The Ultimate Gift (2006)
Met onder meer: Drew Fuller, Bill Cobbs en Abigail Breslin
Gesproken taal: Spaans en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Ultimate Gift
"Life is how you live it... not how you spend it."
Jason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets te erven. Dan hoort hij dat zijn grootvader hem een aantal "geschenken" nalaat, maar die geschenken bestaan zoals Jason denkt niet uit geld of goederen. Langzaam leert hij het geschenk van ware rijkdom, vriendschap, familie, arbeid, liefde, dankbaarheid en nog veel meer.
- Trailer (YouTube)
- The Ultimate Gift (BoekMeter)
- The Ultimate Gift (MusicMeter)
Jason Stevens
Pastor
Bill Stevens
Jack Stevens

Frankeermachine
Reuze sterk begin en een goed verhaal, maar gaat snel bergafwaarts. Ik denk dat het boek veel mooier zal zijn.

Gerben de G.
Begint leuk, maar zakt bij het tweede uur wat in. Aantal clichés, voorspelbaar en soms wat onrealistisch. Echte amerikaanse feel-good-movie, die nog erg slecht, nog erg goed is.

Megamar
Het verhaal is echt geweldig en het had een echt zeldzame topper kunnen wezen als de cast beter was geweest en er een betere regisseur was gebruikt. De emotie bij de spelers was niet echt genoeg en de relatie tussen man en vrouw ging onnatuurlijk snel. Na drie woorden deden ze alsof ze elkaar al jaren kenden en dat kwam niet goed over.
Je merkt aan veel details dat het het allemaal net niet is en dat is jammer. Toch beroerde de film me wel en had ik af en toe een brok in mijn keel maar dit had veel mooier kunnen zijn.
Jammer toch een beetje een gemiste kans met zo'n mooi verhaal.

gentenaar
Is toch een tranentrekker. Hier en daar konden bepaalde scenes beter uitgewerkt worden maar best een aanrader

gauke
Inspirerend gemaakt, maar clichématig drama met de nodige smart en droevenis (met, denk ik, een paar montageproblemen). De film moet ons doen geloven dat rijkdom en geluk niet altijd hand in hand gaan, echter de (moraliserende en verlichte) boodschap luidt: doe goede werken en je krijgt ze tienvoudig terug. (De EO moet hier blij en dankbaar voor zijn). De amusante en soms tedere verstandhouding tussen Drew Fuller en Abigail Breslin vormen het hoogtepunt in dit verhaal.

mishad
Gristelijke normen en waarden worden weer eens door de strot geramd in deze overdreven Amerikaanse tranentrekker. Beetje Nick Cassavetes stijl, oftewel met de botte bijl geforceerd emoties lostrekken bij de kijker. Gelukkig hebben we al zeker 5 jaar niks van deze belabberde regisseur gehoord, kon ik maar hetzelfde zeggen van Nick...

BBarbie
Tamelijk moraliserende film, maar dat wordt aardig gecompenseerd door het prima acteerwerk van Drew Fuller en zeker Abigail Breslin als de kleine wijsneus. Niet direct een film, die ik snel voor een tweede keer zou bekijken.

frans123
Het eerste half uur boeiend en veel belovend."feel good movie' . Ik ging er voor zitten....Toen kwam Dennehey in beeld ( nog nooit een goede film gemaakt).na een half uur zakte het niveau, de film werd vervelend,niet verrassend meer,het werd een melodrama en ben snel door gaan zappen naar het eind. Slechte film .Mierzoete tranentrekker, zonde van je tijd. 1 ster voor de moeite.

frans123
Ik vond het een mooie ontroerende film
Wat jammer dat je valt voor een goedkope tranentrekker....'huil,of ik schiet'.....hahahaha.
5 sterren??? nou ,nou ............

noch......noch.....

mikey
Cheesy tv flick met een reli karakter. Het hoofdstuk over (wat was het? Colombia?) was werkelijk hilarisch. Alleen al de settings: kippen, geiten, een modderpoel en een jeep. Film was een soort van bucket list en brewsters millions alleen dan 10x zo christelyk. De nare rijke familie was wel grappig tijdens het diner.

narva77 (crew films)
(wat was het? Colombia?)
Equador volgens mij!

Redelijke film waarin een rijkeluisjongen een erfenis van zijn opa krijgt die bestaat uit een aantal belangrijke levenslessen. Een leuk gegeven dat ook wel aardig is uitgewerkt. Het geheel is wel nogal moralistisch van toon en hier en daar ook flink sentimenteel. Desalniettemin blijft de film onderhoudend genoeg voor 3.0 sterren.

Zadel
Goeie film, geweldig verhaal. Film was een topper geweest met beter cast en als er meer tijd tussen jason en die vrouw *naamkwijt werd besteed.

K. V.
Deze dvd eens meegebracht en 'k vond het een mooie film met een mooie boodschap. Enkel het stuk waar hij ontvoerd werd, was wel minder. De cast deed het ook niet slecht.
De film was wel redelijk moraliserend en deels religieus, maar echt storend was het niet.
'k heb me er zeker niet mee verveeld en vond het een prima film om eens mee te pikken via tv of iets dergelijks.

Berthil
B film met B acteurs met een slecht uitgewerkt cliché verhaal en met een irritant en 'te wijs voor haar leeftijd' ziek meisje met te donkere lippenstift.

Movsin
Zonder twijfel goed bedoelde film maar helaas volgestouwd met cliché's zodanig dat bijwijlen de vriendschap en de tederheid die er moet uitkomen niet echt overtuigend wordt aangevoeld.
Matig, in zijn geheel.

royals
Fijne film met mooie Bijbelse boodschap. Waardeer niet de tijdelijke materieële, aardse dingen maar de universele, eeuwige, hemelse schatten.

Pazmaster
Een sentimentele en voorspelbare film boordevol clichés met een morele boodschap. Het voelt allemaal zeer nep aan en het acteerwerk vond ik ook niet echt overtuigend, vooral het zieke meisje was behoorlijk over de top. Ik kreeg hier en daar zelfs wat neigingen tot kokhalzen van deze film. Te braaf en te zoet.

sperwer 27
(Gezien op 6/6/18)
Geloof je in sprookjes? Of doe je ze af als onwaarschijnlijk of braaf of mierzoet of klef? Wat mij betreft, mag dat allemaal. Maar er kan ook een waarheid in schuilen. En dat is hier: Het is niet goed alles zomaar in de schoot geworpen te krijgen, ook geen grote erfenis, je moet er iets voor doen.
En dat is (zijn) de opdracht(en) die Jason van zijn overleden grootvader krijgt via videofilm, onder het toezicht van de executeur. Hij heeft het geluk dat hij de juiste mensen op zijn wegen tegenkomt.
Zijn er personages die je bijblijven zoals Gus, Hamilton en Alexia, dan wordt de 'show' toch gestolen door Emily (Abigail Breslin).
Een mooie film, die nooit verveelt. Mocht ik bijv. 3,3 sterren kunnen geven dan zou ik het doen.

macrobody
Acteren is overtuigend, verhaal is okay. Al met al een prima film voor een avondje.

The Ultimate Legacy
2016
Geen reacties

The Ultimate Life
2013
Geen reacties

In de ban van 'Glaskupan'? Ook deze Scandinavische misdaadseries zijn iets voor jou

'WrestleMania 41' dit weekend live en GRATIS te zien - dit mag je niet missen!

De film 'Silence' van Martin Scorsese is een kijktip voor Videoland-abonnees

Deze tien series op Videoland doen het momenteel het allerbeste

The Boxer

Annapolis
Drama, 2006

Train de Vie
Oorlog / Komedie, 1998

The Bible: In the Beginning...
Drama, 1966
grootouder kleinkind relatieleukemiaonafhankelijke filmrijkdomerfenisalleenstaande moederinheritance fightinheritance challengedead grandfather moeder dochter relatie
Social media
- Registreer |