menu

Bad Boys (1995)

mijn stem
3,29 (3009)
3009 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
118 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Will Smith, Martin Lawrence en Téa Leoni

Mike Lowrey (Smith) en Marcus Burnett (Lawrence) zijn partners bij de Miami politiemacht. Als er een lading drugs uit het politiebureau wordt gestolen hebben ze 72 uur om het terug te vinden. Om ervoor te zorgen dat een getuige mee wil werken moeten ze zich als elkaar voordoen en dat is niet zo makkelijk aangezien Lowrey een losbandige vrijgezel is en Burnett netjes getrouwd.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=4HfrXUlBoAo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Daniël44
3,0
Geen geweldige film. Combinatie Will Smith/Martin Lawrence is wel goed gelukt. Ook de humor mocht er wel wezen. Maar af en toe een beetje te ongeloofwaardig.

avatar van Onderhond
2,5
Oude Bay.

Duidelijk nog niet zo gelikt als z'n recenter werk, of is dat gewoon de leeftijd van de film. De signatuur van Bay is wel al lichtelijk herkenbaar, maar echt sprankelen doet het nog niet. Daarvoor is het toch net nog iets te braaf en iets teveel doorsnee blockbuster.

Gelukkig werkt het wel tussen Smith en Lawrence. Die laatste is duidelijk de minste van de twee maar als duo komen ze goed uit de verf. Vervelender was het misverstandenplotje, levert een aantal vervelende scenes op die de film onnodig ophouden.

2 uur is ook iets te lang voor dit simpel buddy/cop filmpje. Bad guys zijn ook wat grijs, maar met het tempo zit het wel goed en de actiescenes zijn al best te pruimen. Zeker nog niet de Bay grand cru, maar als beginpunt 20 jaar later niet verkeerd.

2.5*

avatar van Kondoro0614
3,5
Bad Boys

Heerlijk eerste deel van de tot nu toe nog tweedelige Bad Boys serie waar je kunt zien dat ook Bay door de jaren heen erg verbeterd is in het maken van films. Vooral explosieven daar is hij dol op en dat was niet te missen! Heerlijke actie opzich wel alleen een flinterdun verhaal. Dat is zonde. Martin en Will acteerden leuk en het was zeker geinig om weer eens te zien. Deel twee is mijn nummer 1 film en die ben ik nu dus ook weer aan het kijken om even iets over te typen. Dus snel op naar deel twee!

3.5*

avatar van john mcclane 2
4,0
soms moet je niet op de details letten om van een film tegenieten.
En ik heb me erg geamuseerd tijdens deze eerste Bay film.
Bij evrything wrong with,,,, kijken ze wel naar details.
Kan nadelig werken tijdens het kijken.deed het wel voor mij inieder geval.
Maar toch,,,
Everything Wrong With Bad Boys In A Great Deal Of Minutes - YouTube

avatar van des1
Gut, alweer 20 jaar oud. Staat Tea Leoni goed dat donkere haar. Meer mensen die allergisch zijn voor Martin Lawrence?

4,0
Vond dit echt een super leuke film, maar dat komt ook gewoon door het feit dat Will Smith en Martin Lawrence gewoon echt grappige acteurs zijn. De combinatie van die twee was echt geweldig. Deel twee vond ik persoonlijk wel nog leuker, maar deze film had de humor, de actie, de 'liefde'. Precies de dingen die een film leuk maken. Echt gewoon een goede film

avatar van Glennekeeeee
3,0
ik zal waarschijnlijk een uitzondering zijn maar persoonlijk vind ik de sequel beter. Die beantwoorde meer aan wat er met dit concept valt aan te vangen al moet ik zeggen dat een balans tussen beide delen voor een perfecte derde deel kan zorgen. De kracht van deze eerste film is uiteraard het duo Lawrence en Smith. De oneliners stapelen zich op en zorgen ervoor dat je lange tijd door het gezapige tempo van het verhaal kan gaan zonder je te vervelen. Spijtig genoeg is deze eerste bad boys vooral een komedie en laat de actie toch te vaak op zich wachten. Ook is hier duidelijk te merken dat Bay nog een pak minder was qua actiescènes dan nu (ook al is het leuke er tegenwoordig ook van de hedendaags bay al af). Ze zijn rommelig en gecombineerd met zijn typische slo-mo ziet het er ook vaak amateuristisch uit. Tea Leoni is wel een leuke bijdrage aan de film al is haar personage vooral irritant en is de rol ook niet echt op haar lijf geschreven. Voor de rest is de cast wel degelijk, de finale is dan wel weer leuk maar toch vind ik dat de film nergens het niveau van deel 2 haalt. Gewoon hersenloze actie, scherpe oneliners, de miami-summer-vibe en dat sterke duo op zijn sterkst zorgde voor een sneltrein en dat was ook wel al in dit deel aanwezig maar allemaal net nog wat onzekerder dan in bad boys II.

Bad Boys II is een vermakelijke komedie met dank aan het duo Smith Lawrence. Maar het dunne verhaal is net wat te matig om te verdoezelen en qua actie is het toch net wat te rommelig om zich te kunnen meten met zijn opvolger.

avatar van soom
5,0
Wauw, vet! Cool! Natuurlijk niet helemaal tiptop. Aan de randjes kan er wel wat verbeterd worden (tenslotte is het wel meneer Bay, waar we het over hebben hee), maar wat is het ongeloofloos stoer, dit! Zeker 80 procent van mijn stem is voor het tweetal bestemd dat hier de show steelt. Will is dan wel matig als altijd, maar Martin sleept het beste uit hem. Daardoor wordt het een feestje om te zien hoe ver Will zich laat gaan. In samenwerking met Téa verrukkelijke kost. Het verhaal is een springplank voor losvliegende kogels en improvisatietoneel van jewelste, blijkbaar. Het is misschien niet helemaal merkbaar dat er lustig improvisatie gedaan werd, hoewel er wel een zekere hoedanigheid gehaald wordt uit hoe de spelers reageren in bepaalde situaties.

Ik denk dat Mr. Bay hier beter in is dan met Transformerende dingetjes. Het ademt meer vrijheid en kent ook meer de handdruk van meneer Bruckheimer heb ik het idee. Ja. Dit was zo ongelooflijk oké!

avatar van Boneka
2,5
Hernieuwde kennismaking met Bad boys I and II op blu-ray en dat ik thuis alleen het tweede deel had liggen op dvd zegt alles wat ik van deel I vond. Gek genoeg is het tweede deel een stuk beter die ik binnenkort ook weer eens ga bekijken

Okay de beelden zijn fraai op blu ray en met het geluid is ook weinig mis. Met Smith heb ik weinig moeite maar Laurence vind ik bloed irritant en vermoeiend. Hij praat als een kip zonder kop en verpest een hoop van deze film die niet hoogstaand is maar bij tijd en wijle wel leuk is. De bad boy is weggeplukt uit een western maar speelt wel goed. Leoni vond ik zeker ook een verademing. Met de actie zit het wel snor zij het too much. Het geblaat in een groot gedeelte van deze film haalt het niveau echter behoorlijk naar beneden. Kleine onvoldoende.

avatar van renzoroy
3,5
aardige actie/komedie/buddy cop film Alles wat je in zo'n soort film wil, zit hier in

Jammer dat Michael Bay nu al jaren lang alleen maar transformers films maakt (had het nou bij deel 1 gelaten) Ik zie hem liever dit soort films maken gelukkig komt 17 februari 2017 eindelijk bad boys 3 alleen zal Bay deze (grote kans) niet gaan regisseren en er gaan zelfs geruchten dat Will Smith het alleen gaat produceren... Dat zal zonde zijn, want zonder Smith en Lawrence is bad boys geen bad boys

avatar van Thomas83
3,5
Erg leuk. Vooral dankzij Smith en Lawrence en hun heerlijke dialogen. Ze spelen weliswaar de standaard kibbelende personages en lang niet alles is goed geschreven, maar de acteurs maken het echt plezierig. Het tempo en de sfeer zijn ook erg fijn en hoewel de actie soms al best stijlvol is moet de film het toch vooral van zijn humor hebben. Met de juiste charme gebracht werken ook de mindere dialogen, stompzinnige momenten of de een enkele keer ook sentimentele. Of van die lekker over the top bad guys die net niet buitenboord gaan. Leoni brengt ook karakter en Pantaliano is erg leuk als de baas van Mike en Marcus en had misschien nog zelfs wat meer gebruikt kunnen worden. Zijn The Sopranos-collega Imperioli heeft ook nog een bescheiden rol.

Je kan slechter debuteren als regisseur volgens mij. Tamelijk indrukwekkend debuut zelfs. Tegenwoordig is Bay haast een synoniem voor hersenloze en schreeuwerige actiebombast, maar met dat soort werk wist hij aanvankelijk nog wel de juiste snaar te raken. Bij mij dan in elk geval. Pas vanaf Pearl Harbor of Armageddon (goede herinneren maar te lang geleden) sloeg hij de verkeerde richting in. Hier houdt hij zich nog relatief in met al zijn schreeuwerigheid. 3.5*.

avatar van FunkStarr
3,0
Herzien, blijft een aardige actie/komedie. Ondanks dat ik dat negergedoe (no offence) al snel zat was, zitten er ook erg geslaagde grappen tussen. Qua actie valt het wat tegen, maar de film is vermakelijk en haalt makkelijk een voldoende.

avatar van IH88
3,5
“My shit always works sometimes!”

Bad Boys moet het hebben van de chemie tussen Smith en Lawrence, en gelukkig blijft het samenspel erg leuk om naar te kijken. Het is niet vervelend maar erg vermakelijk om twee uur lang naar hun gekibbel te moeten luisteren. En gooi er dan ook nog Téa Leoni bij als niet echt meewerkende getuige en je hebt een vermakelijk trio met een goede chemie.

Het verhaal is wat standaard maar gooi er wat vette actie en stoere bad guys tegenaan en je komt al een heel eind. Het samenspel tussen Smith, Lawrence en Leoni vormt het hart van de film, maar er zit ook lekker veel vaart in en het is allemaal flitsend in beeld gebracht. Vervelen doe je in ieder geval niet. Bad Boys is gewoon een luchtige buddy cop film die weinig fout doet, maar ook zeker geen hoogvlieger is. Relaxed op de bank, biertje in de hand en laat het allemaal maar over je heen komen. Topvermaak gegarandeerd.

4,0
een hele leuke film.vermaak me altijd prima. een film die ik al vaker heb gezien heb en toch leuk blijft.will smith en martin lawrence spelen samen heel erg leuk.ben benieuwd naar het nieuwe deel die volgens mij dit jaar uit komt.of volgend jaar.

Zwolle84
Het is niet bepaald een kwaliteitsimpuls, die Will Smith-invasie op Netflix. Dat is na Seven Pounds de tweede miskleun al vandaag.

4,0
Dit blijft een leuke film. Bad Boys stijgt niet boven de middenmoot uit door het verhaal of door de actiescènes.

De kracht van de film zit hem in het ongelooflijk sterke samenspel tussen Smith en Lawrence. Het duo heeft overduidelijk plezier gehad tijdens de opnames, wat een plezierige kijkervaring oplevert. Téa Leoni vond ik daarentegen voornamelijk irritant, maar ondanks dat heb ik enorm genoten.

4*

avatar van SSeagal
3,5
Half puntje erbij. Nadat ik beide weer eens had gezien, viel me nog meer op hoe vermakelijker het eerste deel was. BB2 is toch teveel niet grappig, met als dieptepunt de bekende afzeik scene aan de deur.

avatar van Mark de Jong
2,0
Wel grappige dialogen, maar ook niet meer. Verhaal is een soort John Lanting klucht met veel explosies.

3,0
Af en toe grappig, maar niet echt vermakelijk.

avatar van Black Math
2,5
Jaren geleden gezien en ik had niet bepaald grote verwachtingen bij deze film. Niet dat het alleszins meevalt, maar het valt toch iets meer mee dan verwacht, want uiteindelijk is dit een redelijk vlotte actiefilm.

Smith en Lawrence vormen een koppel van agenten met (cliché) tegenovergestelde karakters. Smith is de vlotte en ik kan me herinneren van de eerste kijkbeurt dat ik Lawrence maar weinig grappig vond. Dat is een puntje dat deze kijkbeurt meeviel. Het plotje dat ze in elkaar identiteit overnemen is aanvankelijk wel aardig (waardoor er ook iets nieuws met het cliché gedaan wordt), maar wordt iets te lang door gevoerd. Het is ergens onbegrijpelijk dat de getuige niet op een gegeven moment zegt: jongens neem een ander in de maling.

De eerste film van Bay, dus je verwacht de nodige actie, maar het accent lijkt wat meer op komedie te liggen. Pas op het einde krijg je de grote Bay ontploffingen, al is het nog niet zo spectaculair als in de latere films. De muziekkeuze hier is overigens wel behoorlijk matig, maar dat viel te verwachten. Standaard actiefilmmuziek.

Een film die redelijk soepel wegkijkt, maar verder weinig opzienbarend is naar de huidige maatstaven. 2,5*.

KillerPony 3000
Fantastisch langspeeldebuut van voormalig clipjesmaker Michael Bay, die op meesterlijke wijze het verre van perfecte -en soms zelfs compleet aangebrande plotverloop toch weet om te toveren tot een meeslepend mooie ervaring. Kleine greep uit de bewijslast zijn ondermeer de epische slow-motion, het blik uitdagende cameraposities, een heerlijk broeierige kleurenfilter en zijn inmiddels bekende low angle 360 shot. Een uitmuntende editing met de alweer onberispelijke score van Marc Mancina laat de kijker van bij de begintitels onderdompelen in sfeer, en houdt dit met onaflatend audiovisuele sterkte vol tot en met het eind. Dit buitengewone vakwerk maakt van Bad Boys een tijdsloze actiefilm, ondanks het feit dat het met zijn kleur en vibe alsook pas ontdoken "fresh prince" Will Smith in de hoofdrol, terzelfdertijd ook wel een beetje het hart van de 90's vormt; deze topper uit 1995. Des te indrukwekkender dat het tot op de dag van vandaag met kop en schouders uitsteekt boven talrijke grijze muizen uit het genre, en veel regisseurs het nakijken geeft die hun vehikels (laten) kapotcutten op de montagetafel tegenwoordig.

Hoewel de inhoudelijke kant het zwakkere broertje is valt ook daar wat punten aan te geven. Will Smith is en forme, en de dynamiek met stresskip Lawrence werkt op zich wel. Vrij verfrissend (zeker voor die tijd) is dat het buddy cop gedeelte eens niet raciaal gebonden is, maar zich situeert rond een agent die zich louter uit passie engageert tot de vuurlinie vs de werkkracht die het doet om de rekeningen te betalen. Dat ze smakelijk onder hun kloten gestampt worden door een opgefokte ploegchef is uiteraard cliché maar wel leuk, en Pontaliano vult dat zeer goed in én heeft er zelfs het pefecte stemgeluid voor.

Bay en cast maakten in kortgeding gezegd een schitterende genrefilm, en dat voor iets wat op papier hooguit 'degelijk' kon worden. Een prestatie waar menig filmmaker nog wat van kan leren.

avatar van Shadowed
2,5
Mwa.

Voor mijn derde Bay was Bad Boys aan de beurt, een film waarvan ik het tweede deel na 20 minuten heb afgezet. Toch wou ik hem wel een kans geven, en heb hem ook helemaal afgezien, maar ik vond het nou niet ongelooflijk bijzonder.

Wat natuurlijk gelijk opvalt, is de chemie tussen Lawrence en Smith, dat voor veel komische scenes zorgt en daarmee best vermakelijk is. De actie vond ik wat tegenvallen, ondanks het stijlvolle einde. De film is dan ook meer een komedie dan actie.

Leoni is er ook alleen maar voor haar uiterlijk, want haar acteerwerk is niet iets om over naar huis te schrijven. Een tegenvaller in visueel niveau, maar dat kan natuurlijk ook vanwege het jaar komen. Je kan dan wel weer zien dat Bay zijn liefde voor explosies hier begint.

Wel een prima uitkijker, maar niet bepaald goed.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Iets beter meegevallen dan ik me kon herinneren. Bad Boys is zeker niet de beste Michael Bay film, maar hij zet wel z'n stempel met 'mag het ietsje meer zijn' en de nodige explosies. Zelfs een papieren zak doen ontploffen is bij hem spectaculair met de nodige vlammen. Lawrence en Smith zijn nogal flauw en eerder een parodie op het buddy cop genre. De actie werkt met momenten, maar dit hangt soms nog te veel in de 80's. Met z'n latere films weet hij de kwaliteit meer op te krikken. Een guilty pleasure dat wel entertaint, maar zeker niet meer te bieden heeft.

avatar van Lovelyboy
3,5
Erug vermakelijke actiefilm die een prima balans heeft qua charismatische good guys, de bad guys, actie en vooral humor. Het gekibbel en de wisselwerking tussen Lawrence en Smith en vooral hun beide instelling en privésituatie is heerlijk op het randje maar nergens over the top. De toon wordt in die zin meteen al gezet wanneer de beide mannen ten prooi vallen aan twee autodieven. Lekkere soundtrack overigens, mooie stijl en sfeer zoals in Club Hell en prima bad guy overigens door Karyo. En Leoni is ook echt niet verkeerd met dat donkere haar.

Kortom, heerlijk jaren '90 product dat niet te serieus genomen wil worden en hoeft te worden. Zijn genoeg dingetjes die niet kloppen, belachelijk of dom zijn, de oliedrums met ether die door Will Smith uit het busje gegooid worden, alsof die dingen uberhaubt te tillen zijn. Doch maken scenes als de de knokpartij in de wc van Club Hell en wanneer Smith en Lawrence elkaar te lijf gaan in de tuin bij Lawrence zijn huis om maar eens een paar te noemen, maken veel goed. Niet te vergeten overigens de achtervolgingsscene door de straten van Miami nadat Leoni door Karyo ontvoerd wordt.

Ook grappig de onbekende acteurs in kleine rolletjes die tegenwoordig heel wat bekender zijn. In dit geval Frank John Hughes en Kim Coates.

avatar van Gang_Star
3,0
Toch iets minder dan ik in gedachten had, dit eerste deel uit de buddycop reeks. Hoewel Smith en Lawrence hun rollen leuk invullen is het op het gebied van actie toch wat tegenvallend. Voor mij werd het ook wel duidelijk dat het op het gebied van actiescenes nog niet datgene is wat Bay kan. Uiteraard is de actie goed, maar opvolger Bad Boys II maakte mij duidelijk dat Bay inmiddels stappen had gemaakt op het gebied van actiescenes waardoor, al verschillen de meningen compleet, het tweede deel een betere film is dan zijn voorganger omdat de vooruitgang qua grootse actiescenes duidelijk zichtbaar is geworden. Toch weet Bad Boys ook te vermaken mede dankzij de hoeveelheid humor en het gekibbel tussen Mike en Marcus.

avatar van Fisico
3,0
geplaatst:
Op zich geen onaardige actieprent die ik in mijn tienerjaren tig keer heb gezien. Vandaag de dag is het toch allemaal dat tikje minder. Centraal staan een atypisch en tegengesteld politieduo dat om de haverklap staat te kibbelen, zelfs wanneer ze onder schot staan. Wel heerlijke conversaties tussen Martin Lawrence en Will Smith. Beiden doen het goed en hebben een behoorlijke klik met elkaar. Alleen al daarvoor is de film enigszins geslaagd. Op één of andere manier merk ik op dat Will Smith toch wel een guilty pleasure is voor mij.

Het plot zelf stelt niet zo veel voor, maar blijft vermakelijk met de humor en de vele actiemomenten. Naar het einde toe gaat het er toch wat over en het feit dat de getuige mee de actiemomenten verzorgt, is nogal vreemd. De Porsche Carrera is geweldig, de laatste actiescène ook, maar toch o zo cliché. Dankzij de nostalgische ondertoon net een nipte voldoende. De wisselwerking en het gekibbel tussen Mike en Marcus maken veel goed en dat is ook de reden waarom ik de film na al die jaren nog steeds in gedachten heb.

geplaatst:
Grappig hoe extreem verschillend de beoordeling van films kan zijn.
Bad boys is daar een prima voorbeeld van.
Ik moet de carrière start van de heren Bay, Smith en Lawrence nog gaan zien.
Wel vast mijn conclusie dat de recensies erg uiteenlopend zijn. Dat geldt niet alleen voor deze film.

1,5
TMP
geplaatst:
Een flinterdun plot, oninteressante personages en matig acteerwerk. De chemie tussen Smith en Lawrence is er niet echt en het duo komt niet uit de verf. Dat geldt overigens voor alle personages. Ook qua plot heeft de film niets te bieden. De actiescènes zijn groots van opzet, maar weinig overtuigend. Niet de moeite waard.

avatar van Hans Gruber
4,5
geplaatst:
Geweldige film met veel actie en humor. Smith en Lawrence schitteren beide en als duo zijn ze complementair. Leoni is naast een mooie vrouw ook een goede actrice. Past precies in het geheel. Plot is wel dun en doorzichtig maar dat maakt voor de film niets uit. Voor mij 4,5 * waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:58 uur

geplaatst: vandaag om 02:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.