• 9.159.485 stemmen

Met onder meer: Michael Fassbender, Lewis Hamilton en Jackie Stewart

Releasedatum: 22 mei 2014

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot 1

"The story of the drivers who risked their lives and the men that changed the sport forever."

De film vertelt het verhaal van het gouden tijdperk van de Formule 1, toen de sport angstaanjagend gevaarlijk werd en de coureurs grote sterren waren met rauw talent. Veel van hen betaalden echter de ultieme prijs. Het racen in een Formule 1-auto was nooit weggelegd voor de zwakkeren, maar in de late jaren '60 werden de motoren steeds groter en werden de auto's met grote vleugels uitgerust, waardoor ze ongelooflijk snel en gevaarlijk werden. Met behulp van zeldzame archiefbeelden en interviews beschrijft de film de spectaculaire geboorte van de grootste show op aarde: de Formule 1.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Vanaf 27 maart 2014 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Geweldige documentaire over de met name veiligheids ontwikkeling in de F1. Prachtige beelden, een must voor de liefhebber. Speelfilms werken voor mij niet over de F1, maar documentaires zoals deze zijn prachtig.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De film wordt dagelijks vertoont tijdens het Autoweek Life event op 7, 8 en 9 juni in Lelystad.

AUTOWEEK LIVE: dagelijks film 1 Life on the Limit | Autonieuws - AutoWeek.nl

avatar van scorsese

Uitstekende documentaire over Formulie 1-racing. De documentaire focust zich vooral op de jaren '60 en '70 waarbij de veiligheid van de coureurs ondergeschikt was aan het winnen en er dus ook regelmatig dodelijke slachtoffers vielen. Bijzonder onderhoudend, en net als de racewagens zelf een flink tempo. Spectaculaire beelden en interessant (vooral ook als de oud-coureurs aan het woord zijn).

avatar van Tarkus

Tarkus

Na de onlangs verschenen documentaire over Ayrton Senna, is dit op korte tijd weer een uitstekende documentaire over de Formule 1.

De geschiedenis van de Formule 1 een beetje in een notendop.

Maar de aandacht gaat hier vooral naar de roemruchte jaren waarbij er in de Formule 1 jaarlijks doden vielen.

En ze zijn niet op de vingers van je twee handen te tellen.

Ik volg de Formule 1 al sinds 1973, aanleiding voor mijn interesse in de sport was ook een ongeval, dat van Roger Williamson op Zandvoort, niet zozeer het ongeval (me dodelijke afloop) maakte veel indruk op me, maar meer nog de gebrekkige veiligheidsvoorzieningen en het feit dat de race gewoon verder ging terwijl Williamson levend verbrandde.

Men ziet daarna nog vele beroemde piloten verongelukken in deze film, maar ook de evolutie die de sport nu wel een ven de veiligste ter wereld maakt. (Er zijn de laatste jaren meer doden gevallen in het wielrennen dan in de Formule 1).

De Formule 1 bekeken vanuit een heel ander standpunt dus, van Lorenzo Bandini tot en met Ayrton Senna (nog steeds het laatste slachtoffer in een Formule 1 wagen).

Een uniek document deze film, en iets wat elke Formule 1 liefhebber niet mag missen !!!!

avatar van james_cameron

Ik heb niets met de Formule 1-sport (of met wat voor sport dan ook), maar dat neemt niet weg dat dit een degelijke en zeer onderhoudende documentaire is. De Formule 1 wordt gevolgd van ontstaan tot meer recente gebeurtenissen, met natuurlijk veel aandacht voor grote namen als Ayrton Senna en Niki Lauda. Veel spectaculair archiefmateriaal en zinnige interviews met grote namen uit het vak. De nogal statische voice-over van acteur Michael Fassbender is feitelijk overbodig. Leuk om het circuit in Zandvoort sporadisch langs te zien komen bij de beelden.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een indrukwekkende documentaire over de Formule 1-sport!

In de jaren '80 en '90 keek ik geregeld naar de races op TV. De crashes hadden destijds al een diepe impact op me. Deze documentaire schetst een gruwelijk beeld dat zich met name in de jaren '60 en '70 voltrok. Hoe ver ga je voor de ultieme overwinning? Spelen met je leven aan de hand van uniek beeldmateriaal van beroemde F1-coureurs. Een sport die na de dood van Senna in 1994 onder de loep werd genomen m.b.t. de veiligheidseisen.

4,0 *

avatar van notsub

notsub

Via de film Rush ben ik deze documentaire ook gaan kijken, maar dit boeide me toch wat minder. Het is op een gegeven moment wel duidelijk dat er dodelijke slachtoffers vielen. De techniek is op zich wel gaaf en de oude beelden met o.a. ook het circuit in Zandvoort zijn dan wel weer leuk om te zien. Ik mis dan uiteindelijk een band met deze sporters om het echt te beleven zoals het bedoeld is.

avatar van avdj

avdj

Als groot Formule 1-fan vind ik het jammer dat er zo weinig documentaires of films over deze sport verschijnen. Afgelopen jaren lijkt daar echter verandering in te komen. Onlangs heb ik mij zodoende gewaagd aan dit project, en ik werd bijna twee uur lang meegesleept.

Overigens is de documentaire niet meer geheel actueel: vorig jaar overleed Jules Bianchi naar aanleiding van een zware crash een jaar eerder. Voor het eerst sinds het inktzwarte Imola-weekend van 1994 kreeg de sport een sterfgeval te verwerken. Naar aanleiding van Bianchi's crash wordt er momenteel met het spuuglelijke Halo getest; een systeem dat hierdoor nog niet wordt besproken.

Door een fijne combinatie van beeldmateriaal en interviews; is '1' zeer uitgebalanceerd. Na de confrontaties met zware crashes volgt er voortdurend een korte reflectie. Enige minpuntje is dat er weinig aandacht is voor de periode 1982-1994 en 1996-heden. Desalniettemin een indrukwekkend verhaal dat het veranderende tijdsbeeld uitstekend weergeeft.

avatar van nummer2

nummer2

Als filmisch project niet zo interessant als de docu over Senna, maar inhoudelijk toch erg boeiend. Deel echter ook het minpuntje dat avdj aanstipt: de overgang richting met name het ongeval van Senna was wel heel abrupt, werden toch heel wat jaren overgeslagen. En de sport zoals hij tegenwoordig wordt bedreven had ik ook meer in beeld willen zien.

Al met al veel fraai beeldmateriaal, niet teveel talking heads, en een duidelijke focus (aangezien een complete geschiedenis absoluut onmogelijk zou zijn voor een docu).

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Even mijn Formule 1 kennis bijspijkeren.

De focus in de film ligt wel op de gevaarlijke jaren 60 en 70. En dan houdt het ineens op bij Senna. Ik had zelf nog wel de successen van de jaren 80/90/00 voorbij willen zien komen met oa die van Schumi.

Wel leuk om te zien hoe de coureurs van toen de Formule 1 hebben beleefd. En hoeveel geluk ze hebben dat ze het uberhaupt nog na kunnen vertellen.

De voice-over stem van Fassbender is overigens buitengewoon monotoon. Ik begon me er na een tijdje aan te irriteren.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Flat Eric schreef:

De docu focust inderdaad puur op de gevaarlijke, dodelijke kant van F1. Wat dat betreft is er tussen de ongelukken van Senna en Bianchi (daar kwam de docu te vroeg voor) relatief heel weinig gebeurd. Schumacher had die dubbele beenbreuk nog in 1999 en Massa die veer door z'n helm in 2009, om twee voorbeelden te noemen, maar zo spectaculair als in de vorige decennia was het qua ongelukken met letsel niet.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Hoewel ik niet meer zo een grote F1-fanaat ben als in de dagen dat mijn held Ayrton Senna er nog was, blijf ik het toch nog steeds volgen. In deze docu gaat het vooral om de gevaarlijke kant van de sport, de ongelukken vaak met een dodelijke afloop. Zo ben ik tot het besef gekomen dat het echt wel heel gevaarlijk was in de begin jaren tot zelfs de late jaren 70. Zeer interessant was vooral het gedeelte over Jochen Rindt en François Cevert. Het nogal uitgesponnen gedeelte over Hunt en Lauda vond ik minder wellicht omdat er al zoveel over is gezegd en geschreven (en ik heb de film Rush niet eens gezien), maar veel nieuws bracht het me niet bij. Ook het gedeelte van Watkins vond ik zeer interessant (helaas nogal kort) ook omdat hij een nauwe band had met Senna. Dat men bij Senna uiteindelijk ook niet zo lang bleef stilstaan vond ik ook niet erg, daar is ook al een andere documentaire voor. Zoals door anderen al opgemerkt na de dood van Ronnie Peterson, maakt men plots een grote sprong voorwaarts van eind jaren 70 naar 1994, het zwarte weekend in Imola. Het tragische ongeluk van Gilles Villeneuve in 1982 wordt slechts vermeld. Anderen die het leven lieten: Riccardo Paletti (1982), Elio De Angelis (1986) alsook niet te vergeten de crashes van Philippe Streiff (1989) die hem verlamde en die van Martin Donnelly (1990) die het wonderwel overleefde maar zelfs weer aan het racen ging na herstel. Het was zeer aangenaam om racewagens in actie te zien uit die ver vervlogen tijden. Vaak hoopte ik toch op meer racebeelden en minder ongelukken en beelden naast het circuit, hetgeen de toch vrij lange speelduur ten goede was gekomen. Nu goed ik heb me evenwel niet verveeld.

Ik ben het trouwens eens dat speelfilms over formule 1 niet de correcte manier zijn om een juist beeld te geven. 'Grand Prix' is een beetje een uitzondering omdat het toch een aantal uniek racebeelden bevat met oa het racen op de befaamde Monza banking.