• 158.026 films
 • 9.624 series
 • 28.725 seizoenen
 • 607.277 acteurs
 • 352.912 gebruikers
 • 8.841.380 stemmen
Avatar
 
banner banner

Slumdog Millionaire (2008)

Drama / Misdaad | 120 minuten
3,94 6.338 stemmen

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 120 minuten

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / India / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Danny Boyle en Loveleen Tandan

Met onder meer: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

IMDb beoordeling: 8,0 (865.205)

Gesproken taal: Frans, Hindi en Engels

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Slumdog Millionaire

"What does it take to find a lost love?"

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Older Jamal

Sergeant Srinivas

Vision Mixer

Older Latika

Police Inspector

Airport Security Guard

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van pirke12

pirke12

 • 21 berichten
 • 25 stemmen

Zeer mooi verhaal en zeker als je in India geweest bent. Gaat hij nog meer leven.

Prachtig in beeld gebracht met een hoop emoties........

Verdiende 4 sterren


avatar van filmofiel

filmofiel

 • 200 berichten
 • 265 stemmen

Sorry, maar ik vond er geen moer aan.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7041 berichten
 • 4187 stemmen

Deze film stond al lang op mijn lijstje. Boeiende film die het harde overlevingsleven in de sloppenwijken van Bombay en bij uitbreiding in India weergeeft. Het is hier vaak "the survival of the fittest". Jamal doet dit min of meer door op het rechte pad te blijven (kwajongensstreken buiten beschouwing gelaten). Zijn broer Salim gaat de andere weg op en zijn hardheid en geslepenheid merk je al op sinds hij kind was.

De film bevat een aantal expliciete beelden. Vooral het beeld toen hun moeder werd neergeslagen vond ik erg pakkend. Uiteraard ook de scene waar de kinderen hun ogen worden verminkt om meer medelijden te wekken als bedelaar was hallucinant. Het beeld van de jonge achterblijvende Latika toen de jongens de trein namen, pakte me ook enorm.

Het was interessant om de opbouw van de film te zien aan de hand van flashbacks via het quizprogramma en het opgroeien van Jamal. Dat elke vraag toevallig refereert naar datgene dat hij zelf had meegemaakt, tja, dat moet je er maar bijnemen. Het is wel jammer (behalve voor de laatste vraag) dat de opeenvolgende vragen eveneens chronologisch verlopen voor de gebeurtenissen tijdens Jamals leven.

De sfeer, decor, muziek en camerabewerking van de film was prachtig. De heerschappij van malafide clans werd goed uitgewerkt en het trio krijgt met zo twee bendes te maken. Het is een business als een ander waar je moet afrekenen met concurrentie zullen die waarschijnlijk denken. Een ander bekend fenomeen, namelijk de kastesamenleving in India kwam in zijn geheel niet aan bod. Dat is geen verwijt, eerder een vaststelling. Mogelijk kon dat de film naar een nog hoger niveau gebracht hebben.
Naast een aantal harde scenes waren er ook ontroerende en grappige momenten (het kat-en-muisspel tussen de kinderen en de ordehandhavers bvb).

De film is een good ending show, maar dat wist je op voorhand (zelfs de titel verraadt het al). Blij dat ik hem eens gezien heb, maar ik werd er niet door weggeblazen. Ik twijfel tussen een 3,5* of een 4,0*. Het verhaal zelf blijft steken op gewoon OK, de gehele (technische) omkadering neigt naar zeer goed.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 5980 berichten
 • 0 stemmen

Zojuist weer eens opnieuw gekeken en ik vond hem zelfs nog beter dan de eerste keer. Echt een prachtig mooi verhaal. Wat maakt die Danny Boyle toch goeie films.


avatar van SmackItUp

SmackItUp

 • 3481 berichten
 • 2398 stemmen

Erg mooie film over een jongen uit de sloppenwijken van Mumbai. Het idee is geweldig om aan de hand van flashbacks de opgedane kennis van Jamal te verklaren. Maar met name audiovisueel valt deze film in positieve zin op. Nou is dat Boyle niet vreemd, maar hier overtreft hij zichzelf maar weer eens. Meerdere genres passeren de revue, maar het blijft voor mij toch een duidelijke feelgood film. Soms ligt het er net iets te dik bovenop, maar storen doet het nergens.

Erg mooi, 4*.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5372 berichten
 • 1724 stemmen

Herzien. Nog steeds een aardige film over een sympathieke gozer uit de sloppenwijk die met het nodige geluk zijn weg naar het geluk vindt. Een aantal pijnlijke momenten, zoals de dood van zijn moeder door religieus geweld, of zijn broer die zich zijn vriendin toe-eigent. De afloop wordt al bijna aan het begin weggegeven, maar voelt erg bevredigend. Mooi is het moment dat hij haar voor het eerst zoent, en met name omdat de locatie haar litteken is. Dat zegt zoveel over iemands karakter.

Visueel aardig, maar niet heel erg opzienbarend. Ook de soundtrack is niet heel erg opvallend. De structuur is leuk bedacht, met de vragen waarvan de antwoorden de aanknopingspunten vormen voor het levensverhaal van de hoofdpersoon. Wel werd dat voor mijn gevoel wat lang uitgesponnen, waardoor ik de aandacht er niet altijd bij had. Hierdoor kom ik uiteindelijk uit op 3,5*.


avatar van nathaniel177

nathaniel177

 • 564 berichten
 • 2454 stemmen

Goede film. Mooi verhaal. Goed geacteerd. Snap alleen niet dat dit 16 plus moet zijn.


avatar van de grunt

de grunt

 • 4274 berichten
 • 1569 stemmen

Blijf het ongekend vinden Onderhond dat uitgerekend jij als zelfverklaard 'lover of the abstract' juist deze film een 4,5 hebt gegeven.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87051 berichten
 • 11738 stemmen

Hoezo? Ik vind het geen vereiste voor een goeie film, gewoon een kenmerk waar ik meestal een zwak voor heb. Zo zijn er nog een hele resem films binnen mijn 4.5*/5.0* reeks die je er zou kunnen uitpikken. 't Is wel alweer 10 jaar geleden dat ik deze gezien heb, halfje eraf valt dan ook niet uit te sluiten, maar doorgaans blijkt toch wel dat de stijl van Boyle zich wel overeind houdt. Erg fijne, moderne regisseur.


avatar van de grunt

de grunt

 • 4274 berichten
 • 1569 stemmen

Poverty-porn van Boyle die extreme armoede in de sloppenwijken van Bombay portretteert als een idiote lekkernij zonder enige plausibiliteit.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87051 berichten
 • 11738 stemmen

Dat maakt het al geen poverty-porn. Opsmuk is uit den boze dan.


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 11329 berichten
 • 4774 stemmen

Gisteravond weer een keer gezien, na jaren, nog steeds op dat knisperend mooie Blu-ray. Nog altijd bizar hoe Boyle van soms zwaar materiaal een hele luchtige film weet te maken, zonder afbreuk te doen aan de ernst en het leed. Dat camerawerk van Anthony Dod Mantle blijft verbluffend. De muziek trouwens ook.

4,5*


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 2844 berichten
 • 2067 stemmen

Boeiende en kleurrijke film met het boeiende contrast tussen het pauperige programma met de opsmuk en de immense geldprijs, en anderzijds de absolute ellende en armoede waarin de hoofdpersoon opgroeit. Met de benodigde humor en verhaallijn vind ik de film dan ook al snel een absurdistisch drama.

Niet te geloven hoe die muziek eigenlijk 1 op 1 overgenomen is. Waar kwam de opzet van dit programma eigenlijk vandaan? Super irritante gameshow host trouwens, wat een bokkenlul die vent.

Mooi vrouwtje trouwens die Freida Pinto. Amper veilig te noemen daar in dat soort landen. Las overigens dat ze het na deze film nooit echt gemaakt heeft omdat ze volgens de geruchten een te kleine voorgevel had. Die mensen daar zijn raar.

Verder, vermakelijk, leuk een keer gezien te hebben.


avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

 • 1640 berichten
 • 1447 stemmen

Ooit al in de bioscoop gezien. Nu op dvd voor 0,95 cent op een rommelmarkt. Nou dat is ie zeker waard. Het blijft nog steeds een heftige, boeiende, meeslepende film. Ik vond het opnieuw een pareltje om naar te kijken. Wat speelde iedereen toch goed en overtuigend. De kleine jochies, tot en met de pubers. Geweldig. De muziek was trouwens ook prachtig. Die ga ik nog eens opzoeken. De spanning tussen de presentator van de gameshow en die jongen was geweldig gespeeld. Je gunt het de jongen echt dat hij gaat winnen. Ik weet nog dat die acteurs echt uit India zijn gehaald. Ben benieuwd hoe het nu met ze gaat? Hopelijk hebben ze in ieder geval allemaal een miljoen gekregen, zodat ze een normaal leven kunnen leiden. Wat een apenland daar in India. Brrrrrr. En wij maar klagen hier in Nederland. Wat zijn we toch verwend.


avatar van konijnenkop

konijnenkop

 • 95 berichten
 • 113 stemmen

Vond het een goede film zo goed dat ik benieuwd ben of er nog andere goede bolywood films zijn iemand suggesties??


avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

 • 979 berichten
 • 0 stemmen

konijnenkop schreef:

Vond het een goede film zo goed dat ik benieuwd ben of er nog andere goede bolywood films zijn

Dit is absoluut geen Bollywoodfilm, hoor.


avatar van konijnenkop

konijnenkop

 • 95 berichten
 • 113 stemmen

Ted Kerkjes schreef:

(quote)
Dit is absoluut geen Bollywoodfilm, hoor.

Niet? Wat voor film is het dan ?


avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

 • 557 berichten
 • 419 stemmen

Een avondje met Videoland, het werd Slumdog Millionaire.

Eigenlijk was dit er een die ik al een paar keer zag staan, maar had ik bij geen enkele keer het idee zin te hebben in deze film. Echter met zijn uitstekende notering in de top 250 moest het er toch eens van komen. Hij viel absoluut niet tegen.

Vooral de schakeling tussen het spel zelf, de flashbacks naar het verleden en de scènes bij de legerofficier zijn erg sterk. Constante schakelingen tussen de 3 maken de film vlot. Beetje bij beetje wordt naar een mooie klimax toegewerkt. Een die nog even blijft heugen. Eigenlijk is dit de grote troef van de film: de regie van Boyle dus.

Hier en daar mag dan een beetje sprake zijn van toeval. Aan het geheel doet het niks af. Daarnaast zijn alle acteurs en actrices in goeden doen. Echter is het zoals gezegd Boyle zijn hand die de film af maakt. De shots naar het verleden zijn genieten met de achtervolgingen door de krottenwijken en mooie plaatjes. De soundtrack mag er daarnaast ook zeker zijn.

Fijne film, eentje die bij een herziening waarschijnlijk nog wel wat extra’s kan scoren. Verdiende de 8 Oscars die het in de wacht sleepte. Als je dan soms ziet wat er tegenwoordig in de categorie ‘beste film’ uitgereikt wordt (Moonlight)/(Birdman) is dit toch een paar klassen beter naar mijn idee.

Zo lang laten liggen, zonde!


avatar van qhona

qhona

 • 32 berichten
 • 271 stemmen

Prima film. Jaren geleden gezien


avatar van Justus18

Justus18

 • 504 berichten
 • 73 stemmen

Ik heb gisteren weer heerlijk genoten van deze prachtfilm.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7129 berichten
 • 4666 stemmen

Wederom een goede Boyle.

Niet zijn beste vind ik, alhoewel deze het hoogste is beoordeeld op MovieMeter. Maar ik denk dat dat vooral aan het onderwerp ligt en de uitwerking daarvan. Een uitwerking die regelmatig een stevige tik uitdeelt op de cultuur van India en het omgaan met zwerfkindjes.

Dit is dus de film waar Patel mee doorbrak. Hij doet het niet perse fantastisch, maar voldoet zeker qua acteerwerk. Verder nog wel aardig acteerwerk van de rest en een aantal herkenbare gezichten, maar het acteerwerk vond ik nu niet het element waar de film in uitblonk.

Visueel zoals we kunnen verwachtten van Boyle, erg indrukwekkend. Iets rauwer dan zijn doorgaande films en zeker iets anders. Maar wederom erg sterk cameragebruik en strakke editing. De beelden uit India zien er goed en levendig uit.

Vroeger weleens onder gezelschap geprobeerd te kijken, maar toen werd er beslotten dat enkele stukken te heftig waren. Als ik er nu zo op terugkijk, viel het nog wel mee aangezien ik al veel heftigere films heb gezien. Dat haalt niet weg dat sommige stukken nog wel redelijk binnenkomen.

Het verveelt nergens en Boyle zorgt ervoor dat het tempo er goed inzit. Hier en daar overduidelijke Boyle-trekjes, al is het hier iets minder dan zijn doorgaande films. Maar met een verhaal zoals dit is dat dan ook wel te verwachtten.

Voor de rest erg leuk hoe er wordt laten zien hoe Patel elk antwoord in de quiz goed weet te raden. Desondanks, zeker richting het einde, is het ook nog behoorlijk spannend. Alleen vond ik de 10 miljoen vraag net wat beter opgebouwd dan de 20 miljoen vraag.

Vermakelijke film die soms een sterke tik uitdeelt naar India. Hier mag ook weleens meer aandacht naartoe gaan natuurlijk. Voor de rest een sterke film die terecht een oscar heeft gewonnen.


avatar van FlyingGustman81

FlyingGustman81

 • 114 berichten
 • 673 stemmen

Prima film.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10077 berichten
 • 2308 stemmen

“Money and women - the reasons for making most mistakes in life. Looks like you've mixed up both.”

Wederom dankzij onze vrienden van ‘Pathé’ was het mogelijk om deze film te bekijken. Omdat het coronavirus veel mensen thuis laten zitten hebben ze nu een erg leuke actie dat er elke dag een gratis film vrij komt om die te kijken, vaak Nederlandse films die ik liever oversla maar gisteren kwam deze film online, gezien zijn hoge score en zijn plek in de ‘top 250’ heb ik hem maar toch aangezet. Ik was aangenaam verrast hoe de film was, aangezien ik in het begin toch een beetje terugdeinsde door het concept.

En het is wel degelijk gelijk een primeur voor mij want, tot zover ik weet heb ik nog nooit een film gezien afkomstig uit India, althans die zich afspeelt daar. Ik ben niet zo’n hele grote fan van dit soort films en van dat hele land, ik irriteer me er mateloos aan hoe ik zie dat daar de grootste natuurvervuiling plaatsvind maar ook is het erg interessant hoe het daar werkt omtrent de sloppenwijken en uiteraard de behandeling door de politie, die merendeels corrupt lijkt te zijn.

De acteurs ken ik uiteraard niet maar deden het toch best leuk. Ook vond ik de kindacteurs het nog best leuk doen, en dat is voor mij wel iets nieuws om leuk te vinden namelijk. De samen werken van ‘Danny Boyle’ en ‘Loveleen Tandan’ vond ik geslaagd. De klasse, pit en actie waren toch wel van ‘Boyle’ goed te herkennen en ik denk dat ‘Tandan’ de fijne kneepjes van het land liet zien, dit is mij verder vrij onbekend.

Het verhaal vond ik erg geslaagd. In ‘Slumdog Millionaire’ volgen wij de jonge ‘Jamal Malik’. ‘Jamal’ doet mee aan het programma 'Who Wants to be a Millionaire' waar hij tot zoverre alle vragen goed beantwoorde. Hij word gearresteerd en op het bureau word hij eerst gemarteld en vervolgens ondervraagd. Tijdens zijn ondervraging krijgen wij een kijkje in het leven van ‘Jamal’ die als wees door de sloppenwijken van India waant opzoek naar geld en overleving.

Het interessante stuk vond ik toch wel wanneer hij en zijn broer samen met het onbekende meisje mee word genomen door een paar mannen naar andere kinderen. Deze kinderen zijn merendeels verminkt. Het blijkt een groepje bedelares te wezen die de kinderen op straat sturen om geld te bedelen. Ze willen ook de drie nieuwelingen verminken door middel van hun ogen te verwijderen maar dat gaat niet en de drie slaan op de vlucht.

Daarna worden de twee broertjes gescheiden na een ruzie, en komen ze later weer wat meer in contact omdat Jamal zijn broer belt vanuit zijn werk. Hij probeert hem en Latika (dacht ik dat ze zo heette) te bereiken en dit lukt ook maar, het blijkt dat de twee in handen zijn gekomen van een gevaarlijke gangster, hij probeert hun eruit te krijgen maar dat is nog niet zo makkelijk.

Het einde was voorspelbaar, dat zag ik van mijlenver al wel aan komen. Jamal wint 20 miljoen roepie door alle antwoorden goed te hebben, raakt verliefd met Latika en zijn broer overlijdt aan een soort offering maar heeft wel de grootte baas vermoord. Een eind goed, al goed zou je het opzich wel mogen zeggen.

Toch kon ik er soms moeilijk in komen, of misschien moeilijk mijn concentratie te behouden. Het komt misschien omdat het zich afspeelde in India, en aangezien ik geen interesse in dat land heb valt mijn interesse in de film soms ook. Ik irriteerde er mij wel aan. Toch kon het spannende verhaal van ‘Jamal’s’ jeugd mij steeds weer opwekken.

Weet trouwens iemand waarom er een groep mannen aan kwam rennen met stokken en zo mensen begonnen te slaan. Onder andere de moeder van de twee broertjes waardoor deze overleed? Ik kon niet zo snel thuis brengen waarom dit gebeurde, was dit een onderdeel van het Hindoeïsme, van een bepaalde god? Het was mij wat onduidelijk.

Al om al, toch nog wel prima vermaakt met deze film. Het was dan wel niet helemaal wat ik er van had verwacht, de verassing was hier en daar wel geinig. Leuk om eens gezien te hebben maar, ik denk niet dat ik hem snel nog eens op zet.

3.5*


avatar van MisterJames

MisterJames

 • 103 berichten
 • 219 stemmen

Een heerlijk energieke film, zoals je van Boyle gewend bent. Slumdog Millionaire heeft een interessant verhaal wat strekt over het armoedige leven van Jamal. Persoonlijk verveelde ik me geen moment, het verhaal verloopt lekker vlot en er zitten zat (zowel grappige als droevige) boeiende scenes in. De beelden zijn prachtig geschoten, en geeft een goed beeld van het hectische en armoedige leven in India. Ook de soundtrack is harstikke prima. 4,0!


avatar van El ralpho

El ralpho

 • 1388 berichten
 • 1012 stemmen

Miljoenenjacht

Danny Boyle is een fijne regisseur, en Slumdog Millionaire is toch wel een van zijn grootste kaskrakers. Soms wordt een titel echter zo bejubeld dat de daadwerkelijke kijkervaring alleen maar tegen kan vallen, en ik had het idee dat dat hier ook het geval zou gaan zijn. Self fulfilling prophecy? Misschien.. Want ik vond dit over de gehele linie weliswaar een prima film, maar ook zeker niet de grote topper die de meeste mensen beweren dat deze is.

Ik begrijp dat het leven van Jamal Malik wordt verteld aan de hand van de quiz vragen, maar op een bepaalde punt begon dit trucje wel een beetje te geforceerd aan te voelen. Met name bij de vraag over wie de derde musketier was, lag dit gegeven er net iets te dik bovenop. Soms had het verhaal daarnaast een net iets te hoog Hollywood gehalte, zoals bijv. de broer van Jamal die zijn leven opoffert zodat Latika hem terug kan vinden. Was er geen minder drastische manier voor haar mogelijk om dit oord te kunnen verlaten? Dit vond ik samen met het gegeven dat de relatie tussen Jamal en Latika wel heel geromantiseerd werd. Het is echt typisch Amerikaans om de kijker het idee te willen geven dat de liefde alles overwint. Terwijl deze kans, zeker in deze omstandigheden, een stuk kleiner was. Realistischer was het geweest als Latika gefungeerd had als the one who got away. Een stuk gelopen liefde door middel van omstandigheden. Enfin, dan was het wellicht allemaal te tragisch geweest en had het publiek het verhaal misschien niet geslikt als zoete koek.

Tot zover mijn kritiek, want hoewel het Hollywood gehalte net iets te hoog lag, is dit tegelijkertijd wel een van de populairste niet Amerikaans gesproken films ooit geworden, vanwege het frisse en originele verhaal. Deze word gedragen door een uitstekende cast waarbij de regisseur de spanning meer dan eens op een vakkundige manier weet op te bouwen. Op deze gebieden dan ook niks dan lof over deze productie.

3,5*


avatar van AveMaria

AveMaria

 • 43 berichten
 • 27 stemmen

Wat een goede film zeg! In het begin denk je waarschijnlijk dat je niet weet wat het gaat worden maar gaandeweg ontpopt deze film zich tot hoge waarden. De hele sfeer wordt erg goed weergegeven. Natuurlijk is er een groot contrast met het ‘rijke’ westen maar als je ziet hoe iedereen toch er van alles aan doet om een zo waardig mogelijk leven te leiden (met uitzondering van de criminelen in de film) in een overbevolkte omgeving is dat ook wel eens goed om te zien. Wat voor mij een goede leidraad is of ik wordt afgeleid door telefoon, muziek op straat o.i.d. Niets van dat alles, in één adem uitgekeken, zonder afgeleid te zijn. Kortom; topfilm met goede acteurs en dito muziek. Een aanrader!


avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

 • 617 berichten
 • 850 stemmen

Visueel sterk hoe India in beeld wordt gebracht. Deze drama in één zucht uitgekeken dankzij de uitstekende inhoud en de gepaste karaktervormen in de film. Knap werk !


avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

 • 3867 berichten
 • 2579 stemmen

Goed.

Niet de topper waar ik stiekem op gehoopt had, maar wél gewoon een goede film. Danny Boyle leeft zich visueel uit in z'n regie van dit underdogverhaaltje. Het zijn niet altijd mijn soorten kleuren - het is vrij uitgesproken. Maar al bij al valt er 2 uur lang wel iets te beleven.

Bovendien doet Dev Patel het uitstekend. Verder zou ik het niet nostalgisch noemen, maar het is toch leuk om dat deuntje van 'Who wants to be a Millionaire' te horen. Als kind zag ik het wel eens passeren, al hebben ze dat hier nooit gevolgd.

3,5


avatar van pop

pop

 • 164 berichten
 • 566 stemmen

Best een goede film. Alleen het slot vind ik nogal over de top. Broer die zich even opoffert om het welzijn van kleiner broertje. Waardoor ieder scherp randje netjes wordt gladgestreken. Voor mij hoeft dat Hollywood eind goed al goed gedoe niet.


avatar van Antonev

Antonev

 • 1599 berichten
 • 1122 stemmen

Aardig drama, dat ondanks de stevige thematiek nergens te zwaar wordt. Of het allemaal zo Oscar waardig was zullen we maar in het midden laten.

Wat me iedere keer weer verbijstert is hoe vervuild het land is. Wellicht einde situatie ruim 14 jaar later wat verbeterd, maar toch.


avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

 • 253 berichten
 • 249 stemmen

Erg goede film, overtuigende acteurs. orginele en pakkende verhaallijn ook.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2310 berichten
 • 1231 stemmen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze film heb opgezet. Nu was het toeval dat dit de eerste blu ray film was die het niet meer deed. Ergens zit er een productiefout in de schijf die na jaren uitkomt. Afijn heb 'm nu maar besteld vanuit Engeland met een andere producent. Geen Nederlandse subs, maar de Engelse is prima te volgen. Beeld is trouwens ook iets beter dan de Nederlandse uitgave. Vooral buiten zijn de kleuren erg mooi. Geluid en muziek is sowieso een groot pluspunt bij deze film. A feel good film wil ik hem overigens niet helemaal noemen, want er komen genoeg zwarte randjes langs die het daglicht soms maar moeilijk kunnen verdragen. Daar begint ie eigenlijk al mee. Maar Slumdog kent genoeg leuke mooie ontroerende momenten en gelukkig een heel stuk minder druk dan Everthing Everywhere all at Once. Slumdog is echt een heel stuk beter gemaakt. Jammer alleen dat er ook Engels wordt gesproken. Zoals we weten is Khan niet meer in ons midden. Dev Patel met enkele beauties, maar zijn laatste the Green Knight was niet al te best. Afijn heb in ieder geval weer genoten van Slumdog met een dikke 4 sterren.

Film 4.0

Beeld 4,0 (Engelse versie)

Geluid 4.5


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 58155 berichten
 • 3829 stemmen

Na bijna 15 jaar (aldus mijn Moviemeter-log) nog eens opnieuw gezien en gelukkig maakt Slumdog Millionaire nog steeds veel indruk, dus opnieuw een hele goede filmavond mee gehad. We volgen de arme Jamil uit Mumbai die mee doet aan hun versie van de tv-quiz ''Who wants to be a millionaire?'' en hier zeer succesvol mee is omdat de vragen te maken hebben met momenten uit zijn moeilijke leven die je dan ook voorbij ziet komen. Een simpel concept, maar fantastisch uitgewerkt door regisseur Danny Boyle. Niet alleen qua beeld, montage en muziek, wat allemaal echt enorm goed gedaan is maar ook qua impact die de film op mij als kijker heeft. Je leeft echt mee met die jongen, ook omdat hij het niet makkelijk heeft gehadin het leven en levert zelfs deelname aan de quiz nog grote problemen op omdat men daar niet kan geloven dat een ''theejongen'' zo intelligent is.

De rol van de quiz-presentator, gespeeld door Anil Kapoor is dan ook een belangrijke die goed word vertolkt. Hij is charmant, totdat de camera's even niet op hem staan gericht. Ik vind dit sowieso een prima acteur, die ik nog ken uit de serie 24. Grappig genoeg speelde hij ook de hoofdrol in de Indiase versie van die serie, maar die heb ik nooit gezien. Niet elk subplot in Slumdog Millionaire vind ik even goed, zo is de verhaallijn met zijn broer en zijn vriendin soms wat rommelig en ongeloofwaardig, maar het is bij elkaar gewoon een mooi geheel geworden. Het bevestigt ook wel weer dat ik niet perse naar India op vakantie hoef, wat een vieze bende Maar Boyle levert vakwerk af, niet voor het eerst.

4* (was 4,5*)