Final Destination 2 (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes
Releasedatum: 3 april 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 2
"For every beginning there is an end."
Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...
Kimberly Corman
Tim Carpenter
Isabella Hudson
Evan Lewis
Jinxy
Er wordt in de film beweerd dat "de dood" helemaal opnieuw moet beginnen met een het samenstellen van zijn lijst, als een nieuw ongepland leven in de wereld verschijnt. Dit doet zich voor en toch gaat die gozer aan het eind van de film dood. foutje?,of konden ze anders geen goed einde verzinnen?
RobeL
Jinxy,
heb je de film gezien?
Zij die een baby krijgt, staat niet op de lijst van "de Dood".
Overigens wel een hele goede film. Van mij 4 sterren...
zonewarrior
hmmm moeilijk deel 1 was een briljante invalshoek op het thema dood.
vooral dat als het je tijd is om te gaan je ook gaat ongeacht waar je je bevind.
allen dat het door omstandigheden komt ipv bv een hartattack mag op z,n mist opmerkelijk worden genoemd.
maar afijn deel 2 tja voor de horror fanaat is dit toch echt een van de betere smulfilms
je denkt te weten hoe iemand aan zijn einde komt om vervolgens met een mokerslag op het verkeerde been te worden gezet.
ik vond de gore dus zeker bijdragen aan de film .
anders is het geen horror
van mij krijgt deze dus een 3,5
BS
het vervolg gaat eigenlijk gewoon lekker verder waar deel 1 is gestopt.Dezelfde verhaals-inval,andere karakters en spannend.Natuurlijk is de echte reden waarom je deze film kijkt de manier waarop de boel sterft.
Ook al is het orginele er een klein beetje af (het is tenslotte deel2) het blijft een goed en spannend verhaal waar je soms zelfs een beetje om kan lachen.
Van mij mag d'r nog wel een deel 3 komen, en er zijn al geruchten dat die er komt.
Al zijn de laatste scenes niet helemaal wat ik ervan verwacht had,deze krijg van mij:
4 sterren.
Sjan
Tja, ontzettend leuke en originele manieren om dood te gaan, maar erg jammer dat er totaal geen moeite is gedaan om het verhaal (wat ik in deel 1 erg goed vond) een originele draai te geven. Aan gore geen tekort (het ziet er allemaal erg bizar uit, en dit vind ik postief voor de film). Het acteerwerk is hier en daar ook niet je van het en na 4 doden gaat het toeval wel een steeds grotere (en meer overdreven) rol spelen. 3*
sjob
van mij mogen ze oneindig doorgaan met vervolgen maken als ze zo door gaan.
Idol
Geweldige film
super spannend
alleen vond ik deel 1 toch net iets beter
maar voor een vervolg film knap gemaakt
jassonn
nadat Scream in '96 met z'n filmposter kwam hebben de meeste (tiener)horrorfilms deze alleen maar gekopieerd.
jedymaster
niet slecht voor een vervolg vooral de snelweg scene is mooi gemaakt door meneer de stuntman regisseur
BoordAppel
Wat een smerige film is dit zeg. Deel 1 vond ik erg origineel alleen sommige doodsoorzaken waren nogal vergezocht. Bij deze film is dat nog wat erger. Origineel is ie niet want het verhaal van 1 is zowat gekopierd en volgens mij klopt er ook niet veel van. Eigenlijk een 2,5 maar de ontzettend ranzige en expliciet in beeld gebrachte sterfscenes maken wel wat goed. 3*. Oja en dat post-nucleare mortuarium slaat helemaal nergens op.
dttom
Er klopt echt helemaal niks van deze film en tuurlijk het eerste doel sloeg ook nergens op, maar daar was het dood gaan gewoon koel gedaan en werd er voor de rest eigenlijk niet zoveel uitgelegd. Bij dit deel werden er verklaringen gegeven waarom dit en dat gebeurde maar vervolgens worden die verklaringen weer te niet gedaan door rare gebeurtenissen in de film. 1,5*
morpheus
De film is een beetje een kopie van zijn voorganger, hoewel het plot toch ook nog een leuke wending krijgt. De openingscene is weer toppie, de sterfscenes weer heerlijk bijzar en erg goed opgebouwd, sommige nog wel beter als in deel 1. De algemene conclusie weer iets minder. en de laatste scene weer errug cool met de endtitle-muziek
net als deel 1 heerlijk ****
jassonn
het valt me op dat iedereen aan de beurt kwam (met dood gaan)behalve de politie agent,terwijl hij in de kettingbotsing wel dood ging
verders een leuk vervolg,jammer dat de
sterfscenes zolang opgerekt worden waardoor het niet echt spannend of eng wil worden.
gandalf
grappig, ik heb alleen deel 1 niet gezien, maar dat haalt voor deze film toch niet uit denk ik. 3* voor de orginele doodscenes hard gelachen om airbag dood, je wist gewoon dat ze dood ging, en dan gaat ze het door een airbag, waardoor haar hoofd op dat uitstekende stuk ijzer gespietst werd, heerlijk 3 sterren.
JohnDoe
Echt een vervolg op de eerste film, het concept was bekend dus de meeste bezoekers/kijkers zullen wel gegaan zijn voor de "sterfscenes". Deze waren wel mooi uitgewerkt, hoewel het in de bios waar ik hem gezien heb op een gegeven moment wel irritant werd dat een groepje bij elk fataal ongeluk applaus aan het geven was...
WB
Hmmmm, die hebben we eerder gezien! Beetje niet-orgineel meer! Alhoewel de dood-scènes wel mooi zijn uitgewerkt
Padd0
Ik kon me niet echt met de film vermaken. Misschien was ik ook niet echt in de stemming voor een no-brainer.
De acteerprestaties waren slechter dan in deel 1. Er zaten nu nog meer vervelende karakters in (enkel die junk vond ik wel geinig).
Een pluspunt: de sterfscene's zagen er soms wel leuk uit.
2*.
Phoenix
Wat een verkrachting van het eerste deel zeg... De film is totaal niet spannend meer (misschien omdat je aan de formule gewend bent) en de film lijkt enkel gemaakt te zijn om de meest ranzige gebeurtenissen te vertonen. Als er dan ook nog eens flink geblunderd word (hoe wil je in godesnaam een, door een meterslang en breed raam, dubbelgeslagen en verpletterde jongen in een lijkzak krijgen? Met een spatel van de straat schrapen?) dan hoeft het van mij niet meer. Het enige wat ik de film kan nageven is dat het allemaal wel mooi in beeld gebracht is (hoe ranzig ook) en het acteerwerk was ook wel oke. 1,5* lijkt me meer dan genoeg.
Miss_T
Na eerste kwartier al uit gezet.Begin leek erg op deel 1 en 't is ook een vieze film. (ladder door je oog) Ik deed 'm hierna gillend uit
. Not my kind of movie dus
Hotnikkels
Wat een bout film... Echt niet de moeite waard om te gaan kijken!! Het is echt een herhaling van deel 1. Niet echt spannend. Verhaal saai.
nomis
goed vervolg, afgewerkt verhaal vanuit deel 1, goede horror is zeldzaam,dat moet je koesteren!!
****
MaTtIeBoY
Ik vond deze film een stuk minder spannend en verrassend als deel 1. Toch nog *** sterren doordat het wel vermakelijk is en er wel redelijk in geacteerd wordt.
MarkFish
Aardig, vermakelijk filmpje als je deel 1 hebt gezien. Een stuk minder verrassend, idd, maar het zaten een aantal leuke, spannende scenes in. En harde scenes (ogen doorboord bijv. en uiteeen vallend lichamen). Echt leuk om te zien.
2,5 sterren
Thriller
Slecht geacteerd, en heel veel "gejatte scenes", verder een niet meer dan aardig maar onorigineel verhaal. Precies de helft, 2,5*.
J@acK
huhu wel aardige film. het stukje dat dat kereltje in 3en word gedeeld door het prikkeldraad vond ik wel heel cool.

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 3
2006

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Dawn of the Dead
Horror / Actie, 2004

Disturbia
Thriller, 2007
ambulanceauto ongelukpremonitionvisionziekenhuisdoodcheating death supernatural horrorhorrorapatheticindifferent teen scream