• 8.898.388 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.057.703)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"What a Lovely Day."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Max Rockatansky

Imperator Furiosa

Toast the Knowing

The Splendid Angharad

Cheedo the Fragile

avatar van richardd.

richardd.

Na het bekijken van deze film vallen onze 'terror boeren' eigenlijk best wel mee.

avatar van maurice32

maurice32

scorsese schreef:

Tweede herziening, stem verhoogd naar een ruime 4.0 sterren.

Ik ook van 3 naar 4 sterren, vind hem nu beter dan toen.

Wat een ongelofelijke domme film. We rijden met een tankwagen weg uit een stad. Maar we komen erachter dat we eigenlijk nergens naar toe kunnen. Weet je wat???? We rijden gewoon weer terug, welja

avatar van Basto

Basto

Heer hendrik schreef:

Dat is nu net een briljante set up voor twee uur adrenaline pompende actiecinema van het allerhoogste niveau. Terecht overladen met Oscars.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Heer hendrik schreef:

Totaal over de top deze film.

Happy feet 2 is ook over de top,maar dan op een goede manier.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Top amusement. Ligt in de lijn van Mad max II met spectaculaire achtervolgingen, duizelingwekkende stunts en een snuifje apocalyptisch gefilosofeer. Plot is bijna ironisch nl eerst rijdt de karavaan van punt A naar B en dan terug van punt B naar A zodat men uitkomt op de plaats van de eerste minuut. Daar zit meer wanhoop en doem in dan in alle 10 residents evils (het kunnen er ook 11 of 9 zijn want ik ben de tel kwijt). Dit gezegd zijnde, Fury road heeft ook die prachtige personages en mijn favoriet is toch wel die gitarist van dienst tijdens de autorace – rock and roll will never die … of toch een beetje ?

avatar van The Oceanic Six

Recensenten van Rotten Tomatoes kiezen de beste films van de afgelopen 25 jaar: opvallende nummer 1 | FilmTotaal filmnieuws

De recensie verzamel-website Rotten Tomatoes bestaat inmiddels 25 jaar. Om dat te vieren heeft de website een lijst samengesteld van de 25 beste films van de afgelopen 25 jaar. Op de eerste plek staat een bijzondere film.

Top-critici werd gevraagd om hun 5 favoriete films van de afgelopen 25 jaar in te sturen. Alle stemmen werden bij elkaar opgeteld om een lijst van 25 films te maken. Opvallend is dat Mad Max: Fury Road volgens critici de beste film is van de afgelopen 25 jaar.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Trailer van de prequel, 'Furiosa'.