• 9.263.663 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Japan

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Jason Momoa

Gesproken taal: Engels, Kroatisch, Hongaars, Deens, Portugees, Italiaans, Spaans en Indonesisch

Releasedatum: 18 mei 2023

Plot Fast X

"The end of the road begins."

Er heerst nog steeds een zekere dreiging vanuit Cypher, die haar grootse plan aan het opzetten is. Dominic Toretto en zijn naasten worden daarnaast bedreigd door Dante, maar met een verleden als dat van Dominic lijken zijn andere vijanden hem ook niet vergeten. Tevens doet de mysterieuze Tess haar intrede. Aan welke zijde zij staat is nog niet duidelijk.

avatar van wouds601

wouds601

scorsese schreef:

Matige film waarin de familie te maken krijgt met de zoon van een vorige vijand. Het tiende deel alweer en je weet inmiddels dat je niet enige vorm van logica hoeft te verwachten of ook maar een redelijk plot. Jason Momoa is wat irritant als de dik aangezette bad guy. De actie-scenes zijn waar het om draait, en daarvan zijn er zeker wel een paar goeie. Daarom nog net 3.0 sterren.

Precies dit wat mij betreft. 3,0*

avatar van Mikemans

Mikemans

Letterlijk troep.

avatar van John Milton

John Milton

Ik was al geen fan van de franchise, maar nu wordt het wel tenenkrommend hoor.

avatar van Skuller

Skuller

Oei dit was niet best , jason momoa die een beetje jack sparrow imiteert ook de overige acteerprestaties zijn niet bijzonder hoogstaand.het verhaal is ook al niet interessant.

avatar van John111

John111

Mijn hemel....... Stop aub met deze poepserie

avatar van schram101

schram101

Wel bizar dat die de eerste films visueel nauwelijks mindere goede effecten hadden. De digitale look is echt zó enorm lelijk. Verder is 120 minuten natuurlijk wel voldoende maar is Mamoa wel een geinige toevoeging. Al is het allemaal wel een beetje been there done that gevoel. De adrenaline climax ligt al even terug in de reeks en de filmische climax natuurlijk bij Fast Five.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Was de hele film maar zoals Jason Momoa.

avatar van AngelicV

AngelicV

Ai, ai steeds ongeloofwaardiger. Met een overkill aan cgi en repetitieve scènes met opoffering, bombastisch geweld voor 14-min jarigen, geeft deze film precies aan waar de doelgroep ligt. Verder opvallend: uitgebreide reclame voor Coronabier, na de coronaperiode, leuk gevonden en mooie sluikreclame voor ladysneakers, goed opletten. Diesel doet zijn kunstje, de rest valt 'm bij, Momoa als doorgeschoten lunatic is absurd. Gauw vergeten...

avatar van robert97_mm

robert97_mm

Ik vond de film tegenvallen de minste deel van alle fast and furious films die ik heb gezien

avatar van Noodless

Noodless

De zoveelste X film met heel wat over the top scènes die zelfs in vergelijking bij de vorige delen in dat aspect misschien nog meer weet te overstijgen. Leuk entertainment en lekker verstand op nul, maar soms is het gewoon teveel van het goede. Sommige scènes zijn simpel gezegd over the top in het kwadraat. Denk aan de lange opgebouwde scène in begin van de film met de bom die heerlijk van de ene kant naar de andere kant dwarrelt over de straten in Rome met als gevolg veel bombastische actiescènes. Of wat denk je van de slotscène bij de immense stuwdam waar Vin Diesel alle geloofwaardigheid weg neemt. En de scène waar een auto uit het vliegtuig wordt gelaten, mag niet ontbreken. Totale nonsens, maar qua entertainment werkt het wel. Minpunt is vooral het slappe verhaal en de aanwezigheid van heel wat personages waarbij sommigen toch wel heel weinig invulling hebben. Jason Momoa is wel leuk in zijn rol als slechterik. 6/10