• 9.184.011 stemmen

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Actie / Thriller | 104 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Lucas Black, Nathalie Kelley en Sung Kang

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 27 juli 2006

Plot The Fast and the Furious: Tokyo Drift

"On the streets of Tokyo, speed needs no translation."

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vermakelijk kitschfestijn.

Echte autoliefhebbers steigeren wellicht bij het aanschouwen van zo veel verkrachte vehikels. Je mag het natuurlijk niet al te serieus nemen, en dat geldt trouwens niet alleen voor het wagenpark. De Aziatische clichés vliegen je om de oren, in die mate zelfs dat ik me afvraag of zo'n film anno 2017 nog mogelijk zou zijn. En wat te denken van Lucas Black; zelfs een bijziende merkt vanop 100 meter dat deze boy ouder is dan 18 jaar en niets te zoeken heeft op een middelbare school.

Maar het moet gezegd, prima popcornvermaak. 2.5*

avatar van Supernatural

Supernatural

de minste van de reeks' maar nog steeds vermakelijk.maar mis vin diesel en paul walker en de rest van de cast hier.al heeft vin diesel hierin een cameo maar dat is natuurlijk geen grote rol.dus ja heb ze allemaal wel gemist in de film.

avatar van Brabants

Brabants

Dit deel binnen de franchise bewijst dat Vin Diesel en Paul Walker niet perse nodig zijn om het succesvol te maken. Goed acteerwerk, prima sfeer, mooie decors en een solide plot. Het driften maakt het natuurlijk allemaal extra boeiend. Een van de betere delen voor mij.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Brabants schreef:

nu was Paul Walker en is Vin Diesel al geen beste acteur maar Lucas Black is echt om te janken.

Alleen Han (Sung Kang) maakt er nog wat van.

avatar van Alathir

Alathir

Dit deel had ik even overgeslagen omdat het chronologisch niet deel 3 is, al heb ik ondertussen tot en met deel 7 gekeken. In deze film dus geen Paul Walker en slechts een cameo met Vin Diesel. Lucas Black speelt hier de hoofdrol en hij doet dat naar behoren. Gelukkig voor de film is ook Han hier van de partij. Stoer actiegeweld zoals we dat gewend zijn van de latere delen is hier (gelukkig) niet te vinden.

Het is misschien de beste racefilm van de franchise, jammer genoeg is het ook allemaal erg voorspelbaar. De laatste race tegen DK was wel een hele mooie. Ik heb me zeker goed vermaakt en de film keek als een trein, maar qua verhaal is deze wel erg cliché: nieuwe kerel in town aka Sean komt in zijn klas meteen een lekkere griet tegen en wilt haar graag eens tegen de muur kletsen. Helaas voor hem heeft ze al een vriendje, namelijk de Drift King waarbij zijn nonkel banden heeft met de Japanse maffia (Yakuza). Je kan het al raden jaloezie en elkaar imponeren op en top. Twee echte haantjes dus en wat doen hanen als ze dezelfde kip willen berijden. Jup, vechten! Er worden eerst wat punches uitgedeeld maar dat leidt tot niet al te veel. Er blijft dan uiteindelijk nog 1 manier over om deze ruzie te beslechten. Een racebattle tussen DK en Sean en wie verliest mag oprotten! Je mag 2 keer raden wie die wint...

avatar van Brabants

Brabants

Timothyvdmeer schreef:

Ben ik niet met je eens. Vond zijn optreden voor dit soort films meer dan prima.

avatar van Hachiman

Hachiman

Deze film wordt door de meeste gezien als het zwakste van de reeks, maar hier ben ik het zeker niet mee eens. De sfeer in de film is goed en de reden waarom deze film reeks is gemaakt was om het racen en daar gaat deze film de gehele tijd over. Hierdoor heb je ook echt het gevoel dat het deel uitmaakt van the Fast and the Furious reeks. Ik heb daarom ook het gevoel dat het de laatste deel van een goede trilogy is, ook al sluit het niet helemaal op deel 1 en 2 aan.

avatar van Daan258

Daan258

Zonder twijfel het slechtste deel uit de reek.

Eigenlijk kan ik dit niet een F&F film noemen en vind ik hem ook echt niet in de reeks passen.

Het verhaal was heel erg saai, acteerwerk behoorlijk matig, vooral de hoofdrolspeler met ze slechte accent wat me vreselijk ergerde.

De races waren ook niet al te boeiend, neh gewoon niet zo best.

Ik heb me nog enigszins kunnen vermaken en dit kwam dan vooral omdat Han nog in dit deel speelt.

Echt slecht is de film niet maar het is gewoon geen F&F film voor mij.

avatar van Neder0001

Neder0001

Opnieuw begonnen met de F&F reeks... deel 1 en 2 qua waardering ongewijzigd (respectievelijk 3,5* en 3*) echter Tokyo Drift moet ik toch even corrigeren van 2,5 naar 3,5*.

Vind de ingeslagen weg dapper. Geen Paul Walker en amper Vin Diesel. Hoewel Lucas Black absoluut niet het vermogen heeft om deze reeks te dragen hebben we daarentegen met Brian Tee (DK), Sung Kang (Han) en in ietwat mindere mate Leonardo Nam (bodyguard van DK) en Sonny Chiba (oom van DK) erg interessante personages. Het is tevens het enige deel dat zich specifiek richt op driften, wat ook een belangrijk onderdeel is in de racewereld. Qua soundtracks vond ik Tokyo Drift van de drie delen ook verreweg het beste.

Wellicht dat je 'm vaker moet zien voordat je 'm gaat waarderen!

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Ik kan hier niet veel meer aan toevoegen dan het volgende. Leuke film als je van erg mooie auto's houd. De effecten zijn iets beter dan de voorgaande delen. Prima karakters, leuke toevoegingen. Zoals Han.

Auto's zijn heel mooi, met als hoogtepunt de Mazda RX-7 van Han.

Aanrader voor mensen die van race films houden

avatar van Maximalisatie

stratmans

snel raar vervolg

avatar van jippie2010

jippie2010

Lucas Black speelt geen overtuigende tiener. Logisch als je 24 bent en er uit ziet alsof je richting de 30 gaat.

Al het andere hoef ik niet te herhalen hier. Teleurstellend. *2.0

avatar van TMP

TMP

Minste film van de reeks. Dat komt met name door het zwakke acteerwerk, al stelt het plot ook weinig voor. Hoofdrolspeler Black kan hier nooit voor een zeventienjarige doorgaan, daar is hij veel te oud voor. Bovendien acteert hij ook nog eens beroerd. Ook verder weinig fatsoenlijk acteerwerk. De racescènes zijn zo af en toe wel de moeite waard, al wordt het hier en daar wat al te ver doorgevoerd. Heel zwakke film, niet eens vermakelijk.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Vermakelijk voor het wegkijken, en de Diesel cameo was het leukst van alles. Maar om het in de F&F termen te beschrijven...

Erg kort door de bocht.

avatar van pindope

pindope

Dus als ik het goed begrijp ,is tokyo drift een voorganger van de fast and furious met jason statham...Want er klopt iets niet .

avatar van Basto

Basto

Minder dan de eerdere delen. Charismaloze hoofdpersoon en te veel onzinnig geouwehoer rondom relaties en de hele yakuza insteek is knullig. Actie is wel weer tof.

avatar van pindope

pindope

van alle acteurs. why ik bedoel dan echt why..!

avatar van mrklm

mrklm

Sean Boswell [Lucas Black] is zo vaak in problemen gekomen vanwege zijn deelname aan illegale straatraces dat zijn moeder [Lynda Boyd] hem onderbrengt bij zijn vervreemde vader [Brian Goodman] in Tokio. Maar wat denk je? De eerste mensen die hij daar leert kennen brengen hem in contact met de organisators van... illegale straatraces! Derde film uit de langlopende The Fast and the Furious-reeks heeft afgezien van de grotendeels Japanse cast en de ‘drifts’ (slippend door lange bochten rijden) uit de titel niets nieuws toe te voegen. Zonder het charisma van Diesel en Walker was dit bij voorbaat al kansloos. Gelukkig keerden zij terug voor het vervolg Fast & Furious.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Iets met stoute schoenen en doorzetten, want daar was deel 3. Hebben we dat ook maar weer gehad. En hebben we dan serieus een contender voor slechtste F&F film...? Ja , daar lijkt het wel op, vooral als ik de meningen van anderen lees.

Voordeel ten opzichte van deel 2 vind ik dan weer dat hier tenminste straatracerij in zit en niet zo'n halfbakken verhaallijn dat de illegale racer met strafblad undercover is. Uiteraard zijn we weer terug in het milieu van gezwollen ego's en foeilelijke wagens en hebben we een onhandelbaar jong, een lonkende gevangenisstraf en een problematische vader zoon relatie die het geheel van diepte moet voorzien wat hopeloos is maar niet het grootste probleem.

Het grootste probleem van deze film heet toch vooral Lucas Black waar je spontaan bloedende ambeien van krijgt, want wat is die vent een hork. En dan dat boerse accent waar je kringspier automatisch van gaat samen trekken, Jezus, wie heeft die vent überhaupt gecast want o ja natuurlijk hij kan gerust voor minderjarige door hoor. Dan de demolition derby in de opening waar een Viper, Monte Carlo en huizen in aanbouw gesloopt worden, wat een onzin allemaal. En zo iemand laat de politie het land uit gaan? Sowieso zijn er gedurende de film maar een handvol aardige auto's te zien, en dat zijn niet die rijdende kleurplaten van die stoere knapen, maar de musclecars uiteraard in de vorm van de Chevy, een Mustang en een Plymouth.

Om als laatste kritiekpuntje de laatste race aan te halen. De toeschouwers volgen de race op hun telefoon...? Hoe dan? Het mag duidelijk zijn dat deze film geen hoge score gaat krijgen en zich schaart bij het even slechte tweede deel. En hier bij vervalt dan verder ook mijn interesse voor de reeks, ik ben er wel klaar mee. Maar...ik heb na al dat gedrift wel zin gekregen om weer eens te gaan gamen met NFS Underground.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dit deel is wel essentieel voor waarom FF franchise zo geniaal is.

Dit deel deel is net als Halloween 3 een film die zowat helemaal los staat van de rest van de franchise. Het heeft wel auto’s maar daar is alles mee gezegd. Maar waar Halloween na deel 3 gewoon door ging op de oude voet, heeft FF geleerd van dit deel. Ze hebben vanaf dit deel echt de lijn doorgezet van elke deel nog lijper te maken. Geen franchise kan hier aan tippen. James Bond pffrt, Star Wars kom op zeg, Marvel Universe Ha! Feige mag Diesel zijn vetters niet eens strikken! Mijn 3 sterren zijn nog maar het begin. Deze wijn laat ik nog even staan maar als ik deze weer eens durf te openen verwacht ik dat ik superlatieven tekort kom.

Ooit was er een beef tussen Diesel en The Rock. Waar The Rock een scholletje is die graag wil dat Hollywood hem leuk vindt en daarom geen persoonlijkheid meer heeft, blijft Diesel zichzelf trouw. Dat is zo knap in een wereld met Ryan Reynolds populaire acteurs die elke film om zeep helpen met een bewuste lolbroekerij! In een eerlijke wereld zou Vin Diesel een standbeeld krijgen in Hollywood voor wat hij betekend heeft voor deze franchise.

Mijn grootste droom zou zijn als Michael Bay ooit een deel zou regisseren! Dat zou top tier blockbuster porno zijn!

avatar van bowwow

bowwow

beste van alle films, beste autos, muziek, momenten, en quotes. geen 1 stuk in de film is saai

avatar van teigertje

teigertje

Een verassend vervolg, beter als verwacht.

Niet orgineel, maar de cast speelt prima.

En de film was entertained en heel leuk.

Boordevol race spektakel.

Het einde is natuurlijk heel verassend, als een van de helden ineens voorbijkomt.

Zeker voor de liefhebbers.