menu

Final Destination 3 (2006)

mijn stem
2,97 (2128)
2128 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland / Canada
Horror / Thriller
93 minuten

geregisseerd door James Wong
met Ryan Merriman, Mary Elizabeth Winstead en Texas Battle

De studente Wendy Christensen voorspelt een achtbaancrash. Ze kan nog net voorkomen dat haar vrienden en zij in de crash overlijden. "De Dood" is echter onverbiddelijk en komt de levens opeisen van de mensen die eigenlijk bij de crash hadden moeten omkomen. Ze moet met haar vriend Kevin de strijd aan met "de Dood" om die ervan te weerhouden alsnog de zielen van de overlevenden mee te nemen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ectjqGg92M8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van VincentL
2,5
Ik vond een paar dingen goed, en een paar dingen jammer aan deze film.
Goed:
Origineel, special effect zijn fantastisch. De lijken leiken levens (dood eigenlijk:P) echt.
nadeel:
Dat de lijkenman er niet meer in voor komen. Ook dat de hoofdpersonen pas na 5 maanden dood gaan. plak dat er gewoon in 1 x achter aan. Hebben ze dan in de tussentijd uit hun neus lopen eten?
Erg jammer vind ik dat en een minpunt in de film.

Verder doet de cast het goed en zoals ik al zei special effects geweldig.

3*

movie-edje
Na een topper van een deel 1 , en een vermoeiende deel 2

Neemt de dood jou mee in een extreme 8baan-rit.
Moet eerlijk toegeven dat ik deze deel veel beter vond dan de 2de deel.

De dood-scenes zijn om te smullen.


Prima vervolg!

2,5
Aardige kills die jammer genoeg op een vreemde en onrealistische manier worden veroorzaakt. Waar deel één (dacht ik) nog realistische ongelukken voorschotelde is het in dit deel bijna lachwekkend om te zien hoe dit gebeurt.

Voor de leuke kills een 2.5*

avatar van Halcyon
Beste,

Aardig vervolg waarbij vooral het visioen van de rollercoastercrash erg indrukwekkend in beeld is gebracht. Voor het overige brengt Wong precies wat je van een film als deze mag verwachten. Weinig poespas, gewoon straight forward splatter. Om het originele script van de eerste film draait het al lang niet meer. Gelukkig zit de vaart er voldoende in en valt er van enkele toffe kills te genieten, zodat de inhoudsloze personages geen tijd krijgen om op je zenuwen te werken. Daarnaast is Winstead mooi genoeg om 93 minuten naar te kijken.

Met vriendelijke groeten,

Halcyon

avatar van K. V.
3,0
'k vond hem wel leuk, al is het natuurlijk meer van hetzelfde. De sterfgevallen waren leuk om te zien en origineel gevonden.

avatar van Phantasm
3,5
Ik vond deze stukken beter dan het 2-de deel, gebeurt veel meer in, lekkere gore kills en weer geweldige special effects.

2,5
tpfilm schreef:

Ook is er een behoorlijke fout gemaakt in de film:
De achtbaan crashte doordat hij over een videocamera heen reed.
Wanneer de hoofdrolspeelster met een aantal personen is uitgestapt crashte de achtbaan inderdaad. Het rare is, de man met de videocamera, Frankie, is uitgestapt. Dus de achtbaan had gewoon door moeten rijden.


Dit viel mij ook al op.. Kan echt niet. Sowieso een film die ik nooit iemand zal aanraden. Alles is veel te ver gezocht en het acteerwerk is zeer matig.
Deel 1 had ik een keer gezien toen ik veel jonger was, toen vond ik 'm wel vermakelijk. Deel 2 vond ik niet zo veel aan en deel 3 dus ook niet. Geen Final Destination meer voor mij, haha.

avatar van galaxydriver32
4,0
goeie cover als je goed kijkt zie je achteraan doodskoppen

avatar van underground
Net even gekeken tussendoor

Ben zeker een fan van deze serie vind het echt super films.
Als het om serieuse ongelukken gaat is deze film daar het beste in !

Super goede moorden
Mooi bloedig

Super film

Eindresultaat : Als je van ongelukken houd en "horror" is dit een super film vooral dit deel !!

Eindcijfer : ***3.5***

Hey, leuke films, goeie special-effects.
Alleen één punt die de makers over het hoofd gezien hebben:
De achtbaan stortte in elkaar omdat een meid een camcorder uit iemands handen sloeg. De camcorder gaat om de baan heen, en daardoor gaat de hydralica kapot, door de camcorder waar de trein overheen rijd. Maar na het visioen van Wendy, zie je de meid (en een vriendin van haar) en de student die de camcorder vast had de achtbaan uitlopen. Hoe is het dan mogelijk als alsnog de trein ontspoord, als er geen camcorder was, of meid die camcorder uit handen sloeg. En als die hydralica brak vanwege het evt. loszittende stuk baan, dan zou de trein sowieso nog de looping volbrengen. Dat is wat minder. Maar voor de rest prima film als je tijdsvermaak zoekt . 4 sterren.

Vahnstad
Beter dan het tweede deel. Qua horror beter dan het eerste deel, en het is alleen maar dankzij de moderniteit dat deze film een betere quotering krijgt dan de eerste Final Destination. Een leuke klassieke film in de FD films.

7/10 = 3,5/5

avatar van dualcia
4,0
De beste uit de reeks! Ik vind het sowieso al goed dat ze zijn teruggegaan naar een groepje mensen die elkaar kennen. Dit was een gebrek in het tweede deel.

Het idee met de foto's en hoe ze daarop hun dood kunnen zien/'voorspellen' blijft erg tof en ook goed uitgewerkt.

Verder toffe kills, leuke acteurs (woehoe Ryan Merriman ), leuk begin met de fijne sfeer van het pretpark en de achtbaan en het verhaal zit gewoon lekker in elkaar

*4

avatar van RuudC
3,0
Een stuk beter dan het drakerige tweede deel, maar minder goed dan de eerste. Final Destination 3 is vermakelijk en dat is wat mij betreft al behoorlijk wat voor een Amerikaanse tienerhorrorfilm. De formule is bekend de kills zijn eveneens zoals gebruikelijk cool uitgevoerd. Even was ik bang dat James Wong dezelfde fout zou maken als David R. Ellis deed in part 2, door de hoofdrolspelers op de hoogte te stellen van wat er in de eerste film gebeurde. Hier wordt het gelukkig alleen maar gebruikt om de karakters een duwtje in de goede richting te geven. Geen flauw geneuzel, geen sentimenteel gezeik, gewoon een kickstart. Wong maakt het concept zelfs net iets leuker door hints te geven door middel van die foto’s. Verder is het natuurlijk wel gewoon hetzelfde liedje, waarbij het wellicht toch best schrijnend is dat je liever mensen ziet sneuvelen, dan dat je ze voor het onheil wilt behoeden. Daarbij blijft het concept ook hier gevoelig voor plotgaten. Desondanks vermakelijk genoeg. Leuk einde ook trouwens.

avatar van xxERWINxx
3,0
Na het goede 1e deel van Final destination en het mindere deel 2, heeft dit 3e deel de beste ongelukken met de achtbaan, de beste kills die erna komen!

1 van de beste deel is dit, heb hiervan genoten en het blijft je het meest bij van alle delen. Vermakelijk en spannend.

avatar van filmfan0511
3,0
Minder dan deel 1, maar beter dan het matige tweede deel. De film begint erg goed met de ramp en daarna gaat het allemaal snel verder met de brute kills. Vergeleken met de eerste film draait het hier wel volledig om de bloederige moorden in plaats van het verhaal. En om eerlijk te zijn: daar kijk je deze films toch voor? Ik kan me niet voorstellen dat iemand deze films kijkt voor het verhaal, de acteerprestaties, of andere filmcriteria. Het draait om de moorden en die zijn hier erg goed, leuker als in deel 2.

Ik ben niet van plan deel 4 en 5 ook nog te kijken. Deze drie films staan goed op zichzelf en beter kan het toch niet worden.

avatar van Roger Thornhill
3,5
De gebruikelijke formule, met helaas twee niet bijzonder aansprekende hoofdrolspelers die daardoor echter wel alle ruimte bieden aan drie bijfiguren die de show mogen stelen: de hilarische bimbo’s Ashlyn en Ashley (“That was so nice of us!”) met hun spreekwoordelijke “gratuitous nudity”, en de intrigerende Kris Lemche als de cynische Ian, een soort James Franco meets Edward Scissorhands. Een mooie beginramp, fraaie scènes in de "tanning salon" en een doe-het-zelf-winkel, en een verrassende climax. Niet geweldig, maar zeker ook niet slecht.

avatar van mnrk
3,0
Death is fucking complicated.

Deze 3e FD film is wederom een prima film in de reeks...

De opening is zeer sterk in deze film en ook de overige manieren waarop ze aan hun eind komen is zeker goed uitgewerkt. Het verhaal loopt ook lekker vlotjes door...

De cast in deze film is ook in orde en past gewoon prima bij deze film...

avatar van Mr-Mcmovie
4,0
De beste uit de reeks, en gelukkig is James Wong wederom de kapitein achter het stuur.

De film heeft terug zoals in de eerste prima camerawerk, en visueel prachtige kills (zelfs de beste van ze allemaal)

Mary Elizabeth Winstead vind ik een prima actrice.

maar ondanks deze FD film aandacht besteed voor moderne heel mooi afgelikte kills een kleine 4,0 sterren.

De zonnenbank kill was echt smullen.

avatar van comely
Ik weet niet eens meer welke deel ik wel/niet gekeken heb. Ze lijken allemaal zo op elkaar.

avatar van Kondoro0614
3,0
Final Destination 3

Wat mij erg fascineert aan de Final Destination films is dat het niet verveeld dat alles 'toevallig' gebeurd. Dit zijn juist de films met het perfecte concept dat dit soort dingen uitgevoerd kunnen worden. toevallig rolt die kogel tegen het houtje aan, wat een toeval! Nee, ik ken de Final Destination reeks al langer, toch maar eens tijd voor een herziening en zoals bij deze een stem. Dat heb ik ook nog niet op alle geplaatst.

Het verhaal was leuk, het concept vond ik erg mooi. De CGI zag er niet uit en het acteerwerk was niet echt veel aan. Even een snelle recensie van mijn kant want dit was voor mij gewoon een leuk tussendoortje. Het was een film met prima horror scenes in het, althans de beelden toen de mensen dood gingen zag er lekker uit. Gewoon prima filmpje, met leuke Final Destinations alleen was het eind afgeraffeld.

3.0*

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
Sterk deel. De schrijver heeft zich ook niet gefocust op het verrassingseffect, want de kijkers weten na de twee eerste delen wat er ongeveer te wachten valt. Daarom werd ook het accent verlegt naar de actie zelf. Origineel met de rollercoaster. De acteerprestaties zijn wat minder, maar, en dat geldt eigenlijk ook voor de vorige delen, zijn de dodelijke ongevallen echt wel spectaculair. Je weet dat ze dood gaan, maar de manier waarop is origineel en goed uitgewerkt. Zoals eerder vermeld enkele posts terug, is dit een horrorreeks die niet verminderd in kwaliteit, zoals dat bvb gebeurd met Ginger Snaps, Urban Legends, Saw (imo toch), Poltergeist, Jaws, ... Geen hoogvlieger, maar toch een sterk onderhouden popcornhorror.


Ben toch minder overtuigd dan de eerste keer. De reeks is opgeschoven van de tienerhorror naar een vaste formule in de franchise. Weinig verrassing dus en met het verhaal op automatische piloot en een blik b-acteurs. Maar het is popcorn en de killings zijn wel leuk en beter dan in gelijkaardige franchises. Zeker voor een 3e deel.

avatar van Vinokourov
3,0
Vroeger had je een computerspel waarmee je allerlei balken, veren, basketballen en veel, veel meer, waarmee je de natuurkundige wetten haar werk kon laten doen door de hele opstelling te laten draaien. Je moest een puzzel oplossen waarmee die basketbal bijvoorbeeld door het mandje verderop zien te krijgen met een beperkt aantal hulpmiddelen tot je beschikking. Het heette The Incredible Machine en het lijkt dat Dood (in Final Destination is dit gewoon een karakter, ook al is ie onzichtbaar) daar erg fan was van dit spelletje. Wat een toeval telkens hoe alles aan het rollen en schuiven gaat en vervolgens een dodelijk slachtoffer maakt. Ik vind het tegelijkertijd debiel maar ook fascinerend. Verhaal gaat wederom nergens over, de gruwelijke scenes zijn wel weer bijzonder vermakelijk.

3,5
weer een leuk vervolg.vermaak me altijd prima,al vaker gezien,verveel me nooit met herzien.de hele reeks vind ik wel leuk.

avatar van john mcclane 2
3,0
minste van de reeks.
nog steeds de moeite waard.

avatar van Duke Nukem
3,0
Lady_Farah schreef:
verder vind ik het einde bagger ik wil weten wat er gebeurd.. haha .. maar dat haalt mijn cijfer niet naar beneden. ik ben tevreden.


bollepeer schreef: jammer dat de laatste scene niet doorging, want ik was wel nieuwschierig hoe dat afliep.

Volgens mij gebeurt gewoon precies hetzelfde als wat het hoofdpersonage Wendy in haar visioen zag gebeuren. Ik vond het einde trouwens het beste deel van de film. Na dat visioen dachten we: "Hé, ze zijn dus niet echt dood... laten we eens zien hoe ze deze keer weten te ontsnappen aan de dood..." en dan, voor je het beseft, sterven ze precies op dezelfde manier!

Mary Elizabeth Winstead ziet er heel leuk uit in deze film, hoewel na een tijdje haar gezeur en gesnotter wel een beetje op de zenuwen begon te werken. De overige acteurs en actrices vond ik niet echt opvallen.

Vooral die emo was nogal een vervelend ettertje, zijn dood werd dan ook met applaus ontvangen. En die twee domme blondjes waren ook behoorlijk ergerlijk, dat was wel lachen toen die twee ijdeltuiten in de zonnebank het met een graadje meer moesten doen!

Kortom, een film met weinig inhoud en matig acteerwerk. De film moet het natuurlijk hebben van de ingewikkelde en bloederige sterftegevallen, wat dat betreft was het wel een leuk tussendoortje. De eerste is in mijn herinnering nog steeds de beste uit de reeks, hoewel ik mij van de andere films niet veel meer herinner. Hopelijk kan ik ze allemaal eens na elkaar bekijken, als ik ze ergens kan vinden.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Ik kan niet oordelen over de vorige 2 delen omdat ik ze (nog) niet heb gezien, maar ik vond dit deel toch een geslaagde film.
Op sommige momenten is hij erg spannend en angstaanjagend op andere dan weer lachwekkend.
Wie van bloederige scenes houdt zit met deze film goed.
Het is geen superfilm, maar best genietbaar.


Ondertussen heb ik de eerste film uit de reeks ook gezien, en dan blijft deze toch de betere.

avatar van jordandejong
2,5
Na het uitstekende Final Destination (2000) en het zeer vermakelijke Final Destination 2 (2003) doet deze reeks qua kwaliteit een flinke stap terug.

Elke film verheug je je uiteraard op de eerste 'grote' deathscene. Deze stelt in dit derde deel, waar het dit keer helemaal fout gaat tijdens een achtbaanrit, zwaar teleur. Onoverzichtelijk, weinig spectaculair, matige CGI en teleurstellend weinig gore.

Vervolgens krijgen we weer het zelfde liedje. De groep die de dood ontsnapt heeft worden één voor één achtervolgd door de dood. Overigens een teleurstellend niet leuke groep. Enkel Mary Elizabeth Winstead acteert aardig en is leuk om te zien. De overige deathscenes zijn trouwens ook van een aanzienlijk lager niveau dan bij de eerdere films. Niet origineel, geen spannende opbouw, en weinig echt leuke gore.

Final Destination 3: een teleurstelling. Had er meer van verwacht, niet in de laatste plaats omdat James Wong voor dit deel terugkeerde in de regiestoel. Nergens zo spectaculair, leuk, vermakelijk of gory als de eerste twee delen.

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag herbekeken, goede crash met de achtbaan! Daarna redelijke kills, toch wel allemaal een beetje voorspelbaar, want je weet wat er gaat komen, dit deel is mij ook het meest bijgebleven.
Het nieuwe is er verder wel een beetje af, maar ik heb me hier wel prima mee vermaakt, ook deze film duurt maar 85 minuten en dat is precies goed.
Op naar het 4e deel van deze reeks!

3,5
leuke film

avatar van Grindhouse62
3,5
Gisteren deel 1, begin van deze middag deel 2 en aansluitend deel 3 herzien. Tot nu toe blijft het leuk en boeiend. Iedere keer nieuwe kills. Deel 4 en 5 volgen binnenkort ook. Ga nu de voor mij nu al cult vechtfilm Ong Bak met Tony Jaa herzien. Is ook al weer een tijd geleden.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een aantal schoolvrienden een spannend ritje maken in een achtbaan. Een leuk verzonnen openingsscène, maar een stuk minder spectaculair vergeleken met de vorige film. Opnieuw zijn de kills wel vermakelijk, maar opnieuw heeft de film niks nieuws te bieden en blijft het zichzelf maar herhalen.

avatar van Chainsaw
2,5
geplaatst:
Na het leuke Final Destination en het nóg leukere Final Destination 2 heb je natuurlijk hoop dat die stijgende lijn doorgezet kan worden. Maar helaas, een terugkerende James Wong gaat met deze derde Final Destination op bepaalde vlakken finaal de mist in. Was hij in de eerste film nog een beetje zoekende of de film nu lekker bespottelijk of toch ook serieus spannend moest zijn, wist regisseur David R. Ellis met het vervolg de juiste toon te bereiken; lekker over de top en geestig, maar niet té belachelijk. En die kant gaat Wong helaas op met de derde Final Destination, een film die af en toe net iets te bespottelijk wordt.

Bij de derde film mag de formule van een Final Destination wel duidelijk zijn; de film opent met een spectaculair ongeluk, waarna we nog een hoop geestige sterfgevallen krijgen. Wat betreft dat eerste zou het lastig zijn om de fenomenale kettingbotsing van Final Destination 2 te overtreffen. Het idee van een achtbaan is leuk, maar de aanpak is vrij betreurend en de CGI is af en toe echt te bespottelijk voor woorden. Het voelde soms als Looney Tunes en zag er écht niet uit. Dan sta je als Final Destination film al meteen met twee-nul achter, als je openingsscène niet lekker zit. De sterfscènes die daarna volgen zijn van wisselend niveau. Soms erg leuk, zoals de zonnebank-scène, hoewel ik persoonlijk de overgang van de zonnebanken naar de doodskisten nog het leukst vond. Het spijkerpistool had ook nog wel wat, maar de rest is eigenlijk niet heel memorabel. Wederom zit soms de foeilelijke CGI in de weg en anderen zijn gewoon een beetje lame. Als je laatste kills in de grote finale gespietst door een vlag en geplet door een bord zijn, dan krijg ik het gevoel dat de creativiteit op was.

Alsnog bevatten deze cartooneske sterfscènes nog wel wat vermaak, met name om te zien hoe enorm omslachtig de Dood is om de personages dood te krijgen. Dat je ergens nog wel eens denkt; er moet toch een makkelijkere manier zijn om deze typetjes dood te krijgen? Want typetjes, dat zijn het. Wong doet niet eens meer moeite om personages te maken, we zien domme blonde tutjes, gespierde sukkels, seksistische narcisten… zijn film lijkt in ieder geval vooral uit klootzakken te bestaan, waarvan we hun dood alleen maar kunnen toejuichen. Iedereen behalve natuurlijk het hoofdpersonage en de love interest, die - geheel volgens traditie - zo saai als de pest zijn. Schijnbaar bedacht men op het laatste moment dat er voor het hoofdpersonage toch wat karakterontwikkeling moest zijn en dus wordt er tig keer benoemd dat het hoofdpersonage een control freak is. Zó, genoeg diepgang. Het maakt dat alle momenten dat de film even op de rem getrapt wordt voor wat drama met een huilende Mary Elizabeth Winstead nogal vervelend worden. Je voelt je als een tienerjongen die alleen maar naakt en gore wil zien. Maar in dit geval neem ik mezelf niets kwalijk, want al dat drama rondom het personage van Winstead is nu eenmaal oprecht oersaai.

2,5 sterren.

avatar van Ste*
3,5
Leuker dan deel 1 (deel 2 heb ik overgeslagen). In dat deel vond ik het hele 'who's next' plotje aan de irritante kant. Dat zit hier natuurlijk ook in, maar is leuker uitgewerkt door middel van die foto's. Vond de beginscène sowieso al erg lang en uitgebreid, maar dat is uiteindelijk dus ook met een doel.

De verschillende manieren waarop mensen doodgaan zijn creatief bedacht, en eigenlijk ook wel prima in beeld gebracht. Heel erg spectaculair is het niet per se altijd, en horror al helemaal niet. Wellicht dat het daadwerkelijk enger zou kunnen, maar echt erg is dat ook niet.

Was ook verbaasd om borsten te zien trouwens. Wel een leuke scène, misschien wel een van de leukste.

kleine 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 18:24 uur

geplaatst: vandaag om 18:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.