonlijk liever in dit soort films spelen dan als actieheld. Hij speelt een man die met zichzelf in de knoop ligt en dan nog eens onder enorme druk staat. Hij steelt de show wel, want de andere acteurs, of het nu Greenwood, Cheadle of Reilly is, kunnen hem niet van het scherm spelen, al is hun rol natuurlijk onmisbaar.
De aanwezigheid van John Goodman was hier niet welkom en is het enige minpuntje van deze uitstekende film : de scène waarin hij Whitaker oppept met coke in het hotel een uur voor zijn hoorzitting is totaal niet grappig en past niet in een film die ernstig wil overkomen mbt alcohol. Telkens als Goodman in een film komt, wil men hem een rol als grappige dikkerd geven maar aub niet in zo'n films.
tattoobob
Hele mooie film,een film met een rustig tempo maar die nergens saai word!
Super acteer werk van alle acteurs,met name Denzel Washington....de scenes met John Goodman waren fenominaal
...ik pleurde van de bank van het lachen!!
Ja een prachtige film met een originele insteek,ik heb er van genoten en raad iedereen deze film aan die wel van een dramafilm houd op z,n tijd.
Ik heb gelijk zin in een lijntje!!!
tattoobob
goede film! vooral de eerste 5 minuten....4 sterren van mij

popcorn en cola
Prima drama, maar overdreven details. Dat het een alcoholist is weet de kijker op een gegeven moment wel, maar het werd tot het vervelende toe doorgevoerd. Maar ja een alcoholist is ook vervelend irritant en (bijna) niet te helpen. De film duurt wel wat lang, maar prima te kijken, mooi verhaal.
Captain Pervert
Een goede film best meeslepend is, ondanks dat je als kijker maar weinig empathie voor de hoofdpersoon kunt opbrengen. Het blijft dan ook een beetje een moreel dilemma en je balanceert als kijker een beetje heen en weer omdat de hoofdpersoon fout is en toch ook weer niet. Misschien maakt dat de film ook zo boeiend. Het is een lange zit maar je merkt het niet.
Wat mij wel bevalt is hier en daar wat gedurfde dingen zoals het taalgebruik, drugsgebruik maar ook de full frontal nude in de eerste minuten. Het eerste wat je ziet is een tedde
Keurig.
3,5 sterren
hoffhaan
Goed geacteerd, maar wel weer erg Amerikaans. Goede film kijkt lekker weg. Film over verslavingen. 3.0
Picker
Wederom een uitstekende rol van Washington! Gewoon prima film van begin tot het eind, en de scene dat het vliegtuig ondersteboven komt over vliegen vond ik echt geweldig!!!
timbo_
Wat een tegenvaller. Inmiddels bijna alle Oscarkandidaten gezien maar dit was wel met afstand de minste. Al moet ik zeggen dat de eerste twintig minuutjes nog heel aardig was. De crash wordt gewoon uitstekend in beeld gebracht.
Meteen daarna gaat het al fout. De film ontbeert werkelijk iedere vorm van spanning. De afloop zie je al van mijlenver aankomen en ook de weg er naar toe is totaal oninteressant. Bovendien va;t de film vaak in herhaling en dan is 138 minuten ineens wel heel erg lang. En als dan ook de verplichte romance totaal niet werkt blijft er weinig positiefs over.
Enkel Washington is nog wel aardig, maar ook zeker niet meer dan dat.
Hier een uitgebreide recensie: Filmmad.nl | Recensie: Flight (31 januari)
Gatvol
Ja..sluit me aan bij bovenstaande reacties.
Goeie en sterke film over alcoholisme..
En nu weet ik dus waarom de cockpit deur op slot blijft na 9/11..
niemand wil een dronken piloot zien..
Nijmegen
Prima film. Begint lekker vlot, zakt iets in in het midden en eindigt fijn. Prima tussendoortje.
Captain Pervert
Overigens hielp het wel dat ik een trailer had gezien van slechts 1 minuut ofzo, die vrijwel niets verraadt, en ook deze plot summary had gelezen: "An airline pilot saves a flight from crashing, but an investigation into the malfunctions reveals something troubling."
Ik kom er steeds vaker achter dat het veel toffer is om een film te kijken zonder er IETS van te weten (nou ja, misschien een genre en een gemiddelde waardering op MM / imdb).
Partyboooi
Aardige film met wederom een uitstekende D. Washington. Het morele dilemma, wat hierboven al vermeld wordt, is natuurlijk the big topic in de film. Ikzelf kreeg wel sympathie voor de hoofdrolspeler, dat werd wel aardig uitgewerkt. Toch duurt de film iets te lang (zoals zo vaak met nieuwe films) waardoor het einde weer erg kort en afgeraffeld eruit komt te zien.
Al met al wel een goeid drama voor thuis op de bank!
**3
SnakeDoc
Heerlijke film, met een super rol voor Washington.
John Goodman is ook hi-la-risch
Allemaal ook erg mooi gefilmd, zoals bijvoorbeeld met het pakken van het flesje alcohol.
Heb me met Flight geen minuut verveeld!
Pazmaster
Ondanks dat het soms een beetje langdradig en daardoor een tikkeltje saai wordt is het wel een gewoon een goede film met een goed verhaal waarin goed wordt geacteerd. 3,5 ster
Aardig drama, dat op het eind helaas zijn eigen glazen ingooit. "This message is approved bij the EO." Zonde scheelt toch een halve ster.
Had overigens wel meer actie en dynamiek verwacht op basis van de trailer, maar het is vooral een drama dat z'n tijd neemt.
jippie2010
"This message is approved bij the EO." Zonde scheelt toch een halve ster.
Mijn ontgaat even de logica...?
Prachtige film!
Hoogstaande special effects, indrukwekkende drama en weer een prachtige rol van Denzel.
De film grijpt je bij de strot, met een zeer passend slot. Daarbij doel ik op de allerlaatste scene, niet op de twist.
Paar schoonheidsfoutjes + een zeer matige rol van Goodman, maar dit is zeker één van de betere films van de afgelopen tijd. *4.0
(ik moet me inhouden om geen 4,5 te geven haha)
Mijn ontgaat even de logica...?
Die allerlaatste scene was toch
Die allerlaatste scene was toch
Vreselijk geforceerd moralistisch. Maar ach, anderen houden blijkbaar van goedkope feel good oplossingen die braaf burgerschap promoten. Ik niet. Nu ik er weer aan terug denk overweeg ik er nog een halfje af te halen. Was totaal onnodig. Haha ja, ik snap wel wat je bedoeld... maar daar had ik veel meer last van toen hij opeens besloot niet meer te liegen, en nu ik er aan terugdenk was de gevangenisvoorlichting ook redelijk in diezelfde categorie. Maar echt de allerlaatste zinnen waarbij het contact weer werd opgestart met zijn zoon, die vond ik juist prachtig.
Ja, met het eind ging inderdaad al vanaf het einde van de rechtzaak mis, maar die ontmoeting met de zoon, die toch een erg marginale rol had de hele film was de druppel. Zo van: JA, ALS JE STOPT MET LIEGEN DAN KOMT ALLES WEER GOED!
Kuwiel
Schitterende film ,met een prima verhaal. Iets om over na te denken.Film verveeld geen enkel moment.En Het acteer werk is ( met name Denzel Washington ) ) fantastich.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Toen ik de trailer zag, had ik hoge verwachtingen. Nou is de film niet slecht, maar het is ook geen 4 of 5 sterren waard. Dit ligt hem aan verschillende zaken. Ten eerste de lengte. Ik vind vaak dat films veel te lang duren. Tenzij het een superverhaal is, zoals Titanic of Avatar. Daarnaast zijn sommige spelers zeer irritant, zoals John Goodman. Vreselijk over the top. Ook de scene in het ziekenhuis met de kankerpatiënt. Denzel speelt goed hoor, zelfs zo goed dat ik mij erg irriteerde aan zijn personage. De start van de film is super, dan zakt hij een tijd in. Maar het einde wordt wel weer beter. Dus 3 sterren in totaal.
Samallo_AFCA
Goede film, keek lekker weg. Denzel is weer gewoon top zoals bijna altijd..
John Goodman was naar mening juist hilarisch...!
Frank Slade
Erg sterk acteerwerk van Denzell W. Goodman ook prima rol. Goede film, spannend en drama ineen. Kortom: aanrader ondanks dat hij lang duurt. Ik heb me geen moment verveelt.

Man on Fire

Training Day
Misdaad / Drama, 2001

Inside Man
Misdaad / Drama, 2006
confessionpilotvliegtuigonderzoekalcoholismeairplane accidentf wordhangovervliegtuigcrashsyringedenialporn actressjesus freakbaseball stadiumperjurynational transportation safety boardflying upside downnarcissistrelapse substance abusecourage