Genre: Thriller / Horror
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Flight 7500
"At 30,000 feet. There's Nowhere to Run."
Een getrouwd stel (Ryan Kwanten en Amy Smart) zit samen met hun twee oude vrienden aan boord van Vista Pacific vlucht 7500 naar Japan. Dan komt de groep passagiers op de trans-Atlantische vlucht in contact met wat lijkt op een bovennatuurlijke kracht. Als er een passagier op mysterieuze wijze overlijdt beginnen de overige passagiers angstaanjagende bovennatuurlijke fenomenen waar te nemen en beginnen ze zich af te vragen wie het volgende slachtoffer is.
Brad Martin
Raquel Mendoza
Jake
Lance Morrell

Insignificance
Geen al te beste beurt van Shimizu. Het is niet pluis aan boord van vlucht 7500 en daar zit vast ergens een sinistere film in verstopt, maar die komt er niet uit. Erg veel dat mislukt rondom de raadselachtige ontwikkelingen in het vliegtuig. Zo is het nogal een soap met de vele personages die Shimizu onder de loep neemt. Zijn het geen stereotiepjes, dan zijn ze wel onuitstaanbaar.
Vooral die zeverende snob (Turtle's vrouw, zeg maar) is niet te harden. Leek wel een gooi naar komedie. Alleen Smart en Kwanten blijven enigszins overeind. Erg veel sfeer valt er met dat vele geëmmer niet te snuiven en de film harkt ook wat onbehouwen door z'n mysterie heen. Laatste reddingsboei is wanneer het opschakelt naar milde horror, maar zelfs dan wil het niet lukken.
Dat in die WC had natuurlijk een knaller moeten zijn, maar het blijkt een flauwe, losse flodder. Eigenlijk een zelfde effect als helder wordt hoe de vork in de steel zit, maar dat zal wel veel met het voorgaande van doen hebben. En dan gaat het ook nog wat herhalen ter verduidelijking, want stel je voor. Het wil maar niet ontbranden, nabranden wel. En ook dat is aan de flauwe kant.

Martxela
Beetje jatwerk hier en daar, vooral van The Others, maar ik vond het toch een knap gemaakte horror en nu ook eens niet weer in een huis, maar aan boord van een vliegtuig. Bij vlagen creepy. Vond het einde erg verrassend, ook de muziek in het laatste deel werkte sfeerverhogend. Al had de allerlaatste slotscene wel achterwege kunnen blijven vind ik. Voor het eerst weer eens een horror gezien die ik echt leuk vond.

ipman-99
"At 30.000 Feet, There's Nowhere To Run." ... " !!!
Bovennatuurlijke Horrorfilm !!! 'Flight 7500' is een Horrorfilm van
de Japanse regisseur Takashi Shimizu ('The Grudge').
Horror-Thriller's op een vliegtuig ... het is toch (ook) altijd een concept
dat op mijn 'radar' verschijnt. Heerlijk mysterieus en vreemde
gebeurtenissen voeden deze film ...beetje bij beetje komen de 'vreemde'
mysterieuze puzzelstukjes tot hun recht.
Ik moet zeggen ik heb hier weer echt van weten te genieten ...,
een sfeervolle mysterieuze boven natuurlijke Thriller met horror invloeden
die een heerlijke 'mist' spuwt van duisternis !

Kef
echt een slechte film!
De trailer zag er veelbelovend uit maar de film was ronduit saai en op het einde had ik echt een 'Damn, tijdverlies!' Gevoel.. 1/5 voor de knappe acteur van True Blood, die trouwens meer waard is dan zo'n goedkope rol als in Flight 7500

Noodless
Zeker niet slecht. Het verhaal heeft een prima opbouw met een introductie van verschillende personages en het verloop van de vlucht 7500. Een vlucht om nooit meer te vergeten : turbulentie, gebrek aan zuurstof, hartaanval, mysterieuze bezittingen, een lijk, bizarre verschijningen, eventuele besmettingen, ....het zit er allemaal in. Maar de uitwerking naar het einde toe viel toch wel tegen. Uiteindelijk een simpel gegeven dat we toch al meermaals gezien hebben en eigenlijk geen verrassing meer is. Ook wordt de confrontatie met de dood wel heel snel afgehaspeld om te eindigen met een overbodige slotscène. 6/10

montenegro
Gemiste kans voor Ryan Kwanten ! Alle elementen waren aanwezig om er een mysterieuse , spannende film van te maken , maar helaas :
Bruusk einde en slecht uitgewerkt !
1 punt !

Tarkus
Redelijk goede thriller, horror zou ik het niet noemen, die spannende momenten kent.
Alles speelt zich af in een vliegtuig wat op zich al voor een beklemmende sfeer zorgt.
Maar een topper is deze film niet, het einde is niet zo bijster goed ook niet.
Maar wie van dit soort films houdt zal geboeid blijven kijken, ik kan alleszins niet zeggen dat hij me heeft verveeld.

samara666
Zo lang gewacht tot die gedownload was en dus hoge verwachtingen, maar wat een teleurstelling!!
1 puntje voor Ryan Kwanten, that's it...

Glacius
Begint best aardig en bouwt wat mysterie op tot halverwege de film waarna het niveau geleidelijk blijft dalen tot onder het nul punt. Het einde is zeer slap, net als de "scares" overigens. Het voelt allemaal maar afgeraggeld aan. Er worden vele lijnen uitgegooid die later allemaal ongelofelijk nutteloos blijken te zijn. De karakters gedragen zich halverwege de film allesbehalve natuurlijk en keer op keer wordt het 'moment supreme' onderbroken door een cut om doelloos een geforceerd plottwist te verdoezelen. Het sloeg allemaal nergens op. Conclusie: flut film.

acsaczy
Lange opbouw waarin je denkt dat het aan het einde wel spannend zal worden maar dat valt vies tegen. Ik las dat iemand het met the others vergeleek, maar ik zou het niet met die insteek gaan kijken dan kom je bedrogen uit. dan kun je het ook met the sixth sense vergelijken enkel en alleen omdat de personen zelf al dood zijn en er pas aan het einde achterkomen. Maar in deze film wordt het slecht uitgewerkt
Eigenlijk slaat het verhaal ook nergens op omdat wat nutteloze gebeurtenissen in het vliegtuig worden gebruikt om de twist te ontzien of om het zogenaamd spannend te maken maar het slaat de plank volledig mis. 2* omdat ik wel bleef kijken, maar het had beter uitgewerkt kunnen worden naar mijn mening.

THiZ-iZ-MaDNeSS
Is me zwaar tegengevallen. Had er wel iets meer van verwacht. Misschien wel een verrassend einde maar in de hele film weinig spanning.

Leno
De setting in het vliegtuig is aardig en er hangt steeds iets in de lucht (letterlijk en figuurlijk) waardoor het verhaal enigszins interessant blijft. De matige cast en soms irritante karakters doen weer veel teniet waardoor het een halfbakken thriller blijft met wat slappe horrormomenten.

Erick1985
Kuteinde. Een aparte film die eigenlijk nergens écht op gang komt of spannend wordt. Ieder element is onvolledig uitgewerkt, en de personages zijn ronduit storend te noemen. Het had allemaal véél beter gekunt. Jammer, want de geluidseffecten zijn wel heel gaaf. Zeker in 5.1. Toch wel leuk om op bluray te hebben. 2.5 ster.

Matige Thriller / Mysterie, waarvan alleen de mysterieuze sfeer nog wel aardig is en ook het toch wel verrassende einde hoewel het eigenlijk ook weer totaal belachelijk was.
Ondanks dat dit zeker geen hoogstaande film is die ook wat traag opgang komt, wist het goedkope (speelt zich compleet af in een vliegtuig tijdens nacht) verhaal we toch enigszins te boeien en keek de film zich ook wel aardig weg. Het mysterieuze verhaal houdt je verder ook tot het einde in de ban en het einde is best aardig en zeker ook verrassend (ik zag het in ieder geval niet aankomen). Het is wel jammer dat de film nergens echt spannend wordt en dat de cast ook niet bepaald overtuigend speelt en soms zelfs irritant is (zoals Nicky Whelan). Alleen Ryan Kwanten doet het nog een beetje verdienstelijk en ook was het wel leuk om de dames Amy Smart en Leslie Bibb weer eens terug te zien in een film.
Al met al niet meer dan leuk om eens gezien te hebben deze matige goedkope B-film.

Decec
Een redelijk goed horror/mysterie/SF/thriller film...
Goed verhaal...
Goed acteerwerk...
Bekende actrice Jamie Chung ...
Te snel camerabeweging...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

firewalker
leuke film
goed verhaal
goed geacteerd
en totaal niet voorspelbaar

Moviestar1979
Een matige thriller/horrorfilm met een mager verhaal.
De oorspronkelijke titel van de film was "Flight 75 ", en zou eerst op 31 augustus 2012 uitkomen. 7500 Is in de vliegterm een code die gebruikt wordt tijdens een kaping. Een groot deel van de vrouwelijke cast hebben in diverse andere horrorfilms gespeeld. Zo was Amy Smart o.a. te zien in Mirrors (2008) en Jamie Chung in Sorority Row (2009). Voor Jamie Chung was dit overigens de 2e horrorfilm waarin ze stierf.
Het verhaal probeert soms luchtig over te komen door Nicky Whelan's personage zo irritant mogelijk te maken. Dit tot grote ergernis van haar medepassagiers. Voor de rest is de spanning in zijn geheel matig aanwezig, Ook de ontknoping is verre van origineel.
2,0 *

LOTR-lover
Hmm... hier had ik toch wel iets meer van verwacht. Het hele concept is vrij origineel maar er word absoluut niet het maximale uitgehaald. Zo zijn sommige personages zo ontzettend irritant en/of ongeloofwaardig dat je je meer daaraan gaat irriteren dan dat je nog op de film let.
Echter bleef het wel spannend en was de plotwending tegen het einde wel verrassend in mijn ogen. Zeker geen voldoende maar ook geen dikke onvoldoende. Echt een beetje een middenmoter deze film.
5/10 (IMDB)

john mcclane 2
Redelijk,mysterieus kort Horror filmpje.
Was allemaal best te doen.
Maar dit was voor mij wel een film die ik snel was vergeten.
Niet echt voldoende

Slappe horrorfilm die het ondanks de korte speelduur toch weet te presteren behoorlijk saai en langdradig te zijn. Ongeloofwaardige personages, een karig plot en een voorspelbare twist aan het einde. En eng is de film al helemaal niet.

RolandH
Ik hoef geen film te zien die alles maar duidelijk moet verklaren, het is een film geen wetenschappelijk verslag. De opmaak naar het opstijgen d.m.v. het voorstellen van de personages vond ik prima gedaan, soms kloppen er wat dingetjes niet maar waar het om gaat is dat dit toch wel een film was die ons drieën bleef boeien, mijn dochter zal naar bed gaan maar bleef van het begin naar het einde kijken. het is zeker ook geen horror maar een thriller. Acteerprestaties tja die laten af en toe te wensen over, maar over het algemeen een prima en best wel originele film

Shadowed
Matig.
Toch wel een matige film die me ondanks het mijn grootste angst ( Vliegangst ) me vrij weinig de stuipen op het lijf kon jagen. Kwanten, een acteur waar ik best tegenaan kan kijken, stelt hier ook wat teleur. Waarom is Bibb ook alweer actrice?
Het begin was wel spannend, met de turbulentie enz. Daar vond ik het wel beklemmend, maar al snel veranderd Shimizu het verhaal en is het stompzinniger met de minuut. Het leek alsof de film gewoon opeens afgelopen was.
Totaal niet eng, niet vlot en vrij dom. Geen al te geslaagde horror dit, ik vond The Grudge (2004) al niet heel bijzonder, maar Shimizu maakt het hier nog wat slechter. Jammer, dit had veel angstaanjagender kunnen zijn.

Doom4
Op zich wel een leuke thriller film, maar het blijft allemaal heel braaf, jammer dat het kwaad niet echt in beeld word gebracht en het einde vond ik iets te gemakkelijk. Een 6je.

joolstein
Oei dit was gewoon slecht en vrij standaard. De synopsis was natuurlijk al flinterdun. De claustrofobische setting van het vliegtuig en een groep mensen die tot elkaar veroordeeld zijn. Tja en als de uitwerking dan ook te wensen over laat... Je ziet...euh hoort de persoonlijke sores van de personages. Wat dus een hoop soapachtige verwikkelingen zijn. En zo belandt je algauw bij een half uur voor tijd, waar je op een paar dun gezaaide standaard schrikmomenten, nog niets bijzonders heb gezien. En dat terwijl de reden van de problemen best een interessant gegeven was maar daar gebeurt weinig mee. De ontknoping was al even on-origineel en beroerd... of dat er opeens snel een einde aangebreid moest worden. Tja deze film ben ik in een oogwenk dan ook weer vergeten.

De best beoordeelde minder bekende series op de Nederlandse streamingdiensten

Amber Heard geeft eerste interview sinds vertrek uit Hollywood, Dwayne Johnson keert toch terug naar 'Fast & Furious'-franchise | MovieMeter Recap

Netflix deelt trailer voor nieuwe docuserie 'Tour de France: Unchained' van makers 'Drive to Survive'

Dwayne Johnson heeft ruzie met Vin Diesel bijgelegd en keert toch terug naar de 'Fast & Furious'-franchise

Jodorowsky's Dune
Documentaire, 2013