• 9.092.470 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.128.540)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

avatar van richardd.

richardd.

Na het bekijken van deze film vallen onze 'terror boeren' eigenlijk best wel mee.

avatar van maurice32

maurice32

scorsese schreef:

Tweede herziening, stem verhoogd naar een ruime 4.0 sterren.

Ik ook van 3 naar 4 sterren, vind hem nu beter dan toen.

Wat een ongelofelijke domme film. We rijden met een tankwagen weg uit een stad. Maar we komen erachter dat we eigenlijk nergens naar toe kunnen. Weet je wat???? We rijden gewoon weer terug, welja

avatar van Basto

Basto

Heer hendrik schreef:

Dat is nu net een briljante set up voor twee uur adrenaline pompende actiecinema van het allerhoogste niveau. Terecht overladen met Oscars.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Heer hendrik schreef:

Totaal over de top deze film.

Happy feet 2 is ook over de top,maar dan op een goede manier.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Top amusement. Ligt in de lijn van Mad max II met spectaculaire achtervolgingen, duizelingwekkende stunts en een snuifje apocalyptisch gefilosofeer. Plot is bijna ironisch nl eerst rijdt de karavaan van punt A naar B en dan terug van punt B naar A zodat men uitkomt op de plaats van de eerste minuut. Daar zit meer wanhoop en doem in dan in alle 10 residents evils (het kunnen er ook 11 of 9 zijn want ik ben de tel kwijt). Dit gezegd zijnde, Fury road heeft ook die prachtige personages en mijn favoriet is toch wel die gitarist van dienst tijdens de autorace – rock and roll will never die … of toch een beetje ?

avatar van The Oceanic Six

Recensenten van Rotten Tomatoes kiezen de beste films van de afgelopen 25 jaar: opvallende nummer 1 | FilmTotaal filmnieuws

De recensie verzamel-website Rotten Tomatoes bestaat inmiddels 25 jaar. Om dat te vieren heeft de website een lijst samengesteld van de 25 beste films van de afgelopen 25 jaar. Op de eerste plek staat een bijzondere film.

Top-critici werd gevraagd om hun 5 favoriete films van de afgelopen 25 jaar in te sturen. Alle stemmen werden bij elkaar opgeteld om een lijst van 25 films te maken. Opvallend is dat Mad Max: Fury Road volgens critici de beste film is van de afgelopen 25 jaar.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Trailer van de prequel, 'Furiosa'.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de bluray maar weer eens uit de kast gepakt, enkele maanden voordat George Miller met zijn Furiosa prequelfilm komt waar ik ontzettend naar uit kijk. Fury Road vind ik oprecht een van de beste actiefilms ooit gemaakt. Het verhaal is heel basis, maar hoe hij die wereld heeft ontworpen is briljant. De bizarre karakters, de opvallende voertuigen, de gele gloed die over de film heen hangt. Het oogt en klinkt echt fantastisch. De eerste drie kwartier zijn veruit het sterkste, absoluut smullen van de waanzinnige actie en krankzinnige beelden. Daarna neemt de film wat gas terug (pun inteded), maar het eindigt gelukkig weer heerlijk spectaculair. Opvallend is dat Tom Hardy als Mad Max maar een bijrol in eigen film speelt, het draait volledig om Therons versie van Furiosa die ze perfect speelt.

Klein beetje twijfel tussen 4 of 4,5 ster, maar ik laat mijn 4,5* beoordeling toch staan. Zeer mee vermaakt weer.

The Oceanic Six schreef:

Opvallend is dat Tom Brady als Mad Max maar een bijrol in eigen film speelt.

Tom Brady as Mad Max, dat had ik nog wel willen zien .

kos schreef:

Tom Brady as Mad Max, dat had ik nog wel willen zien .

Shit, da's effe een domme typfout ja.

Zal eens een crewlid vragen dit te corrigeren.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Heel veel fascisme in 1 film.

avatar van Civillian Supreme

Civillian Supreme

Geweldige film! Niks tegen Hardy maar het was helemaal perfect geweest als Max gewoon door Gibson was gespeeld.

avatar van driekes9

driekes9

Net gekeken op HBO, ga niet stemmen het is totaal niet mijn ding dit, mijn stem zal zeker niet objectief zijn. Gezien de vele positieve reacties ben ik 1 van de weinige die de film niet op waarde kan waarderen. Deel 1 en 2 met Gibson waren geweldig.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Herzien. Visueel een spektakel, maar je moet er wel van houden. Erg veel rood en geel, en rood is niet mijn favoriete kleur. Ook is de actie bijna non stop waardoor het geen moment verveeld. Als je hem naast de originelen legt van Gibson (vooral Mad Max 2) vind ik die toch stiekem leuker/beter. Wil Hardy zeker niet omlaag praten ofzo, maar vind het persoonlijk een ontzettend charisma loze saaie acteur. Wat ik ook een beetje jammer vind is dat al die "soldaten" er hetzelfde uitzien? Waarom in godsnaam? is dat om hun onderdanigheid te laten zien of dat ze een eenheid vormen? Allemaal spierwit met een kaalgeschoren hoofd en dezelfde broek aan, wat een onzin. Had liever daar wat variatie in gezien, zoals dat dus wel bij de originele Mad Max was.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Heer hendrik schreef:

Snap überhaupt de vele lof die deze film krijgt niet helemaal, (beste film van de afgelopen 25 jaar) het is een bovengemiddelde actiefilm maar het origineel was dat ook al. Met de middelen van vandaag de dag is het niet erg moeilijk om er dan visueel gezien iets beters van te maken. Tom Hardy is zo'n beetje de belichaming van het woord saai in deze film. En ook is alles wel een beetje erg over the top ja, en ook het verhaal slaat af en toe kant noch wal. Dat wordt gecompenseerd door de knallende actie, dat is nu juist het sterkste punt van deze film. Non stop actie en spectaculair in beeld gebracht. Maar hoger dan een magere 7 komt het bij mij niet. Gister Mad Max 2 herzien en die vind ik toch echt beter. Helaas worden ze zo nooit meer gemaakt. Doe mij de 80's maar.

avatar van bounze

bounze

Film vol onsamenhangende leeghoofden. Veel spektakel maar verhaal is er nauwelijks. Slechte acteurs in een vreemd jasje (De gitarist op een van de wagens slaat als een tang op een varken) Ook Mad Max zelf is geen goede keuze. En dan moet het vervolg 'Furiosa" in 2024 nog komen. Niet voor mij, wat een gedrocht van een film. Zonde van de tijd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Net weer eens opnieuw gekeken, en wat is het toch een spectaculaire actiefilm. Visueel ziet het er echt prachtig uit. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Mad Max film, Furiosa. Maar die moet ook bijna wel weer van hetzelfde kaliber zijn, aangezien dat George Miller de regie weer heeft. Ik moet wel een beetje wennen aan Anya Taylor-Joy als Furiosa, maar normaal zie ik die toch wel graag in films. Ze acteert ook zeker niet verkeerd.

bounze Ik dacht eerst eens even jou stemgeschiedenis na kijken. Dan weet ik ongeveer of ik jouw serieus moet nemen. Maar ik neem je totaal niet serieus na het zien van jouw 5 sterren stemmen en 0,5 ster stemmen. Ik betwijfel of je dat kunt begrijpen.

avatar van Walter S.

Walter S.

Over the top zegt u? Woeha, what a hell of a ride!

Ben thuis wel eens aan Mad Max 1 begonnen, maar dit is echt bioscoopvoer. En dat trof, want hij draait in Pathé als voorproefje op Furiosa. Was wel benieuwd of dit hit or miss voor mij ging zijn. Hit dus, wat een waanzinnige krankjorume knaller is dit. Denk dat ie me thuis (zoals bij Mad Max gebeurde) veel minder zou doen, maar op het grote scherm is dit een (letterlijk & figuurlijk) knaller van formaat. wat een wereld, wat een bizarre personages, wat een adrenaline shot, wat een rit! En het zag er ook nog eens geweldig uit.

Gezellig met 3 mensen in de bioscoopzaal, bijna een privévoorstelling dus, ook altijd goed. Zin in Furiosa.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Herzien na Furiosa. Een must see denk ik zelf. Ik kon me behalve die gitaarspelen weinig meer herinneren. Toch wel erg gaaf en Furiosa past er helemaal voor.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

mcdaktari schreef:

Helemaal mee eens. Vooral als je ziet dat sommige films daar ineens van 0.5 naar 3.5 of 4 gaan