• 9.378.517 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

jumpstylemovie

Dit was het beste deel van de reeks en dat is op zich best bijzonder aangezien dit alweer nummer 5 is. Het leuke aan dit deel is dat iedereen uit de vorige delen nu bij elkaar is en samenwerkt en dit keer zat er meer verhaal in. Iedereen is in topvorm en Dwayne Johnson is een perfecte toevoeging. De auto's waren ook vetter dan voorheen, lekker veel duitse blikken dit keer

De actie is duidelijk mooier en grootser zoals te zien is in de eerste klus en met name in het einde. Dat was wel echt een vet stuk.

Eindstand:

Fast 1: 3*

Fast 2: krappe 2,5*

Fast 3: 3*

Fast 4: 3*

Fast 5: 3,5*

jumpstylemovie

Ik hoorde dat Statham misschien mee gaat doen aan Fast 6 en 7. Dat zou briljant zijn.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Please read this article with a grain of salt.

Het artikel begint al zo. maar dat neemt niet weg dat het wel gaaf zou zijn als hij ook zou mee doen. Ben wel benieuwd aan wat voor rol ze zitten te denken.

Zit hij dan aan de goede kant of bij de politie ?

jumpstylemovie

Dwayne Johnson liet ons zien dat het allebei kan maar dat moeten ze natuurlijk niet nog een keer flikken. Hij zou ook een crimineel kunnen zijn die zich bij Toretto en zo aansluit of iets dergelijks. Boeit niet, als hij er maar in zit.

avatar van Moony

Moony

Fast five is tot nu toe het beste deel van de Fast and Furious reeks. Het verhaal van deze film is het best uitgewerkt en de rol van Jordana Brewster (aka Mia Toretto) komt eindeiljk eens goed naar voren. Hoe Mia en Brian in deze film dichter naar elkaar toegroeien is echt wel mooi om zien.

Het hele einde van de film heeft me nieuwsgierig gemaakt, hoe komt het in godsnaam dat Letty gezien is bij een overval, terwijl ze begraven is? Is er misschien een dubbelganger omgekomen? Geen idee eigeniljk, ben uiteindeiljk erg benieuwd geworden naar het zesde deel.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Spoiler tags!

avatar van Moony

Moony

catdog schreef:

Spoiler tags!

Spoiler? Hoe kom je daar nou bij?

Deze film is van 2011 én alles wat ik zei is in de film te zien (enkel dat van dubbelganger is een bedenking van mezelf...)

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Wellicht lezen er hier ook mensen die de film nog niet gezien hebben? Wat je over Letty plaatst is vooraf niet bekend...

avatar van T-man

T-man

Voor mij overduidelijk de beste van de vijf fast and furious films. Ik vond deel 1 goed en de drie die daarna kwamen een stuk minder dan de eerste. Deze overtreft voor mij dus de eerste en dat vond ik een zeer aangename verrassing. Ben dan ook zeer benieuwd naar deel 6, zoals hierboven te lezen en zien valt is deze onderweg.

mrwhite

Oeie gisteren deze voor een 2de keer gekeken en mn stem verlaagt van 3,5* naar 2*

avatar van Ronn040

Ronn040

Fast Five vind ik persoonlijk na deel 1 de beste uit de reeks. Prima film, goede muziek en goed acteerwerk van Walker en Diesel. Nou is dus aangekondigd dat er volgend jaar een Fast Six komt, ik weet niet of ik daar op zit te wachten. Na Fast Five leek het er echt op dat er geen nieuw deel meer zou komen.

mrwhite

Na de credits zie je toch duidelijk dat er nog één ging komen ?

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Dat na die credits, was dat een bekende op die foto? Kan het mij zo niet herinneren.

mrwhite

Ja Michelle Rodriguez die de rol van Letty speelde.

avatar van hkoster16

hkoster16

het kan allemaal. zelfs een kind maak je dit niet wijs.

avatar van daslekker

daslekker

dit vond ik de beste tot nu toe..mede door de Chargers..me like!

avatar van Pete_033

Pete_033

Leuke film met over-the-top, onrealistische, actie. Simpel en voorspelbaar verhaal. Vooral in het begin na de actie op de trein ontsnappen ze wel heel gemakkelijk aan de machtigste man van Rio maar dit soort films moet je ook niet gaan kijken om het verhaal.

De beste Fast film na deel 1.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Na herziening vanavond halfje eraf.. (nu een 3,5) Ik ging toch wat kritischer kijken en dan zie je toch wat meer. Wel stal Johnson de show in deze film.. Normaal een 3, door deze krachtpatser een halfje extra..

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

edwinoudenes schreef:

Ik zou zeggen, nog wat kritischer kijken

avatar van s_leiN

s_leiN

Weer een harde en heftige film waar auto's in het rond vliegen, een geldkluis door de hele stad wordt gesleept en 2 mannen heel Rio op z'n kop zetten.

Toch vond ik dit een zeer geslaagde film met een feel-good einde.

The Rock was goed, Paul Walker was ook goed, maar Vin Diesel was weer top

Dikke 4 voor mij!

avatar van Toontje G

Toontje G

Wat moeten we hier nu weer van zeggen. Ik had nog geen film uit de fast and the furious serie gezien. De reden, acteurs misschien? Ik weet het ook niet het trekt me gewoon niet. Nou, een avondje niets te doen dus huppakee we gaan er eens voor zitten en naar kijken zonder vooroordelen.

Nou actie genoeg in ieder geval, daar valt echt niet over te klagen. De kogels vliegen in het rond, je moet goed kijken wie ze nu eigenlijk voor zijn appeltje schieten, de good or the bad guys, dus op blijven letten. Hoeveel slachtoffers er vallen is niet bij te houden, ook worden er nog een paar auto's in de poeier gereden.

Het verhaal is helaas voorspelbaar, de ramkraak en de vluchtpoging daarna vond ik iets of wat over de top. Het einde was zoals verwacht .

Misschien dat ik de voorgaande delen ooit nog eens ga kijken als ik eens een film wil zien waar je niet bij na hoeft te denken. Maar al met al 3,5 sterren vanwege de vele actie.

avatar van jipt

jipt

Best lollige onzin, leuk om te zien dat de serie steeds beter wordt. Vind Dawyne The Rock Johnson ook steeds cooler worden. 3,5*

avatar van the new guy

the new guy

Vette actie en een paar geslaagde grappen. Alleen die carchases zijn toch niet helemaal voor mij.

avatar van shrink

shrink

Wat een verrassend goede film. Ik had hem in een pakket gekocht en had totaal geen verwachtingen. Dit ook omdat ik het eerste deel niks aan vond.

Jezus wat een fantastische eind scene met die achtervolging op de kluis. Ongelofelijk spektakel !!

avatar van The Oceanic Six

Met Fast Five eindigt mijn herziening van de Fast serie. Deel 1 en 4 blijven het beste, deel 3 zuigt en de andere 2 delen vermaken.

Fast Five brengt niks nieuws, maar brengt het wel boeiend. Blij dat Diesel en Walker weer op dreef zijn en The Rock is ook een prettige aanvulling. Toch is de film wel wat rommelig en soms overbodig gecompliceerd. Het gaat allemaal veel meer de misdaad kant op, soms lijken ze te vergeten waar de eerste delen nou over gingen.

Wel een enorm gaaf slot met die kluis

Er stonden 3*, maar er mag best een halfje bij. Vooral door dat laatste half uur. Stiekem kijk ik best naar de volgende delen uit.

3,5* (was 3*)

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Na herziening tot de conclusie gekomen dat i kdit toch wel de beste Fast vind.

avatar van Rvdz

Rvdz

Dwayne Johnson is echt geniaal in deze film ('Rule #2: Stay the fuck out of my way!') en het slot met die kluis was ook wel briljant. Verder stelt het allemaal niet zo veel voor,maar de actiescènes en Dwayne Johnson zorgen toch nog voor 4*.

En die laatste scene met Tej en Roman .

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heerlijke actiefilm met een perfect samengesteld team. Schitterende auto's en extreem mooie eindscene met de kluis. Goede muziek, mooie vrouwen en keigaaf gefilmd allemaal. Erg van genoten en van wat ik zag bij the making of van deel 6 wordt die zelfs nog spectaculairder.