Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Reilly en Don Cheadle
Releasedatum: 31 januari 2013
Plot Flight
Whip Whitaker (Denzel Washington) is een piloot die sinds lange tijd op het randje leeft. Seks, drugs en rock & roll zijn hem op het lijf geschreven. Zijn verantwoordelijke baan waarbij hij dagelijks vliegtuigen veilig naar hun eindbestemming moet sturen lijkt door zijn drank- en drugsgebruik al verder naar de achtergrond te verdwijnen en Whip deinst er dan ook niet voor terug om op het werk te drinken. Maar dan breekt er voor het opstijgen een verschrikkelijke storm uit.
- Trailer (YouTube)
Katerina Marquez
Avington Carr
Deana
grmartina
Ongelooflijk goede film. Heel rustig word je in de wereld van een verslaafde meegetrokken. Waar je op sommige momenten zelfs sympathie krijgt voor hem. Acteerprestaties van de heer Washington zijn natuurlijk fenomenaal. (Alhoewel ik dit niet zijn beste rol vindt)
Voor mij omdat de film zeer goed in elkaar steekt 4 sterren!!
jomoro
De film krijgt van mij 3 sterren maar dat is dan ook omdat DW een sterke rol speelt!!
De film zelf viel tegen, langdradig met als rode draad de verslaving van DW die we in het begin al te zien krijgen. de rest van de film zien we hem tig keer in herhaling vallen en dat is wat het langdradig maakt, de spanning is er na de crash af, de rest is zeurende drama.
Ik had meer verwacht.
Steffmeister85
goede film, en je word erg meegezogen met de verslaafde piloot
hoe Denzel deze personage neerzet vond ik zeer goed.
echt een aanrader, maar verwacht niet te veel actie
tevelenco
Prima film met een goed verhaal en overtuigende akteerprestaties.
Vooral Denzel Washington maakte indruk, maar ook de rest van de cast deed het prima.
Enig minpunt is misschien dat de film wat aan de lange kant is.
Maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film.
jan66
Film begint goed, DW speelt sterk, KR speelt lekker, dus de film ging al snel richting de 4 sterren.
Het midden van de film was af en toe wat langdradig en dan het einde.... pffffff
Je kunt beter de film 5 minuten voor het einde afzetten. Wat slecht en morealistisch, een anti-climax.
Er zijn hier zoveel alternatieve einden te verzinnen, laat dan maar open...
Weer typisch Amerikaans.
Daarom maar 3 sterren...
Sterke comeback van Denzel Washington, die na enkele jaren vol middelmatige rollen in middelmatige films weer eens een echt overtuigende rol neer zet in een vrij interessante film. Het verhaal is wel bekend, de beelden van de landing en crash waren subliem en erg spannend en het vervolgproces en Denzels gevecht met zijn gebroken karakter was boeiend genoeg. Ik vreesde vooraf dat de lange speelduur van de film niet positief uit zou pakken, maar dat viel me reuze mee. De twist op het einde zag ik wel aankomen, dat hij zou bekennen. Een happy end zou ook niet echt bij de film passen. De film is op zich geen topper, daarvoor is alles net iets te voorspelbaar, maar een ruime voldoende zit er zeker wel in. Hopelijk krijgen we de komende jaren wat meer van zulke Denzel rollen en laat hij de middelmatige films even met rust.
De titel is misleidend want deze film gaat over alcoholisme en niet over vliegtuigpiloten in het algemeen.
De titel verwijst naar de fatale vlucht, dus helemaal niks mis met de titel.
Filmkriebel
Je hebt hierin gelijk maar ik kan me voorstellen dat er toch wat mensen zullen zijn die denken dat het een film over het slopende beroep van piloot is.
Kan, maar net zo goed niet. Een filmtitel hoeft niet altijd helemaal passend te zijn. De film gaat hier over een vlucht ''flight'' met gevolgen.
Een serie als Prison Break gaat ook niet alle seizoenen over een gevangenis uitbraak, maar ook over de gevolgen daarvan.
Ik kwam je recensie tegen toen ik ze net even door las, vandaar mijn late reactie trouwen.
Geinige bijrol, lekker over de top.
jippie2010
Flight is een dubbele titel... zijn beroep als piloot, en zijn vlucht in zijn alcoholverslaving...
Volgens mij niet, aangezien hij niet echt vlucht voor de verslaving.
jippie2010
nee niet vlucht voor... dat zei ik ook niet... ik zei: vlucht IN zijn verslaving.
Kenmerk van veel verslaafden: vluchten voor de realiteit van pijn/angst/verdriet
vanuit het verleden. Hij is daarvoor op de vlucht en zoekt het in zijn verslaving.
mjk87 (moderator films)
Moet iemand die tijdens een misdrijf je leven redt het gevang in? Dit soort vragen komen en passant langs en worden nooit helemaal uitgelegd. Zemeckis geeft de kijker wel de kans een eigen mening te vormen. Maar verder is dit vooral een vermakelijk stukje cinema dat Washington ten tonele spreidt.
Zeker het eerste deel is uitstekend, met een zeer vermakelijke Washington, een aantal prima scènes, soms zeer heldere beelden (de hotelkamer direct in het begin) en een spannende crash. Wel lelijke CGI, maar gelukkig draait de film daar niet om.
Het tweede deel heeft zijn interessante punten maar overtuigt minder. Het wordt een normaal alcoholdrama (dan deed Wilder in The Lost Weekend dat beter vind ik) en Washington vind ik niet altijd even briljant. Pas tegen het einde aan weer -ook als de camera dicht op hem zit- voel je zijn twijfel en pijn. Tot die tijd is hij goed, maar niet direct de Oscar waard. Jammer dus dat dat niet doorheen de hele film was zoals tegen het einde. Dat was dan wel een heel goed stuk film. Wel voorspelbaar. Hij ging of zelf bekennen of helemaal niet -ik verwachtte niet dat hij op basis van bewijs zou worden gepakt- maar welke van de twee het werd wist ik eigenlijk niet. Dus die spanning blijft.
Verder voegde dat liefje maar barweinig toe in de hele film en zorgt zelfs voor wat saaiere momenten. En Goodman daarnaast is fantastisch, zorgt voor de komische noot, maar lijkt zo uit een andere film weggelopen (zat hij niet gelijktijdig in Argo ofzo?).
Visueel wordt af en toe wat leuks gedaan en de muziek is lekker maar dat wordt elke keer zo afgekapt, of Zemeckis niet wist hoe dat goed te stoppen. Vaker Scorsese kijken wil ik hem als tip geven.
Wel vermaakt, niet bijzonder, dus een goede voldoende. 3*.
Eraser2
Ja erg goede film die een aantal interessante vragen stelt. Allereerst is er de vliegtuigcrash die, net als de crash in Cast Away, door Zemeckis ontzettend realistisch op beeld getoverd wordt. Volgens mij heeft hij er zelf een aantal meegemaakt in zijn leven, want het is haast eng hoe goed hij deze scènes in elkaar heeft gezet.
Na de crash gaat het tempo van de film achteruit, iets wat volgens velen hier een minpunt is. Voor mij niet. Ik vind het langzamere tempo een essentieel onderdeel van de film, ik werd hierdoor namelijk volledig meegesleurd in de verslaving van Whitaker. Dit ligt natuurlijk niet enkel aan de regie, maar ook aan het ronduit fenomenale acteerwerk van die washington. wat een klasbak blijft dat toch. Het is mijns inziens doodzonde dat hij zoveel acteertalent heeft verspild aan die matige Tony Scott films. Enfin erg indrukwekkende rol naar mijn mening. De relatie tussen Whitaker en Nicole verloopt wat vlug, maar ik vind het niet onrealistisch dat twee verslaafden op deze manier een toenadering tot elkaar zoeken. Pijnlijk ook om te zien dat zij in de loop van de film werkt aan haar herstel, terwijl Whitaker steeds verder wegzakt in de put. Het meest indrukwekkende gedeelte van de film vond ik tegen het einde toe als hij nog één nachtje clean moet doorkomen voor de hoorzitting en vervolgens de volle koelkast ontdekt. Eerst was ik bang dat Zemeckis ervoor had gekozen om Whitaker de alcohol te laten weerstaan, maar gelukkig ging het niet die onrealistische kant op.
De laatste vijf minuten van de film zijn helaas wel een aanfluiting. Dat gedoe in de gevangenis en met die zoon hadden van mij achterwege mogen blijven, Het zou een fantastisch einde geweest als de film klaar zou zijn na de woorden 'Because I'm an alcoholic' van Whitaker.
Desalniettemin een erg fijne film met sterk acteerwerk, goede muziek en fijne regie.
Toontje G
Zoals er meerdere mensen opmerken wat aan de langdradige kant. In het begin viel het allemaal nog wel mee maar daarna is het toch een lange zit. De film had m.i. wel een 45 tal minuten ingekort mogen worden. Gelukkig blijft je aandacht er wel bij en natuurlijk wil je weten hoe het allemaal afloopt.
Edie
Hmm, het is een goede film, ik vind alcohol sowieso een 'leuk' onderwerp en vraag me weleens af waarom het niet vaker in films gebruikt word. Het einde vond ik iets te snel gaan, maar opzich was het allemaal ook wel gedaan. John Goodman heeft maar een heel klein rolletje, vraag me af waarom die hier vermeld word.
Ik geef het een 3.5, leuk om eens gezien te hebben maar heel veel meer ook niet.
yesplease
Enkele goede scenes, maar het merendeel is clichematig. Het einde is teleurstellend.
toikinn
Aan de langdradige kant maar dankzij de acteerprestatie van Denzel blijf je de film toch afzien.
De film had rustig 30min ingekort kunnen worden. Ondanks de relatief negatieve reacties over het einde vond ik het juist een goede geloofwaardige afsluiting.
3* (7.0) dankzij Denzel.
s_leiN
Kort samengevat : een film die sterk begint, een beetje langdradig en voorspelbaar wordt (o.m. door zijn drankprobleem) maar zeer sterk eindigt vind ik.
3,5* waard.
edwinoudenes
Normaal om en nabij de 3,5*. Ik moet eerlijk zeggen dat de film heeft me flink heeft meegesleept en me tot het einde wist te boeien. Ergens halverwege de film werd me pas echt goed duidelijk werd waar de rode draad van het verhaal over ging. Niet zozeer over of hij wel of niet schuldig is, maar gewoon keihard zijn alcoholprobleem. Die begint onschuldig en wordt misschien zelfs wel een beetje komisch in beeld gebracht af en toe. Dit probleem groeit langzamerhand uit tot de main issue. Helaas moet ik ondanks alles bekennen dat ruim 2 uur en een kwartier een flinke zit is voor een film als deze. Ook het karakter Nicole voegt niet zo bijster veel toe aan het hele verhaal. Wel is het heel zuur voor de kijker dat je ze niet meer ziet terugkeren nadat ze Whip verlaat. Eigenlijk wel een toffe actie die dicht bij de realiteit staat.
Een zeer sterk moment in de film was wanneer hij een flesje uit de 2e minibar opent, eraan ruikt en uiteindelijk weer sluit en terug op de koelkast zet. Ik dacht bij mezelf: "Wow!! Hier moet je een hele grote jongen voor zijn om dit te kunnen laten staan.." Helaas bleef het flesje te lang in beeld, waardoor je de bui al zag hangen en hij er uiteindelijk een enorme bende van heeft gemaakt. Omdat dit moment me toch enigszins op het verkeerde been zette, zal het nog wel even blijven hangen.
Een uiterst gebalanceerde film in alle opzichten. Normaal een ruime voldoende dus.
Ik ga er 4* van maken.
JkK
Washington was weer ijzersterk. Wat hou ik van die man!
En de schitterende Reillly speelt ook een heerlijke bijrol.
Het verhaal lijkt al vele malen verteld te zijn, maar deze film is toch weer vernieuwend.
De slotscene vond ik toch wat jammer...
Maarrrrrrrr... Een absolute aanrader!
jipt
Aardig. Denzel is best indrukwekkend maar de film wordt tegen het einde aan steeds matiger en gezapiger en eindigt ronduit makkelijk en vervelend 3*
loreen
super film goede cast en ijzersterk
Denzel mag van mij oscar winnen voor de rol
Beetje sentimenteel Hollywood-drama- maar toch solide geregisseerd en gespeeld.
Washington doet zijn ding en de 'relatie' met Reilly is op zn zachtst gezegd een beetje merkwaardig, maar verder wel overtuigend hoe juristen en maatschappijen omgaan met zo'n gebeurtenis.
Ik heb toch liever Cage als alcohlist in Leaving Las Vegas.
-edit- Nadia Velzaquez was wel echt
heerlijke openingsscene.
Bélon
Beetje sentimenteel Hollywood-drama-
Een beetje? Wat was dit een sentimentele draak, ik vond Denzel Washington hilarisch als nep-dronkeman. Soms leek het wel of ze het script ter plekke verzonnen hebben die scene waarin Whip drank vindt in de naastliggende hotelkamer was echt belachelijk, en dan volgde daarop natuurlijk de über voorspelbare bekentenis. Tot slot komt zijn zoon hem nog opzoeken in de gevangenis, mag ik een teiltje? Ook geen toffe special effects van de crash (vanwege het budget denk ik). Met moeite uitgekeken.
jippie2010
Dan heb jij naar een andere film gekeken, want juist de hele crash zag er visueel gelikt uit.
En dat je het allemaal zoetsappig vond kan ik me voorstellen, ik had er zelf alleen (bijna) geen last van.

Man on Fire

Training Day
Misdaad / Drama, 2001

Inside Man
Misdaad / Drama, 2006
confessionpilotvliegtuigonderzoekalcoholismeairplane accidentf wordhangovervliegtuigcrashsyringedenialporn actressjesus freakbaseball stadiumperjurynational transportation safety boardflying upside downnarcissistrelapse substance abusecourage