• 9.378.387 stemmen

Furious Seven (2015)

Actie | 137 minuten / 140 minuten (extended cut)

Genre: Actie

Speelduur: 137 minuten / 140 minuten (extended cut)

Alternatieve titels: Fast & Furious 7 / Fast and Furious 7 / Furious 7

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 2 april 2015

Plot Furious Seven

"Vengeance hits home."

Nu Owen Shaw is uitgeschakeld door Dominic Toretto en zijn crew, is Shaw's broer Deckard Shaw uit op wraak. Na de dood van Han, is ook Dominic uit op wraak. Samen met zijn crew en "Mr. Nobody" gaan ze op zoek naar een hackprogramma genaamd 'God's Eye', om zo achter Deckard's locatie te kunnen komen en hem uit te schakelen.

Dominic Toretto

Sean Boswell

Mr. Nobody

avatar van Noodless

Noodless

Matige film die zeker de vorige twee delen niet kan evenaren. Daarvoor mis ik hier het echt racen. Het gaat allemaal meer over wraak ( lekker knallen ) en waanzinnige ideeën wat je met een auto allemaal kan doen om toch maar geweldige actiescènes te hebben. En inderdaad het is gaaf, maar over the top in het kwadraat dat het helaas belachelijk wordt. Om maar te zwijgen van het flauwe, langdradige verhaal. Statham als slechterik is wel leuk en de ode aan Paul Walker is voor mij oké. 5/10

avatar van Kondoro

Kondoro

MovieHolic schreef:

Ik snap dat in films soms wat overdreven wordt maar dit sloeg nergens meer op... werkelijk niets kan in werkelijkheid. .

Lekker verstand op nul en kijken maar zal ik zeggen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Kondoro schreef:

Lekker verstand op nul en kijken maar zal ik zeggen.

Dat probeerde ik ook, maar de irritatie won het van het proberen helaas.

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Er is weinig meer over van wat ooit zo tof begon, namelijk een spectaculaire race film.

Dit is weinig meer dan een slecht geacteerde B actiefilm. Nee, zonde van mijn tijd.

avatar van nlanaconda

nlanaconda

ZWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR over de top

avatar van rkdev

rkdev

Een beetje onwaarschijnlijk en over de top kan ik wel hebben, maar dat was wel heel erg zeg. Alsof Jason Statham heeft gevraagd "als ik mee doe, moet het natuurlijk wel zo over de top mogelijk aub" net zoals in zijn andere films. Maar goed, het was wel prima popcornvermaak. Wel een dikke plus voor het einde, met veel respect gedaan.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie, en alweer zeer snelle actie met de bekenden van de andere delen.
Vond deze nog beter dan de voorgaande.
Ook de scene met `t afscheid van Brian......hij gaat naar links, en Toretto naar rechts, en ze komen mekaar nooit meer tegen. (maar in `t volgende deel komt `t broertje van Walker de film opvullen).... .
Zeer goeie actie, en ja, ook vaak over the top scene`s..... maar dat is voor mij gewoon puur vermaak.

avatar van Mondragon

Mondragon

Ging helemaal nergens over. Echt slecht.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nog net voldoende.

Deel 6 is beroerd: veel lawaai, veel familiale nonsens, slechte humor. Ook hier zijn die drie ingrediënten weer aanwezig. Het verschil met z'n voorganger zit 'm in het lawaai, dat toch ietsjes beter is en zorgt voor een aangenamere flow. De humor blijft beschamend en ook dat melige is storend.

Verrassingen acteergewijs zijn onbestaande: Vin Diesel kan er niks van, Tyrese Gibson en Ludacris als komisch duo slaagt de bal compleet mis, enzoverder. De bijdrage van Kurt Russell is evenwel een leuk extraatje. Jason Statham als slechterik komt niet helemaal uit de verf. Dan vind ik die ene scène met Ronda Rousey stukken beter.

James Wan maakt de actie ietsjes beter, al teert hij iets te veel op eenzelfde trucje. De camera roteert wat meer; het is goed voor het overzicht bij momenten, maar ook niet meer dan dat. Sommige scènes zijn wederom om zeep geholpen door slechte editing of CGI die niet op niveau is.

De ode aan Paul Walker deed me niks. Enorm melig allemaal. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar een "sobere" boodschap had echt stukken mooier geweest.

2,5

avatar van megagijs

megagijs

volgens mij krijgt deze film onterecht een hoge(re) score vanwege Walkers overlijden, echt een redelijke kontfilm.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Complete waanzin weer met die Fast and Furious-dudes. Vind het maar niks en zal het ook niks vinden. Die hele franchise begint ook een flauwe soap te worden met allerlei quasi-dramatische verwikkelingen met bespottelijke dialogen en een flinke portie actie, die (eerlijk is eerlijk) toch wel geinig is om te zien. Natuurlijk zwaar aangezet en ik vond dat gebeuren in Dubai wel heel dubieus, maar goed dit Fast and Furious scoort weer een onvoldoende.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Jahoor halfje verhoogd. Je krijgt gewoon wat je wilt. Lekker veel actie en spektakel. En het blijft toch een schitterend einde...

Maar wat ik me dan afvraag: welke scenes speelden de acteurs toen Paul al overleden was.?

avatar van bass-9

bass-9

Ik kan me aansluiten bij veel wat gezegd is. De film an sich is gewoon niet goed. Niet Fast & Furious. Over de top, iedere oneliner van Diesel, Statham en The Rock. Verlies van de eigen identiteit. Vijf en zes waren het beste. Deze maakt een vreselijke duikeling. De score is zo hoog omwille van het einde, waar ik anderhalve ster voor geef. Respectvol naar Paul Walker. Prachtig gedaan. Maar dat is, hoe bruut ook, niet drie sterren op zich waard. Voor het geheel dan ook geen voldoende. 2.5*. Eentje verdiend door het einde.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film, maar zeker niet zo goed als de 2 vorige.

Ben het met velen eens dat alles wat 'over the top' is....

Genoeg actie dat wel, maar de actie is op vele momenten totaal ongeloofwaardig, al ziet het er allemaal wel spectaculair uit.

De cast is als vanouds goed, zonder uitzonderingen.

En het einde van deze film is wel heel mooi, maar ik had niet anders verwacht, een mooie hommage aan Paul Walker, die ons, zoals we allemaal weten, veel te vroeg heeft verlaten.

Hij zal gemist worden in de volgende 'Fast & Furious' films, vraag me zelfs hoe het verder moet zonder hem.

Deel 8 staat al in de stijgers, ben benieuwd.

avatar van Daan258

Daan258

Tarkus schreef:

Zijn broer zal het vast overnemen. Hij heeft ook al aan dit 7e deel meegewerkt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Daan258 schreef:

Zijn broer zal het vast overnemen. Hij heeft ook al aan dit 7e deel meegewerkt.

Ben benieuwd...

avatar van happie

happie

Aardige film. De actie is behoorlijk over the top. Desalniettemin wel een vermakelijke film.

avatar van Vinco

Vinco

voor een actie film genoeg over de top spektakel waarvan ik wel genoten heb, echter heeft net zoals het vorige deel eigenlijk helemaal niks meer te maken met fast and furious zoals het ooit begonnen is.

avatar van ThaMen

ThaMen

Drama

avatar van 606

Nee het is een actie / misdaad, lol

Maar een geweldige review, erg uitgebreid ook.

avatar van ThaMen

ThaMen

606 schreef:

Nee het is een actie / misdaad, lol

Maar een geweldige review, erg uitgebreid ook.

Heel eerlijk, meer kan ik er niet over kwijt, ik vond de film gewoon drama.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een franchise waar ik tot nu toe geen voldoende aan kwijt heb gekund en ook Wan krijgt dat niet voor elkaar. Zijn stempel is niet of nauwelijks te ontwaren, het is toch allemaal weer van hetzelfde laken een pak, met dus ook dezelfde mankementen. Ik heb niet zoveel met deze, eh, familie, daar scoort het dan ook geen punten mee. Sterker nog, ik vind het maar een hopeloos gezelschap. Zodra het spul serieus, grappig, gezellig, gelukzalig of iets in die richting staat te doen, verkeert de film onmiddellijk in zeer bedenkelijk sferen. Als Dom Diesel nog maar eens een boze blik toont, wordt het zelfs lachwekkend.

Drie babes die er echt niks van kunnen, Gibson is nog steeds een ramp en Statham, Jaa en Hounsou, het zijn toch niet de minste namen, krijgen veel te weinig te doen om ergens indruk te maken. Russell, die zich kostelijk staat te amuseren, is een van de weinigen die zich lijkt te realiseren in wat voor film hij zit. Je kan het de rest ook nauwelijks kwalijk nemen. Morgan weet nog steeds niet hoe hij een sappige one-liner of dialoog moet schrijven. Op zich kan ik dit soort over the top actie best hebben, maar net als bij bijvoorbeeld Bays Transformers, is het op deze manier wel een enorme klus om daar bij uit te komen.

Daar zit af en toe wat leuks, maar ook hier wordt er weer rigoureus in om geknipt. Alsof er iemand een uitje staat fijn te snijden in plaats van actie te monteren. Het heeft nog iets met auto's van doen, maar verder doet het er alles aan om op andere franchises te lijken. Dat gezicht raakt het dan ook nog kwijt, als het dat ooit gehad heeft. Misschien dat die ene discussie, die over vloeibaar goud vs. een opgebierd frisdrankje, een indicatie is dat ze het zelf ook door hebben, maar het maakt dom nog altijd niet leuk. Die momentjes zijn er wel, zij het sporadisch. Eentje is zelfs licht memorabel. Johnson en zijn gips.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een afschuwelijke slechte film. Het verhaal is echt werkelijk totaal niet boeiend. Slechte dialogen. Vreselijke muziek. Geen goede spelers. Zonde van onze tijd.

avatar van phink200

phink200

als Paul Walker niet was verongelukt had deze film een lage score gehad.

het is gewoon een ordinaire B film niets meer en niets minder.

avatar van keimpeS

keimpeS

Redelijke film met veel actie, mooie vrouwen en auto's. Ik vond het moeilijk te volgen, want echt verhaal zat er niet in, dus gewoon inderdaad verstand op nul. Ik heb het idee dat de stunts per nieuw deel gekker en ongeloofwaardiger worden. De film duurt met meer dan 2 uren eigenlijks te lang, wel leuk eerbetoon aan Paul walker. Fast & Furious 1,2 en Fast Five zijn nog wel mijn favoriete delen, nu mogen ze van mij wel stoppen met deze reeks!

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

You Just earned yourself a Dance with the devil, boy.

James Wan had met Death Sentence al laten zien dat hij erg geweldige actie films kan maken, en wat krijgen we van Wan een fantastische Statham als badguy, en Statham kan in mijn ogen al niet veel fout doen met zijn geweldige actiefilms.

Ik bedoel wat verwacht je, hij blijft een Expendable. Hij deed het echt geweldig ook als slechterik.

De film begon al meteen met een race, en met de race Wars, dat ook in de eerste kwam dus Wan had echt aandacht besteed aan oog voor detail.

Ook camerawerk was ongelooflijk fantastisch zoals in bijna al zijn films, en vooral in de vechtscenes was het camerawerk echt gzweldig wat een werk maakt die Wan er altijd van als hij cameramannen inhuurt!

Diesel walker en co deden het zoals altijd, meer van het zelfde dus en Dat stoorde hier niet om dat ik wist wat te verwachten. Ik was eerder benieuwd naar deze om dat James Wan achter het stuur zat, en dan nog Statham had gebruikt als slechterik, en ook dat hij bekend staat als steeds zalige films te maken met knap camerawerk al dat had Me zeker niet teleurgesteld, en dan kreeg de kikker ook een (kleine) maar zalige rol van Kurt Russel te zien met zalige oneliners. Ben trouwens benieuwd naar Russel zijn hoofdrol in de nieuwe van tarantino, The Hatefull 8 !

Qua actie is deze Fast and Furious echt op en top met de beste actie, en ik denk dat het vooral om de actie gaat sinds Tokyo drift is er aan de reeks meer aandacht besteedt aan actie, en om dat deze film over een zwaar wraak gehalte gaat, en ook bij de bad Guy is dit allemaal geweldig gelukt.

De special effects zijn echt mega mooi, en de film zit van begin tot het einde vol actie, en verveeld geen seconde.

Uiteindelijk is deze geworden wat ik had verwacht en ben ik echt niet teleurgesteld.

Ik dacht dat de 6de al geweldig was, deze slaagt alles !!!

PS: Mooi eerbetoon aan Paul Walker, ook al hebben we dat al gehad bij Brick Mansions.

4,5

Vermakelijke film. Echter is dit deel mij vaak té ongeloofwaardig. Een beetje hoort bij de fast & furious reeks, maar hoeveel ongelukken kun je overleven?

Wel een mooi eerbetoon aan Paul Walker op het einde.

avatar van mnrk

mnrk

I used to say I live my life a quarter mile at a time and I think that's why we were brothers - because you did too. No matter where you are, whether it's a quarter mile away or half way across the world, you'll always be with me. And you'll always be my brother.

De 7e F&F is wederom gewoon een zeer vermakelijke actie film geworden zoals je kan verwachten bij deze reeks...

De gehele cast is weer aanwezig en dit zorgt ook voor de juiste sfeer bij deze film, Jason Statham als bad-guy is ook op zijn plek in dit deel...

De actie en de special effecten zagen er gewoon goed uit en passen dan ook helemaal bij deze film...

Dit allemaal voorzien van een lekkere soundtrack/score...

MusicMeter.nl

En zoals vele voor mij : een mooi eerbetoon aan Paul Walker, niet alleen het einde maar de gehele reeks van F&F films....

avatar van IH88

IH88

You thought this was gonna be a street fight? You're goddamn right it is!

Furious Seven gaat weer een stuk verder qua actie dan de vorige delen en alhoewel het er allemaal verschrikkelijk goed uitziet, ben je aan het einde wel helemaal murw gebeukt. Gelukkig weten de acteurs na zeven delen wel raad met dit materiaal en nemen ze het allemaal niet te serieus. De chemie binnen de groep is uitstekend en de rolverdeling is wel duidelijk. In de weinige scènes dat hij meespeelt, steelt 'The Rock' de show en Nathalie Emmanuel is prachtig als Ramsey. Een minpunt was wel de rol van Jason Statham. Na een heerlijke introductie doet hij vrij weinig en komt soms een actiescène invliegen en verdwijnt net zo makkelijk weer. Het gevecht tussen Torreto en Shaw was wel goed gedaan.

De vechtscènes zien er sowieso goed uit en de meeste actiescènes ook. Wanneer een auto van toren naar toren vliegt gaat het alleen mis met de effecten. Het is een understatement om te zeggen dat het er niet echt geloofwaardig uitziet. Het gevecht tussen Michelle Rodriguez en Ronda Rousey is een hoogtepunt en geweldig gechoreografeerd. Het einde trekt alle registers open en je belandt van autoachtervolgingen in vechtscènes en schietpartijen. Je hebt op het einde zelf bijna geen energie meer over. Het tribute aan Paul Walker is mooi gedaan.

Furious 7 is spektakel optima forma. En een geweldige ‘drinking game’. Neem een shot nadat iemand over ‘family’ begint of een one liner dropt en je hebt gegarandeerd een leuke avond.