• 9.201.657 stemmen

Annapolis (2006)

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: James Franco, Tyrese Gibson en Jordana Brewster

Plot Annapolis

"50,000 Apply. 1,200 Are Accepted. Only The Best Survive"

Het verhaal van Jake, een jongen van armoedige komaf, wiens droom om ooit aan de Marine-academie te kunnen studeren uitkomt. Dit heeft hij te danken aan zijn voortreffelijke bokskwaliteiten, die verder getraind zullen worden op de academie. Tegen de regels van de academie in, valt Jake als een blok voor één van zijn instructrices.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van helleke

helleke

Zeker geen slechte film maar nu ook niet direct een toppertje.

Wel af en toe ongeloofwaardig maar gewoon verstand op nul en u laten leiden door het verhaal.

Alleen al voor Jordana Brewster haar schoonheid is het het waard om de film te bekijken.

Ik had ze vroeger al opgemerkt in films als de faculty en the fast and the furious.

Ik ga hem 3 sterren geven.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Leuke film, goed acteerwerk.

*3,0*

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede film, al is het verhaal maar zwakjes.

Van dit genre, een film over een leger-academie, zijn er al 13 in een dozijn gemaakt, en van boksfilms ook. De beide genres combineren is blijkbaar wel een goed idee, maar het zou beter kunnen.

James Franco stelt me in deze film een beetje teleur, heb al betere dingen van hem gezien (o.a. in 'Flyboys').

Wel zou je deze film alleen al uitkijken voor de mooie verschijning van Jordana Brewster, leuk snoetje heeft ze wel.

avatar van brookie

brookie

goede leuke boks/marine film ,gene clichématige film. En de film wordt gecompleteerd door een een lkr chickie in de vorm van Jordana Brewster. Al vond ik wel minpuntje dat zij niet echt kon overtuigen als iemand van de "Navy". Majah haar "puppy-look" was onweerstanbaar 4.0*

avatar van Mug

Mug

Vreselijke cliche-film met boksgevechten gefilmd met het zogenaamde stroboscoop-effect, oftewel dikke gruwel. Alleen al de muziek tijdens het eindgevecht is te erg voor woorden, uitermate pijnlijk.

Jordana Brewster (soapsterretje) moet inderdaad de lekkere meid spelen, maar de makers van de film waren vergeten dat ze ook de uitstraling van een superior moest hebben. Ze was meer eerstejaars dan de rest van de cast. James Franco redt het in de hoofdrol, hij moet nog wel leren smeriger te kijken. De aardige momenten zijn op je vingers na te tellen: 1,5*.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het is inderdaad een cliche-film maar wel een goeie.Het verhaal is goed het word wel weer Amerikaans gebracht allemaal maar dat neemt niet weg dat dit een slechte film is,want dit is gewoon vermaak.prima muziek redelijk acteerwerk en een lekkere Jordana Brewster. 3,5 En inderdaad op imdb is de score te erg

avatar van rpjvdh

rpjvdh

De score op IMBD is heel wat realistischer dan de veel te hoge score op de moviemeter hier... Werkelijk elke scene is voorspelbaar in deze film...

2 sterretjes voor de moeite

avatar van Naduah

Naduah

Leuke film, niks op aan te merken. Kijkt gewoon lekker weg. Geen speciale hoogtepunten, gewoon een film, waarbij je niet hoeft na te denken.

avatar van Hankieh

Hankieh

volgens mij heb ik deze al is gezien...

avatar van DeDennis

DeDennis

Goeie film, goed einde.

avatar van drlina

drlina

Echt een topfilm! Mooi verhaal en goed geacteerd. Leuk om naar te kijken!

avatar van Tefferkix

Tefferkix

net gezien, en het was zeker geen slechte film. Goed voor een leuk avondje kijkplezier

3.5

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Toevallig kwam ik deze film gisteravond tegen tijdens het zappen, en heb hem meteen maar even afgekeken.

Ik had het idee dat ik deze film al een keer eerder gezien had, maar daarin kan ik mij vergist hebben.

Aardige boksfilm, met een goeie vertolking van James Franco.

Ik vind de manier waarop het verhaal vervilmd wordt zeker niet te Amerikaans, er zitten wel wat cliché's in de film maar so what?

Het maakt de film er niet echt minder leuk op ofzo, ik vond het een leuke film om naar te kijken.

avatar van Joepos

Joepos

Ook ik heb de film pas op TV gezien......

En ik deel mijn mening met "Mug" !

Ongelooflijk, wat een slecht acteerwerk en vol met clichés!!

Hij viel echt als een blok voor de instructrice hahahahaha En al die keren dat hij eruit wilde/moest en toch weer "doorzette" hahahahaha

Je kunt het best een leuke film vinden maar degenen die vinden dat er goed geacteerd is hebben misschien een ander versie gezien!?

avatar van Tiké

Tiké

Leuke film. Brewster maakt inderdaad veel goed.

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film

goed acteerwerk, leuk verhaal, wel veel clichés maar niet storend

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

Ik vond het el een redelijke film toen ik er na keek, maar als ik er nu iets over wil zeggen, valt er niet zo veel te zeggen.

Er waren geen hoogte/diepte punten.

enigste hoogtepuntje is nog: Jordana Brewster

*2*

avatar van soom

soom

Sir, yes Sir!

Films over het leger vind ik op zich wel interessant, en James en Jordana spelen op zich goed. Al heb ik James wel iets beter aan het werk gezien, zijn rol in Spiderman en de daaropvolgende delen vond ik iets leuker. Toch is Annapolis niet slecht als leger film, en vond ik het, zoals gezegd, best interessant om te zien hoe mensen in het Amerikaanse leger geoefende vechtmachines worden. En James' onweerstaanbare glimlach is toch ook wel iets waard..

avatar van skipy05

skipy05

heel goede film. Goed verhaal. De film is nergens overdreven. Goed gespeeld door James Franco.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat een matig herhalinkje van TopGun/ Officer & Gentleman en al dat soort films.. niets nieuws onder de zon en matig geacteerd.

avatar van papaEd

papaEd

orbit schreef:

Neemt niet weg dat de film niet verveelde. Is wel één van de vele films die op het zelfde neerkomen.

avatar van blurp194

blurp194

Volslagen voorspelbaar uitgekauwd verhaal - als je het gevoel hebt dat je deze film al eerder gezien hebt, kan het ook best een van de andere cliche/genrewerkjes zijn die je gezien hebt. Toch is deze best aardig - er zijn echt slechtere films. En zoals al vaker gezegd, Jordana Brewster heeft best een leuk smoeltje.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gisteren voor de 3e keer gezien of zo. Dit zijn van die films waar je altijd even blijft kijken, omdat het niet gaat vervelen. De bokstrainingen en wedstrijden worden goed in beeld gebracht. Verder nog een sausje drama eroverheen en je hebt gewoon een onderhoudend geheel. De cast lijkt het naar hun zin te hebben. De muziek vind ik het beste van de hele film. Erg goede score.

Ook de marine aan de ene kant van de rivier en de scheepswerf aan de andere kant geeft een mooi contrast. Einde gelukkig niet te heroïsch. Het heeft wel zijn clichés, maar ik stoorde me hier niet aan dit keer. Onderhoudend!

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film!

Franco zette echt een super goeie rol neer!

Had eigenlijk niet verwacht dat het alleen om het boksen zou gaan....

dat was een minpuntje.

Maar voor de rest een goeie film met goed acteerwerk!

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een jongeman die een onverwachte kans krijgt als hij een plaatsje krijgt op de militaire academie. Een film in de categorie: allemaal al eens eerder en vooral beter gezien. Clichématige personages en gebeurtenissen met een voorspelbaar verloop. Misschien als je soortgelijke films nog niet gezien hebt, nog wel de moeite waard.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Redelijk goede film, al is het verhaal maar zwakjes.

Bij deze film ga ik mijn eerste mening toch wat herzien.

Dit is een film die zeer de moeite waard is om te bekijken, en de combinatie leger-boksen werkt prima.

Ook de cast doet het prima, allemaal.

Dus mijn eerste mening doet er nog weinig toe, wellicht niet zo aandachtig bekeken als deze tweede keer deze puike film.

avatar van Lebarron

Lebarron

Annapolis is duidelijk geïnspireerd door de klassiekers An Officer and a Gentleman en Top Gun. James Franco speelt Jake Huard, een dokwerker en amateurbokser. Zijn droom gaat in vervulling wanneer hij toegelaten wordt op Naval Academy Annapolis. Hij merkt daar dat toegelaten worden niet makkelijk was maar er slagen haast onmogelijk is omdat het een ratrace is. De instructeurs maken de Plebes(cadetten) het leven zuur. Met name luitenant Cole(Tyrese Gibson) heeft de pik op hem. En de Plebes hebben de erecode nor tolerate those wo do wat betreft wangedrag er in gestampt gekregen. Hierdoor moet men voortdurend op hun tenen lopen. Dingen worden nog complexer wanneer hij gevoelens krijgt voor instructrice Ali Halloway(Jordana Brewster). Annapolis is geen slechte film maar vooral geen originele film. Franco speelt een aardige hoofdrol. Ook Donny Wahlberg Vicellous Shannon en Chi McBride spelen prima. Jordana Brewster is niet geloofwaardig als een instructeur. Dat zelfde geldt voor Gibson. Beide hadden beter gecast kunnen worden als Plebe gezien hun leeftijd. Gibson heeft niet de natuurlijke autoriteit die Louis Gossett jr uitstraalt noch heeft hij dezelfde intimiderende stem. Hij is dus gewoon een miscast voor deze rol. Ook dat gedoe tussen Jake en zijn vader was wat mij betreft overbodig. Het leidde onnodig af en ging nergens naar toe. Al met al is Annapolis dus een vermakelijke film maar geen geweldige film.