• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Téa Leoni

Releasedatum: 8 juni 1995

Plot Bad Boys

"Whatcha gonna do?"

Mike Lowrey (Smith) en Marcus Burnett (Lawrence) zijn partners bij de politiemacht van Miami. Als er een lading drugs uit het politiebureau wordt gestolen hebben ze 72 uur om die terug te vinden. Om ervoor te zorgen dat een getuige mee wil werken moeten ze zich als elkaar voordoen en dat is niet zo makkelijk aangezien Lowrey een losbandige vrijgezel is en Burnett netjes getrouwd.

Mike Lowrey

Alison Sinclair

Detective Sanchez

Chet The Doorman

SSeagal

Even minder metaforisch dan : Hollywood brengt veel bagger uit ja, en niet-hollywood films zijn inderdaad beter over het algemeen, maar films als bad boys zijn nog best te pruimen, die moet je beoordelen met een andere criteria vind ik, je weet dat bad boys een lekkere film is, maar dan moet je er wel wat minder streng op afgaan als je kijkt/beoordeeld, als je arthouse of niet-hollywood films kijkt dan mag je gerust wat kritischer zijn, omdat je daar meer kwaliteit van verwacht. Tuurlijk mag je ook kritisch zijn met bijvoorbeeld bad boys, maar zo'n film is puur entertainen zonder boodschappen of arty stuff, als je dan met arthouse gaat vergelijken of niet-hollywoodfilms dan blijft er niks over ja van Bad boys, maar probeer ze nou eens los van elkaar te zien, doe ik ook, bevalt veel meer, echt waar. Ik val je niet aan ofzo, maar valt me nogal op dat je wel heel erg streng bent, wees een wat losser mens sprak ik met on/wijsheid....:D (Ik blijf graag bescheiden als het kan..:P)

Ramon K

Nee, ik heb gewoon een filmrevolutie gehad. Slap en standaard entertainment is niet meer bevredigend. Ik zie film voortaan als kunst. Voorheen zag ik het zo niet. Film is een krachtig medium. Je kunt de kijker ontroeren, na laten denken, ideeen overbrengen, misstanden aan de kaak zetten, een verhaal vertellen en kunstvormen mixen om de kijker de tijd van zijn leven te bezorgen. Ik wil poezie, diepgang, menselijkheid, schitterende muziek, sfeer, virtuele hoogstandjes, entertainment etc. Ik vind dat je werkjes als Bad Boys kunt vergelijken met zo'n nummertjes doe-het-zelf schildersetje. Ik wil echte creaties.

Ramon K

Waarom zou ik dat doen? Het bevalt me zo goed. Waarom zou ik verschillende criteria gaan gebruiken? Een film is een film en je hebt goede films en slechte films. Waarschijnlijk meer slechte films dan goede........

Ramon K schreef:

Film een krachtig medium? Ja.

Word er minder mee gedaan dan mogelijk? Ja, erg jammer.

Zijn alle films creaties? Ja. Er word werk in gestoken, soms miscchien te weinig, maar goed. Bad boys vergelijken met een doe het zelf setje vind ik geen goede vergelijking, er zit toch werk in, het is gecreerd. Kunstige films als Lord of the Rings waar ontzettend veel tijd is in gestoken zijn prachtig, kun je zien als kunst ja, maar soms wil een mens wat snels, simpels en toch wat lekkers, een soort van kant en klaar maaltijd. Een film als Trainspotting vind ik geweldig, maar mijn hoofd moet er wel naar staan. Soms ben ik moe, of wat dan ook, en dan kan het standaard entertainment of het nou slap is of niet (vergeleken met een arthouse film bijvoorbeeld), een hele uitkomst zijn.

Ramon K

Flauw misschien..........maar je kunt dan toch ook gaan slapen? Als ik iets luchtigs wil zien dan wil ik luchtigheid van superieure kwaliteit (bijv The Big L).

Een pornofilm ook, een nummer schilderijtje ook. Ik heb het over nieuwe ideeen en creeeren vanuit de ziel. Ik heb het over kunst en niet over het bewandelen van standaard paden.

Bovendien.......waarom zou een film als Stalker geen uitkomst bieden wanneer je moe bent? Dan concentreer ik me wel op de prachtige plaatjes en dito muziek.....

Ramon K schreef:

Beetje teveel off topic word het nu, maar ik snap jou wel, maar jij hebt nu eenmaal een duidelijk gevoel bij het kijken van films, je eigen mening, niks mis mee. Dit is het laatste wat ik erover kwijt wil, een hoogstaand pareltje of een Tas vol wapens en een dikke spierbundel die overal doorheen maait, standaard of niet, kunst of niet, ik huur/kijk een film die past bij mijn huidige toestand, waar ik op dat moment zin in heb. Met moe bedoelde ik trouwens moe van het denken over allerlei zaken, dan is lekker dom amusement best lekker op zo;n moment, voel ik me sjagga bijvoorbeeld kan een film als Austin Powers of een andere supermelige film uitkomst bieden, enz. En als ik eens zin heb in echt een nadenk arty film, dan kijk ik die. Een soort emotiekijker ben ik...:D Anyway, jij kijkt er op jouw manier tegen aan, en ik op mijn manier, prima toch? Alleen vond ik dat je wel heel erg streng was in sommige opzichten, dat is alles, maar ja wie ben ik....:P

avatar van catweasel

catweasel

beetje vaag verhaal,

wel alle gadjets voor een coole film

een beetje een gemiste kans

avatar van KLah

KLah

Hai

Een leuke actiefilm met een leuk duo Lawrence en Smith. Dat maakt de film extra leuk.

Ik heb deel 2 nog ni gezien maar ik vond deze best strak. Leuk begin, lekker strak en het was zeker een plesante film om te kijken. Het einde ook wel lekker stoer. Kortom een ruime voldoende.

3.5 ster

MvG

Klah

avatar van master_yoda

master_yoda

leuke actiefilm en een goed duo

avatar van kluutzakske

kluutzakske

ja ramon,

"Ik wil poezie, diepgang, menselijkheid, schitterende muziek, sfeer, virtuele hoogstandjes, entertainment etc. Ik vind dat je werkjes als Bad Boys kunt vergelijken met zo'n nummertjes doe-het-zelf schildersetje."

als ik het zo hoor zedde gij toch ne saaie pé . Gij zet zo echt het prototype van mensen die peizen da ze alles over films weten en weten wa goed is en wat niet. ge vindt ne film goe of nie. bad boys vonnekik super en behoort zeker tot mijn top 10 films. en as bad boys geen entertainment is, dan weet ik het ook nie ze

seagal heeft gelijk, bad boys is ne film die ge om 12 uur snachts kunt zien, daar edde uw brains nie voor nodig. das puur ne film voort tvermaak en dat mag er ook zijn. trouwens as ge gaat fuiven zaterdagsavond en get ne film gezien me al wat er voor u moet inzitten, kpeis dan toch dat er nie veel leven nie meer in u zal inzitten en van feesten niet veel in huis meer zal komen. maar ja, jij zal na de film dan in een rustig cafeetje gaan zitten en de film nabespreken met uw cinema-collega's, een beetje filosoferen, ...

avatar van Goodfella

Goodfella

Must..make...joke....about...stupid....bel.......must..

avatar van Tha Flow

Tha Flow

ja ramon,

Hey! Een post voor mij!

als ik het zo hoor zedde gij toch ne saaie pé

Saaie peer? Och manneke, ge moest eens weten......

Ik houd van film en ik bepaal zelf wat ik een meesterwerk vind en wat ik stront vind. Zo simpel ligt 't. Ik zie film niet enkel als plat vermaak, maar als een medium waar je mensen mee kan bereiken en ontroeren.

ge vindt ne film goe of nie.

Duh!

Ik vind Bad Boys een zaadfilm.

Tuurlijk moet vermaak er zijn, maar dan moet dat wel GOED vermaak zijn. Bad Boys is bocht! (ik val in herhaling)

Dus je nodigt me uit voor een avondje Stalker en een nacht lang zuipen en feesten? Als jij betaalt doe ik mee!

Ik ga amper naar de bioscoop maar het komt wel voor dat ik met een vriend na afloop van een film ga filosoferen ja. Meestal thuis. Daarna gaan we het nachtleven in, zuipen onze portemonnee leeg, dansen onze benen weg, snuiven onze neus weg en n**ken elke vrouw die we tegenkomen.

Kortom: wat een idioot bericht weer op MM. Ben dol op deze aanwinsten voor de site.

avatar van falco

falco

echt een gaafe film je kan er wel om lachen

en will smith en matin lawrence zijn echt een leuk stel die samen spelen in de film

vooral als zijn dochter uitgaat met een jongen van 15 jaar... das een leuk stukje

avatar van dope

dope

• 20064 stemmen

Leuke aktie-comedy, al wordt ik namate de film vordert een beetje nerveus van Martin Lawrence.

Maar de aktie is goed en de humor is ok. 4*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Vette film,blijft goed! Will Smith vind ik een meer dan goede acteur (in zulke films dan),maar ook Martin Lawrence kan ik in deze film wel waarderen (net als in het 2e deel overigens). Goede actie en de film verloopt lekker vlot,met ook nog twee mooie meiden (ja ook die van Lawrence ziet er goed uit ),wat wil een man nog meer?!

avatar van CeCe

CeCe

Goede en leuke film

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Mwoh, komt langzaam op gang, eigenlijk net iets te lange film. Af en toe beetje langdradig. Deel 2 was wel stukken beter.

avatar van mikey

mikey

Actiefilm met komieken die beter zijn in actie dan in comedy. 2

avatar van djelle

djelle

Klassieker. (5) BB2 nog eens herbekeken en vastgesteld dat het toch wat minder is dan het origineel hier. De stomme grappen en overdreven herhaaldelijke humor/scenes soms, stoorde me af en toe toch lichtjes tijdens het vermaak. Dus eigenlijk verdient hij niet echt een 5. Maar het blijft enorm vermakelijk (vooral dankzij de steengoeie en onderhoudende actie) , dus heeft hij nog steeds zeker recht op een 4. Eventjes gaan rechtzetten...

avatar van katana

katana

bb is het gewoon, humor en actie wisselen elkaar perfect af.

Je kunt bijna zeggen dit kan je niet overtreffen.

En dat blijkt wel, bb2 haalt het in de verste verte niet bij deel 1, zonde, want ik had er wel veel van verwacht.

Misschien is dat het wel, maar deel 1 is super.

een echte 5, zeker weten.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De eerste deel van een film is altijd de beste omdat je het vervolg wel voorspelbaar is.Maar dat geldt niet voor elke film..een goeie voorbeeld is harry potter die als maar beter wordt

avatar van gotti

Overstijgt in veelvoud het belabberde niveau van het tweede deel.

avatar van De GeuS

De GeuS

You've said it....

avatar van mikey

mikey

Huh? deel 2 is nog dommer dan deze??

De humor is verre van fijntjes en de actie is oerlelijk. maar tea is wel erg lekker. 1

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Wel een leuke film, maar ik snapte de hype niet. ***

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Explosies, schietpartijen en achtervolgingen. Normaal gesproken ben ik niet zo in voor dit soort films, maar gelukkig bevat het script van Bad Boys nog behoorlijk wat humor. Vooral het gekibbel tussen Smith en Lawrence maakt het allemaal net iets leuker. Film is verder voorspelbaar en zo cliché als een tros bananen, maar het heeft nog best zijn charme. Gewoon leuk voor een hersenloze zaterdagavond.

3 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Bijzonder is dit zeker niet, maar de humor is geweldig. De actiescenes waren daarentegen te onoverzichtelijk en saai.

***

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Goeie actie/komedie !!!

avatar van Respekked

Respekked

leuke film maar...

martin lawrence is een van de slechtste acteurs die ik ooooit heb gezien. Hij irriteert me mateloos met zijn irritante, soms hyperactieve, zwaar overdreven gedrag. Hij is totaal niet 'cool' in tegenstelling tot Will Smith en hij acteert altijd op dezelfde idioote manier. Hierdoor komt hij als acteur totaal nie geloofwaardig over.

Bad Boys is naar mijn mening niet een standaard actie/komedietje. Ik weet niet hoe ik het onder woorden moet brengen maar het sfeertje(vooral de kleuren) in de film zorgt ervoor dat hij interessant begint. Hierdoor was ik in ieder geval vrij snel geboeid. Will Smith is erg grappig net als die politie chef. Toch verpest Martin Lawrence nogal de film met wat ik hierboven al aanhaalde. 2,5* daarom, had meer kunnen zijn..

Bad Boys 2 heeft dat sfeertje van 1 niet, en is daarom dramatisch.