• 9.372.253 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot 127 Hours

"There is no force more powerful than the will to live."

'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?

avatar van .Fee.

.Fee.

Hmm... Interessant!

Mooi Dido-nummer van de sou...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Inderdaad hier heb ik die ook

YouTube - If I Rise - Dido & A. R. Rahman (From the movie "127 Hours")

Mischien wat makkelijker te vinden.

Het beloofd wel wat.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

sigur rós song in danny boyle film ‘127 hours’

the sigur rós song ‘festival’ (from með suð í eyrum við spilum endalaust) is featured the new film 127 hours, which opened this weekend in the united states.

the movie is directed by danny boyle (trainspotting, 28 days later, slumdog millionaire) and is about the experience of mountain climber aron ralston when he tries to save himself trapped in a utah canyon for five days. ‘festival’ is featured prominently in the film’s closing minutes.

Nog meer psyched dan ik al was!

avatar van MikeyUT

MikeyUT

Ik heb deze film afgelopen week gezien in de bios (NY). Niet voor de wat zwakkere maag. Eén vrouw heeft tweemaal de zaal kort verlaten, ook mijn vriendin moest regelmatig even wegkijken.

Iedereen die ook maar iets over deze film gelezen heeft, weet wat er gebeuren gaat. Het draait mijn inziens om twee momenten; het probleem en de oplossing hiervoor. Zo als wel veel films gaan. Ik vond het erg sterk in beeld gebracht. Helaas kende ik de oplossing al. Mocht je nog niet weten hoe de film afloopt.... zonder spoilers wordt de film nog sterker denk ik.

avatar van chevy93

chevy93

In de film is onder meer te zien hoe hoofdrolspeler James Franco (Spider-man) met een schaartje zijn spieren door probeert te knippen.

"Veel mensen raakten in paniek. Ik hoorde achter me iemand overgeven. Iedereen was aangeslagen, ze liepen naar buiten als zombies, zo wit als een laken."

Franco, die bij de première aanwezig was, gaf toe dat er ook tijdens proefvoorstellingen mensen waren flauwgevallen.

In het echt duurde de amputatie meer dan 40 minuten. Onze scène duurt maar een paar minuten.

(hoewel dat laatste niet echt bejubeld moet worden..)

Dit is echt een film waar ik naar uitkijk!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Alle content waar ook maar een flintertje Sigur Ros in zit is het kijken waard.

Niet dat deze film dat nodig heeft

En bij Antichrist waren ook een boel mensen aan het kotsen destijds.

avatar van robertinho

robertinho

Leuk, maar niet heel bijzonder. Totaal niet kotswaardig, of je moet wel heeeeel zwakke maag hebben.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Krijg het al benauwd als ik de poster zie, maar het verhaal klinkt goed, hopelijk maak ik zelf zoiets nooit mee

SaNDuTjE

Kan niet wachten om deze te zien.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1907 stemmen

Ik heb zo'n vermoeden dat hij na 127 uur gered zal worden...

SaNDuTjE

Geen idee... we zullen zien

avatar van Fikret8

Fikret8

Ben benieuwd of er ook een 127 uur durende director's cut versie komt.

avatar van timbo_

timbo_

Lees op twitter bij de Nederlandse fillmjournalisten dat in Nederland tijdens de persvoorstelling ook iemand is flauwgevallen.

Maar nog belangrijker. Ze lijken stuk voor stuk erg enthousiast

SaNDuTjE

Dat flauwvallen moet volgens mij ook met een korrel zout genomen worden en zal vast wel niet door enkel en alleen (als het al waar is) door de film veroorzaakt zijn.

Verder is het mooi te horen dat de film goed is ontvangen. Dit verhoogt de verwachtingen alleen nog maar meer...

avatar van timbo_

timbo_

Lijkt me sterk dat als ongeveer tien gerenommeerde filmjournalisten beweren dat iemand bij de bewuste scéne flauwviel, dat dat dan niet waar is. Maar als jij je er prettiger bij voelt om dat wel te denken moet je het vooral niet laten.

avatar van interista2001

interista2001

Moet je toch wel heel zwakke maag hebben. Kan me niet voorstellen dat ik bij welke film dan ook flauw zou vallen maarja

Threeohthree

Bah, weer zo'n waargebeurd verhaal, waarom moeten ze dat toch altijd melden.

Threeohthree schreef:

Bah, weer zo'n waargebeurd verhaal, waarom moeten ze dat toch altijd melden.

Omdat het waargebeurd is? En wat maakt dat nou uit?

avatar van Nomak

Nomak

Inderdaad, hier mag men het toch melden want het is tenminste de waarheid. Bij een film als The Fourth Kind is het dan weer verwerpelijk dat men de kijker probeert te misleiden.

Threeohthree

Waargebeurde verhalen is in mijn ogen gewoon interresant doennerij. Nergens voor nodig om het te melden.

Leland Palmer

Interessantdoenerij? En waarom dan wel?

Vooral bij deze film vind ik je mening nogal misplaatst, omdat de ''echte'' Aron Ralston nogal zijn steentje heeft bijgedragen aan de film en dit een érg bijzonder verhaal is waar Ralston iets vreselijks beleefd heeft.

Nergens voor nodig om het te melden.
Bij deze film sowieso wel.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Dat is dan toch ook net wat interessanter als het op waarheid gebaseerd is?

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Oh, de echte Aron Ralston heeft meegeholpen aan deze film. Dan heb je wel een beetje het einde voor mij verklapt HarmJanStegenga.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Dat doet de titel ook al.

Leland Palmer

Owh, ik dacht dat het wel zo'n beetje algemeen bekend was dat-ie nog leefde. Staat ook overal gewoon op het net en het is wel een aardig bekend verhaal. Vooral nu door deze film. Maar niet bij iedereen nog natuurlijk.

Threeohthree

@harmjanstegenga: Het is waargebeurd dus kunnen we overal mee wekomen (sterotype personages,cliches noem het maar) Vond dat bij Ed Wood e.d. ook al storend. Maar ik heb ook een hekel aan docu's en informatieve films. Ik ben ook niet bekend met dat verhaal en wil dat graag zo houden. Hoe minder gedachte/beekenis achter een film hoe beter, da's mijn mening althans.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Leland Palmer schreef:

Maakt niet uit hoor, had al wel zo'n vermoeden.

Leland Palmer

Sorry Boogeyman, maar dat gaat echt he-le-maal nergens over mijns inziens. Sowieso met betrekking op deze film dan.

Threeohthree

Wat, vind je mijn mening gewoon belachelijk of mijn onderbouwing?

Leland Palmer

Je kent het verhaal en de personages etc. in dit ''waargebeurde'' verhaal helemaal niet, dus het enige waar je over valt is de vermelding in het plot die aangeeft dat dit waargebeurd is. Moeilijk doen om niks dus, vind ik. Het is waargebeurd - de vermelding is (meer dan!) terecht. Je vind het in 1e instantie alleen maar interessantdoenerij, een totaal misplaatst begrip bij deze film. En waarom zou Boyle hier weg willen komen met stereotype personages en cliché's? Weer zoiets.