Final Destination 2 (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes
Releasedatum: 3 april 2003
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Final Destination 2
"For every beginning there is an end."
Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...
Kimberly Corman
Nora Carpenter
Tim Carpenter
Isabella Hudson
Evan Lewis

De filmreeks is altijd wel leuk geweest. Je weet dat ze allemaal dood gaan. Met wat geluk blijft er nog eentje leven. Maar het is gewoon afwachten op welke manier. En ook in deze film is het opnieuw verrassend met momenten. Visueel is het niet echt speciaal en het acteerwerk is ook niet sterk. Maar als blockbuster viel het nog heel goed mee en ben ik blij dat er een vervolg gekomen is op Final Destination. Ik hoop dat de verdere delen ook nog de moeite zijn en niet op B-niveau verdwijnen als straight-to-dvd vehicles.
Deze film is de overgang van de ietwat serieuzere eerste film naar de sequels die vooral de 'ongelukken' spectaculair maken. Beetje zoals bij Saw bvb. Die mix werkt wel in dit deel. Tenslotte was het eerste deel misschien wel iets beter gemaakt, maar ook niet meteen de meest schrikwekkende horrorfilm. En gelukkig zijn het iets minder 'volwassenen die een tiener moeten spelen' rollen. Wel blij met de terugkeer van Ali Larter hier. Geen topactrice, maar zeker niet slecht.

Vinokourov
Ahja, wel lollig hoor, zo'n strijd tussen een groep jonge mensen en de dood die alsmaar tekeer wil gaan en slachtoffers maken. Het is allemaal weer dezelfde gimmick als deel 1, niet bepaald hoogstaand en vooral onzinnig. Maar voor je het weet is deze horrorfilm weer voorbij en waren de diverse acties van de dood wel geinig om te zien. Vooruit, een ruime voldoende dan maar!

Supernatural
mooi vervolg.vind de hele reeks leuk om te zien,vermaak me altijd prima.

lorie1
Nadat ik het eerste en derde deel had gezien, vond ik het tijd om het tweede deel te gaan kijken en zo de reeks van 'redelijke' Final Destination films af te sluiten. Misschien komen de laatste twee delen later aan de beurt, maar aan de ratings te zien kan ik beter eerst kiezen voor andere horrorfilms.
Het verhaal van de film was weer zeer interessant en onderhouden. Zeer origineel in elkaar gezet en ik heb me bijna de hele film vermaakt met het mooie verhaal.
Wel vond ik het iets rommeliger dan het eerste deel waardoor ik af en toe het overzicht kwijt raakte. De 'theorie van de dood' werd in het eerste deel namelijk iets beter, overzichtelijker en duidelijker uitgewerkt, iets wat duidelijk mist.
De doden vind ik een minpuntje vergeleken met de andere films in de serie. Ik vind ze iets minder ruig maar ook minder natuurlijk over komen (ik ga geen details geven .
Soundtrack en editing waren weer meesterlijk, ik had ook niets anders verwacht.
Vermakelijke film dus, een aanradertje voor de horrorliefhebber die al reeds van het eerste of derde deel heeft genoten (ik raad het eerste en derde deel ook aan voordat je aan de tweede film begint). Voor iemand die een horrorfilm tussendoor wil kijken raad ik een andere horrorfilm aan.
3* voor het originele verhaal en de ietwat matige uitwerking van de achtergrondinformatie van de film.

IH88
“I have this really bad feeling. It's not over yet.”
Beetje meer van hetzelfde als het eerste deel. Het is niet perse slechter, maar je kent het trucje en het is allemaal erg inspiratieloos. De moordpartijen zijn op zich wel sterk gedaan en vooral het begin is weer geweldig. En Ali Larter brengt halverwege weer het broodnodige pit wat wel nodig is. De andere acteurs zitten alleen in de film om één voor één vermoord te worden. Final Destination 2 is zeker niet slecht, maar de franchise leidt nu al aan metaalmoeheid.

Tarkus
Misschien is het omdat ik alle andere films uit de reeks al heb gezien en deze nog ontbrak dat hij me amper nog kon boeien.
Hoewel dit de tweede film uit de reeks is valt hij ook weer in herhaling en lijkt het wel een kopie van de eerste.
Maar al met al ben ik blij dat ik ze nu allemaal heb gezien.

jordandejong
Zeer vermakelijk vervolg op het sterke Final Destination.
Het is qua verhaal een beetje een herhalingsoefening van deel 1, maar dan met nieuwe death scenes. En daar is weinig op aan te merken. De cast is helaas stukken minder, al vond ik T.C. Carson wel leuk. Openingsscène, dit keer op de snelweg, is wederom erg sterk en spectaculair. De reeks aan deathscenes die daarop volgt zijn super vermakelijk. Wel allemaal een stuk meer over de top. In de eerste film had je bij de meeste nog redelijk een gevoel van 'dit is nog redelijk plausibel'. Dat gevoel heerst hier eigenlijk nooit. Neemt niet weg dat de deaths allemaal de moeite waard zijn om te zien.
Een wat cheesy vervolg waarin alles een beetje over de top gaat, en het allemaal nogal vergezocht wordt. Maar vermakelijk is het absoluut. Werkelijk waar geen seconde mee verveeld. Op naar deel 3.

Malli
Lichter dan lucht. Nog net goed genoeg om enigszins amusant genoemd te kunnen worden, maar morgen alweer vergeten.

xxERWINxx
Vandaag herbekeken, vind hem iets minder dan het 1e deel, maar nog wel vermakelijk en weer andere kills.
Leuk om te zien dat het meisje van het 1e deel hierin ook weer een rol heeft.
Al met al vermakelijk en de film was zo voorbij, hij duurde maar 83 minuten.

Grindhouse62
- 2062 berichten
Strak vervolg op deel 1, die ik gisteren heb herzien. Ik heb zojuist deel 2 herzien en heb er prima van genoten. Prima actie en leuke kills. Zeer zeker de moeite waard. Ik ga nu deel 3 bekijken

Matige film waarin een aantal mensen aan een grote kettingbotsing ontkomen. Deze vervolgfilm is bijna letterlijk een herhaling van het eerste deel en heeft dan ook absoluut niets nieuws te bieden. De spectaculaire en goed opgebouwde openingsscène is meteen het beste aan de film. Verder zijn de redelijk inventieve dood-scenes zijn nog wel vermakelijk.

Rise-and-shine
Ik vond de film echt leuk. Zelfs beter dan de eerste. Ik vond de personages leuker. Ik vond de moorde ook beter. Alleen vind ik het jammer dat niet het meisje die het visioen kreeg en de agent dood gingen. Ik vond het ook leuk dat ze niet involgorde zijn dood gegaan allee dat de laatste die in de autoongeluk is dood gegaan nu eerst dood gaan. En met de eerste die dood ging had ik de hints niet door hahah.

Chainsaw
Wat mij betreft een vervolgfilm die het beter doet dan de eerste film. Was men bij de eerste film nog een beetje zoekende naar de toon, hier gaat regisseur David R. Ellis duidelijk voor lomp, lekker over de top en niet al te serieus. Er wordt vrij weinig tijd gespendeerd om scènes echt spannend te maken, we weten dat het misgaat, maar zijn vooral benieuwd hoe erg het misgaat. Was het vliegtuigongeluk aan het begin van de eerste film nog vrij spectaculair, de opening van Final Destination 2 is echt een paar flinke scheppen erbovenop. Die kettingbotsing is wellicht één van de beste auto-ongelukken ooit gefilmd. En ook al is de toon in die scène nog niet voluit humoristisch, zelfs daar zien we al flink wat lekker lompe taferelen voorbij komen. En we zitten dan nog puur in de openingsscène.
Vervolgens knalt Ellis steevast door het verhaal heen. Vaak letterlijk en figuurlijk. Want alles - en iedereen - kan ontploffen, zo bewijst hij hier. Uiteraard zijn er ook in deze film momenten dat de hoofdpersonages even moeten puzzelen met elkaar en bedenken hoe de vork in de steel zit - met wederom een bezoekje aan een alles-behalve-concrete Tony Todd - maar een groot deel van Final Destination 2 wordt gespendeerd aan personages - of eigenlijk gewoon typetjes - die op compleet over de top manieren aan hun eind komen. De kleine momenten dat de film iets te dramatisch wil doen, alsof we echt iets geven om hoofdpersonage Kimberly en de wat charismaloze agent Burke, werken een beetje tegen, maar ook daar gaat gelukkig niet teveel tijd naar toe. De meeste tijd gaat naar lollige typetjes die uit elkaar knallen. Nee, het is geen hoogstaande cinema, maar potverdorie, vermakelijk is het wel.
3,5 sterren.

Kondoro
“Man with hooks? Man with hooks! Hey, I think I see a man with hooks! Is that... a sign?”
Ik kwam van de week een keer aan het denken over deze films aangezien ik ze vooral vroeger erg leuk vond en ik kwam er achter dat ik nog twee films van deze franchise moet kijken want daar mis ik een stem op. Ook dit tweede deel kende nog geen stem van mij maar ik kende hem al wel aangezien hij mij bekend voor kwam, de film herkijken was zeker geen ramp en ik heb me uitstekend vermaakt, misschien nog wel iets meer als het eerste deel.
De film duurde wat dat betreft niet lang en dat was al gauw wel een pluspunt, hierdoor bleef de film leuk en de constante actie wist de verhaallijn zeker te stimuleren waardoor het leuk was te volgen, er was ruimte voor hier en daar wat gepraat maar het was veelal de dood ontlopen, waar deze films ook voor bedoelt zijn. Met een aardige cast, leuke ‘dood’ scenes zeker in het begin weet de film toch aardig genoeg te boeien om interessant te blijven.

Daan258
Ook dit 2e deel na wat jaartjes weer is opnieuw bekeken en slecht was het zeker niet. Zelfs een stuk beter dan zijn voorganger.
Het verhaal zit hier wat leuker in elkaar, het verloopt allemaal wat vlotter en veel meer bloed en kills. Sommige kills zelfs erg creatief!
6,5/10

Shadowed
Minder dan 1.
Maar nog steeds een prima horrorfilm met flink wat bloedvergieten. Jammer dat het bloedvergieten eigenlijk de leukste gedeeltes van de film innemen. Zeker het ongeluk tijdens de opening is een memorabel stukje, maar die scenes blijven wel de leukste scenes van deze reeks.
Ook de kills tussendoor blijven lekker over-the-top en bloederig. Origineel kan je ze ook noemen, zeker aangezien het geen persoon is die de genadetrap geeft. Iedereen vliegt wel makkelijk uit elkaar, maar dit mag de pret zeker niet drukken. Opbouw naar enkele kills had wel iets beter gemogen, maar als de moorden zelf dan komen is het wel gelijk raak.
Het punt is dat de "ongelukken" eigenlijk de leukste gedeeltes van de film innemen, zoals wel vaker tijdens een horrorfilm. Alles tussendoor bestaat uit saaie conversaties, saai plot en een saai mysterie eromheen. Het kon me eigenlijk niks schelen wie er nu aanging, als er maar iemand aanging. Tijdens de eerste helft van de film sleept het ook net wat te veel, waardoor klokkijken soms wel aantrekkelijk was.
Visueel ziet het er aardig uit. Behoorlijk lomp soms, zeker met de meerdere explosies tijdens de opening. Het bloed spat ook rijkelijk in het rond op een nogal lompe manier, maar het werkt wel. Deze reeks staat er dan ook bekend om, en Ellis leek goed te begrijpen dat hij over de vorige film heen moest, en dat doet hij behoorlijk goed.
Eerste film zat qua plot alleen beter in elkaar, dit is gewoon een herhaling van zetten met andere moorden en andere personages. Daarin voelt deze film niet echt origineel of verfrissend meer aan, maar dat valt de film te vergeven tijdens de moorden zelf. Tijdens het mysterie valt het ze alleen niet te vergeven. Vermakelijk en lomp horrorgeweld, maar daar eindigt het ook weer.

stratmans
ik vind het wel leuke films, de final destinations, zwarte humor

Lovelyboy
En meteen door met deel 2 waar de karakters van de eerste FD grotendeels zijn opgeruimd en er begonnen wordt met een verse lichting.
Bekend is inmiddels het concept met het zogenaamde visioen van wat komen gaat met de gebruikelijke ingreep tot gevolg. Teenkrommend is het leeghoofdige gedrag en praat van de gevolgde groep in eerste instantie, zeg maar gerust dramatisch cliché en plat, je zou bijna willen dat het ongeluk daadwerkelijk gebeurt want wat een achterlijk volk. Toch ook meteen wel pijnlijk aan deze deel 2 is de overdaad van de kettingbotsing, het kan niet gekker en idioter, en kennelijk is de gemiddelde Amerikaanse auto niet met een rem uitgerust want alles blijft vol gas door jagen zelfs als de pile up al is begonnen. Het is wat mij betreft meteen duidelijk dat dit deel minder is.
Gelukkig stabiliseert de film zich enigszins met de gebruikelijke zoektocht naar antwoorden en uiteraard is daar weer de gebruikelijke reeks aan bijzondere en levenseisende incidenten die allemaal weer wat vergezochter zijn dan in deel 1 het orginele is er af dus kan je slechts nog proberen dat te overtreffen. Iets dat altijd ten koste gaat van de kwaliteit. Op een gegeven, zoals met dat prikkeldraad en de beknelling in de auto, is het ook echt niet meer horror shocking of zo maar eerder humoristisch en moet ik er smakelijk om lachen. Aardig is de leading lady in dit geval A.J. Cook en vind ik het nooit erg naar Ali Larter te kijken.
Overduidelijk blijkt FD 2 best nog vermakelijk bij tijd en wijlen maar is het allemaal wel een stuk minder dan de eerste. De originaliteit is er af en dan wordt het toch snel een herhaling van zetten.

Final Destination 5
2011

The Final Destination
2009

Final Destination 3
2006

Final Destination
2000

Nieuwe details bekend over aankomende spin-off van 'Suits'

Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie

'Sex and the City'-actirce Frances Sternhagen (93) overleden

Vermiste Ierse regisseur Ross McDonnell dood aangetroffen, James Cameron onthult releasedatum derde 'Avatar'-film | MovieMeter Recap

Saw
Thriller / Horror, 2004