The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

mijn stem
2,88
2173 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Justin Lin
met Lucas Black, Nathalie Kelley en Sung Kang

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

541 BERICHTEN 40 MENINGEN
zoeken in:
avatar van Mitchel_M&M
3,0
0
geplaatst: 29 april 2013, 14:28 uur [permalink]
net zo goed als de 2de.

avatar van Ace Hanlon
 
0
geplaatst: 24 mei 2013, 11:35 uur [permalink]
krosnicky schreef:
Dit is in prensiepe deel 4 maar hij word door velen he zien als deel 3 om dat hij erder is gemaakt dan fast and furious maar ja wie deze sage een betje volgt en de ondertiteling goed leest zou ook zeggen dat dit deel 4 is en fast and furious deel 3 is .dit deel kun je ook fast and the furious the next generation kunnen noemen want dit is een nieuw begin voor de saga net als starwars a new hope hier zeggen we dag tegen de avontuuren van braien o conner en volgen we nu de avontuuren van shaun boswell . ik hoop dat er nog 2 delen kommen die over boswell gaanHuh?????????

avatar van blackcat13
 
0
geplaatst: 24 mei 2013, 11:39 uur [permalink]
😂

avatar van Tommy De Vito
2,5
0
geplaatst: 25 mei 2013, 11:38 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Zeker de minste uit de reeks.

Waar het eerste deel en ook het tweede deel van de reeks qua het verhaal wel aardig te noemen zijn, slaat deze film totaal de plank mis.
Geen stoere bendes van Diesel, maar we zien een tienerjongen die voor problemen zorgt en naar Japan wordt gestuurd. Het verhaal dat zich in Japan afspeelt is slecht en als je het mij vraagt gaat het nergens over. Ja, driften,
he, ik daag je uit, wie de race wint, moet de stad verlaten.
Nee, dit deel is zeer matig en onnodig. Maar gelukkig is alles goed gemaakt met de laatste twee delen 😄!

avatar van martijn011
3,0
0
geplaatst: 26 mei 2013, 21:03 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Dit derde deel is terecht een buitenbeentje in de reeks. Niet qua kwaliteit, maar vooral omdat dit de enige film is in de reeks waarbij zowel Paul Walker als Vin Diesel niet de hoofdrol voor z'n rekening neemt.
Deze keer is het Lucas Black die de hoofdrol op zich mocht nemen en hij doet het niet onverdienstelijk. Toch kan hij niet tippen aan Vin Diesel, zijn uitstraling is toch minder.

De film speelt zich af in Tokio, een stad die prachtig in beeld wordt gebracht. Ik vond het camerawerk sowieso erg goed, beter dan in de twee voorgaande delen.
De eindscene, de race tussen Shaun en de Drift King, is geweldig gefilmd en het hoogtepunt van de film.
Vond wel dat de rol van de Drift King te overdreven werd neergezet, die boze blik vond ik over the top.
Verder is dit weer een erg vermakelijk filmpje die zeker een voldoende verdiend!

avatar van Timothyvdmeer
2,0
0
geplaatst: 30 mei 2013, 14:08 uur [permalink]
De rol van Sung Kang is nog te genieten. Die van DK en Sean zijn erg jammer.
Dat accent van Sean is dan nog de grootste irritatiefactor.

Nee dit deel ziet er leuk uit maar is wat mij betreft zeker de minste van de reeks.

avatar van Naomi Watts
4,0
0
geplaatst: 9 juni 2013, 21:32 uur [permalink]
Zonder de anchors Paul Walker en Vin Diesel leek er bijna geen eer te behalen voor Justin Lin maar in de eerste tien minuten blijkt al dat Lin's hand de reeks de transformatie zou geven die het nodig had. Van veredelde b-film naar een triple A blockbuster.


Visueel echt erg mooi, de skyline van Tokyo, de trendy Japanse dames en hun kleurrijke outfits, mooie tuned bolides met prachtige paint jobs en de in het neon ondergedompelde Tokyo. Black is nergens storend, Kelley is een zeer plausibele love interest en Sung Kang bleek maar weer een enorme aanwinst voor de reeks, wat later ook weer zou blijken.


Ook wat betreft de racescenes hebben we te maken met een kwaliteitsimpuls. Enorm sterk uiteengezet, qua lengte veel langer, sterk geregisseerd en met een enorme intensiteit. Narratief ook een enorme vooruitgang, al blijft het allemaal wat clichematig omdat dit niet de plot was waar Lin een succesvolle franchise mee zou opbouwen.


Lin heeft zich in ieder geval kunnen vestigen als the right man for the job, en terecht. Al zat ie nog lang niet op zijn max.

 
0
BeanDirection
geplaatst: 15 juni 2013, 19:54 uur [permalink]
Life's simple, you make choices and don't look back

Voor het eerst mocht ik kennis maken met de reeks van The Fast and The Furious. Het mocht dan wel het derde deel zijn, toch staat het los van de anderen.

Niet Vin Diesel, maar Lucas Black speelt de hoofdrol in deze beroemde tienerfilm. Andere acteurs die een grote rol spelen zijn Bow Wow (Entourage) en Sung Kang (Die Hard 4.0). Hun spel is matig. De enige die echt overtuigd is Kang als de sluwe, maar toch slimme Han. Black komt onzeker over en acteert alsof hij nog nooit van het woord 'film' heeft gehoord.

Tokyo Drift begint meteen met een soort van Bond-opening met een wilde race op een verlaten industrieterrein. Met surround aan gieren de banden langs je heen en waan je jezelf meteen in de Fast And The Furious-films. Want het geluid in deze film is geweldig. Special effects zitten aardig in elkaar, soms iets beter dan anders, maar nog steeds acceptabel.

Het verhaal is erg Hollywood. Soms heeft het iets weg van The Karate Kid en dergelijke. In het begin is het niet zo erg, maar het einde begint zo langzamerhand voorspelbaar te worden en dat is geen compliment voor de film.

Aardig actiefilmpje voor in de zomermaanden als je weer lastig gevallen wordt met herhalingen van stomme Linda de Mol-programma's.

avatar van mjk87
2,5
1
geplaatst: 16 juni 2013, 15:51 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
F&F nummer drie dus, die zich ergens tussen de delen 6 en 7 lijkt af te spelen. De laatste scène uit 6 zat hier dus gewoon letterlijk in, maar dan zonder de big surprise op het eind.

Enfin, van het verhaal moet deze het niet hebben. Lucas Black - evenveel charisma en even weinig acteerniveau als Paul Walker, maar dan met een Texaans accent- moet naar Tokyo naar zijn papa om niet in de jeugdgevangenis te komen. Hoe hij dat zo kan ontlopen is mij een raadsel, behalve dat mama de wet overtreedt wellicht, maar daar schijn je niet te lang over te mogen nadenken. Eenmaal in Tokyo heeft hij letterlijk binnen één dag al contact met de race-onderwereld van die stad. Ruiken die mensen elkaar of zo? En zo moet hij zich al racend omhoog werken, voor de eer, het geld en het meisje. Die plot is eigenlijk te absurd voor woorden. Ergens in de la met afgekeurde scripts moet deze hebben gelegen en je denkt haast: men doet dit erom. Ik kan me niet indenken dat je met een stalen gezicht kan beweren dat je zojuist een prima verhaal hebt om de racescènes aan op te hangen.

Gelukkig heeft deze film nog genoeg om te zien. De racescènes zijn leuk en opwindend en het driften is een geinige toevoeging - al wordt het op het eind iets teveel en is die laatste racescène sowieso te snel gemonteerd om echt opwindend te zijn. Nathalie Kelley is een leuk meisje en Sung Kang is sowieso grappig (altijd aan het eten hij). De sfeer is prima, de fotografie van Tokyo niet slecht (al had men nog meer kleur en neonlicht mogen toevoegen), de bijfiguren lopen tegen het karikaturale aan maar dat werkt hier zowaar wel en de hiphop, rockmuziek en Japanse meisjes in schooluniform zijn lekker fout. Het is duidelijk dat men zegt: neem dit alles niet zo serieus. Jammer alleen dat alle scènes daartussen dat wel deden en echt stomvervelend en oersaai zijn. Het maakt allemaal geen ene donder uit wat er gebeurt. Hoogtepunt was de race dwars door Tokyo met even een vertraging van beelden en het wegvallen van geluid als ze door die mensenmassa heen driften. Heerlijk stukje.

Gelukkig overheersen de betere stukken en die zijn er dan ook genoeg. Dus krap aan een voldoende, afgerond naar beneden. 2,5*.

avatar van Riddierid
3,0
0
geplaatst: 9 augustus 2013, 17:46 uur [permalink]
Ik irriteerde me dood aan het texasse accent van die hoofdrolspeler. Verder wel een leuke film.

3,0
0
geplaatst: 31 augustus 2013, 15:49 uur [permalink]
karate kid achtig verhaaltje, wel gaaf in beeld gebracht dus wel voldoende!!!, maarre, Han komt toch in dl 6 weer terug.....?????????

avatar van jumpstylemovie
3,0
0
geplaatst: 31 augustus 2013, 18:37 uur [permalink]
ricone schreef:
karate kid achtig verhaaltje, wel gaaf in beeld gebracht dus wel voldoende!!!, maarre, Han komt toch in dl 6 weer terug.....?????????


Dit deel speelt zich af na deel 6. Blijf zitten na de aftiteling bij het zesde deel.

2,0
0
geplaatst: 15 december 2013, 18:38 uur [permalink]
Het minste van de 6 delen. Fast and furious is niets zonder Paul en Vin.

 
0
ipman-99
geplaatst: 23 december 2013, 18:54 uur [permalink]
"Life's simple, you make choices and you don't look back. " ... 😜 " !!!
Heerlijk 3-de deel (Heropfrissing) 😛 !!! Heerlijk popcorn actie vertier !
Oke ..., de cast is hier volledig anders maar regisseur Justin Lin heeft er toch een heerlijke
Actiefilm van gemaakt ! De actie en races waren adrenaline vol !
Het camerawerk werd prima in beeld gebracht en de locaties in Tokyo waren een ware lust voor het oog ! Visueel prachtig en de wagens blinken als vanouds. Ditmaal Japanse 'chicks' die de show mogen stelen, met (weinig) opvallende kleurrijke kledij. Prima Actiefilm die gemaakt is om te entertainen !

avatar van tbouwh
3,5
0
geplaatst: 11 mei 2014, 23:03 uur [permalink]
Aangezien deze samen met deel 2 toch wel algemeen wordt gezien als de minste van de reeks, en de film qua verhaal en cast toch een beetje een buitenbeentje is, waren mijn verwachtingen voor deze film niet bijster hoog. Ik ben echter aangenaam verrast: Tokyo Drift is inderdaad niet uitzonderlijk, maar wel zeer vermakelijk. Omdat de film zich in Japan afspeelt, heeft de film vanaf het begin een ander karakter; dit is juist een verademing, zodat niet alle F&F hetzelfde concept kennen.
De cast is heel anders dan in de andere films. Dit werkt enigszins verwarrend omdat het een filmreeks betreft, maar slecht is deze cast niet.
Black is aardig als Boswell, al mist hij de attitude van Paul Walker. Ook kent deze film minder humor dan de andere delen, en de straatraces zijn minder episch, al is het driften leuk gevonden.
Dit wordt goed gemaakt door Kelley ( die fantastisch is als Neela ), en de Japanse maffiaclub. Takashi is geknipt voor zijn rol.
Goede filmscore van Brian Tyler ( de achtervolgingsmuziek bij de slotrace deed me aan Djawadi´s Prison Break denken ).
De appearance van Diesel vond ik wat vreemd, maar het is wel een leuk opstapje naar het vervolg van de reeks.
Al met al een prima stuk vermaak die voor mij prima in de serie past, ondanks de dingen die anders zijn. 3,5*

avatar van Insignificance
1,5
0
geplaatst: 18 september 2014, 20:21 uur [permalink]
Nul uit drie voor de franchise, al legt Lin wel wat meer flair aan de dag. Komt in ieder geval de actie ten goede. Zo'n eerste race is best hoopvol en dat driften heeft wel wat, maar ondertussen zit je nog steeds te kijken naar een hemeltergend flauwe, gladde tienerfilm. Ken, Barbie en meer van dat soort poppetjes met speelgoedautootjes, zoiets, maar ook niet fout of gek genoeg om zo te scoren.

Gerecycled plotje uiteraard dat al gauw potsierlijk wordt wanneer er eentje komt vertellen hoe het leven in elkaar zit. Als zich dan eens een sierlijke scène aandient, meerdere wagentjes die in het holst van de nacht door de bochten glijden, wordt dat in de kiem gesmoord met een babbelend duo. Hoe Black in de film terecht is gekomen, is mij een raadsel. Uitstraling van een gepeld bolgewas.

Alleen Sung Kang die enige indruk maakt. De scène met de mensenmassa valt ook op, maar Lin verknalt z'n finale met roekeloos geknip. Dat kan best iets opleveren, maar het zou ook fijn zijn als je tijdens zo'n afdaling een coureur eens een meter of dertig achter elkaar ziet rijden. De enige poging daartoe ziet er niet uit. Tekenend. Het wordt tijd dat deze reeks volwassen trekjes gaat vertonen.

avatar van rcuppen79
2,0
0
geplaatst: 27 september 2014, 18:45 uur [permalink]
Regisseur Justin Lin nam het roer over voor deze derde film, waarin geen van de castleden uit de voorgaande films terug is te zien. Vin Diesel maakt even kort zijn opwachting, maar zijn optreden is te kort om echt indruk te maken.

Dit lijkt eerder op een vervolg dat lijkt te zijn gemaakt voor de videomarkt, maar met een budget van 85 miljoen dollar was dit ongetwijfeld niet de bedoeling.

Het verhaal stelt weinig voor en is vanaf het begin voorspelbaar. De makers maken veel gebruik van CGI-effecten, waardoor sommige auto-achtervolgingen er nep uit zien. Dat is jammer, want er zijn ook scènes geschoten die gewoon met stuntmannen zijn opgenomen, en in dit soort scènes laat Justin Lin zien een bekwaam actieregisseur te zijn.

Verder is dit derde deel veruit het minste deel uit de reeks. Het helpt ook niet dat hoofdrolspeler Lucas Black totaal niet overtuigd als volleerd straatracer en bijlange na niet in de voetsporen kan treden van Vin Diesel.

avatar van Film Pegasus
2,5
0
Film Pegasus (moderator)
geplaatst: 29 maart 2015, 18:27 uur [permalink]
De film draait zonder de gekende spelers en denkt de franchise verder te kunnen draaien met enkel het concept van de snelle auto's. Menig franchise is op deze manier een snelle dood gevolgd en het leek met dit deel ook die kant op te gaan. Gelukkig is wat rest - die auto's dus - nog best goed en met de setting van Tokyo is het weer eens iets anders. Vooral dankzij een groot budget voor een sequel als dit kon nog veel goeds gedaan worden. Het ziet er dan ook niet slecht uit. Helaas wordt nu alles op de auto's gericht en is het verder niet bepaald boeiend. En actiefilms hebben dan misschien niet veel diepgang nodig, een beetje meeleven met de personages is wel vereist om te kunnen stijgen boven het gemiddelde. Moesten Paul Walker en Vin Diesel na deze film niet zijn teruggekeerd was het game over.

avatar van krosnicky
3,5
0
geplaatst: 2 april 2015, 23:49 uur [permalink]
Film Pegasus schreef:
De film draait zonder de gekende spelers en denkt de franchise verder te kunnen draaien met enkel het concept van de snelle auto's. Menig franchise is op deze manier een snelle dood gevolgd en het leek met dit deel ook die kant op te gaan. Gelukkig is wat rest - die auto's dus - nog best goed en met de setting van Tokyo is het weer eens iets anders. Vooral dankzij een groot budget voor een sequel als dit kon nog veel goeds gedaan worden. Het ziet er dan ook niet slecht uit. Helaas wordt nu alles op de auto's gericht en is het verder niet bepaald boeiend. En actiefilms hebben dan misschien niet veel diepgang nodig, een beetje meeleven met de personages is wel vereist om te kunnen stijgen boven het gemiddelde. Moesten Paul Walker en Vin Diesel na deze film niet zijn teruggekeerd was het game over.


vin diesel zit al in die film het was,enkel Walker die nog moest terug komen Ah ja deze was even een puzzel stukje waar even geen kant mee op wisten het was een flash forward een blik op de toekomst om dan van deel 4 tot 6 terug naar het heden te gaan de reeks zit wel leuk in elkaar zo maar ik denk dat het eerst het idee was om Walker en diesel te vervangen dat werkte niet zo goed dus hebben ze ze terug gebracht en er een heel verhaal rond gemaakt wat wel goed in elkaar zit
Nu ja deze vind ik nog redelijk goed maar ja simpel gezegd dit is gewoon the karate kid met auto's, gewoon edentiek het zelfde verhaal maar dan met auto's i.p.v karate

avatar van Film Pegasus
2,5
0
Film Pegasus (moderator)
geplaatst: 3 april 2015, 10:05 uur [permalink]
Vin Diesel maakt enkel een cameo, dat is leuk natuurlijk maar ook niet meer dan dat...

avatar van MDMovie
4,0
0
geplaatst: 3 april 2015, 14:50 uur [permalink]
Ondanks dat deze film niet door iedereen wordt gewaardeerd, vind ik dit toch samen met deel 1 de beste van de reeks. Dat wil niet zeggen dat de delen die na Tokyo Drift zijn gemaakt niet vermakelijk zijn, dat zeker maar het heeft niks meer met (illegaal) racen te maken zoals dat in deel 1 en Tokyo Drift wel degelijk aanwezig is.

Jammer is dat in dit deel de oorspronkelijke cast ontbreekt, wat in het begin even wennen is, maar het went snel. Lucas Black, kwam in het begin wat irritant over op mij met zijn overdreven accent. Ondanks dat, dat vervelend is valt er overeen te komen. Sung Kang draagt deze film toch wel en weet een goede prestatie neer te zetten en was mijn favoriete karakter in dit deel (waarna er nog vele volgden red.)

Wat dit deel zo goed maakte bij mij is dat er tenminste weer volop geracet wordt. Dan niet de 10 sec. race zoals we uit deel 1 kennen, maar driften. Ook dat is een wereld op zich en wordt hier mooi neergezet en er valt genoeg te zien. Mooie auto's, vrouwelijk schoon, Tokyo etc. Dat was toch wel wat naar mijn mening ernstig ontbreekt in de latere delen en waar FF eigenlijk om draait.

avatar van missl
2,0
0
geplaatst: 18 april 2015, 11:53 uur [permalink]
Hilly Billy goes Japan. En hij kan helemaal niet driften, terwijl je dat moet kunnen in Japan. Maar wees niet ongerust, uiteindelijk komt alles goed.

avatar van blurp194
2,0
1
geplaatst: 2 mei 2015, 11:29 uur [permalink]
Fast en furious zonder fast en furious.

Het enige dat dit deel te bieden heeft is wat leuk rondscheuren in Tokyo in felgekleurde auto's. Het verhaal en de karakters zijn op het karikaturale af, maar als je daar niet teveel op let is het nog steeds een vermakelijk filmpje. Maar op geen stukken na zo leuk als het eerste deel, er ontbreekt teveel een echte held in het geheel.

0,5
0
geplaatst: 7 mei 2015, 22:20 uur [permalink]
Ik wil deze reeks echt graag afgezien hebben in verband met het feit dat in de latere delen Diesel weer terug is en er grootheden als Dwayne Johnson, Jason Statham, Tony Jaa, Kurt Russell, Ronda Rousey en Gina Carano in zitten. Ik begrijp dat het voor het verhaal en de chronologische volgorde allemaal niet zo belangrijk is, maar toch heb ik een bijna autistische neiging om dingen in volgorde van uitgave te zien om een eerlijker beeld te krijgen van hoe de serie veranderd is. Maar vervloekt, als het nog erger wordt dan dit misbaksel, dan geef ik spontaan de moed op en bekijkt deze reeks het maar. Verschrikkelijk onsympathieke hoofdpersonen in een stompzinnig verhaal, omgeven door stupide bling-bling, wanstaltig saaie races en een grondig gebrek aan ook maar iets interessants. Fijn dat Sonny Chiba erin zit, als ik hem in domme cameo's wil zien zet ik Kill Bill nog wel een keer aan. Hoe heeft men het verder zo voor elkaar gekregen om Japan er zo duf uit te laten zien? Wat is er in godsnaam met je film aan de hand als een duf acteur als Sung Kang nog het acteerhoogtepunt neerzet, omdat hij verreweg het minst vervelend is?

Walging. Ik hoop echt dat ik hiermee het ergste heb gehad. Deel 2 was al onuitstaanbaar, dat het erger kon had ik nooit durven hopen.

avatar van soom
2,5
0
geplaatst: 12 mei 2015, 22:55 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Over de hele linie heen best te doen. Die Sean is wel niet geloofwaardig. (Hij speelt iemand van 18 maar is zelf bekant 30.. Dat vond ik bij een Dawson en Joey niet erg, maar hier wel..) Twinkie mag ver uit de buurt blijven van acteerklusjes, maar Han, Kamata en co, zij leveren een staat af die me wist te raken. Daar genoot ik dus het meest van. Het voelt alleen niet zo Snel. En Furieus is het al helemaal niet. Want er zitten dus maar 6/7 scenes in die echt een gevoelige snaar bij me raken. Een opstartprobleem, de motor komt niet tot leven en slaat vervolgens luid tierend weer af. Leuke poging hoor, maar zonder bulldozer en mooierd is het nogal bakken zonder olie. Het is een aangebrande soepzooi.

avatar van patrick17
2,5
0
geplaatst: 6 januari 2016, 18:01 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Het derde deel van de reeks. Het speelt zich eigenlijk tussen seizoen 6 en 7 in.
Dat mag de pret niet drukken. Ik vind hem minder dan de eerste 2 delen maar dat
heeft vooral te maken met dat de hoofdpersonages niet meer in de serie zitten.
Let wel, dat Vin Diesel op het eind even te zien is (20 seconden).
Op zich is het geen verkeerde insteek de film. Je kijkt er snel doorheen. Er zijn weer voldoende
mooie snelle wagens te zien. Leuke dames en de strijd om iets.
Al met al vermakelijk en ik verhoog daardoor de cijfer die ik eerst had staan.

2.5 / 5.7

avatar van K. V.
3,0
0
geplaatst: 16 februari 2016, 20:46 uur [permalink]
Eens nr 3 bekeken, maar vond deze toch wat minder. De originele cast is ver zoek en het hoofdpersonage is toch minder charismatisch.
De races zijn wel goed en zagen er prima uit. Het was wel leuk dat het eens iets anders was en dat de nadruk op het driften lag.
Het verhaal is eenvoudig en gemakkelijk te volgen.
Een leuk tussendoortje, maar niet zo bijzonder.

avatar van misterdhdh
3,0
0
geplaatst: 22 februari 2016, 19:11 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Vermakelijk filmpje dat ik van hetzelfde niveau vindt dan de twee vorige delen. Ben de reeks in volgorde aan het bekijken en dit derde deel is een leuk tussendoortje. Spijtig dat de meeste vaste personages niet mee spelen, maar ze worden toch redelijk goed opgevangen. Sfeer is goed in deze film en ook het driften wat je niet in de vorige delen ziet is eens leuk voor de verandering. Bovendien zit de film vol met mooie vrouwen wat toch ook een leuk extraatje is. Nathalie Kelley is echt een pareltje en enorm aangenaam om naar te kijken. Lucas Black zag er niet echt uit als een 17-jarige maar echt storend was dat niet. Voor de rest was het acteerwerk niet van een enorm hoog niveau, maar eerder matig. Het verhaal op zich is niet zo bijzonder, maar de uitwerking is wel vermakend en daarom vind ik deze reeks nog leuk. Qua verhaal stellen de films niet zoveel voor, maar ze zijn wel vermakelijk. (snelle) Auto's zeggen me niet zoveel, maar in The Fast and the Furious zijn ze natuurlijk zo prachtig dat ik er wel van geniet. Ook de muziek kon ik wel waarderen en dat het verhaal zich grotendeels in Japan afspeelt vond ik ook wel leuk, het moet niet altijd in het grote Amerika zijn. Voor de rest waren de races enorm mooi in beeld gebracht, zeker de eindrace, wat toch het beste is van de hele film. Ook geweldig dat Vin Diesel nog bij het laatste shot in beeld komt, wat toch even voor een glimlach zorgt. Iets minder is dat de film wel zeer voorspelbaar is.Al bij al leuke film om eens te bekijken, al moet je hier natuurlijk ook geen topfilm van maken. Het blijft vermakelijk en altijd leuk om dit soort films eens tussendoor te zien, niet teveel bij nadenken en gewoon genieten van de races en het vrouwelijk schoon.
3/5
***

avatar van IH88
3,0
1
geplaatst: 23 oktober 2016, 13:22 uur [permalink]
“Fifty percent of something is better than a hundred percent of nothing.”

Een vreemde eend in de bijt maar wel een vermakelijk Fast and the Furious avontuur. De franchise verplaatst het straatracen naar Tokio en dat werkt verfrissend. Op sommige momenten wordt Tokio echt schitterend in beeld gebracht en is bijna een karakter op zich. Net zoals de schitterende wagens die weer over de Japanse wegen mogen razen.

De acteerprestaties waren niet al te best, maar gelukkig was het niet storend. De film neemt zichzelf en de personages iets te serieus en meer humor en relativering had wel gemogen. Een beetje zoals het interessantste personage Han (Sung Kang acteert wel goed). De racescènes zagen er mooi uit maar een leuke heist miste ik wel. Tegen elkaar racen wordt op een gegeven moment ook saai. Maar een vermakelijke film is deze Tokyo Drift wel geworden.

avatar van Onderhond
2,5
1
geplaatst: 17 december 2016, 10:06 uur [permalink]
Degelijk derde deel.

Het driften is een leuke variatie op het street racen, Japan is een passende setting (al hadden ze misschien nog net iets beter Hong Kong kunnen aandoen, qua cinema hebben die in de 80s/90s ook een racefascinatie gekend) en de actie wordt best spectaculair in beeld gebracht (vooral als ze over de bekende Shibuya crossing driften).

Maar van onder welke steen ze Lucas Black gevist hebben is me nog niet duidelijk. Ziet er 10 jaar ouder uit dan z'n rol hem voorschrijft, spreekt met een vreselijk dwaas accent en acteert echt belachelijk slecht. In vergelijking met hem verdient Walker nog een Oscar. Rest van de cast stelt ook niet zo heel veel voor (en wat bij elkaar geraapte Aziaten die moeten doorgaan voor Japanners) maar zijn ook niet echt irritant.

Verloop is verder nogal doorzichtig, naast het racen hoef je weinig interessante zaken te verwachten, maar de speelduur is niet overdreven en voor je het beseft is het allemaal goed en wel weer voorbij. Ergens verbaast me het wel dat deze reeks het zo lang heeft uitgehouden, maar een ramp is het zeker niet.

2.5*

avatar van JoeCabot
2,5
0
geplaatst: 29 januari, 16:47 uur [permalink]
Vermakelijk kitschfestijn.

Echte autoliefhebbers steigeren wellicht bij het aanschouwen van zo veel verkrachte vehikels. Je mag het natuurlijk niet al te serieus nemen, en dat geldt trouwens niet alleen voor het wagenpark. De Aziatische clichés vliegen je om de oren, in die mate zelfs dat ik me afvraag of zo'n film anno 2017 nog mogelijk zou zijn. En wat te denken van Lucas Black; zelfs een bijziende merkt vanop 100 meter dat deze boy ouder is dan 18 jaar en niets te zoeken heeft op een middelbare school.

Maar het moet gezegd, prima popcornvermaak. 2.5*