Genre: Actie / Avontuur
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Tony Bill
Met onder meer: James Franco, Martin Henderson en David Ellison
IMDb beoordeling: 6,5 (45.084)
Gesproken taal: Engels en Frans
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Flyboys
"Inspired by a true story"
Deze film behandelt de avonturen van het LaFayette eskader, dat bestond uit jonge Amerikaanse vrijwilligers. Ze ontwikkelden zich tot de beste piloten van Frankrijk, en wonnen daarmee de steun van de stugge Fransen. Als Amerika ook in de Eerste Wereldoorlog wordt betrokken komen de nodige dilemma's om de hoek kijken.
Blaine Rawlings
Mrs. Jensen
Cinema Usher
Laura
Toontje G
Vette tegenvaller, met heel, heel veel dezelfde computer gestuurde luchtgevechten.
janwauters
de scene met de redding aan het front was er me net iets teveel aan...totaal ongeloofwaardig
Tarkus
Ik vind dit een mooie film, of ie al dan niet met de werkelijkheid strookt, dat laat ik in het midden.
Prima acteerwerk van alle acteurs, Jean Reno is altijd goed met af en toe een komisch knipoog.
De film moet het natuurlijk hebben van de vliegacties, en die zijn er natuurlijk in overvloed, en bovendien prachtig gemaakt. Een pluim voor de jongens van de special effects.
De film duurt 2 uur, en dat is zeker niet te lang, ik heb me alvast geen moment verveeld bij deze film.
Is en blijft een puike film over de eerste gevechtsvliegers tijdens Wereldoorlog I.
pierre18
Aardige film om te zien, maar zoals eerder gezegd; ' zet het potje zout maar naast je' .Het rammelt van de fouten (zoals hieronder al een aantal keren is vermeld), het verhaal is voorspelbaar en raakt soms kant noch wal en je hebt lekker het gevoel dat weer Amerika (lees Hollywood) de oorlog heeft gewonnen. Tot slot moeten de Fransen tussen neus en lippen door maar Engels gaan leren om te communiceren. Als je door dit alles heen kan prikken kijkt het wel lekker weg ondanks de lengte van de film. Special effects zijn niet verkeerd.
jeffur
Prachtige film, keek makkelijk weg en vol met actie. Ook een mooi verhaal.
Elk karakter had zijn eigen verhaal en zijn eigen ding. Het was zeer mooi om te zien hoe die karakter zich ontwikkelde. The Hobbit had ik 4 sterren gegeven, maar ik vind dit toch echt wat beter. 4,5 ster.
Dk2008
Wat kunnen films toch tegenvallen bij herkijken.... De tweede of derde keer, weet niet meer. Film ziet er mooi en gedetailleerd uit dat dan weer wel. Na een halfuur beginnen dan de eerste luchtgevechten, maar die zijn wel lang van stof en op gegeven moment wordt het vermoeiend. Ik meende toch dat ze beter waren. De romance haalt het tempo uit de film. De film zelf is te lang en fantasierijk ook vaak. James Franco heeft inderdaad wel wat trekjes van James Dean. Ik denk niet dat ik deze een volgende keer nog ga bekijken, dus 3.0.
Om met het laatste te beginnen, dat heb je dan verkeerd gedacht.
De film was een enorme flop. De goede bedoeling ten spijt. En ze willen te veel in deze film. De romantiek doet de film niet al te goed. En zo goed als de eerste keer zal de film wel niet meer worden. Daarvoor is het te lang en te langdradig met oninteressante scènes ertussen. James Franco blijft het goed doen, en andere rollen zijn ook wel goed. En blijven een aantal scènes indrukwekkend. Het heeft wat weg van zo'n ouderwetse oorlogsfilm à la Battle of Britain waarin o.a. Franco de held mag spelen, maar dan in een modern jasje. Hij begint overigens erg mooi, met hoe de jonge vrijwilligers er toe komen om deel te nemen aan de strijd, maar zelfs het eind is nog wel van dien aard dat het deels teruggrijpt naar zo'n oude film maar met Lucienne is toch wel weer behoorlijk on-Hollywood, zoals ik gewend ben met die oude films. En erg fantasierijk vaak, met een onduidelijke lijn wat ze nu precies willen met deze film maar aan de andere kant ook wel weer grappig, amusant en blijft zeer gedetailleerd gemaakt. 4.0
royals
Toch wel een verrassing. De vliegtuigscenes waren erg goed gefilmd, en er was genoeg afwisseling dat deze film boven het gemiddelde uitstijgt.
MovieHolic
- 2087 stemmen
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat maakt het voor mij althans interessanter, natuurlijk wordt er gedramatiseerd maar toch.
Goede film die mij geen moment verveelde, veel en goede actie
Left4Dead
Een absolute gladde Amerikaanse start, alleen die verschrikkelijke mierzoete muziek al. De hoofdrolspeler worden ons kort voorgesteld en ik herken een ongelooflijke verloren Jean Reno tussen de niet al te sterk geselecteerde cast. Misschien ook wel, men heeft weer de typische gasten gecast voor de stereotypen. Kortom; je weet meteen dat de prent zich overduidelijk op de veilige Hollywoodwegen bevind, zoals de kassa's het in de bios graag zien.
Stugge Fransen (les coqs), een neger, een mislukkeling, en bikkels. Heerlijk standaard plastisch correct neergezet, men spreekt over gebaseerd op waargebeurde verhalen. Tja, dan snap ik niet waar we ons druk over maken tijdens oorlogen. Het lijkt vaak op een uitje voor onze avonturiers. De humor die men probeert te scheppen is in het geheel de mijne niet, erg slap en kinderlijk durf ik het gemakkelijk te noemen.
Het was dan ook wachten op de actie want de beginscènes konden me ook echt geen biet schelen. Wel was het gaaf om te zien wat voor simpele methodes men toen gebruikte om een vliegenier voor te bereiden op een dogfight. Echte spanning kon ik nergens ontdekken, humor evenmin. Beetje vliegen, in de kroeg hangen en natuurlijk een sprankeltje liefde met mooi Frans wijfie. Dat laatste mag echt niet ontbreken in een Amerikaanse kaskraker, dat wist de producent en regisseur maar dat scoort!
Oorlog serieus???? Nou nee hoor, een hobby voor velen die pilootje spelen tijdens een oorlog. Tenminste als je deze prent moet geloven. Maar er staat toch avontuur bij het genre?, ja dat klopt maar ik zat niet op een Indiana Jones in de lucht verhaal te wachten. Ik zou graag beter ingelicht worden over het echte gebeuren dat plaats heeft gevonden. Puur uit historische overweging, niet zo'n jurken verhaal als me nu voorgeschoteld werd.
De gelauwerde helden van het LaFayette eskader wordt hier te simplistisch neergezet en in mijn ogen krijgen ze een niet echt serieuze beeldvorm door dit laf werkje. Men heeft duidelijk gedacht aan de kassa's, het heldenverhaal een gemakkelijke kapstok daarvoor. En dat is voor mij echt jammerlijk, helden moet je eren en niet je beurs mee spekken. Dankzij LaFayette werd Europa voor de eerste keer bevrijd van het Duitse juk, en dat is geen sinecure. Menigmaal met een zakdoek het kwijl uit de mondhoeken moeten vegen, zo glad.
Ergo: kak.
Wat een slappe hap. Die nep beelden, verschrikkelijke humor en soundtrack. Het verhaal is nietszeggend, script simpel en totaal niet boeiend. Reno moet wel een beste som geld hebben gekregen voor deze slipper, wat bezielde hem.
Nee deze film wil ik zo snel mogelijk uit mijn hoofd hebben.
Mark71
Leuke, fantasierijke avonturenfilm tegen het decor van WOI. Op die manier prima te kijken. Gebaseerd op ware gebeurtenissen suggereert een meer historisch verantwoorde film, maar daarvoor rammelt er toch echt teveel aan. 3*
Lovelyboy
Ja goh...een prent die aan elkaar hangt van clichés en clichématige personages. De angry doch avontuurlijke Amerikanen, de wrede en gemene Duitsers, foei, op die ene gentleman na dan....
Verder voorspelbaar, weinig diepgang, beetje kalverliefde en een ronduit belachelijke redding van de piloot die in niemandsland is neergestort. Moet zeggen dat het terrein, de loopgraven en de aanwezige soldaten er goed uit zien, als ze net zoveel aandacht aan scenes en echtheid in de hele film hadden besteedt was het meer geweest dan nu. Daar komt overigens bij dat de Duitsers allemaal met de DR1 lijken te vliegen, de befaamde driedekker van Fokker. Maar dit toestel kwam pas ver in 1917 in gebruik waarop het in eerste instantie een moeilijk te hanteren toestel bleek en zeker niet zo superieur als in de film voorkomt. Daarbij was het Lafayette eskader al veel langere tijd in Frankrijk aanwezig waarbij ze gewoon vochten tegen andere Duitse tweedekker waaronder de Albatros. Daarnaast is het kolder om ieder Duits toestel rood te schilderen. Als dat zo geweest was had de legende van Manfred Richthoffen dan bestaan? De Rode Baron? Nou...nee...dus ja, dat is weer typisch bedacht door zo'n sukkel die óók iets gehoord heeft maar niet weet wat de waarheid is.
Opgeklopte shit, jammer voor zo'n verhaal waar heel veel meer uit te halen geweest was, zelfde verhaal overigens met Der Rote Baron, luchtgevechten zijn soms mooi maar vaak ook over de top, zelfde met de special effecten, soms mooi, meestal het doel voorbijschietend. Overigens wel een licht kippenvel momentje wanneer Henderson zich op de zeppelin stort.
Feiraco
Uitstekend uitziende dog fights, een spannende reddingsactie nabij Duitse grondtroepen, en mooie plaatjes. Voor een film met slechte kritieken, viel het me mee. Ja, echt serieus is de film nooit, het acteerwerk rammelt, en het zit vol met cliches. Maar voor mij toch een ruime voldoende waard.
richiedoom
Een mierzoet misbaksel, deze Flyboys. Een serieus onderwerp als de Eerste Wereldoorlog brengen als een soort cliché Disneyproductie, je moet het maar durven. Al in de eerste 10 minuten wordt de toon gezet met totaal misplaatste sprookjesmuziek onder iedere scene, waardoor de toch al niet leuke humor zelfs infantiel wordt.
Jean Reno lijkt een soort parodie op een legerofficier te spelen, James Franco moet een macho Amerikaanse pretty boy spelen wat eerder op de lachspieren werkt.
En tot overmaat van ramp moet er ook weer een liefdesverhaaltje in worden gepropt. Vreselijke film dit...
'Pearl Harbor' heb ik ruim 10 jaar geleden voor het laatst gezien en destijds 3,5* gegeven, maar nu ik erover nadenk bevat die film dezelfde problemen als deze. Ach, het zal de leeftijd zijn...
Weesper
Had er meer van verwacht. Veel van hetzelde qua dramatiek en actie en hoofdrolspeler Franco heeft wel heel veel mazzel.
willemfilm
Best een mooi gemaakte film. Duurde mij allemaal wat te lang en iets te zoetsappig
Grindhouse62
- 2064 berichten
Een prima avontuurlijke oorlogsfilm met goed in scène gezette lucht gevechten. De film had best wat korter gekund, maar ondanks dat heb ik mij vanmiddag goed vermaakt met Flyboys.
Dk2008
De Blu-ray had weinig meerwaarde voor mij. Daarom nu weer van dvd bekeken.
Jammer dat James Franco helemaal uit mijn zicht is geraakt maar zal ook wel komen omdat hij in verschillende genres films maakt. Sprekend op het moment dat hij zich voegt bij het Lafayette eskader, je zou zo zeggen dat is James Dean.
Wel is de film niet opnieuw naar een dieptepunt gezakt maar blijft wat hangen op hetzelfde niveau.
In de 1960's 1970's maakten ze veel heldhaftige actierijke oorlogfilms en vanaf de 1990's kwam er steeds meer de menselijke dramatiek in oorlogsfilms aan te pas. Deze film is een combinatie van beide maar hadden ze beter gewoon een heldhaftige oorlogsfilm kunnen maken. Ze willen duidelijk teveel.
Het intro van de groep vrijwillige jongemannen gaat razendsnel waardoor je nauwelijks binding met ze krijgt. Dit had wat uitgebreider gekund. James Franco speelt duidelijk de hoofdrol. Maar Jennifer Decker (Lucienne) biedt weinig goed tegenspel. De romantiek is niet verkeerd maar komt wel te vaak aan de orde. En de beloning die de heldhaftige Franco ontvangt is karig. Dit had gemakkelijk op de traditionele Hollywood manier kunnen eindigen. Eerste actiescène boeit weinig, de laatste duurt te lang maar alle andere actiescènes zijn best prima gedaan. Alleen blijven die in de loopgraven en dat hij zijn vriendin oppikt toch wel belachelijk fantasierijk. Verder wil het bijna nergens spannend worden. Ook het verhaal over spion slaat eigenlijk nergens op. De film ziet er nu nogal futloos uit en zal inderdaad nooit meer zo goed worden als de eerste keer. Het is een dure A-film die overkomt als een goedkope b-film.
Daarom jammer maar toch onvoldoende voor mijn favorietenlijst.
Diederik58
Onderhoudende film. Veel heroïsch wapengekletter. Het romantische sausje van Amerikaan en Française. Het zag er vertederend uit. Zo nu en wat tranentrekkende momenten. Ach het hoort er bij.
Natuurlijk komt de rassenscheiding nog aan bod.
En natuurlijk de voorboden van PTST.
Het leuke vond ik de ouderwetse jachtvliegtuigen en de dogfights. De scène met de Zeppelin was spectaculair.
De muziek was overdreven. Een hoop hoornblazers om de spanning op te voeren. Het leek wel Starwars. Sowieso was de muziek voortdurend op de achtergrond aanwezig. Niet leuk.
Opvallend vond ik dat de officieren poeslief omgingen met de piloten. In de 1ste WO lijkt mij dat niet vanzelfsprekend.
Maar is het allemaal kommer en kwel. Nee hoor. Degeljke oorlogsfilm waar je niet te veel diepgang in moeten proberen te zoeken. De film werkt mede door de muziek naar een optimum. De superhelden vechten het nog wel uit. Wie wint?
En prima dat iedereen de oorspronkelijke taal spreekt. Ook al was het Engels van menig Fransman beter was dan ik ooit in Frankrijk heb gehoord.
frans123
Wat een knullige, lullige, amateuristische , onrealistische verfilming van een waargebeurd oorlogsverhaal. Of het een gezelschap spelletje wordt zo gaan de aspirant piloten naar Frankrijk. In die kistjes had je geen schijn van kans; het was niet "'of", maar wanneer...Slappe , flauwe humor, oubolligheid . Wat een lol..O ja het is ook nog oorlog. En de training: in een stoel rond gedraaid worden en dan over een plank proberen te lopen. Voortgeduwd worden in een kar en dan met een mitrailleur op een schietschijf schieten. De mitrailleur was al op de hoogte van de schietschijven. En zo ging het maar door...en de ene grap na de ander...je moest bijna lachen.
Bij het derde luchtgevecht heb je het al wel gezien...doorzappen.
Een storende love affaire die de film nog oninteressanter maakt, en alles doordrenkt met een Hollywood saus . Jean Reno ( wat doet die man daar? ) als Louis de Funes, en je kijkt naar een stevige Flop.
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Toppers op HBO Max: deze films worden op dit moment veelvuldig gestreamd
De Nederlandse thriller 'Sunny Side Up' op NPO Start speelt zich af tijdens Sunneklaas op de Waddeneilanden
Veelgeprezen muziekfilm 'Sound of Metal' vanavond (5 december) te zien op televisie
Defiance
Drama / Oorlog, 2008