• 9.378.149 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

Nieuwe trailer:

Nieuwe trailer Fast Five! - Video op FilmTotaal

Yeah! Wat heb ik hier zin in! Tyrese Gibson, Jordana Brewster, The Rock en uiteraard Walker en Diesel! Popcorn van de bovenste plank!

avatar van DiDa

DiDa

Ziet er deze keer echt heel erg goed uit. Ik kan niet wachten...

avatar van eltorro

eltorro

De badguy zit in ieder geval wel goed.

avatar van Thorak

Thorak

Die nieuwe trailer ziet er opzich wel veel belovend uit. Een beetje The Fast and The Furious vs xXx.

The Rock ziet er wel cool uit met zijn kale hoofd en goatie.

Ja ik ben best wel benieuwd naar deze film, mede omdat het nog steeds omde auto's draait en wat meer shoot outs er in lijken te zitten. Ze hebben zo te zien ook wat auto's uit Death Race geleend...

avatar van DVD-T

DVD-T

Ben benieuwd. Tot nu toe een leuke reeks. Trailer zag er goed uit. Hopelijk weer een beetje meer vaart dan het vierde deel. Ook leuk dat Tyrese, Schulze en Ludacris meedoen in dit deel.

avatar van jefmeisterNL

jefmeisterNL

trailer ziet er goed uit. wat een voorganger al zei, lijkt inderdaad op een ideale mix tussen F&F en xXx, en dat kan niks anders betekenen dan heeeeel veel brute actie

melikee-55

waarschijnlijk komt hierna nog een deel (gelezen in een interview met Vin Diesel), Fast Five is dan eigenlijk het tweede deel.

Zag owk in de trailer dat Han er weer in speelt, jmmr dat Michelle Rodriguez er niet meer in voorkomt.

kan niet wachten tot die uitkomt

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zag de trailer afgelopen vrijdag voor Sucker Punch. Fijn gekozen locatie voor dit nieuwe deel maar daar houdt het wel mee op. Dat einde trouwens..zo stoer richting de camera lopen Ga toch weg.

Tonypulp schreef:

Wat heeft Fast Five met Sucker Punch te maken? ....

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Helemaal niks..

avatar van Thorak

Thorak

melikee-55 schreef:

jmmr dat Michelle Rodriguez er niet meer in voorkomt.

Dat is nou precies het beste wat ze voor deze serie hebben kunnen doen! Die hadden ze in deel 1 al moeten schrappen!

melikee-55 schreef:

Wat heeft Fast Five met Sucker Punch te maken? ....

Moet het daar iets mee te maken hebben dan?

schram101 schreef:

Moet het daar iets mee te maken hebben dan?

mij boeit het niet hoor ik vroeg het alleen maar, aangezien dit een fast five topic is ...

schram101

Jeroen zei alleen dat ie de trailer zag voorafgaand aan de film Sucker Punch.. Verder maakte hij totaal geen vergelijking of iets dergelijks. Vond het een beetje een vreemde vraag. Maar maakt verder niet uit natuurlijk.

Sjoerdow

Net een interview van Piers Morgan met Dwayne Johnson gekeken, jammer dat Johnson zich laat gebruiken voor dit soort rollen. Hij kan veel meer dan dit!

Ik denk dat hij uiterst geschikt is voor een drama of een romkom.

Ja ik ben stiekem een fan van "The rock"

avatar van FillumGek

FillumGek

The Rock is ook gewoon cool! Leuk acteur. Het vorige deel kan ik me niks meer van herinneren, die moet ik nog herzien, maar deze ga ik ook sowieso weer kijken.

avatar van movierobert

movierobert

Ziet er goed uit met al die bekende, vraag me alleen af hoe dat nou zit met Han, die loopt daar ook ineens weer los, dus hij is of weer tot leven gewekt of dit speelt zich voor Tokio Drift af.

avatar van Sasja

Sasja

movierobert schreef:

ja

schram101

Moet Tokyo Drift niet uberhaupt los worden gezien van de rest van de serie?

schram101 schreef:

Moet Tokyo Drift niet uberhaupt los worden gezien van de rest van de serie?

Niet als je de cameo van Vin Diesel meetelt, maar ik geef je verder groot gelijk.

avatar van rep_robert

Dit deel ook als ik de trailer zo zie. Belachelijk misdaadplotje waarin ze opeens de bankovervallers uithangen ergens in Rio de Janeiro

Konden ze dit niet beter Oceans Fast Five noemen?

avatar van JustMike

JustMike

hoeveel jaar en ouder is deze?

16 lijkt me.

Overigens draagt Vin Diesel opnieuw de naam Dominic Toretto in deze film. Dus ze zien het wel degelijk als een vervolg in hollywood.

Moet zeggen dat dit soort films mij altijd weten te vermaken vanwege de flitsende actie, toffe auto's en mooie dames.

Maar alleen daar mag een film niet op leunen vind ik, zal wel een zesje worden.

schram101

Las van het weekend in Preview (het gratis magazine van Pathe) dat dit deel naadloos aansluit op deel vier.

Ook zeggen ze dat Han (uit Tokyo Drift) inderdaad weer meespeelt (was eigenlijk ook wel te zien in de trailer maar toch). Hieruit kunnen we dus opmaken dat het geen prequel is maar dat Tokyo Drift zich eigenlijk ná dit deel afspeelt.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Can't wait !

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Zeker jammer van Michelle, maar Jordana Brewster zit er gelukkig nog wel in en Gal Gadot maakt haar 2de optreden in de reeks. Toch nog wel wat om naar te kijken, dat gecombineerd met de actie

avatar van Apster

Apster

Het wordt weer een zomer vol sequels.

avatar van deGVR

deGVR

Al op 5 mei?! Ik hoop natuurlijk op een geweldige film zoals de anderen in de serie geweldig waren (dwz. veel auto's en spierballen, weinig verhaal), maar als ze de films zo snel uit de grond stampen weet ik ook niet of dat dat wel goed is... Weinig verhaal moet niet gedegradeerd worden tot géén verhaal!!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Yes, eens de eerste die een film ziet. In Australie draait deze al aantal dagen. Toch leuk.
Film zelf wat minder. Tip voor iedereen die gaat kijken: gebruik niet je hersens, denk niet na, want dan gaat het fout. Vooral de actiescenes zijn soms zo gemaakt dat het niet logisch is, ofwel eigenlijk onmogelijk. Denk aan: het springen in water van 40 meter hoogte en daarna rustig naar de oppervlakte komen, om vervolgens onder schot gehouden te worden door een stuk of 10 agenten die weet ik waar vandaan komen, of de openingsscene waar een bus met Vin Diesel een stuk of 7 maal over de kop vliegt, en waar Vin Diesel zonder schram uitkomt en meer van dat soort onzin.
Daarnaast is het verhaal standaard, karakteruitwerking lachwekkend (ze proberen het), het acteerwerk gewoon slecht (personages niet serieus te nemen, een Vin Diesel die enkel schaapachtig kan grijnzen) en het heeft weinig meer met gewoon lekker racen te maken. Het racewerk is er bijgesleept. Dus dit is een dertien-uit-dozijn actieverhaal, met veel cliche's, slecht script, typische manieren waarop Vin Diesel zegt "het is zwaar, maar we doen het toch", actie die net goed afloopt, voorspelbaarheden (de kluis die toch leeg is en vervangen en dat et slechte acteurs. Eigenlijk is het helemaal niks.
Mocht ik dan nog iets positiefs noemen: geen hypermontage (gelukkig), en Brazilianen spreken echt Portugees, maar dat kan geen heel hoge score geven.