The Ultimate Gift (2006)
Geregisseerd door: Michael O. Sajbel
Met onder meer: Drew Fuller, Bill Cobbs en Abigail Breslin
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot The Ultimate Gift
"Life is how you live it... not how you spend it."
Jason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets te erven. Dan hoort hij dat zijn grootvader hem een aantal "geschenken" nalaat, maar die geschenken bestaan zoals Jason denkt niet uit geld of goederen. Langzaam leert hij het geschenk van ware rijkdom, vriendschap, familie, arbeid, liefde, dankbaarheid en nog veel meer.
- Trailer (YouTube)
- The Ultimate Gift (BoekMeter)
- The Ultimate Gift (MusicMeter)
Jason Stevens
Pastor
Bill Stevens
Jack Stevens
UrbanDjampa
Dit is weer een goeie film hoor. Ik heb me geen moment verveeld.
Goed te vertoeven..
aa.loedeman
Dit is echt een film waarbij ik het gevoel had iets te moeten doen voor de wereld. Het is gelukkig eens niet zo'n film waarbij je zonder enig gevoel naar kunt kijken, maar echt een film met diepgang. Dit vind ik tot nu toe de beste film die ik heb gezien uit 2006!
Mijn rating: 5*. Beoordeel zelf of dit klopt
...
pc-freak
Heb hem net zitten bewonderen op de pc. Goed verhaal, prima geacteerd en zeker de moeite waard om te gaan bekijken
Diederik58
Tranentrekker eerste klas. Maar prima geacteerd en een goed verhaal. Mooi recht toe rechtaan gefilmd. Verveeld geen moment.
Natuurlijk een beetje "over the edge" met het thema "van ascociaal verwend nest tot sociaal meelevend mens". Komt het allemaal wel op zijn pootjes terecht? Tja, kijken zou ik zeggen.
rvasperen
Vondt het een zeer meeslepende film. Af en toe misschien iets te zwaar , maar verveelt geen moment. Echt een aanrader dus.
fornax
Erg goede film. Prima acteerwerk. Vooral Abigail Breslin vond ik erg goed.
Voor mij een dikke 9, dus: 4,5 *
elhamlalila
wat een bar slechte ik wil een goede boodschap overbrengende film zeg... goed geacteerd?... mwhaha...
matthijs_013
The Ultimate Gift heeft een cast met verscheidene acteurs die allen nog een grote carrière voor zich hebben. Fuller acteerde erg goed als de verwaande Jason, maar de meest bijblijvende bijrol is waarschijnlijk die van Abigail Breslin, die de dominante jonge buitenstaander met leukemie speelt. De film heeft een bitterzoet verhaaltje en is vanaf het begin af aan al voorspelbaar (Gôh, wie had ooit gedacht dat Jason aan het einde van de film zijn leven verbetert zou hebben en dat Emily zou overlijden?) , maar dit neemt niet weg dat het je zeker aan het denken zet. Een aanrader voor jong en oud.
Anjin
vond het maar een cliche verhaal.
Iedereen weet toch dat je moet werken voor je centen..
Nee zoveelste film wat eigenlijk laat zien dat je nooit voor een dubbeltje op de eerste rang zit.
Vond het meisje in de film ook heel overdreven en te volwassen
reageren, op een bepaalde situatie vooral sommige uitlatingen.
Nee geen film dat je zegt ohhh fantastisch.,wat een tranentrekker..
Meer als een 1.5* vind ik het toch niet waard..
Bah was blij dat de film was afgelopen..
Zonde van mijn download, maar dat was mijn probleem..
christophel
mmm, begin was langdradig, het meisje zoals eerder beschreven overdreven volwassen.
Het voor mij meest spannende in de bergen....te kort...daar was wat actie...
verders aardige film , maar niet meer als ***2.5
paradis
Ik was aardig verast na het zien van deze film. Goede acteerprestaties voor mij nog redelijk onbekende acteurs. Origineel bedacht. Wel voorspelbaar hoe het gaat aflopen maar de manier waarop vond ik toch erg leuk. Voordat ik 't wist was de film alweer voorbij, goed teken!
Tussen de 3,5* en 4,0*, voorlopig dan 4* voor deze mooie film.
trojan.exe
ik zag de gemiddelde score van 3,8 na 25 votes en alle positieve kritieken. die moest ik zien dus!
nou en ik heb het geweten hoor
wat een ongelooflijk saaie film! echt de hele tijd dacht ik: wanneer begint het goeie gedeelte waardoor de scores hier zo hoog uitgevallen zijn.
dit terwijl drama toch echt wel mijn favo genre is
maar deze film kabbelt maar wat voort en is zo voorspelbaar als ik weet niet wat.
meer dan 2* krijgt ie niet
stevenvanwoo
Schitterende film....echt heel mooi in elkaar gezet...komt beetje moeilijk op gang, maar naarmate hij vordert is hij schitterend
climaxx
- 2041 stemmen
Erg genoten van de film, leuk verhaal en pakkend! Echt een film om samen met je liefje te kijken.
Krijgt van mij 4,5 *
johnrambo
Aardige film maar voor mij zeker geen tranentrekker.
Deze film heeft een leuk verhaal, maar mist de klasse om een echte topper te worden.
En dat ligt vooral aan het matige acteerwerk wat hier gepresenteerd word.
Deze film heeft een hoofdrolspeler nodig die de zware karakterrol kan dragen.Drew Fuller schiet hier gewoon te kort.
Abigail Breslin kraamt teksten uit die simpelweg nergens op slaan voor een kind van die leeftijd.
Als ze begint met haar diepzinnige uitspraken, kan ik me niet voorstellen dat iemand de rol nog serieus kan nemen.
De enige die wel voldoende heeft om in deze film te passen is Bill Cobbs, maar zijn rol is helaas de kleinste van de cast.
Het einde is zeer voorspelbaar en zoetsappig.
Toch 3 sterren voor het verhaal en de originaliteit.
tevelenco
The ultimate gift is een film die bol staat van sentiment en wijze levenslessen.
Maar helaas ligt het sentiment er nogal dik bovenop en komt het allemaal wat nep en gemaakt over.
Maar ondanks deze punten van kritiek kijkt de film wel aardig weg.
En heeft hij ook wel wat mooie en aangrijpende gebeurtenissen die me wel wisten te raken.
Verder wordt er redelijk geakteerd van met name Abigal Breslin ook al zegt ze veel te wijze dingen voor haar leeftijd.
En ook de voor mij onbekende Ali Hillis die de moeder speelt van Abigail Breslin vond ik een erg leuke en frisse verschijning.
Al met al een redelijk goede film maar zeker geen topper.
Daarvoor ligt het sentiment er te dik bovenop en kent hij te weinig verrassingen.
Maar toch wel het bekijken waard.
Ché Cliché
Het ligt allemaal een beetje te dik op deze film... Een 'boodschap' in een film vind ik nooit zo'n probleem, maar zo overdreven als die hier wordt gebracht, niet normaal. Een mens kan snel veranderen, maar dit ging wel erg snel. Tevens vond ik het onderdeel in Ecuador plus de 'ontvoering' totaal niet in de film passen. Dit was echt gezocht leed en dat beviel mij niet .
Verder WEL een gewone voldoende. 3 sterren. Prima vermaakt, maar wel erg cliché.
HakaR
was een heel mooie film, maar alleen de boodschap die de film aan ons geeft, is voor de rijke der aarde, wij als simpele zielen hebben elke dag zorgen, dromen elke dag voor een mooie toekomst, werken elke dag hard. iets waar de rijke mensen nooit aan denken. die moeten maar eens gaan kijken naar deze film.
4.5
Basse
Schitterende film, echt een aanrader als je een avondje lekker op de bank wilt zitten!
pimp1
film net gezien.vind het een hele goede film.hoewel ik niet zo van drama hou.het verhaal zet je aan het denken.
weet niet of deze in de bois komt of in de videotheek.
deze film is goed voor heel veel mensen in deze maatschappij.
van mijn een dikke4.5
Hans Vons
Ja ja, dit was weer eens een film die je van begin tot het einde boeit. Het verhaal is goed in elkaar gezet. tevens was ik blij dat ik Brian Dennehy weer eens in actie zg, want dat is toch een favoriete karakterspeler van mij. Deze krijg van mij een dikke 4.5
Waku
Mooie film die ogenschijnlijk begint als komedie maar naar mate de film vordert zich verder ontwikkelt als speelfilm/drama.
De kracht van deze "Ultimate Gift "is vooral dat het warmte uitstraalt en de gevoelige snaar weet te raken.
Puik acteerwerk ( wat speelt meisje Abigail Breslin toch goed) en een fraaie soundtrack maken de film compleet.
Zien!
ramon74
Goede film. Laat duidelijk zien hoe de meerderheid van de mens in elkaar zit.
salvatore
- 1937 berichten
De film volgt een welbekende succesformule en dat maakt dit soort films bijna altijd goed. Toch ben ik erover eens dat ik het geen sterke film vond. Ik heb me bijna 2 uur goed vermaakt en werd een paar keer erg geraakt door het verhaal. Maar voor mij is dit niet genoeg meer. Het moet iets verder gaan om boven de rest, van dit soort drama films, uit te komen. Dus ik deel dit keer niet blindelings de 4*en uit maar zal een kleine opsomming van minpunten opnoemen. Het acteerwerk was op sommige momenten niet perfect en dan mistte ik wat extra emotie die zo'n scene tot een hoger level doen stijgen. Ook ging het verhaal iets te snel van hot naar her. Het laat je even aan de sfeer van een omgeving ruiken en dan zit je alweer in de volgende. Ook ligt het er soms iets teveel bovenop, ik denk dat het einde met die vlinder dat bevestigt.
3*en
queenie
Erg mooie film die onverwachts een topper is. Goed geacteerd en lekker te volgen. Ook leuk te zien dat geld dus niet altijd gelukkig maakt, maar dat het meer om de persoon zelf gaat - het innerlijke dus. 4*
mtsholland
leuke film met een hoog good feeling niveau, met veel plezier naar gekeken, aanrader dus 4*

The Ultimate Legacy

Annapolis
Drama, 2006

Train de Vie
Komedie / Oorlog, 1998

The Bible: In the Beginning...
Drama, 1966
grootouder kleinkind relatieleukemiaonafhankelijke filmrijkdomerfenisalleenstaande moederinheritance fightinheritance challengedead grandfather moeder dochter relatie