• 9.378.149 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

avatar van Liann

Liann

Gezien in Londen, echt een super goede lekkere actiefilm in het mooie Rio!

Verschrikkelijk ongeloofwaardig, maar who cares?

Mooie racescenes en een mooie Paul Walker, de beelden van Rio maken deze film nog beter.

Een aanrader dus!

avatar van DiDa

DiDa

De eerste officiele reviews zijn positief. Ik krijg steeds meer zin in deze film!!

avatar van FillumGek

FillumGek

Sjoerdow schreef:

Moet zeggen dat dit soort films mij altijd weten te vermaken vanwege de flitsende actie, toffe auto's en mooie dames.

Maar alleen daar mag een film niet op leunen vind ik, zal wel een zesje worden.

Dat zijn toch precies de punten waarop een actie/race film móet leunen toch? Verhaaltje en acteerwerk zijn van ondergeschikt belang imo. Zal ook niet veel verschillen van vorige delen.

avatar van M(O)H

M(O)H

Net de voorpremière gezien.

Echt een keiharde actiefilm.

Het tempo blijft de gehele film snel.

Bekende cast uit alle voorgaande delen en zelfs nog een leuk verhaal.

Er mocht wel wat meer races van mij in de film, maar de keiharde actie maakt et em gewoon

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Eindelijk een fast furious die zo veel meer leunt op een verhaal.

Minder leunen op races, meer op goede actie en verhaal.
Enige probleem is dat er een aantal fucking zware cliche stukjes in zitten die het geheel toch wat naar beneden trekken, en dat is echt jammer! Met name die ze willen met z'n 3en splitsen
. en dan zegt ze .. I'm pregnant ..

Leuke verhaal stukjes, die ook wat switchen gedurende de film. Ik denk echt dat deze film meer mensen zal aanspreken.

Ook in Londen gezien.

avatar van The Oceanic Six

130 minuten voor een Fast film??? Jeemineee....

Lijkt me een half uur te lang als ik het vergelijk met de vorige delen.

Ben op zich wel benieuwd naar deze. Deel 4 was echt een stuk beter als 2 en 3. Benieuwd wat deze 5e kan.

avatar van fighter01

fighter01

echt een superfilm,

net naar de voor-premerie geweest,

lekkr over de top actie, hoog tempo, goed verhaal.

de beste van de 5.

echt een aanrader!

en nu wachten op deel 6

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Ik vond deel 4 tot nu toe de beste uit de serie...dus hoop dat 5 ook weer top is ga hem morgen maar eens bekijken.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik vind het persoonlijk het beste deel van allemaal en een waardige afsluiter =)..

In feite is het niet meer echt een Fast and the Furious deel maar een afsluiter voor alle andere delen ..

avatar van Sasja

Sasja

Afsluiter? er komt nog een deel 6 schijnt

avatar van waarez

waarez

Gezien in avant premiere. Dit is zonder twijfel de beste Fast en Furious van de reeks!

avatar van mieleman

mieleman

Enorm goede film, beste uit de reekst met straatlengtes. The rock als FBi agent is ook zalig.

Alleen dat baardje had nie gemoeten.

GuyB

Zoek nergens zwaartekracht, want die is op in Rio de Janeiro.

Het gaat steeds minder om racen en steeds meer om verhaal, en met het feit dat het hier om een reünie gaat is er niet eens één deftige officiële racescène, iets wat ik jammer vindt als je kijkt naar de eerste film uit de franchise.

De regie van Justin Lin is verfrissend, ook al maakt hij gebruik van een flitsende montage. Is zich volledig bewust wat soort film hij maakt.

Vin Diesel begint op mijn zenuwen te werken, ook helemaal niet badass ofzo... Blijft bij zijn standaardcollectie van stoere blikjes en z'n houding hebben we nu wel reeds gezien. Paul Walker is zoals altijd de leukste aanwinst, samen met Tyrese Gibson, heerlijk personage! Een paar grappige gesprekken als het team bij elkaar zit, alleen moet Lin het qua oneliners afwerken wil hij een volwaardige regisseur zijn voor Terminator 5.

De actie is volledig over the top, verwacht nergens geloofwaardigheid. Geen kritiek naar de film natuurlijk, dit hoort min of meer my cup of thea te zijn en Fast Five doet opnieuw hetzelfde als alle andere Fast and Furious-films: je vermaak bieden, en niet meer dan dat.

avatar van FillumGek

FillumGek

Mooi stom als het racen daadwerkelijk naar de achtergrond verschoven is.

GuyB

Echte racen zitten veel meer in het vorige deel. Tenzij je fan bent van al lopend racen zul je hier dan toch bedrogen uitkomen. Uiteindelijk maakt de film dit gebrek voor mij goed door een sprintje Dwayne Johnson achter Vin Diesel en een carchase/destroythecity op het einde.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

ik ben eens met GuyB, het racen is echt naar de achtergrond geschoven..nu gaat het meer om de verhaal..op zich niet slecht

avatar van ralfsjam

ralfsjam

stoere jongens film die ik een 3/3.5 wilde geven voor camera en actie. maar na gevechtje tussen agentje en crimineeltje ga ik e boel halveren ! 10 seconden daarna geen schrammetje op hun gezichtjes! Wat een fout zeg...

2 voor de actie

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Echt een vette film! Gezien bij de avant première. Goede actie lekker snel en bovenal vermakkelijk!

Aanrader!

avatar van The Oceanic Six

Fast Five is alweer het vijfde deel van de Fast and the Furious serie maar het is zeker niet de beste. Ik vond het vorige vierde deel bijzonder vermakelijk, maar deze Fast Five is het net niet geworden. Voor een actiefilm heeft de film wel een heerlijke cast met Diesel, Walker en The Rock. Iedereen doet ook prima zijn ding, maar doordat de focus minder op racen ligt is het wel meer een actiefilmpje geworden waar er al zoveel van zijn.

Gelukkig zit er tussen het simpele plotje door wel goede momenten. Zeker het einde met de stalen kluis achter beide wagens was bijzonder leuk! De achtervolgingen over de daken in Rio bevielen me ook wel. Sowieso hebben ze met Rio een prachtige locatie gekozen. De sfeerbeelden waren toch best wel mooi. Maar verder gaf de film me wel erg het gevoel van been there, done that. Al weet ik toch wel dat ik de opvolger in de reeks toch weer ga kijken Het is geinig vermaak als je door de cliche's heen kan prikken.

Naomi Watts

Vind de F&F serie toch wel uitblinken visueel, vooral die van Lin. Lijkt me toch wel een vereiste. Van het weekend de bios maar eens opzoeken, ik moet verplicht mee van de vriendin .

avatar van The Oceanic Six

Visueel valt er ook weinig op aan te merken aan deze film hoor. Flitsend, maar wel goed te volgen. Het is alleen verder wel allemaal erg standaard. Gelukkig heeft de film een charismatische cast.

Naomi Watts

Ja, met je eens. Blijft weer een herhaling van vorige delen maar nu wel in het mooie Rio . Ben bli jdat je bevestigt dat het visueel weer te pruimen is, daarvoor kijk ik de film dan ook. Je had het over schaars geklede vrouwen toch? .

avatar van The Oceanic Six

Hehe, ja daar lopen er ook wel een paar van rond

Denk dat je de film wel leuk vind en ook op 3* of 3,5* gaat waarderen als ik je een beetje inschat.

Naomi Watts

Zoiets verwacht ik ook. Bovengemiddeld zijn ze nooit, en slecht ook niet. Van de week ook maar even gaan herzien nu ik ze op blu-ray heb en een home cinema set in huis heb staan. Scheelt toch een hoop bij dit soort films.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

DIt lijkt mij eigenlijk de enige leuke F&F, juist vanwege de tropische setting. De videoclip van Don Omar(een Fast Five soundtrack) krijgt mij ook al in de mood hehe. Denk dat dit de enige F&F is die ik zal zien op het 1e deel na.

YouTube - Don Omar - Taboo

avatar van The Oceanic Six

Heb je deel 2 tot 4 niet gezien? Zeker deel 4 is toch wel een aangename film hoor.

Naomi Watts

Tokyo Drift . Vanavond maar eens herzien.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Naomi Watts schreef:

ik moet verplicht mee van de vriendin .

Ja duh, Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson in één film, wat wil een vrouw nog meer

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Dowmloadgerelateerde discussie verwijderd.

CITYSCOOP.be - Start

Ik heb hem in ieder geval gezien in volle kwaliteit.