menu

Final Destination 5 (2011)

mijn stem
2,90 (1151)
1151 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Steven Quale
met Nicholas D'Agosto, Emma Bell en Tony Todd

Het voorgevoel van een man (Nicholas D'Agosto) redt een groep collega's van een instortende hangbrug. Maar het was niet de bedoeling dat deze groep nietsvermoedende zielen dit zou overleven. In een race tegen de klok doet de onfortuinlijke groep verwoede pogingen om een manier te ontdekken om uit de sinistere agenda van de dood te ontsnappen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=vUEgB3BLCqQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
juist bij deze film serie,blijft het mooi,en vernieuwend door moderne techniek als 3d.

Dat je een deel 5 en 6 uitmelken vind prima,maar dan kijk je toch lekker niet.
je gaat toch ook geen rambo kijken,waar in eens elfjes in voor komen,omdat het anders steets van het zelfde is pf

3,0
Dit vond ik persoonlijk toch, samen met het eerste deel van Final Destination, de leukste! De anderen waren zo voorspelbaar, bij deze had ik dat ook, maar het einde maakte alles weer goed. Ik had dat stuk totaal niet verwacht. Of je dit echt horror kan noemen. Nee.

avatar van Joris-17
4,5
Geweldige film, manier waarop de spanning wordt opgebouwd vlak voor er iets te gebeuren staat is geweldig. Vooral de scene in de turnhal en de daarbij horende dood is bruut. Acteerwerk uiteraard niet hoogstaand, maar de vele oeh's en ah's die ik tijdens deze film uitslaakte maakte dit meer dan goed.

avatar van Pantoffel
3,0
Ik vind de Final Destination films altijd wel vermakelijk.
Je weet ook waar je je aan moet verwachten:
Groot ongeval - één iemand voorziet dat en redt een deel mensen - die mensen zullen alsnog op een gruwelijke wijze om het leven komen.

De twist op het einde, wanneer blijkt dat het zich voor de eerste film afspeelt, vond ik heel tof gedaan. Ik had helemaal niet door dat er met oude gsm's en zo in de film kwamen. Dus voor mij kwam het als een verrassing. Alleen snapte ik dan niet dat die lijkschouwer vertelde dat hij al eerder zo dingen gezien t had.

3,5
Wat ik echt goed vond van deze film was het einde wst betrekking heeft met deel 1. Dit is de film met een van de beste einde !

avatar van xel
2,0
xel
pff, niet best, naar een minuten of 20 afgezet, misschien dat ik ooit nog eens een poging waag...

avatar van psycholamp
2,5
Wel aardig allemaal. Ik vind deze film er alleen iets te clean uitzien, waardoor de moorden ook niet echt goor waren.
Final Destination is niet de beste horrorreeks, maar wel prima en beter dan vele andere. Ik zag die neptrailer van FD 6, maar bij een eventueel vervolg, kan men beter wel een geheel nieuwe weg inslaan. Het idee, zoals gepresenteerd in de vorige films en deze, is toch een herhaling van zetten uit het eerste deel. Door het in dezelfde tijd, hetzelfde land en met een soortgelijke cast te presenteren, wordt het een beetje saai en uitgemolken. Ik zou wel een FD willen zien die zich afspeelt tijdens WWI in de loopgraven, of die zich afspeelt rondom Pompeii. Of wat controversiëler, tijdens 9/11 of een andere terroristische actie i.p.v. een ongeluk.

avatar van LOTR-lover
3,0
Dit is Final Destination zoals je verwacht. Het is niet vernieuwend, er is geen bijzonder goede cast die de hoofdrollen vertolkt en alles draait om de kills. Maar ach, daar kijk je deze films toch ook voor? Ik heb me er prima mee vermaakt, al ben ik na die scène met het ooglaseren wel over m'n twijfels heen om dit zelf ooit te laten doen. Hell no!

3*
6/10 (IMDB)

avatar van wess16
3,5
Dit is een beetje een guilty pleasure van mij. Je weet wat je kunt verwachten en toch leuk om te kijken. En die brug is erg mooi gedaan!

avatar van Theunissen
1,0
De opening op de brug was best fraai en de brute kills zien er ook best fraai uit, maar helaas zit er niets vernieuwend (allemaal zeer voorspelbaar) in dit deel waardoor het hele verhaal totaal niet wist te boeien en het eigenlijk allemaal maar een saaie bedoeling was (ik ben er nog net niet bij in slaap gevallen). Ook de cast was zeer povertjes, hoewel Jacqueline MacInnes Wood (had wel iets weg van Megan Fox) er best wezen mocht. Omdat de film maar iets van 90 minuten duurt kijkt hij wel nog redelijk weg, maar van mij mogen ze toch echt stoppen (eigenlijk al na het 3e deel) met de "Final Destination" films.

avatar van pierre18
1,5
Wie 'verzint' zulke onzin. Verzinnen? Nou, dus niet. Gewoon uitmelken van een succesvol eerste deel. Een prima eerste film, zonder meer, dat is waar. Hier was iets nieuws verzonnen. Een nieuw verhaal, een nieuw concept. Vanaf deel 2 wordt het weer het gebruikelijke liedje, uitmelken. Bij deel 2 valt dat dan nog wel allemaal te pruimen, maar bij deel 5 heb je 't zo'n beetje wel gehad.
Visueel valt er op deze film niets aan te merken, goede special effects op de brug, maar je vraagt je toch af waarom je zit te kijken? Hoe onbeduidende figuren als Piet, Klaas en Liesje (vergeef me de willekeurige keuze van deze namen) spectaculair aan hun einde komen, zonder dat het bij je zelfs maar enige emotie oproept? Meer kan ik er niet van maken. Wanneer geldt het voor deze filmreeks nou eens zelf FINAL DESTINATION?

avatar van Dennissssss
3,5
Een van de betere delen van deze serie! 4 was te slecht voor woorden, deze is 'leuk' om te kijken!

avatar van clockwork72
3,0
Echt de grootste bullshit die ik ooit in een (horror?) film gezien heb. Zó stom en achterlijk dat het leuk word. Ook de eerste FD film die ik helemaal heb gezien tot nu toe. Wel eens wat random stukjes gezien van eerdere delen. Die scene op de brug is echt geweldig. Leuk om te kijken maar sommige dingen zijn echt zó vergezocht..

avatar van Dennis,26
5,0
Ik vond dit een goede film,echt gaaf om te zien
ik vind het knap hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen in zo'n film

avatar van Miszmi
3,5
Na een beduidend minder derde & vierde deel, hoopte ik hier toch meer uit te kunnen halen. Gezien de positieve recensies lagen mijn verwachtingen ook vrij hoog. Ik werd gelukkig niet teleurgesteld. Deze film was weer wat ik gewend was. De twists in deze film waren ook goed, toch wel enkele dingen die ik niet helemaal verwacht had. Het enige wat ik in deze film gigantisch miste waren de 'clues', dat had er van mij wel in verwerkt mogen worden.

avatar van Roger Thornhill
3,5
“I don’t make the rules – I just clean up after the game is over.” Gelukkig komt deze vijfde film qua niveau weer in de buurt van de eerste twee delen, met een knetterende openingsscène, een paar aardige personages, minstens drie mooie scènes (de turnhal, de massagesalon en het LaserEyeCenter, allemaal situaties waarbij ik als kijker de fysieke ervaring bijna letterlijk mee onderga), sterke muziek en een mooie twist op het einde. Wat mij betreft wordt de show gestolen door geile Isaac die overal hengelt maar nergens scoort (logisch, met grappen als "Two billion people can't be wong. I said wong. You follow me? You get it, you're Chinese."); wat hem in de massagesalon overkomt is natuurlijk geheel zijn eigen schuld, want met een béétje historisch besef had hij nooit een cadeaubon gestolen van iemand die Robert Johnson heet(te).

avatar van john mcclane 2
3,5
pierre18 schreef:
Wie 'verzint' zulke onzin. Verzinnen? Nou, dus niet. Gewoon uitmelken van een succesvol eerste deel. Een prima eerste film, zonder meer, dat is waar. Hier was iets nieuws verzonnen. Een nieuw verhaal, een nieuw concept. Vanaf deel 2 wordt het weer het gebruikelijke liedje, uitmelken. Bij deel 2 valt dat dan nog wel allemaal te pruimen, maar bij deel 5 heb je 't zo'n beetje wel gehad.
Visueel valt er op deze film niets aan te merken, goede special effects op de brug, maar je vraagt je toch af waarom je zit te kijken? Hoe onbeduidende figuren als Piet, Klaas en Liesje (vergeef me de willekeurige keuze van deze namen) spectaculair aan hun einde komen, zonder dat het bij je zelfs maar enige emotie oproept? Meer kan ik er niet van maken. Wanneer geldt het voor deze filmreeks nou eens zelf FINAL DESTINATION?


Ik Zie het vooral je verbazen over de eerst ramp,en dan de uiterst originele en vindingrijke manier om ze toch te killen.het is bijna een soort gimmick . Maar moet je er niet Achter zoeken.
Je weet wat je krijgt helemaal als je de eerdere delen hebt gezien , en dus je weet wat je krijgt .
Dus als je dat weet, waarom kijk je dan?

3,0
in begin dacht ik van is dat weer een uitgemelkte film maar na tijdje werd wel beter vooral op einde dat blijkt dat het voor de 1 was ... mooi aansluiterfilm. Ook in begin dacht ik van is dat wel een 5 omdat ik dacht dat Tom cruise in zat terwijl die ouder is ma is blijkbaar iemand anders is

3,5
een leuke afsluiter van de reeks.heb me weer prima vermaakt.maar je weet maar nooit wie weet komt er ooit weer een vervolg.dat gebeurt er in eens met saw en de ring ook.

avatar van Nicholas
1,5
Aan het einde punten voor de originele switcheroo (moorden om te overleven) en de onthulling van een prequel, maar voor de rest is het wel heel erg slecht. Het is een tijd geleden dat ik een FD film heb gezien, maar wat ik me er van herinner is dat ze wel vermakelijk zijn op een foute manier. Dit was gewoon fout. Zelfs voor deze standaard vreselijk slecht acteerwerk, ongeloofwaardige personages en verhoudingen waar ik naar moest raden en vervolgens maar aan moest nemen, afgrijselijk misplaatste humor en ga zo maar door. Nee, dit was vrij pijnlijk.

avatar van ambrosini
2,5
Een film waar je nog 100 delen van kunt maken.. aangezien je niet kunt winnen
Het is een film die je wel een keer moet bekijken, maar verder niks moet afvragen.

avatar van Valak
3,0
Een zeer geslaagd, (zeer waarschijnlijk (helaas)) laatste deel in FD-serie.

De 'premonition'-scene vond ik zeer geslaagd en best indrukwekkend voor de Final Destination-franchise. Het is uiteraard geen top-notch CGI maar zeker sterk genoeg om ermee door te kunnen.
Heb hem laatst voor de tweede keer gezien, omdat ik niet meer precies wist hoe het verhaal ging .

Wel heb ik erg opgelet op de beloofde hints. - Wat ik namelijk online een paar keer gelezen heb is dat er kleine hints in deze film zitten die duidelijk maken, (uiteraard buiten de eind-scène in het vliegtuig om ) , dat dit verhaal zich vóór de eerste Final Destination uit 2001 afspeelt.
Om eerlijk te zijn is mij niet echt iets opgevallen. Het enige waar je het misschien aan kunt zien zijn de wat oudere modellen auto's, en dus het einde, maar voor de rest... nee, viel mij niks bijzonders op.

Ik moet ze allemaal nog eens herkijken om te kunnen beslissen welke ik het beste vind, en dan de volgorde van best naar minder goed te maken.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Redelijk goed vervolg op de eerdere filmen uit deze reeks.
Het scenario is zoals steeds simpel, de vertolkingen zijn niet super.
Maar de 'ongevallen' zijn wel altijd origineel.
De special effects zijn wel zeer goed, maar je merkt duidelijk dat ze bedoeld zijn om in 3D te bekijken, al zijn ze in 2D ook al erg indrukwekkend en af en toe gruwelijk.
Een film voor de liefhebbers van bloed dus...


Tweede keer dat ik deze film zie, en hij is me nu beter bevallen dan de eerste keer.
Wel is deze prent veel bloederiger dan de vorigen.
Maar dat zal voor velen net een pluspunt zijn.

avatar van Elchapo
2,0
Nee,vergeleken bij de vorige 4 hadden ze deze beter niet kunnen maken.de eerste 3 waren top,deel 4 nog goed aan te loeren maar deze was een aaneenschakeling van teleurstellingen....2 stars.

avatar van jordandejong
3,5
En met dit vijfde deel komt er dus (voorlopig) een einde aan de Final Destination reeks. Ultiem vermakelijke horrorreeks, die je na deel 1 vooral niet te serieus moet nemen. Enkel deeltje 3 is een lichte teleurstelling.

Aardige opener weer, dit keer met een in elkaar stortende brug. Behoorlijk groots opgezet weer. De cast is wat magertjes, al heeft Courtney B. Vance wel een leuke rol als achterdochtige detective. Tony Todd komt ook weer even opdraven (krijg toch het gevoel dat hij misschien de grimm reaper moet voorstellen ofzo...). De film vliegt weer voorbij, en de gebruikelijke deathscenes zijn weer van leuk niveau. Vooral die ene met dat oog laseren was naar. En ook bij zo'n scene ontbreekt de humor die deze reeks zo leuk maakt niet (die auto die over die oogbal heen rijdt ). Leuk einde ook waar het vliegtuig uit het eerste deel een comeback maakt, en waar blijkt Nathan een terminaal zieke heeft vermoord, waardoor hij zelf nu dus als nog sterft.

Wederom een fijne Final Destination. Benieuwd of deze reeks in de toekomst nog een vervolg gaat krijgen. Zou me niet verbazen, en zou er ook niet op tegen zijn. Vreemd weetje: Volgens IMDB deed Ashley Tisdale auditie voor zowel Final Destination 3, 4 als 5. Geen enkele keer kreeg ze een rol aangeboden.

avatar van W.V.
3,0
Eigenlijk dus de prequel en je kunt het een herhaling van zetten vinden, maar het is allemaal wel op een leuke en effectvolle manier in beeld gebracht. Werd het idee uitgemelkt, jazeker, maar zo lang het op deze manier gebeurt dan kan het absoluut. Van deze films hoef je geen serieuze acteer prestatie te verwachten, zolang de acteurs en actrices maar overtuigend kunnen gillen, met afgrijzen kijken en schokkend doodgaan, dan zijn hun acteer prestaties geslaagd en zo lang er als hoofditem, in dit geval de brug, gebruikt dan is er niets aan de hand en is dit een vermakelijke film in het genre.

2,0
Wat een onzinnige flauwekul!

avatar van Shadowed
3,0
Lekker bruut.

Final Destination was wel iets nieuws om te zien, ook al heb ik tot nu toe alleen nog maar deel 1 gezien. Deel 5 was het nieuwst en ik wist wel tot dit zich wel bruut kan uitpakken, en voor een deel 5 in een horrorreeks zulke redelijke recensies zien heb ik dit dus maar gedaan.

En ik vond het allemaal nog best vermakelijk ook. Het begin duurt een beetje lang, maar bij de Brugscene gaat het verhaal lekker. De scene ziet er trouwens wel goed uit voor een filmpje zoals deze. Dan zitten daarnaast nog hele brute scenes in hoogtepunt de laserscene en lekker geweld in.

Waarom dit niet zo hoog krijgt is de matige cast, vooral de hoofrolspelers. Jammer want ik vind Koechner altijd wel leuk en dat joch dat veel op vrouwen is deed het ook leuk. Niet origineel, maar wel lekker vermakelijk.

avatar van xxERWINxx
3,0
Na het mindere 4e deel is dit deel wel weer goed! De ramp is erg mooi gefilmd met de brug die instort, ook de kills die later komen zijn wat meer spectaculairder dan in het vorige deel.
Vooral de turnscene was erg goed, ook leuk dat er op het eind een verwijzing in zit van het 1e deel van Final Destination.

avatar van Alathir
2,5
Vrij vermakelijk voor tussendoor, maar de acteerprestaties zijn geen prestaties want ze zijn abominabel. Alleen daaraan herken je dus dat dit niet echt een kwaliteitsfilm is. Het begint nog vrij goed met een instortende brug maar daarna gebeuren er wat veel toevalligheden die de film geen goed doen (de dood van Dennis is wel erg snel afgehandeld en ook die van Isaac op de massagetafel is zware karma. Candice vond ik ook erg vreemd, dat kan echt niet volgens mij haha. Ok, je kan slecht vallen maar dit ging erover..

Niet bijzonder dus in de Final Destination reeks waarvan ik enkel de eerste twee films al tweemaal heb gezien. Deze zijn in mijn herinnering toch beter als deze, minder modern maar teveel computereffecten doen deze film ook geen deugd. Het valt heel erg op wanneer er gebruik van werd gemaakt.

avatar van Grindhouse62
3,0
Vanmorgen dit laatste deel gekeken. Lekker kijkvoer, maar wel iets minder goed dan de 4 eerdere delen, die ik vorige week heb gezien. Wederom prima kills. Een waardige afsluiter.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:11 uur

geplaatst: vandaag om 00:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.