De ontgoocheling was groot dat de eerste film in de reeks waar Jason Statham een grote rol heeft, dan alsnog zo bagger uitvalt in vergelijking met wat ik had verwacht. Ik heb in de tussentijd ook wel door dat Chris Morgan een verschrikkelijk schrijver is met dat verschrikkelijke familiegejank de hele tijd. Het is een wonder dat Hobbs & Shaw nog behoorlijk uit te zitten was, maar ik heb in de tussentijd vooral het idee dat dit echt aan de twee acteurs lag.
Deckard Shaw: The enemy of my enemy is my friend.
Dominic Toretto: I don't have friends. I've got family.
Deckard Shaw: Well, I've got lots of friends.
DIE FAMILIE BESTAAT OOK UIT VRIENDEN. WOORDEN BETEKENEN DINGEN.
Urgh.
Goed, Jason Statham. Beste acteur uit de film. Blij met de vechtscene tussen hem en Johnson. Jammer dat hij verder niet die hele 'familie' van Dumb Toretto afmaakte, want het viel verder allemaal weer tegen. Zooi als
"Oh nee, welke barbaar laat zo'n mooie auto in een toren staan" om deze de volgende scene aan gort te rijden. En kennelijk hebben al die prachtige auto's ook geen airbags. Ik wacht wel tot in de 9e film auto's ook de ruimte in gaan of ook de toekomst of het verleden in kunnen reizen (en dan alsnog kapot gaan).
Djimon Hounsou werd weer verspild als badguy, net zoals mensen als Rousey en Jaa dit ook werden. Statham had te weinig te doen. Johnson mocht tegen het einde aan gelukkig nog even cool zijn. Diesel blijft nog steeds onuitstaanbaar en over de rest van de crew hoeven we het niet te hebben. Enkele goeie vechtscenes en een toffe achtervolging daargelaten
(toegegeven, de bevrijding van Ramsey was goed geschoten ondanks de enorme hoeveelheid cringe qua logica (WANT KENNELIJK ZIJN ALLE AUTO'S BESTAND TEGEN BULLETPIERCING KOGELS) was Furious 7 nog steeds bagger. Ergens een klein beetje beter dan deel 5, maar de teleurstelling was hier enorm.
Oh ja, er is natuurlijk nog de dood van Paul Walker. Treurig en tragisch, maar een goed acteur is het helemaal in deze reeks niet te noemen. Het is wel kut voor je al vrij belabberde script, als je dan ook nog gedwongen wordt om hier op een 'respectvolle' wijze afscheid van te nemen. Ik herinner me de memes nog van huilende mannen op internet over de eindscène en het afscheid van zijn character met uncanny CGI over het lichaam van zijn broer. Ik vond het verschrikkelijk zoetsappig. Mocht 8 nog een keer op Netflix verschijnen probeer ik het wel nog een keer, maar verder heb ik een gruwelijke hekel aan deze reeks.