• 9.374.618 stemmen

Geregisseerd door: Tony Bill

Met onder meer: James Franco, Martin Henderson en David Ellison

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Flyboys

"Inspired by a true story"

Deze film behandelt de avonturen van het LaFayette eskader, dat bestond uit jonge Amerikaanse vrijwilligers. Ze ontwikkelden zich tot de beste piloten van Frankrijk, en wonnen daarmee de steun van de stugge Fransen. Als Amerika ook in de Eerste Wereldoorlog wordt betrokken komen de nodige dilemma's om de hoek kijken.

Blaine Rawlings

Mrs. Jensen

Cinema Usher

avatar van Esteban

Esteban

'k Heb de trailer onlangs gespot, maar ondertussen blijkt die verdwenen te zijn. Het deed me énorm denken aan Pearl Harbor. Visueel zat het allemaal goed, maar ik vrees vooral voor de dialogen en het verhaal op zich.

avatar van sju

sju

Hier heb je de trailer

ik vond hem ook erg lijken op Pearl Harbor en met de producer van Independence Day vrees ik het ergste...

avatar van Esteban

Esteban

Hopelijk kiest vooral James Franco snel een andere weg. Eén van de meestbelovende acteurs van zijn generatie en dat gaat dan verloren in deze dingen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De filmposter mag er zijn... http://tinyurl.com/f4sfp

The site: http://www.mgm.com/flyboys/home.html

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De vierde flop van James Franco achter elkaar. :

1- The Great Raid (70 miljoen dollar verlies)

2- Tristan and Isolde (ruim 30 miljoen dollar verlies)

3- Annapolis (20 miljoen dollar verlies)

4- Flyboys (budget van 60 miljoen dollar en tot op heden moet de film de 10 miljoen nog zien te halen)

Ik heb niet altijd gelijk maar wel soms en dit is zo'n keer. James Franco is niet de man die het volk naar de bioscoop krijgt.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In de Box-Office (29/9) is onze Flyboy na 2 weken al gezakt naar plaats 8.

Off-topic:

Ook slecht jaar voor DePalma.... (En goed jaar voor JACKASS )

avatar van gondwana

gondwana

coole beelden in elk geval...

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Oh leuk, een film over de eerste wereldoorlog.

avatar van Abito

Abito

Voor de mensen die bang zijn voor de dialogen ze zitten er bijna niet in, voor de rest is het een goede aktiefilm met een waar gebeurd verhaal.

avatar van the Ketz

the Ketz

Ik heb zojuist de film bekeken en moet zeggen dat het een mooie film is.Zeker de luchtscenes zijn erg knap gemaakt.

Met de hedendaagse special effects komt het allemaal zeer realistisch over.

Een liefhebber van dit gerne komt zeker aan zijn trekken.

avatar van stinissen

Gewoon een lekkere aktie film waar ik toch in Franco een goed acteur zie maar ik denk dat het publiek uit Europa hem nog moet leren kennen.

avatar van Epitaph

Epitaph

Komt deze film nog in de Bioscoop?

avatar van dvdboer

dvdboer

Goede aktie film, en nog waargebeurd ook, dat vind je niet zo snel.

avatar van god1

god1

vond hem een hele goeie en superaktie erbij

avatar van balosa

balosa

een film die lekker wegkijkt, de gevecht scene's in de lucht zijn erg mooi, de romantische draai had er van mij niet in gehoeven, maar ze hadden natuurlijk een 'rust' moment in de film nodig, voor iedereen die van lekkere actie houdt en vooral in de lucht is dit zeker een aanrader

avatar van Plankje

Plankje

De acties in de lucht waren goed,

verder kon de film mij niet echt boeien.

Een echte damesromanverfilming.

avatar van Freakymarf

Freakymarf

Hmmm ik vind deze film van het begin tot het eind niet boeien de vechtscenes in de lucht zijn bijna alleen maar van die fake computer beelden net of je een computer spel aan het spelen bent. Ik geef een 2 voor deze film.

avatar van Flashbot

Flashbot

Ik vind deze film wel vanaf het begin tot het einde boeien.

De vechtscenes in de lucht vind ik ook helemaal niet zo slecht.

En verder is het verhaal lekker mee slepend..

het is best wel een beetje een feelgood movie.

Maar nog wel gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

avatar van Snuck

Snuck

Ik heb de film net gekeken en vond hem erg goed.

Ik vond het verhaal heel boeiend. De scenes in de lucht waren erg mooi.

****

avatar van vanity

vanity

Flop Welnee!!!!!

heel mooie film

avatar van nairobi

nairobi

Ik heb de film gisteren gezien, en was aangenaam verrast.

Er zit een leuk verhaal in met drama en romantiek afgewisseld met hele aardige oorog/aktie scenes. Wel had ik op een gegeven moment zoiets van "poehh, weer de lucht in". De film duurde iets te lang, maar dat mocht de pret niet drukken, mijn vrouw en ik hebben een hele leuke film gezien.

3,5 *(had meer kunnen zijn als hij een ietsie minder langdraderig was geweest)

avatar van Petero

Petero

Ontzettend saai. En dan ook nog zo'n flauw romantisch nergens toe leidend verhaaltje erbij in. Nee, ik was blij dat de film was afgelopen hoewel dat ook nog veel te lang duurde.

avatar van benny the cop

benny the cop

Ik vind het een mooie film en het is leuk dat het een keer over de wo 1 gaat.

avatar van martenaria

martenaria

dvdboer schreef:

Goede aktie film, en nog waargebeurd ook, dat vind je niet zo snel.

wat is hier dan waargebeurd aan?

afgezien van de 1e wereldoorlog dan

volgens mij is het gewoon een slechte vertolking van top gun

avatar van Bazza

Bazza

Geweldige film!

avatar van CrazYIndo

CrazYIndo

moviefreak#1 schreef:

De vierde flop van James Franco achter elkaar. :

1- The Great Raid (70 miljoen dollar verlies)

2- Tristan and Isolde (ruim 30 miljoen dollar verlies)

3- Annapolis (20 miljoen dollar verlies)

Nou the great raid is ook een goeie film, flyboys vind ik persoonlijk ook een goeie film.

Idd je hebt niet altijd gelijk, dus hou het dan ook bij je persoonlijke mening wat JIJ van de film vind en niet opgaan noemen welke flop is en welke niet.

Een flop heeft niks met persoonlijke smaak te maken, maar met een tegenvallend (financieel) resultaat.

avatar van Tunnis

Tunnis

de actie scenes waren heel mooi, maar het werd nergens echt spannend. leuke film maar niet veel bijzonders.

en met al die muziek moeten ze ook maar eens ophouden... beetje te veel van het goede.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

is dit die ene film waar twee leeuwen een groote rol in spelen

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Helaas, de trailer zag er nog enigzins hoopgevend uit, maar Flyboys maakt daar niks van waar. Het flinterdunne verhaaltje is veel te weinig stof voor de dik 2 uur film, de vliegscenes zijn spectaculair maar beginnen na 10 keer ook wel te vervelen en de acteerprestaties zijn werkelijk bar slecht. James Franco spant de kroon, zijn personage blijft eendimensionaal en hij heeft nergens echt de mogelijkheid te acteren, het blijft bij het opzeggen van tekst. Bijna hetzelfe geld voor Jean Reno, die één van de redenen was dat ik de film ging kijken, zijn personage is duidelijk een publiekstrekker maar 't stelt allemaal weinig voor.

Jammer, een gemiste kans denk ik, want er was toch wel een spectaculair verhaal van te maken. Nu is Flyboys een langdradige en slecht geacteerde actiefilm met hier en daar wat indrukwekkende special effects, maar over het algemeen mag het geen naam hebben.