• 9.183.233 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

HK Senator schreef:

Kost maar twee uur van je leven ??. Ben eerdaags benieuwd naar je reactie ?

Het is inmiddels 2024 en nog steeds heb ik de film niet gekeken, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren.

avatar van HK Senator

HK Senator

mcdaktari schreef:

Top. Ben benieuwd. Laat het weten!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Little Saint Amelie. Primitief, lief maar vooral de ontzettend mooi geschoten film met kleuren

, truukjes, en geweldige aftiteling.

Het is dat is de verhaallijn op een gegeven moment teveel van hetzelfde blijft. Maar blij dat ik deze eindelijk heb gezien.

Soms gaat het nogal van de hak op de tak lees ik hierboven. Dat idee hadden we het 1ste half uur zeker. Maar de film blijft wel boeien. Ook de humor zit er goed in.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Op zich een leuk idee, maar het wil maar niet op gang komen. Er had veel meer in gezeten naar mijn idee. Leuke personages en best wel goed geacteerd, een gemiste kans.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Het ware verhaal van Amélie door Jean-Pierre Jeunet zelf:

YouTube-La Véritable Histoire d'Amélie Poulain de Jean-Pierre Jeunet

Op zich enerzijds wel grappig, maar tegelijkertijd vind ik het zo veel afbreuk doen aan het oorspronkelijke verhaal. Mixed feelings...