• 9.372.704 stemmen

Final Destination 2 (2003)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Final Destination 2

"For every beginning there is an end."

Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...

Kimberly Corman

Clear Rivers

Thomas Burke

Nora Carpenter

Tim Carpenter

Isabella Hudson

Vond 'm ook beter dan deel 1. Het verhaal moet je natuurlijk niet serieus nemen, maar het begin van de film en de spanning waarmee de sterfscènes worden opgebouwd is gewoon prima.

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een verkrachting van het eerste deel zeg... De film is totaal niet spannend meer (misschien omdat je aan de formule gewend bent) en de film lijkt enkel gemaakt te zijn om de meest ranzige gebeurtenissen te vertonen. Als er dan ook nog eens flink geblunderd word (hoe wil je in godesnaam een, door een meterslang en breed raam, dubbelgeslagen en verpletterde jongen in een lijkzak krijgen? Met een spatel van de straat schrapen?) dan hoeft het van mij niet meer. Het enige wat ik de film kan nageven is dat het allemaal wel mooi in beeld gebracht is (hoe ranzig ook) en het acteerwerk was ook wel oke. 1,5* lijkt me meer dan genoeg.

avatar van BobdH

BobdH

Gruwelijk slecht vervolg op het toendertijd verfrissend sterke origineel. Door veel te ver door te slaan in de 'zelfbewuste knipogen' maken ze niet alleen zichzelf volslagen belachelijk, het is ook nog eens een belediging op het origineel. Is dit eigenlijk bedoeld als een parodie...?

Het ene 'ongeluk' volgt op het andere, wat zo overdreven is dat niets meer serieus te nemen valt. Totaal geen creatie van spanning, letterlijk enkel voor degenen die graag slachtoffers zo gruwelijk mogelijk dood willen zien gaan. De personages worden dan ook zo irritant en onsympathiek mogelijk neergezet. Maar ook die 'spectaculaire' kettingbotsing, wat iedereen zo geweldig vond, deed mij totaal niets.

Het einde sloeg echter alles, door zichzelf ook nog eens tegen te spreken. Verder is elk horrorcliche prominent aanwezig. Dachten de makers echt iets goeds af te leveren, of raffelden ze het bewust zo af?

avatar van otherfool

otherfool

Zonder de verrassing van het eerste deel toch een goede film; de Dood slaat weer op bijzondere manier toe in deze meer amusante dan spannende film.

3*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heb me prima vermaakt. Beste scène was die op de snelweg aan het begin, goed gefilmd, beklemmend en beangstigend. Verder en weinig geloofwaardig. Ik keek vooral om te zien wat de makers elke keer wisten te verzinnen hoe de personen dood gingen. Paar aardige tussen, maar werkte vooral op de lachspieren.

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuk vervolg, alleen weet je al min of meer wat er gaat gebeuren. Waardoor je eigenlijk al min of meer voorbereid bent op het minst geringste. Maar al met al toch wel wat leuke scènes, spanning en een onderhoudende sfeer.

Ik geef 3, 5 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Best aardig filmpje, maar er zitten wel minpunten aan het verhaal en sommige scenes werden nep in beeld gebracht. Alsnog wel vermakelijk en leuk om te zien.

3 sterren.

avatar van P8rb

P8rb

Geweldig vervolg op Final Destination. Vooral de kettingbotsing vond ik er erg machtig, explosief en hard uitzien. Daarna weet de film behoorlijk goed spannnig te houden tussen de moorden, je voelt dat er iets gaat gebeuren maar je weet niet hoe.

De moorden zijn vaak behoorlijk bloederig en origineel bedacht, leuk gemaakt en goede special effects. Het vervolg hierop was gelukkig ook een aardig succes. 4 sterretjes voor deel 2.

avatar van Spetie

Zeer vermakelijk vervolg, met een fantastische openingsscene. De kettingbotsing op de snelweg en vooral de gevolgen ervan zijn zeer mooi gemaakt en weten iedere keer weer indruk te maken. Het concept is verder natuurlijk hetzelfde als het eerste deel, maar dat wordt ruimschoots gecompenseert, doordat je niet weet wanneer de moorden plaatsvinden en doordat de moorden vaak erg origineel gemaakt zijn. Prima popcornvermaak dus!

avatar van Theunissen

Goed vervolg maar net iets minder dan het eerste deel. Hoe de personen aan hun einde komen is eigenlijk nog grover dan in het eerste deel maar qua verhaal (de verhaallijn is wel ongeveer hetzelfde) vond ik deel 1 iets beter. Maar dit blijft nog altijd een vermakelijke film om te zien.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na FD 1 ook maar deel 2 der ingekwakt. En ik vond deel twee beter. Buitengewoon GE-WEL-DIG . Je kon al zien dat het van de regiseur van de knotsgekke Homeward Bound 2 aka de Ongelofelijke reis 2 was.

De film begon al helemaal goed. Acteren ging prima waardoor het toch weer geen kwijlerig tienerhorrortje werd. Eerst krijgen we te maken met allerlij flauwe grapjes en daarna krijgen we me toch een kettingbotsing te zien man, die er toch werkelijk zo over de top uitziet en zoooo intens is. Heerlijk!!!! Eigenlijk kan bijna daar geen explosieve actiefilm dertegenop. Dan dat moment dat die ongeluk ook daadwerkelijk plaatsvind en dan uit zo'n hoek gefilmd van: alsof het maar een achtergrond-grapje is. En dan zijn we der nog niet. De bovennatuurlijke moorden zijn nog over de topper en mooier dan het eerste deel en toch echt op zo'n manier inelkaar gezet dat je de slappe lach krijgt alsof er iemand een hele goede mop aan je verteld. De dingen die overbodig waren in deel 1 zijn in deel 2 nog overbodiger (terwijl juist de overbodige dingen niet overbodig zijn en de mensen er op een hele maffe manier aan sterven) ook is alles weer lekker zo bloederig. Ik zal om te beginnen even wat dingen opnoemen waar ik toch echt de slappe lach van kreeg Om te beginnen die dood van Evan, je moet tijdens hete olie opzetten op het gasfornuis natuurlijk nooit je hand in een kleine afvoerpijp steken met je horloge om om een ringetje te pakken, want ja daar vliegt je hele hok mee in de brand en explodeert dan ook. En dan vind ik het ook best wel gek dat je dan zegt, terwijl je naar je afbrandene hok aan het kijken bent. "God wat heb ik een mazzel". Als mijn huis in de fik zou staan zou ik heel wat anders zeggen. En om dan nog even uit te glijden door je eigen spaghetti die je zelf op straat hebt neergekwakt en dat er dan nog zo'n noodladder naar beneden glijd als je daar op de grond ligt en het in je ogen krijgt. Hahahahahahaha, dan hebben we ook nog die onthoofding met die lift dat me toch ook verdacht deed denken aan de Nederlandse "De Lift", Hoe je door een glasplaat die horizontaal op je valt helemaal in confetti veranderd kan worden, Dat stukje dat die vent in drieen word gereten door een aanvliegende prikkeldraadhek, Die airbag-dood met dat die meid dan met der hoofd in die stalen buis komt die in de auto steekt "foutje van die brandweer" en dan hebben we tot slot "die barbeque" nog. Hahahahaha GEWELDIG gewoon

Ja, je leest het al. Dit is toch werkelijk helemaal te gek en helemaal over de top. Zoveel onzinnige dingen die je dood kunnen worden. Heb hier toch werkelijk met een brede glimlach van genoten. Die bovengenoemde dingen... Hoe verzinnen ze het? Daarnaast is het acteerwerk ook weer prima in orde. We komen ook die MR Bludword die allerlij snufjes met de doden heeft van deel 1 nog tegen.

Verder een heel leuk vervolg. Ben al benieuwt naar de volgende 2 delen.

avatar van ries_filmfreak

ries_filmfreak

is zeker t beste en t mooiste deel uit de reeks , strak in elkaar gezet Final destination 4 Is aug 2009 IN BIOSCOOP TE ZIEN! ben benieuwd!..Wie niet

avatar van Elineloves

Elineloves

Vervolg doet absoluut niet onder voor deel 1.. alleen het hele auto/verdrinkings gebeuren op het einde vond ik een beetje jammer, had ik graag anders gezien.. vraag me niet hoe, maar het wist me niet te bekoren.

Erg 'leuk' einde wel!

avatar van WeZet

WeZet

Niet minder dan deel 1, maar wel anders. Een aangename teenage-horror film. Niets meer, niets minder.

avatar van Halcyon

Halcyon

Leuk vervolg. Het concept blijft aardig gevonden en goed uitgewerkt, volledig volgens de regels van de tienerhorror. Het logische gevolg hiervan is dat het script barst van de vlakke personages en ongeloofwaardige handelingen (binnen de filmcontext). Dat kan storend zijn voor de meerwaardezoeker, maar wie gewoon achterover wil leunen en genieten van hilarische splatter en een dosis suspense, zit met dit tweede deel op de juiste plaats. De neo-klassiekerstatus van deel 1 haalt deze film echter nooit.

avatar van schram101

schram101

Goed vervolg op Final Destination!

De acteurs kwamen goed overtuigend over, wat wel eens anders is in een film als deze. De kills zijn harder, beter en viezer. Ook loopt het allemaal wat vlotter in deze film dan in het eerste deel. De kills en 'bijna-kills' 'volgen elkaar in hoog tempo op. De film is overigens net als het eerste deel niet erg spannend. Daarintegen wel erg vermakelijk(er).

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat mij betreft het beste deel van de 3 die ik gezien heb.

Het verschrikkelijke auto-ongeval is prachtig geschoten, wordt ook heel erg goed opgebouwd. Verder borduurt de film voort op het concept van de eerste, namelijk elk van de overlevenden komt op een zo gruwelijk mogelijk manier aan z'n einde. Zitten weer een aantal toffe kills in, en daarvoor kijk je toch.

Erg vermakelijk!

avatar van Minotaures

Minotaures

Een leuk vervolg. Ook wat gruwlijkere kills. Het is ook nu een afwisseling, dus dat de Dood zijn lijst van achteren naar voren 'afvinkt'.

De nieuwe hoofdrol meid is ook beter, in alle opzichten. Ik zie meteen ook aan de hand van een paar reacties dat het nieuwe lijst van de Dood verwarring doet ontstaan

@J-fan: Het is best simpel. Dat boeren-zoon zijn tijd was gekomen tijdens het ongeluk met de SUV. De auto van de pers hoorde hem dood te hebben gereden. Maar omdat dat voorkomen werd, moest de dood een andere tijd en een nieuwe manier van heengaan verzinnen. Dus deed die bij het einde dat ontploffen van de bbq-gas.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Final Destination 2 is een vermakelijke horrorfilm maar hij haalt het toch niet bij het eerste deel uit de reeks. Het geen wat deze film minder maakt is dat de film bestaat uit dingen waar ik me in deel 1 aan ergerde. Dan heb ik het over het feit dat die lui net wat te overdreven bezig zijn met het plan van de dood, dat vind ik nou juist jammer aan deze films want dat is zo ontzettend overdreven. De basis van het verhaal is leuk maar op een gegeven moment word het te vergezocht. Waar ik me ook aan ergerde was dat de ergste van allemaal uit deel 1 hier weer terug is. Clear vind ik maar irritant overkomen.

De film is niet alleen kommer en kwel want het blijft gewoon vermakelijk en soms ook best grappig. Ik heb me in ieder geval niet verveeld. Maar wat is dat toch met Final Destination films en hun einde's? Proberen ze telkens leuk te zijn ofzo? Het was wel grappig dat die boer ontplofte maar het was net als in deel 1 weer kortaf.

avatar van Dee Al

Dee Al

Een vooruitgang op FD. Het bekende concept stoort niet en wekt bij mij juist verwachtingen hoe het uitgewerkt zal worden. En het wordt in deze film wel degelijk beter uitgewerkt. Hetzelfde ongemakkelijke sfeertje zit ook hier weer in. De doodscènes zijn hier ook veel beter. Zo'n Terry Chaney-dood in FD was wel grappig, maar zat niet echt goed in elkaar. Hier zitten alle dood scènes wel goed in elkaar. Ik heb ook meer sympathie voor de personages; iets dat bij FD ontbrak. De terugkeer van Clear in het verhaal vind ik wel een pluspunt. Net als de vorige heb ik ook hier het probleem dat het op het eind wat te snel vindt gaan. De dood van Eugene en Clear is een ongeluk dat te snel gaat en dat ik ook niet goed kan begrijpen. Dat is dus een minpuntje. De manier waarop het plan van de dood uiteindelijk 'verslagen' wordt vind ik dan wel weer mooi gevonden. Deze film zit op zich beter in elkaar dan FD.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Dit 2e deel is ook weer prima te noemen hoor, want dit vervolg op Final Destination doet het weer even prima. Ook hier zijn de acteerprestaties niet slecht en zijn de special effects hartstikke prima.
De openingsscène is weer geweldig te noemen, want de autocrash komt geweldig in beeld en iedereen gaat op haar eigen, zieke, manier dood.

En het verhaaltje is natuurlijk niet echt origineel meer te noemen, want dit 2e deel is bijna een kopie te noemen. Wel kijkt het weer even lekker weg en zitten er wel weer érg lekkere kills tussen, zoals de lottowinnaar die een trap door zijn oog krijgt nadat hij uit een brand ontsnapt, op glas met zijn blote rug valt en met zijn hand vast zat in de gootsteen.
Maar net zoals bij de andere delen is de beginsscène het tofste, en dat is jammer want zo werkt het niet écht richting een climax. 3*

avatar van ibendb

ibendb

Het 2de beste deel uit de FD-reeks.

Final Destination 2 heeft de gruwelijkste ramp en de wreedste doodscenes, vind ik. En dit is net het leuke eraan. Het verhaal bouwt zich verder op het eerste deel. Ook komt Clear Rivers er weer in voor. De moordscenes zijn creatiever. Ook het verhaal was wat anders dan de vorige. Er zit meer spanning in. 3.5*

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens herbekeken en het was een leuk filmpje. De nadruk ligt nu iets meer op de gruwelijke ongevallen die toch redelijk origineel waren, vooral de airbagdood kwam wel verrassend

Toch nog tof dat de film wat gelinkt is aan het eerste deel en een deel van de originele cast ook terug meedoet (Cleare & begrafenisondernemer). Voor de rest verveelde de film niet en is hij wel geslaagd voor een toffe filmavond.

Misschien een minpuntje: de product placement was absoluut niet subtiel, het computermerk met de appel kwam wel erg veel in beeld.

avatar van Neder0001

Neder0001

Een stuk minder dan het eerste deel. Het verhaal in het eerste deel was veel meer creepy en beter uitgewerkt, bij deze film heb je meer het idee dat het allemaal maar vlot en vooral erg ranzig moet gaan.

Vind ook dat het verhaal een beetje verdraaid wordt in dit deel. Waarom moest de boeren jongen dood? In voorgaande deel gingen ze dood omdat ze de dood bedrogen hebben d.m.v. een visie. Daar is bij deze jongen geen sprake van. Die werd toevallig gered door een oplettend persoon.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een vrij matige film.

Slechte film zou ik niet direct zeggen, omdat de film erg vermakelijk was. Het is allemaal heel erg voorspelbaar, verhaal niet heel goed uitgewerkt, acteerprestaties ronduit slecht. De special effects waren niet zo slecht. Maar zoals ik al zei: de hele film blijft gewoon erg vermakelijk. De ramp in het begin is wel het beste van de film, maar de kills zijn ook wel goed. De film heeft een hoog tempo, dus vervelen doet het allemaal niet.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Min of meer dezelfde film als deel 1, maar met nog duidelijker en krachtiger neergezette personages (Jonathan Cherry als Rory: "You gonna bust me, bitch?", maar ook bijvoorbeeld Keegan Connor Tracy als career woman Kat: "This can't be happening, because my career is at a peak!"), het spectaculairste beginongeluk van de hele serie, diverse fraaie manieren om het hoekje om te gaan, een adembenemende scène bij de tandarts en een nóg spetterender uitsmijter dan in deel 1, en dan zien we ook nog eens de heerlijke Ali Larter terug. What's not to like? De beste film van de reeks.

avatar van baspls

baspls

"Only new life can defeat Death."

Toch wel wat minder als de eerste Final Destination. De film voelt erg aan als een herhaling, maar de verandering van setting was wel goed gedaan. Twee personages uit de vorige film komen terug en de hele film barst van de verwijzingen naar de vorige film.

Het verkeersongeluk in het begin van de film zag er goed uit maar was misschien iets te spectaculair om realistisch te kunnen zijn. De effecten waren wel aardig maar de CGI gore vond ik toch wel erg matig. Op de dvd zit ook een making off die in het begin een korte geschiedenis van gore geeft met interviews van mensen als Herschell Gordon Lewis, dat was wel interessant. Maar als ze eenmaal over de film beginnen merk je dat er erg veel greenscreen is gebruikt.

Ben ik de enige die vond dat die tandarts wel heel erg lijkt op de tandarts uit Finding Nemo? In de eerste film waren veel personages vernoemd naar (horror) regisseurs, in deze film heten personages Corman en Carpenter. Natuurlijk vernoemd naar Roger Corman en John Carpenter.

De cinematografie vond ik een beetje waardeloos, vervelende camerabewegingen en matige camera-hoeken. In de eerste film was dat een stuk professioneler. Verder is deze film wel ongeveer van het zelfde niveau met een aardig verhaal.

Uiteindelijk toch een vermakelijk vervolg om een keer gezien te hebben.

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

De filmreeks is altijd wel leuk geweest. Je weet dat ze allemaal dood gaan. Met wat geluk blijft er nog eentje leven. Maar het is gewoon afwachten op welke manier. En ook in deze film is het opnieuw verrassend met momenten. Visueel is het niet echt speciaal en het acteerwerk is ook niet sterk. Maar als blockbuster viel het nog heel goed mee en ben ik blij dat er een vervolg gekomen is op Final Destination. Ik hoop dat de verdere delen ook nog de moeite zijn en niet op B-niveau verdwijnen als straight-to-dvd vehicles.

Deze film is de overgang van de ietwat serieuzere eerste film naar de sequels die vooral de 'ongelukken' spectaculair maken. Beetje zoals bij Saw bvb. Die mix werkt wel in dit deel. Tenslotte was het eerste deel misschien wel iets beter gemaakt, maar ook niet meteen de meest schrikwekkende horrorfilm. En gelukkig zijn het iets minder 'volwassenen die een tiener moeten spelen' rollen. Wel blij met de terugkeer van Ali Larter hier. Geen topactrice, maar zeker niet slecht.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ahja, wel lollig hoor, zo'n strijd tussen een groep jonge mensen en de dood die alsmaar tekeer wil gaan en slachtoffers maken. Het is allemaal weer dezelfde gimmick als deel 1, niet bepaald hoogstaand en vooral onzinnig. Maar voor je het weet is deze horrorfilm weer voorbij en waren de diverse acties van de dood wel geinig om te zien. Vooruit, een ruime voldoende dan maar!

avatar van lorie1

lorie1

Nadat ik het eerste en derde deel had gezien, vond ik het tijd om het tweede deel te gaan kijken en zo de reeks van 'redelijke' Final Destination films af te sluiten. Misschien komen de laatste twee delen later aan de beurt, maar aan de ratings te zien kan ik beter eerst kiezen voor andere horrorfilms.

Het verhaal van de film was weer zeer interessant en onderhouden. Zeer origineel in elkaar gezet en ik heb me bijna de hele film vermaakt met het mooie verhaal.

Wel vond ik het iets rommeliger dan het eerste deel waardoor ik af en toe het overzicht kwijt raakte. De 'theorie van de dood' werd in het eerste deel namelijk iets beter, overzichtelijker en duidelijker uitgewerkt, iets wat duidelijk mist.

De doden vind ik een minpuntje vergeleken met de andere films in de serie. Ik vind ze iets minder ruig maar ook minder natuurlijk over komen (ik ga geen details geven .

Soundtrack en editing waren weer meesterlijk, ik had ook niets anders verwacht.

Vermakelijke film dus, een aanradertje voor de horrorliefhebber die al reeds van het eerste of derde deel heeft genoten (ik raad het eerste en derde deel ook aan voordat je aan de tweede film begint). Voor iemand die een horrorfilm tussendoor wil kijken raad ik een andere horrorfilm aan.

3* voor het originele verhaal en de ietwat matige uitwerking van de achtergrondinformatie van de film.