• 9.159.939 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot 127 Hours

"There is no force more powerful than the will to live."

'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?

avatar van umbra

umbra

Wat mensen hieraan goed vinden is me een raadsel, puur omdat het waargebeurd is? Want eerlijk, dit is oersaaie troep, anderhalfu kijken nr iemand die vast zit in een kloof En omdat het waargebeurd is weet je het einde ook al, dus daarvoor hoef je ook al niet te kijken. Goedkoop en blijkbaar een geslaagd iets vr velen, niet vr mij...ik snap de mensheid vaak niet...en dat vind ik mr fijn zo

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

umbra schreef:

Nee hoor. Vanwege de dynamiek die Danny Boyle in het verhaal brengt. Het feit dat ik op het einde een brok in mijn keel had. De gigantisch opzwepende muziek van A.R. Rahman. Het monnikenwerk van James Franco in zijn acteerwerk. Die kleuren in het camerawerk. Dat soort dingen.

avatar van umbra

umbra

BlueJudaskiss schreef:

Oké die amputatie is nog beetje leuk...mr al de rest, zoals krop in de keel nzo, voelde ik niet, ik had ook nul sympathie vr die gast, eerder iets van eigen schuld dikke bult en ik heb redelijke hekel aan happy endings, in films/series welteverstaan...zeker als er terloops weinig boeiends gebeurt. Maar ieder z'n beleving. Geef wel toe dat m'n 0.5* echt wel streng is, zou ook een 1 à 1.5 ofzo kunnen zijn, maar is eerder om te benadrukken dat deze me bitter weinig deed, los vd filmtechnische zaken.

avatar van Black Math

Black Math

Goed! De intro met de split screens zet alvast de toon voor een film die visueel erg interessant is. De canyon oogt erg fraai en de ontdekkingsreis van de hoofdpersoon is dan ook een waar genot, waar natuurlijk op hardhandige wijze een einde aan komt. Doordat we dan op een enkele locatie vastzitten, is het dan onvermijdelijk dat de film visueel een stapje terug moet nemen, maar toch zijn er nog steeds interessante momenten, bijvoorbeeld door close ups van mieren.

Het plot is verder niet diepgaand en hoewel er op het verleden van de hoofdpersoon ingegaan wordt, wordt zijn karakter maar weinig uitgediept. Niettemin weet Franco zijn rol goed in te vullen, toont de nodige humor waardoor het allemaal aangenaam om te volgen blijft. 3,5*.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

het is natuurlijk geen into the wild of cast away**als ik het al mag vergelijken**vind het wel een zeer boeiende film**goede muziek en mooie natuur opnamen***toch 2 sterren

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

herzien en 3 sterren

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik was wel benieuwd hoe het zou aflopen, maar verder vond ik het wel wat traag en vervelend worden.

avatar van schram101

schram101

Vandaag herzien. Net terug van een roadtrip door oa het schitterende Utah en dat leek me wel een mooie aanleiding.

De film staat nog steeds als een huis. Destijds was ik een aardige fan van James Franco, die de wereld aan zijn voeten had in die periode maar anno 2022 alweer gecanceld is geloof ik. Anyway, in 127 Hours zet hij gewoon een sterkte rol neer. Het zoveelste visuele pareltje van Danny Boyle. Flitsende montage, hyper editing en splitscreens. Heerlijk. Ook al is enkele cgi niet meer helemaal van deze tijd.

Fijne soundtrack ook. Van Rahman, die we ook kennen van de bekende theme in Slumdog Millionaire.

De film staat bekend om de afloop en dat is logisch, maar niet helemaal terecht. Het is zoveel meer dan dat.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Waargebeurd verhaal en dat is wellicht mede de reden voor de redelijk hoge imdb waardering. De film heeft zo zijn beperkingen door gebrek aan personages, actie en lokaties. Het verhaal boeit desondanks en alhoewel je de uiteindelijke ontknoping voelt aankomen (bijna letterlijk) blijft de spanning aanwezig.