Fast Five (2011)

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5, Fast & Furious 5, Fast & Furious 5: Rio Heist

mijn stem
3,51
2144 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Drama
130 minuten

geregisseerd door Justin Lin
met Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

TRAILER

662 BERICHTEN 68 MENINGEN
zoeken in:
avatar van Ruud007
4,0
0
geplaatst: 23 mei 2013, 15:41 uur [permalink]
Ongelooflijk vette actiefilm met goed in beeld gebrachte actie, mooie locaties, super bolides en de scène op het einde was episch en het was alsof ik naar een combinatie van Need for Speed Hot Pursuit en deze serie aan het kijken was: geweldig! Het verhaal op zichzelf is niet heel hoogstaand of vernieuwend, maar vermakelijk is het wel. De acteurs waren in vorm en de film bevatte humor: iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden moet zijn met een actiefilm. Chapeau!

*4,0

avatar van riefenstahl
3,5
0
geplaatst: 23 mei 2013, 18:00 uur [permalink]
Bijzonder ongeloofwaardig en (bewust) over de top maar onweerstaanbaar vermaak.
Vooral de beginscenes met de treinroof (op een zandpad je auto op gelijk level houden met een trein is werkelijk onmogelijk) zijn spectaculair.
Meer een komische actiefilm dan een racefilm wat het van oorsprong wel was maar dat deert niet, voor een zoveelste vervolg is deze film verrassend goed en we zien gelukkig nog steeds veel mooie auto's. Beetje jammer dat de training voor de roof voor niets was (ik verwachte dat de chick op de motor wel binnen de tijd zou kunnen blijven met als uitkomst een spectaculaire motorstunt maar helaas).
Dwayne Johnson is geknipt voor de rol van tough guy en een welkome toevoeging.
De teaser met Rodriguez (een fantastische actrice) is een van de beste teasers van de laatste jaren. Verheug me op het volgende deel ๐Ÿ™‚

avatar van martijn011
4,0
0
geplaatst: 30 mei 2013, 16:44 uur [permalink]
Ik heb de afgelopen week de vijf delen van de Fast-reeks herzien met het oog op deel zes die in de bios draait. Deze vijfde film uit de serie is verreweg de beste van allemaal. Komt denk ik vooral omdat de film zich niet alleen maar op het racen richt, maar ook echt een verhaal bevat en dat komt deze film zeer ten goede.

Iedereen uit de vorige delen komt weer tevoorschijn getoverd waardoor het al snel heel bekend en vertrouwd aanvoelt. Dat aangevuld met spierbundel Dwayne Johnson en je kunt concluderen dat met de brute kracht weinig mis is.
Het verhaal zit ook beter in mekaar dan in de vorige delen. Hieronder is het al meer genoemd, maar een vleugje Ocean's zit er zeker in.

Maar gelukkig ontbreekt de actie niet. En wat voor een actie! De slotscene met de kluis is echt de beste actiescene van de hele reeks. Het camerawerk was sowieso erg goed.. Ook de locatie Rio de Janeiro werkt, weer eens een keer wat anders.
Ik kan dus niet anders dan weer m'n vier sterren, die al stonden, geven en ik ben heel benieuwd wat het zesde deel brengt!

avatar van Tommy De Vito
4,0
0
geplaatst: 7 juni 2013, 10:14 uur [permalink]
Deze Fast Five en het eerste deel, zijn toch wel de beste uit de reeks die ik heb gezien. Deel zes ga ik van het weekend in de bioscoop zien, dus daar kan ik nog niet over oordelen.

Gister avond dit prachtige vijfde deel gezien. Actie, spectaculaire stunts, Rio de Janeiro, mooie bolides, er zit echt van alles wat in deze film. De twee uurtjes vliegen zo voorbij en vond het zelfs jammer dat de film afgelopen was. Ben erg benieuwd naar het zesde deel!

avatar van Naomi Watts
4,0
1
geplaatst: 10 juni 2013, 11:42 uur [permalink]
Bigger is better moet Lin gedacht hebben en ik geef 'm groot gelijk. Waar die het me tde vorige delen bewees een vakman in testosteron blockbusters a la Michael Bay te zijn geeft hij de tweede bevestiging af. Dergelijke blockbusters zijn zeldzaam maar als je er dan één voor je kiezen krijgt is de payoff des te groter. Lin gooit er maar wéér een schepje bovenop. Op elk vlak.


Erg blij met Rio als setting, geeft de film als een zeer dreigende atmosfeer mee, en een hele mooie environment. Erg fijn dat Lin ook op de proppen komt met het idee alle personages uit de vorige delen op één hoop te gooien. Vind het toch een aardig bijeengeraapt zootje waar elk castlid gewoon 'werkt'. Ook het nodige drama weer, wat ook hier weer opvallend goed werkt. Lin weet altijd de juiste balans te houden. Johnson is ook een fijne upgrade, heerlijke slappe oneliners ook.


Het is toch vooral het testosteron wat deze zeldzame 'breed' van blockbusters zo interessant maakt. Sound design is monsterlijk en je home cinema set draait overuren, mijn buren zijn maar weer op vakantie gegaan en gelijk hebben ze. De DTS Master audiotrack is een beest en in het slotakkoord waar de hele arc van Fast Five om draait wordt je volledig weggeblazen. Als je het met je armetierige speakers moet doen die in je TV zitten ga je dit niet geweldig vinden nee.


Veel beter dan dat ze in mijn geheugen stonden, en het soort blockbuster waar ik ben van gaan houden sinds Harman Kardon bij me is in gaan wonen. Sterk geregisseerd, booming audio design en een prima wisselwerking tussen cast, narratief meer dan voldoende en een doldwaze achtbaanrit. Lin is het Aziatische equivalent voor Michael Bay. Een meester i nwat hij doet.

avatar van Timothyvdmeer
3,5
0
geplaatst: 14 juni 2013, 09:12 uur [permalink]
Blijft wel een vermakelijke film. Goed wordt het nergens maar niet minder vermakelijk.
Jammer dat de rol van Han niet dieper ging. Vindt dit 1 van de meest interessante personages in de gehele film.

avatar van Riddierid
3,5
0
geplaatst: 9 augustus 2013, 23:17 uur [permalink]
Lekkere film dit. Ze hebben het ook mooi gedaan dat iedereen bij elkaar komt en dat per individu iedereen zijn persoonlijkheid goed naarbuiten komt, dat doen ze te weinig in films tegenwoordig. Dan heb je zeg maar een groep en dan is er altijd maar 1 ofzo waar het echt omgaat maar hier is het wat mooier verdeeld en dus ook in de persoonlijkheden, iedereen is erg verschillend. Soms wel erg onrealistisch maarja lekker boeien. Ik vond het een super film en ik ga binnenkort maar eens fast and furious uit 2013 kijken... ben benieuwd of ie beter is dan deze.

avatar van Mai*
3,0
0
geplaatst: 11 augustus 2013, 17:19 uur [permalink]
Heerlijk kunnen weg kijken. Beter als deel 4, heel veel beter. Soms kan ik mij ergeren aan bepaalde aspecten in een film zoals meteen weten dat een chip mist uit een auto. Maar goed, dat raakt zeker op de achtergrond door de actie die er in voor komt.
Goed vermaakt en op het puntje van mijn stoel (ook al is het einde enigszins voorspelbaar).

avatar van Iron Maiden
3,5
0
geplaatst: 1 december 2013, 12:05 uur [permalink]
R.I.P. Paul Walker.

4,0
0
geplaatst: 1 december 2013, 21:11 uur [permalink]
Fast five vind ik persoonlijk de beste van deze serie.
En daarom geef ik de film 4 sterren.
Jammer dat Paul walker op tragische wijze is verongelukt.
Hij hield van sportauto's,
en hij is er in overleden.
Jammer, jammer, RIP...Paul.

 
0
ipman-99
geplaatst: 23 december 2013, 21:01 uur [permalink]
"Sexy legs, baby girl. What time do they open? They open at the same time I pull this trigger. Want me to open them." ... ๐Ÿ˜œ " !!!
Heerlijke Actiefilm (5-de deel) (Heropfrissing) ๐Ÿ˜› !!! Regisseur Justin Lin doet er nog een schepje bovenop
qua cast en actie ! Wat een bombastische Actiefilm vol vette achtervolgingen, races, ontploffingen en stunts.
Dwayne Johnson alias The Rock is het schepje waar ik net over vertelden ๐Ÿ˜‰ !
De setting van Rio is verbluffend mooi om te zien en de humor had ook een plaats in het geheel van deze geweldige over the top Actiefilm ! Eerbetoon aan Paul Walker !

avatar van Movie Jim
5,0
0
geplaatst: 9 januari 2014, 19:21 uur [permalink]
Wat is dit een geweldige actie film
vooral de locatie in Brazillie als ik me niet
vergis en alle actie echt geweldig.
En Vin Diesel en Paul Walker
spelen geweldig.
En dan onze spierbonk The rock (Dwayne Johnson) erbij

avatar van FunkStarr
3,5
0
geplaatst: 21 januari 2014, 15:57 uur [permalink]
Eindelijk gezien. Ben nooit een fan geweest van Vin Diesel, en deze film heeft daar helaas geen verandering in gebracht. Daarentegen ben ik wel een beetje fan van Dwayne Johnson, hij heeft dan ook een erg leuk rolletje te pakken. Paul walker (R.I.P.) doet het ook niet onaardig. Ook zijn de locaties erg vet. Geloofwaardigheid nul komma nul maar wel lekker vermakelijk.

avatar van panax
4,0
0
geplaatst: 25 januari 2014, 18:10 uur [permalink]
puur kijkgenot
ongelooflijk verhaal,maar pure amusement
veel rondvliegend blik,goeie stunts,mooie beelden
ik heb er van genoten !!!

avatar van missl
3,5
0
geplaatst: 15 februari 2014, 17:18 uur [permalink]
Stoere mannen, snelle auto's en een paar boeven met een nieuw plan. Wat een vermakelijke film was dit. Ik weet nu zeker dat ik de rest van deze serie ook ga kijken. Oh ja en wat een beest is die Dwayne Johnson, pfff die armen, Vin Diesel lijkt er klein naast.

avatar van kevin_vp
0,5
0
geplaatst: 25 maart 2014, 22:18 uur [permalink]
dit is samen met deel 4 de saaiste film uit de reeks. en wtf hoelang gaat deze FF reeks nog duren???
het toppunt is dan nog dat Vin Diesel in bijna alle films speelt (alleen in deel 2 niet) en hij één van de slechtste acteurs ooit is...

Door de hete actrices krijgt deze film van mij nog een 1*

avatar van tbouwh
4,0
0
geplaatst: 15 juni 2014, 16:27 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Na een enigszins tegenvallend 4e deel, is deel 5 toch wel weer echt raak. De eerste echt goede in de reeks weer na het fijne deel 1.
De kracht van dit deel ligt in het gegeven dat de hele crew bij elkaar komt. Naast Diesel, Brewster en Walker zien we Kang ( uit deel 3 ), Gal Gadot ( uit deel 4 ) en Gibson ( deel 2 ) terugkeren.
De onderlinge chemie tussen deze ´crewmembers´ zorgt voor zowel serieuze als humoristische momenten.
Daarnaast is Fast Five voor het eerst echt afgestapt van het racen, waar de serie vooral om begon. Bijna alles gebeurt uiteraard nog steeds met en rondom auto´s, maar het accent is verschoven van het racen naar de actie. Een goede keuze: ik had niks tegen het racen maar de actie is goed en zorgt voor nog meer spanning.
Tel daar een goede soundtrack, een goed presterende cast, knappe regie/montage en een fijne bijrol van Dwayne Johnson bij op, en je hebt een goede, vermakelijke film te pakken.
De omwisseltruc met de kluizen vond ik briljant gevonden, en de slotachtervolging was een lust voor het oog. Fast Five is iets langer dan vorige delen uit de reeks, maar maakt die speelduur zeker waar.
4*

avatar van Filmkriebel
1,5
0
geplaatst: 26 juni 2014, 21:52 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Dwaze film, nog slechter dan zijn voorganger (2*). Mijn reet jeukt van al die oppervlakkigheid. De "wijze" Vin Diesel, geld- en misdaadverheerlijking ( dat is toch het goede leven hé!) , het haantjesgedrag, het baby-moment met een dikke groepsknuffel. Vin Diesel die na een vechtscène met The Rock hem nobel gaat helpen na een hinderlaag. Ik zag dit van ver aankomen. Niks voor mij dit soort onzin. Het mooiste aan deze film zijn de luchtbeelden van Rio en enkele prettige actiescènes, die dan nog niet eens zo talrijk waren. Nee, deze adrenalinestoot voor 17-jarigen is me totaal niet bevallen.

avatar van tbouwh
4,0
0
geplaatst: 27 juni 2014, 13:23 uur [permalink]
Filmkriebel schreef:
Nee, deze adrenalinestoot voor 17-jarigen is me totaal niet bevallen.


Gemiddelde van 3,52, dan lijkt het me niet dat alleen 17-jarigen deze film geslaagd vinden:) kwestie van smaak, en minder van leeftijd

avatar van Daniël44
4,0
0
geplaatst: 27 juli 2014, 12:01 uur [permalink]
Weer een geslaagde en na Fast & Furious 6 de beste Fast & Furious film. Weer vol met actie en vette auto's. Echt een topfilm ๐Ÿ‘

avatar van rcuppen79
3,5
0
geplaatst: 27 september 2014, 18:51 uur [permalink]
Na het teleurstellende vierde deel, pakten de makers groots uit met deze vijfde film. Vin Diesel en Paul Walker keren terug in hun vertrouwde rollen, maar daarnaast zien we ook Tyrese Gibson uit 2 Fast 2 Furious en Sung Kang The Fast and the Furious: Tokyo Drift terug. Dit team wordt aangevuld met voormalig worstelaar Dwayne Johnson die de rol van FBI-agent Hobbs vertolkt. De film is een stuk vermakelijker dan de laatste twee Fast and the Furious films en de makers hebben gelukkig de belabberde CGI-effecten uit deel 4 weggelaten en weer alles met ouderwets stuntwerk opgenomen.

Het verhaal is wederom behoorlijk over-the-top en de climax hinkt tegen het belachelijke aan, maar toch is de film ruim twee uur topvermaak en is het na het eerste deel de beste uit de reeks. Dit is voor een groot deel te danken aan de aanwezigheid van Dwayne Johnson en zijn natuurlijke wisselwerking met Vin Diesel. Het één-op-één gevecht tussen beide spierbundels is het hoogtepunt uit de film. Het verhaal en de karakters zijn ondergeschikt aan de actie, maar die is tot in de puntjes verzorgd.

avatar van Insignificance
2,0
0
geplaatst: 29 september 2014, 18:24 uur [permalink]
Onbestendige actie met teveel geklieder. Kennelijk is er nog steeds niemand die kan racen en dus maar weer korte flitsen van rijdende, botsende en stuiterende autootjes, afgewisseld met wegpiraten die hun stuur krampachtig vasthouden en ondertussen wat onnozele dingetjes uitkramen. Lin weet vooral goed te verbloemen dat dat eigenlijk niet zoveel voorstelt en gooit het daarnaast maar op lompe capriolen.

Dat met die gestripte truck is best een aardige vondst, het slepen van een brandkast zal dat ook wel zijn geweest. Op papier althans, op beeld is het weinig meer dan loos lawaai. De blitse verpakking ten spijt, een echt spektakel wil het maar niet worden. Ook al omdat er allerlei rompslomp bij wordt gehaald. Of het nu op serieus of grappig inzet, het niveau van een marginale soap of sitcom ontstijgt het niet.

Ergens onderweg doet het denken aan een belabberde Oceans film en dat ouwe jongens krentenbrood sfeertje dat af en toe de kop opsteekt, zal voor fans ongetwijfeld leuk zijn, maar ik kan er niks mee. Wat wel een prima toevoeging is, is The Rock die komt blaffen en bikkelen. Een beetje scenarist had hem en Diesel tergend lang tegen elkaar laten grommen. Voordat je het weet liggen ze echter te rollebollen.

avatar van horizons
4,0
0
geplaatst: 27 oktober 2014, 23:00 uur [permalink]
Fijne actie film. Jammer dat de sound track over het geheel wat flauw is maar het scheuren maakt veel goed.

avatar van ILDIB
3,0
1
geplaatst: 29 oktober 2014, 17:16 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Eigenlijk moet je m na 1 minuut afzetten. Kolder met die bus. Daarna Piepende banden op zand. Lege auto's in shots waar iemand seconde later wel in zit. Waardeloos acteren stompzinnige dialogen en hak op tak uitbarstingen.
En hahaha reyes komt kijken of al zijn geld in de kluis is gelegd. de anderen mogen de code van de kluis niet zien. how the fuck is t geld er dan sowieso ingekomen? En ik zwijg nog maar over natuurkunde wetten bij die sleepactie

Stoer is niet altijd stoer vrees ik.

Hier past maar 1 duiding:

Wanne klets joh. ...

avatar van Roger Thornhill
4,5
0
geplaatst: 7 november 2014, 21:35 uur [permalink]
Blijft toch erg grappig, zeker op de prachtige Blu-ray-transfer. Magnifiek moment voor Dwayne Johnson wanneer één van zijn ondergeschikten met goed èn slecht nieuws komt: "You know I like my dessert first!" En dan, na dat goede nieuws: "Gimme the damn veggies!"

4,5
0
geplaatst: 9 december 2014, 14:43 uur [permalink]
Vanaf het eerste deel was't zo van "oke, een film over coole, snelle auto's en racen, meer niet." En van het moment dat er vervolgen kwamen, bleef het erbij, de films kwamen altijd maar op hetzelfde neer. Waardoor het stilaan saai begint te worden.

Maar deze film heeft er duidelijk verandering in gebracht en maakt er een leuke actiefilm van waar je in de achtervolgingen meegesleurt word.

avatar van scottbrl
4,5
0
geplaatst: 4 januari 2015, 14:08 uur [permalink]
heerlijk vernieuwend deel (1,2,3,4 zijn minder 6 is ook zeer goed)

avatar van Film Pegasus
4,5
0
Film Pegasus (moderator)
geplaatst: 1 april 2015, 23:25 uur [permalink]
Film Pegasus schreef:
The Fast & The Furious meets The Expendables. Een team van the best of uit de vorige films als een soort Ocean's Eleven, maar dan met ballen. Verder nog een Zuid-Amerikaanse slechterik en eindelijk een evenwichtige tegenstander voor Vin Diesel met Dwayne Johnson. De film neemt ook het beste uit de vorige reeksen. Terug wat autoraces, leuke oneliners en kleurrijke figuren, mooi volk en sterke achtervolgingen. Het verhaal is ook wat beter met een interigerende finale. Het mag gezegd worden dat dit de beste film is uit de reeks. En dat is niet slecht na het veel mindere 4e deel dat bijna de doodsteek betekende voor de reeks. Ik krijg al terug hoop en zin in een volgende deel.


Fast Five is een geweldig deel dat alle het beste uit de vorige films neemt en dan nog eens een dubbele injectie geeft. Een film vol actie, maar toch met aandacht voor de personages en voldoende humor. The Expendables mogen best wat leren van deze franchise. Opvallend trouwens één van de weinig franchise die alleen maar beter wordt en zelfs met een 5e deel zo sterk uit de hoek kan komen!

avatar van Tapa
3,5
0
geplaatst: 3 mei 2015, 19:07 uur [permalink]
eerste van de fast films die ik helemaal gezien heb, prima actie, scene met de kluis was wel een hoogtepunt, erg vet

avatar van rkdev
3,5
0
geplaatst: 26 juli 2015, 21:54 uur [permalink]
Vette actiefilm die ten opzichte van de eerdere delen minder om het racen gaat, maar meer een Heist film is in de stijl van bijvoorbeeld The Italian Job of Ocean's Eleven. Waar die films het van het slimme verhaal moesten hebben moet deze het natuurlijk meer van de actie, de mooie auto's en de zeer fraaie dames hebben. Maar op al die punten scoort de film een dikke voldoende. De eindachtervolging is natuurlijk vreselijk over de top, maar aangezien er nauwelijks cgi wordt gebruikt ook weer erg stoer.
Op naar deel 6 dus.

avatar van IH88
3,5
1
geplaatst: 27 april 2016, 18:54 uur [permalink]
“This shit just went from mission:impossible to mission: in freaking sanity!”

Dit is de beste film uit de Fast and the Furious franchise. Alles komt samen in deze film en als je dan ook nog Rio de Janeiro als locatie hebt weet je dat het al eigenlijk niet meer mis kan gaan. De actie is grimmig en spectaculair, de humor is geslaagd, aan mooie dames geen gebrek en de toevoeging van The Rock is één van de beste castingkeuzes in de historie van castingkeuzes (overdrijving...).

Alles is groot, groter, grootst en soms werkt dat niet maar in Fast Five is het alsof alle puzzelstukjes in één keer op hun plaats vallen. Het verhaal is eigenlijk alleen maar een excuus om de groep weer bij elkaar te brengen maar wanneer dat dan is gebeurd, kan je jezelf schrap zetten voor een explosieve film met de ene na de andere actiescene. Niets mis mee als het allemaal zo spectaculair in beeld wordt gebracht en de chemie tussen de acteurs zo sterk is. Diesel en Walker zijn natuurlijk weer de grootste troeven maar ook Ludacris en Gibson zijn erg leuk en zorgen voor de komische noot. Bij de dames wordt de eer hoog gehouden door Gal Gadot, Elsa Pataky en natuurlijk Jordana Brewster en alle drie weten ze hun wat eendimensionale rollen toch goed in te vullen. En The Rock tja... Een betere aanvulling van de al overvolle cast kan eigenlijk niet. Fast Five is pretentieloos vermaak van het allerhoogste niveau.

avatar van Daan258
3,5
0
geplaatst: 14 februari, 19:39 uur [permalink]
Omdat ik binnenkort wel het 7e deel wil bekijken die ik nog steeds niet gezien heb wilde ik daarvoor toch nog even deeltje 5 en 6 herzien.
Deel 5 dus nu na jaren weer opnieuw bekeken en heb me echt uitstekend weten te vermaken. (misschien zelfs nog beter dan bij de eerste kijkbeurt)
Het verhaal is gewoon geinig maar stelt niet heel veel voor, maar daarnaast maakt de actie, de toffe sfeer, camera werk en fantastische cast een hele hoop goed en vloog de 130 min zo voorbij.
Ja, inderdaad was de laatste scene met de kuis wel echt vreselijk over de top maar aan de andere kant ook zeker vermakelijk om naar te kijken.

Binnenkort deel 6 ook is herzien waarvan ik me kan herinneren dat ik dat toch een beetje een teleurstellend deel vond. Wie weet zal ( en hoop ) ik hem bij de 2e kijkbeurt leuker te vinden.

Mijn stem van een dikke 3,5* blijft ook zeker staan.