• 9.372.347 stemmen

Final Destination 2 (2003)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Final Destination 2

"For every beginning there is an end."

Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...

Kimberly Corman

ik pas

Daar hou ik je aan

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ach, de eerste was al zo slecht. Dan maken ze er nog eens een vervolg op...En zo te zien is het verhaal zo goed als een kopie van het eerste. Dus eigenlijk niet de moeite om te zien.

avatar van NERD

NERD

Ik heb deel 1 niet gezien, en moet eerlijk zeggen (zonder dat ik dus de daadwerkelijke kwaliteit van de film zie) dat het best interessant klinkt.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vrij slecht vond ik.

avatar van lorelei

lorelei

hier vind ik dus echt geen deel 2 bij passen. Bij zo'n film moet je het bij 1 deel laten en daarmee klaar! Want zo ga je hem te veel vergelijken met de andere film. Vooral omdat het nu een meisje is die visioenen heeft. Niet leuk denk ik.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Hoe kunnen ze hier in godesnaam een vervolg op maken??? Niet dat deel 1 zo slecht was, maar dit wordt dus gewoon een exacte kopie, dat voel ik aan me water

avatar van BS

BS

ik vond de vorige erg goed (vooral het eind) de trailer gezien te hebben verwacht je een goede opening (het ongeval) en daarna een aantal leuke moorden.

Of de film goed is hangt natuurlijk af wat er tussen die moorden gebeurt en of de moorden sequal-material zijn,grover dus

Lijkt me wel goed, we zullen zien.

avatar van Rascal

Rascal

Het eerste deel vind ik nog steeds een van de beste horrors. Dit deel is natuurlijk nie meer origineel. Ben wel benieuwd of ze de "dood" nog vakkundiger kunnen maken als het eerste deel. Wel een film die ik in de bioscoop zou gaan kijken.

Release: 20 maart.

avatar van Herald

Herald

Het is vast meer van hetzelfde, maar die absurde situaties hoe iemand dood kan gaan vind ik best een sequel waard.

avatar van IamBernie

IamBernie

Een sequel vind ik juist zonde. Het open einde van FD1 vond ik juist goed en gekker dan deel 1 hoeven ze het van mij niet te maken.

avatar van Armin

Armin

Hoe gekker, hoe beter

avatar van DJ41

DJ41

Ben benieuwd wat ze op de DVD versie aan extra's zetten. Op de DVD van FD1 had je een "Death Clock Calculator" waarbij je je eigen sterfdag kon berekenen (tot op de seconde). Dat was wel vrij luguber

avatar van hans vd togt

hans vd togt

en wanneer ga je ons verlaten?????

avatar van BoordAppel

Zaterdag 16 april 2067 dan ben ik 79 dus ik heb nog wel ff

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Goed, iedereen wordt dus 73. (en ja ik ben zo´n gek die dat dan effe nagaat met andere leeftijden).

Is zeker de gemiddelde leeftijd van westerse bevolking.

avatar van stinissen

Zeer goede openings scene, verder wel aardig alleen is alles nu velen malen erger door de betere speciale effecten , vooral de scene die aan de begin scene van ghost ship doet denken, is erg bloedig. Het open eind van de film haalt bij mijn zeker de film een ster naar beneden. Halvewege de film kon je de film ook niet meer serieus nemen, de film ging toen mischien on bedoeld de komische kant op. Jammer een gemiste kans.

avatar van Gekke_Ed

Gekke_Ed

Net samen gezien met stinissen en ik moet hem gelijk geven, de openingsscene is zeer goed te noemen. De scene waarin één man de openingsscene van Ghost Ship imiteerd kan op zich niet orgineel genoemd worden, maar op deze manier (inderdaad op een zeer bloederig manier) is het wel een top imitatie. De manieren waarop de personen aan hun "final destination" komen, worden op een dusdanige manier in beeld gebracht dat het inderdaad een komische boel wordt, zoals iedereen tijdens de voorstelling wel heeft kunnen merken. Het leek op een gegeven moment wel een comedie. Laat de mensen van de special effects hun ding doen en het resultaat is snel iets te veel van het goede.

Het verhaal opzich begint behoorlijk maar ook dat valt na een een 45 minuten behoorlijk in duigen, alsof de schrijver net, zoals één van de spelers, iets te veel had gesnoven. Na het zien van de film weet je al genoeg, deze film komt in het rijtje van bv Halloween en Friday the 13th, eeuwig durende series die met elk deel meer, qua niveau, nog sneller naar een dieptepunt zinkt. Een film zoals velen, verstand op nul en kijken maar. Desondanks heb ik mij prima vermaakt.

3.5 ster

Ed

avatar van De Knip

De Knip

Heb 1e kwartier ff gezien en is inderdaad heftig! Nu de rest nog, maar ik vrees toch dat de film dit niveau niet houdt

avatar van Pitbull

Pitbull

Die films van New Line worden altijd wel snel gekraakt.

avatar van Ansje

Ansje

De openings scene was geweldig , later word het allemaal een stuk minder maar al met al heb ik me prima vermaakt hebben er zelfs om gelachen maar ja dat krijg je als je met stinissen en gekke Ed gaat denk ik geef em 3,5 ster omdat het een geslaagde avond was

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond hem beter dan 1. Ik was ook bang dat ze alleen een kopie van 1 gingen maken, maar ze gebruikten heel veel uit deel 1 waar ze van geleerd hadden, dus op zich was het als vervolg ook wel goed.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Blindfold schreef:

kijk eens aan... een sequel die beter wordt gevonden dan haar voorganger... je maakt me nieuwsgierig naar deze film