menu

2 Fast 2 Furious (2003)

mijn stem
2,81 (2783)
2783 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Thriller
107 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Paul Walker, Tyrese Gibson en Eva Mendes

Brian O'Connor, een agent die in ongenade is gevallen, betaalt een zware prijs voor zijn snelheidsverslaving. Voor zover zijn bazen denken, heeft het heethoofd één van de grootste undercoveroperaties ooit verknald. Na het verliezen van zijn badge, krijgt O'Connor nu nog één allerlaatste kans. De politie in Miami heeft dringend zijn hulp nodig om Carter Verone, een flashy zakenman die zijn import- en exportbedrijf gebruikt om geld wit te wassen, op te pakken. O'Connor aanvaardt het voorstel, op voorwaarde dat hij op pad mag met zijn jeugdvriend Roman Pearce, die net als hij bezeten is van snelle wagens.

zoeken in:
3,5
Gewoon leuk vermaak. Vin Diesel zat er dan weliswaar niet in, maar echt missen deed ik hem niet. Eva Mendes is trouwens echt een prachtige vrouw.

avatar van Naomi Watts
2,0
Al ietsje beter dan het eerste deel maar filmisch gezien nog steeds niet best. Singleton is er ook op voorhand al niet deb este man voor en als je dan nog anchor van de reeks (mister Vin Diesel) mist dan wordt het wel lastig.


Races zijn al iets beter maar stelt nog vrij weinig voor. Vaak ook van te korte duur maar wat er in die korte duur gebeurt is ook niet al te enerverend. Undercover narratief net als door Cohen nu ook vrij slecht naar beeld vertaald door Singleton.


Het ademt één en al B-film uit, vooral mede door het slechte schrijfwerk. Toch vrij vreemd dat de reeks in stand is gehouden ben twee van zulke slechte eerste delen.

avatar van mjk87
1,5
Kwalitatief erg slecht soms - de logica is ook vaar heel ver te zoeken-, maar met best vermakelijke scènes. Want het verhaal zelf is zo standaard als wat, acteren kan eigenlijk helemaal niemand en dan neem je iemand met één gezichtsuitdrukking als hoofdrolspeler. Gibson was nog wel heel aardig, althans, hij irriteerde mij niet zoals in deel V en VI, Ook de andere rollen waren niet memorabel en dat alles maakt dat de film regelmatig stilvalt en zelfs saai wordt.

Echter, de actie is heel prima - zij is overtuigend en gaat niet over the top, ergo: het blijft spannend daardoor. Geen superhelden als hoofdpersonen die alles overleven maar ook gewoon pijn kunnen hebben. De racescènes waren prima gefilmd vol adrenaline, met een goed ritme snel gemonteerd er waren leuke kleuren en neonverlichting te zien. Samen een fijne sfeer en passende hiphop waren dit stuken erg genietbaar. Jammer dus van de rest.

Ach ja, het bewijst wel dat deze franchise ooit best geinig was, tot ze die logge actiefilms 5 en 6 gingen draaien. Gewoon lekker racen is het beste. En een half punt aftrek voor die scène waar twee auto's gevolgd worden waarvan de politie (en ik als kijker, denkt men blijkbaar) denkt dat Walker en Gibson erin zitten, terwijl je nooit ziet wie er in zit en net een scène had waarin het heel duidelijk was dat ze een plan hadden waarbij twee andere auto's nodig waren. En dan eerst die vrouwenbenen tonen als er twee uitstappen. Houd toch op zeg. En serieus, moeten we Eva Mendes mooi vinden? Deze dus 1,5*.

avatar van jumpstylemovie
3,5
Halve punt omhoog. Wil er opzich wel een 3,5* van maken maar dan zou ik hem net zo hoog raten als 1, 5 en 6. Dat verdiend hij dan misschien weer net niet.

ipman-99
"He did the stare and drive on you, didn't he? He got that from me." ... " !!!
Heerlijke Actiefilm Sequel (Heropfrissing) !!! Heerlijk popcorn actie vertier !
Vin Diesel paste voor deze film, maar de cast mag er opnieuw zijn met ondermeer
Paul Walker, Devon Aoki, Tyrese Gibson en Eva Mendes !
De actie en de races zijn heerlijk om volgen en daar gaat het uiteindelijk om.
Het CGI werk is van een goed niveau en de actie race scènes wisselen elkaar af in een
heerlijke vaart !

5,0
Waar kan je hem zien ? Ik zie niks waar je hem kan zien.

avatar van tbouwh
3,5
Vermakelijk vervolg op deel 1, hoewel van een echt vervolg geen sprake is. Er wordt spoorslags gesproken over deel 1, maar het verhaal is anders en zo ook de cast.
Het ontbreken van Brewster, Diesel en Rodriguez is een gemis: de diepgang qua plot, die deel 1 nog had, ontbreekt. Wat overblijft is echter een zeer vermakelijke actiefilm.
Walker is prima op dreef, samen met Gibson vormt hij een mooi koppel. Prima bijrollen van Hauser en Mendes. Humor en actie worden gecombineerd en leiden tot ruim 1,5 uur prima amusement.
Echt hoogstaand is het misschien niet, maar het gemiddelde van 2,80 vind ik wel erg laag. Voor mij 3,5*: minder goed dan 1, maar zeker niet verkeerd.

avatar van Theunissen
1,0
Hoewel dit tweede deel ook behoorlijk slecht is en behoorlijk veel clichés bevat, vond ik het wel iets beter dan het vreselijke eerste deel. Goed Vin Diesel ontbreekt helaas (dat wordt gelukkig visueel gecompenseerd door de zeer fraaie Eva Mendes), maar in dit vervolg speelt gelukkig geen vreselijk irritant persoon als Chad Lindberg mee. Qua verhaal (zeg maar gerust een dertien in een dozijn fluaw verhaal) en uitvoering stelt het allemaal weer weinig voor. Ook de actie en de snelle auto's kunnen dit nergens compenseren. Er zit wel wat meer humor in deze film en dat komt vooral op conto van Tyrese Gibson. Al met al dus gewoon een zeer matig vervolg.

avatar van Insignificance
1,0
Zonnig Miami, frisse kleurtjes, strakke lijven en witte tanden die geregeld bloot worden gelachen. Als er wat gewonnen wordt of zo. Er zit inderdaad iets in dat je humor zou kunnen noemen, laten we het daar maar op houden. Minstens zo glibberig als de eerste, Singleton maakt het eigenlijk nog bonter dan dat en bakt er verder ook bijzonder weinig van.

De scène op het woonbootje bijvoorbeeld. Zuiver broddelwerk. Plotje is weer om te huilen, maar dat zou allemaal nog niet zo'n probleem hoeven zijn. Ze zijn immers te snel en te furieus volgens de titel, al zie je dat nergens terug in de races. Dusdanig gemonteerd dat het vooral lijkt alsof ze een flink gebrek aan creativiteit en stunts proberen te verhullen.

Gas geven en af en toe scherp bochtje, veel meer gebeurt er niet op het asfalt. In de speelgoedautootjes des te meer. Hoe diep de coureurs de pedalen ook indrukken, ze hebben altijd iets te melden voor wie dan ook. Move, bitch en dat soort mislukte stoerdoenerij. Ongetwijfeld pure straatpoëzie, maar ik hoor toch liever piepende banden en dergelijke.

Gibson is een complete ramp, maar bijna iedereen staat als een paspop te acteren. Nota bene Ludacris is zo'n beetje de leukste. Dat met de rat is een aardig idee, net als de vele wagens die ineens opduiken en de film ontvangt in het slot nog een insane stunt bonus. Toch is het te hopen dat Lin in ieder geval qua actie heel wat beter voor de dag komt.

avatar van rcuppen79
3,0
Ondanks de afwezigheid van Vin Diesel (de ster uit deel 1) vond ik deze film nog verassend goed te pruimen. De actiescènes zijn bij vlagen beter in beeld gebracht als bij deel 1 en ook de montage is flitsender.

Het verhaal blijft flinterdun, maar dat stoort geenszins bij dergelijke films. Paul Walker is behoorlijk irritant als een Vanilla Ice-achtige straatracer. Tyrese Gibson vond ik een stuk leuker, maar hij is natuurlijk geen Vin Diesel.

Een uiterst vermakelijk vervolg.

avatar van missl
2,5
Strakke auto’s en een simpel misdaadverhaaltje. Ik mis Vin Diesel in deze prent.

1,0
Zo, dat was me ook weer een flinke dosis wanstaltigheid. Ik heb de eerste film dan nog wel niet gezien, maar als het acteer(non)talent ook maar enigszins overeenkomt met de portie erbarmelijk gebrachte slecht geschreven dialogen. Ik heb Walker als acteer al nooit hoog horen zitten, maar het is toch verbazingwekkend om te zien dat mensen als Gibson en Ludacris er nog gewoon voor lijken te zorgen dat hij Oscar-waardig materiaal levert? Zijn er serieus mensen die denken dat dit soort trieste figuren stoer zijn? Is er uberhaupt iemand hier die echt heeft genoten van de enorme parade aan foeileljike auto's?

Voor een actiefilm zijn de stunts overigens verbazingwekkend slecht gefilmd en bovenal uitzonderlijk niet spectaculair. Leuk voer voor 14-jarigen die al een stijve krijgen bij het geluid van een automotor, maar ik heb betere achtervolgingen in de Police Academy films gezien. Beter acteerwerk ook overigens. Ik heb geen enkele reden gevonden om interesse te tonen voor de gebeurtenissen of het wel en wee van de hoofdpersonen. Geen hard geweld ter compensatie van de clownesque dialogen, een overtollige hoeveelheid seksisme waar je plaatsvervangende schaamte voor krijgt en niets, maar dan ook niets dat verlichtend werkt in het voordeel van deze film.

De eerstvolgende persoon die ik ooit in real life het woord 'bro' hoor zeggen, zal ik dwingen om een dvd van deze film rectaal in te brengen, op te eten of beide.

avatar van RuudC
1,0
Weer een afschuwelijke prent! Wansmaak viert wederom hoogtij en dat vind je hier op werkelijk elk front: de auto's, de 'muziek', de personen, de teksten. ALLES. Toch zijn er lichtpuntjes, want het superopgeblazen vervolg dat ik had verwacht, blijft uit. Blijkbaar was daar toch niet voldoende budget voor, laat staan voor goede acteurs. Ik snap wel dat Vin Diesel niet meedoet, maar Paul Walker mag zich postuum schamen voor wat hij hier gedaan heeft. 2 Fast 2 Furious heeft hetzelfde jeukende schurftverhaal als de eerste en dezelfde spuuglelijke effecten. De actie is wanstaltig slecht, maar ook hier bewaar ik de halve ster voor het allerslechtste deel van de reeks.

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Achteraf gezien heeft deze film de richting van de franchise bepaald. De eerste film was een klassieker met vooral de interactie tussen Paul Walker en Vin Diesel. De film was vooral goed door wat drama toe te voegen. En met het wegvallen van Vin Diesel in de sequel en het gevaar van herhaling werd de focus gelegd op dat wat de fans graag zien: snelle auto's. En met Tyrese Gibson werd wat humor in huis gehaald. Met de terugkeer van Vin Diesel (en later Gibson) werd het superteam oa gevormd dat we de laatste films te zien kregen. De lage score is vooral gegeven door het gemis van Vin Diesel. Misschien niet onterecht. Maar de film is zeker niet zo slecht als doet uitschijnen. Het lijkt wat op The Italian Job, maar dan met meer focus op gepimpte auto's dan op de job zelf. Bovendien begint het hier nog meer dan bij z'n voorganger over de top te gaan. Dat is voor velen wennen, ook te zien aan de commentaar bij films als Transformers. Soms mag het wel eens ietsje meer zijn.

Eva Mendes loopt er helaas maar wat bij en ietwat drama mag soms wel. Leuke bijfiguren zijn trouwens ook Suki en Tej. De film zit nog wat zoekende tussen het eerste deel en de latere films met het grotere team en de extravagante achtervolgingen. Maar valt best mee.

avatar van soom
4,5
Na de "Wauw" factor van deel 1 ( zeer terecht nu ergens in mijn top 10 gelanceerd), maar meer van dit aan het zien. Ik ben niet direct een fan van Vin Diesel. Daartoe was het een verademing, dat hij niet eens in het publiek te vinden was. Paul is echt de rustheid zelve, en dat huppelactieve gedoe van Vin, ik trek het maar matig.

Nog steeds prachtig, nog steeds vergaapte ik me aan de auto's. Daar hoef ik geen kenner voor te zijn. Noch te kunnen autorijden. Het rijdt en heeft 4 wielen. Dat is belangrijk zat.
Eva Mendes is natuurlijk ook best matigjes, maar speelt datgene wat ze moet uitbeelden, met redelijk grote gebaren uit. Dit maakt dat het redelijk mooi tot uiting komt. Lekker sfeertje, mooie locaties, heerlijke acteurs die in de redelijke chaos gelukkig nog steeds niet in een overdaad aan zooi zitten. Geholpen door Vin en co-schappen, is het steeds meer een clownesk zootje geworden. Terwijl voor mijn gevoel juist het gegeven werkt, dat er minder stunts gedaan worden en net een grammetje meer aan het verhaal wordt gedacht. Jammer. Maar, ach, wie ben ik om daarover heen te snellen?

avatar van GuidO96
2,0
Zeker de minste uit de Franchise in mijn ogen. Tyrese Gibson heeft nog weinig humor in deze film en Paul Walker vind ik in deze film, overigens ook in deel I, meer vervelend dan leuk. Heel af en toe kijk je hem terug, maar nu er 7 delen zijn, zal ik deze niet snel weer opzetten

avatar van blurp194
2,5
Deel 2.

Nogal een cliche in de zin van dat het tweede deel wel probeert de formule uit te werken, maar de plank daarin volledig misslaat. Op zich is het als je de serie even buiten beschouwing laat geen heel slechte film, maar de genialiteit van het eerste deel is volstrekt gemist. Van de originele crew is alleen Paul Walker overgebleven. Eva Mendez, mooi als ze is, komt niet in de buurt van Jordana Brewster en Devon Aoki mist de stoerheid van Michelle Rodriguez. Misschien hadden die twee van rol moeten wisselen en was het dan wat dichter in de buurt gekomen. Hoewel de ultieme tough guy van Vin Diesel dan nog steeds ontbreekt.

Het verhaal is best slap. Wel is de truc halverwege bij het pakhuis erg grappig. Dat redt de film nog net.

avatar van speliz
3,5
Net herzien, tot nu toe vind ik deze de beste, deel 7 nog niet gezien...

avatar van Darth Mallasorte
4,0
als tweede uitgebracht, niet zeker of hij op die plaats hoort in de reeks want als je de reeks bekijkt kan je zeggen deze komt nog voor de die , verhalen lopen in de reeks door elkaar, voor de rest leuke car actie, mooie wagens , snelheid troef, vind de eerste beter , maar miste Vin Diesel een beetje. voor de rest niks op aan te merken , goede raceactie en plot.

avatar van misterdhdh
3,5
Goed, vermakelijk filmpje. Ben helemaal geen fan van auto's maar toch vind ik dit geweldige films om naar te kijken. Verhaal is op zich niets bijzonder maar het is wel allemaal redelijk goed en vermakelijk uitgewerkt. Vond dit deel van hetzelfde niveau dan zijn voorganger. Ben pas onlangs beginnen kijken naar de reeks en kijk er enorm naar uit om de andere delen te kijken. Acteerwerk was goed, al was het geen topniveau. Dacht Vin Diesel te missen die deel 1 toch wat omhoog tilde, maar heb hem niet echt gemist in deze film. De scene waarin alle auto's tegelijk uit de loods komen, vond ik het machtigste van de hele film, wat een geweldige scene, daarvoor alleen al een half puntje erbij. Film eindigt ook goed. Heb me vermaakt van begin tot einde.
3.5/5

avatar van patrick17
3,0
Het 2e deel uit de reeks.
De hoofdpersonen uit het eerste deel zijn er grotendeels uit. Het verhaal draait
om Paul Walker heen.
Dat is geen verkeerde keuze maar Vin Diesel en consorten worden wel gemist natuurlijk.
Tyrese Gibson vind ik persoonlijk ook een goede acteur. Eva Mendes is een mooie verschijning.
Verhaal is duidelijk en simpel. Vind hem iets minder dan het 1e deel.

avatar van Onderhond
2,0
Minder vervolg.

Niet veel minder, maar het is vooral een kopie van deel 1, net iets minder frivool gebracht. En van een sequel hoop je toch dat het net allemaal wat grootser en frivoler is.

Met blijft wat overdrijven met de CG, zeker tijdens de nitro scenes ziet het er best fake uit. De rest van de actie is wel aardig, maar nooit écht spectaculair. Hopelijk (en naar ik hoor is het ook zo) wordt dat wat beter in de latere delen. Enkel de scene waar een vrachtwagen over een wagen dendert vond ik écht de moeite.

Diesel is wel een klein gemis, Gibson en Walker doen iets teveel denken aan een 80/90s cop duo in plaats van twee hippe street racers. Mendez verder ook geen beste toevoeging. De autotjes in deze film vond ik ook wat minder. Nu horen die dingen wel showey en kitscherig te zijn, maar dit waren wel heel erg lelijke bakken.

Verder een redelijk eenvoudig actiefilmpje. Ik vraag me vooral af op basis van wat ze telkens beslist hebben om weer een vervolg te maken, want heel spectaculair of uniek is het allemaal niet. Deze serie past ook niet echt bij Singleton, dus zo vreemd is het niet dat het allemaal wat stroever aanvoelt.

2.0*

avatar van K. V.
3,0
Het tweede deel was op tv en dus ook maar eens bekeken. 'k vond dat de focus nu veel meer op de actie lag. Het blijft allemaal redelijk vrolijk en dikke fun.
De cast is niet zo bijzonder en in dit deel doet Vin Diesel niet mee.
'k vond het nu toch allemaal ietsje minder.

avatar van ILDIB
2,5
Tsja. Wanne klets. Karikaturen alom. En waarom zo'n supercars als deze geen politiewagen kunnen kwijtraken zonder trucs. Cgi is crap. En een dopedealer heeft wel iets meer geld dan 6 tassen. En hoeveel versnellingen hebben die auto's. 25? Toch boeit t wel een beetje. .

avatar van Timothyvdmeer
2,0
SuperCars en ze raken een normale politieauto niet kwijt....
ILDIB schreef:
En hoeveel versnellingen hebben die auto's. 25?
ook het blijven schakelen als je op topspeed zit.

de scene op de snelweg met de achtervolging is echt te slecht voor woorden.
Maar ach simpel popcorn vermaak moet er ook wezen.

acja88
In de jaren jaren 2003 had iedereen het over deze film op school en speelde NSFU. Dat was écht een ander tijdperk als je dit weer op tv voorbij ziet komen in 2016. Wat een kitscherige bedoeling. Toen waren die snelle scheurijzers nog 'cool'. Nu is het toch allemaal wat treurig...

4,0
Vermakelijk vervolg op het eerste deel!

avatar van IH88
3,0
“You might wanna keep your eyes on the road, playboy.”

Aardig tweede deel van de Fast and the Furious franchise. Vin Diesel en zijn gezelschap zijn er niet bij maar Walker wel en krijgt gezelschap van een bont en humoristisch gezelschap. Humor is sowieso wel een sterk element in deze film met Gibson en Ludacris die hier hun intrede doen. Personages die in deel zeven nog steeds rondlopen en niet zonder reden. Beide passen naadloos in deze franchise en weten de juiste toon aan te slaan.

Het samenspel tussen Walker en Gibson is leuk en hun gekibbel gaat niet snel vervelen. De racescènes zien er weer feilloos uit maar er zitten er wel iets te veel in. Op een gegeven moment gaat het zelfs een beetje vervelen en dat zeg ik niet snel. Wie niet snel verveelt is Eva Mendes want wauw, wat blijft dat toch een prachtige actrice. Het verhaal en de bad guy zijn weer erg mager uitgewerkt maar daar gaat het bij deze films ook niet om. Actie, vaart, humor, coole oneliners, familie en mooie dames… Meer hebben deze films ook niet nodig.

avatar van james_cameron
3,0
Herzien op blu-ray. Met afstand het minste deel van de franchise, waarin Vin Diesel node gemist wordt. Niet alleen dat- de plot is erg standaard, net als de visuele aanpak van het geheel. Qua aktiescenes is de film ook slechts sporadisch de moeite waard. Paul Walker vind ik doorgaans best een leuke akteur, maar hier bakt hij er weinig van. Op basis van dit eerste vervolg zou je niet verwachten dat de franchise het zo lang zou volhouden. Maar, eerlijk is eerlijk, direct hierna werden de films steeds wat beter.

4,0
een goed vervolg.miste vin diesel wel een beetje.maar zeker ook een mooi deel.heb me zeker vermaakt.heb ze ook al vaker gezien maar verveel me nooit.

avatar van Alathir
3,0
Nog steeds erg vermakelijk. Iets ander verhaaltje maar eigenlijk meer van hetzelfde uit deel 1. Wel iets minder diepgang. Soundtrack ook iets minder. De races waren ook niet zo overzichtelijk gefilmd vond ik.
Verder naast Eva Mendes nog een aantal bekende gezichten met Amaury Nolasco (Sucre uit Prison Break) en Michael Ealy. Iets meer actie dan in deel 1.

avatar van Timothyvdmeer
2,0
ohhh wat een hoop lampjes....na het herzien blijft het een zeer matig vervolg op een leuk origineel.
Dat blijven schakelen blijft me irriteren.

avatar van AJK
AJK
Tja vanavond op tv.
Vin Diesel mis ik ook niet in dit deel.
Ik zie mijzelf als een filmkenner,daarom
spijt het me om te zeggen dat Eva Mendes
er zeker wel mee te maken heeft.
Tyrese Gibson hoort gewoon in deze soort films.
Deze deel vindt ik beter als de eerste.
Maar toch ondanks het succes blijft het voor mij B filmerig.
Ondanks dat ik er na kijk een 2.0

Gast
geplaatst: vandaag om 15:53 uur

geplaatst: vandaag om 15:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.