Sorority Row (2009)

geregisseerd door
Stewart Hendlermet
Briana Evigan,
Leah Pipes en
Rumer WillisWanneer vijf meisjes van een studentenvereniging de moord van één van hun zusters veroorzaken door een uit de hand gelopen grap, spreken ze af, om de zaak niet naar buiten te brengen, zodat ze verder kunnen met hun leven. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, wanneer na het afstuderen een mysterieuze moordenaar achter de vijf en iedereen die hun geheim kent, aangaat...
3,0
[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 12:45 uurRedelijk goede slasherfilm.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 12:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch minder dan ik gehoopt had. Het acteerwerk is best bagger als je het mij vraagt, en ook de moorden worden bijna lachwekkend. Vooral de dood van
de huisbazin was echt te belachelijk voor woorden. Toevallig als ze echt kan schieten zijn haar kogels opeens op, ren dan weg denk je dan. Nee gaat ze kogels verwisselen dat eeuwig duurt terwijl ze merkt dat de moordenaar dichterbij komt. Toevallig staat ze ook net voor het moordwapen en gaat ze dood. Als de dader eenmaal wegloopt schiet ze nog 1 keer, en dan doet het wapen het wel.
De rest was wel wat beter uitgedacht al
vond ik de dood van Claire ook een beetje dom. Gaat ze alleen op pad om de jacuzzi uit te zetten! Er loopt een moordenaar rond en wat gaat ze doen de jacuzzi uitzetten? Wat heeft dat voor zin, helemaal niks. Je kan beter je eigen leven redden en bij de groep blijven. Ook toen ze eenmaal werd vermoord was het echt irritant. Dan krijgen ze deur niet open, maar als ze naar achteren word getrokken krijgen ze de deur opeens wel open. En zien ze dat er nog sloten boven zaten.
Ook toen ze eenmaal weer
teruggingen naar het plaats-delict viel de hoofdrolspeler opeens in een put omdat de ketting brak. Maar hoe kwam ze er weer uit? Dat zien we niet.
Dus veel aanmerkingen op de film, vooral in negatieve zin, maar ik vond het hier en daar toch vermakelijk. Het slotscene vond ik dan ook wel wat beter dan anders. Natuurlijk afgezaagd en voorspelbaar maar ik wist op den duur nog steeds de dader niet.
Mijn gedachten bleven nog steeds bij de jongen die Megan heeft vermoord of Megan zelf. Al was het laatste natuurlijk erg stop geweest. De uiteindelijke dader viel me dan ook enigszins tegen. Vooral omdat het totaal onzinnig was.
Ik blijf uiteindelijk toch steken op een onvoldoende. Verder kon het me ook niet echt schelen of ze nou dood gingen of niet. Ik had er geen band mee, terwijl ik dat meestal wel heb. Het enige waar ze aandachten was seks, populariteit, drank en feesten! Oke, dat is misschien een fase waarin je terecht komt. maar kon het niet aanzien.
2,5* uiteindelijk nog. Veel negatieve kanten, maar uiteindelijk toch vrij spannend en vermakelijk ook al weet je wat er gaat gebeuren.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 1:33 uurTja... niet zoveel aan. Groepje wordt langzaamaan vermoord door een karakter à la Scream. De meiden acteren niet bepaald hoogstaand en soms werd het zelfs dramatisch slecht. Het personage Ellie was erg zielig ingevuld want ze mocht alleen maar huilen en zwijgen. Een van de pogingen om de kijker te laten schrikken was de welbekende begroeting van achteren met 'oh... didn't mean to scear you'. Het verschil is dat die uitspraak nu achterwege bleef maar het geluidseffect was wèl aanwezig en zo blijft het een erg vervelend, inspiratieloos en clichématig moment waarbij ik wederom niets anders kan doen dan mezelf eraan te ergeren. Verder vond ik het over de gehele linie niet echt spannend. Anno 2009 verwacht ik toch echt wel iets nieuws en niet een kopie van duizenden andere soortgenoten.
Bij soortgelijke slashers betreft het meestal een groep jongeren bestaande uit zowel jongens als meisjes terwijl we hier enkel met vrouwen te maken hebben en ze gaan ditmaal niet op vakantie naar een of ander afgelegen oord maar ze blijven gewoon thuis in het schuim van de jacuzzi. Wat dat betreft is er enige originaliteit aanwezig maar als horrorthriller vind ik het gewoon een mislukking en het blijkt wel weer dat remakes in de meeste gevallen niet zoveel voorstellen.
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 1:03 uurHeerlijke Horror,
echt mijn ding.
Leuke meiden, veel spanning
verveelt geen moment.
Cliché of niet zulke Slashers
doen het meestal wel goed.
Ook leuk vond ik om Audrina weer eens te zien
3,5 *
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 13:04 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke slasherfilm.
de meiden zijn gewoon heerlijk en sexy
Veel spanning, hoewel af en toe wel een beetje over-de-top cliché.
De kills zijn ook best wel vet (vooral die ene met die
champagne fles)
wat leuk dat Prinses Leia ook een rol had (met veel rimpels

kortom: een leuke slasherfilm, eentje die je gewoon een keer moet opzetten.,
3,5
[permalink] geplaatst op 24 september 2011, 23:01 uurHoewel ik de remake niet echt rampzalig vond, zou ik toch aan iedereen het origineel aanraden. 100 keer spannender, origineler en enger!
1,0
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 0:12 uurHoog gemiddelde nog. Het is niet meer dan een rits clichés die moeiteloos aan elkaar geregen worden, de verwachte stereotiepe karakters die centraal staan en een heel flauw verhaal. De kills waren over het algemeen braaf en voorspelbaar, op twee na die nog wel wat creatiefs en origineels in zich hadden. De plot verloopt zoals je verwacht en het laatste shot is wel volledig overbodig, maar dat geldt voor veel meer zaken. Het patroon van de moorden lag er ook wel erg duidelijk bovenop, de gebruikelijke one-liners die flauw werden onderbroken waren uiteraard ook aanwezig en een stel schreeuwerige dames complementeren het geheel.
1,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 0:53 uurErg matig. De film neemt zichzelf en het genre niet helemaal serieus (wat ook een cliché op zich is eigenlijk), maar op momenten lijkt het dat wel te doen. Verder wil de film ook wel tot in het overdrevene sletterigheid uitstralen. Bijna alle clichés zijn wel weer aanwezig, zoals een politiek verantwoord gemixte vriendengroep met typetjes als de wel heel overdreven bitch en de eeuwige huiler. Ze acteren ook erg beroerd, maar dat was wel te verwachten.
De soundtrack is fantasieloos, het camerawerk soms wat vervelend schuddend en ook raar, al worden er opvallend genoeg ook pogingen gedaan een beetje artistiek uit de hoek te komen. Het begint allemaal wat van de hak op de tak. Het stergeval en hoe het lichaam wordt gedumpt is te dom voor woorden, net als veel dialogen. Er moet ook vrij lang gewacht worden tot de actie, die ook een beetje tegenvalt op een stuk of twee wel geinige kills na. Het bloed en de geluidseffecten zijn wel smakelijk. Soms lijkt de film ook wel een modeshow met wat die tutjes allemaal voor mooie kleren aan hebben. Maar dat zal misschien wel onderdeel van de parodie-inslag zijn. Die vervelende verwijzinkjes naar mobieltjes etc. dan wellicht ook. 1.5*
2,5
[permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:02 uurDe film was wel ok. Het einde heeft me ietwat verbaasd. Geen hoogvlieger maar ok.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 9:30 uurVond het een aangename film
Had er niet zulke hoge verwachtingen van, maar heeft me toch
aangenaam verrast. Alleen het einde was te makkelijk!
De opbouw etc vond ik wel goed en er zat genoeg spanning in.
Zeker leuk om een x te kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 0:06 uurJe krijgt met deze film wat je verwacht, een "scream"achtige slasher, goed gemaakt!
2,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 11:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJe weet met zo'n titel en cover inderdaad wat je kunt verwachten. Gezien de aankleding van de film en de ingehuurde actrices moet er ook een aardig budget geweest zijn, het had dus iets moois a la "Scream" kunnen worden. Maar er had wat meer aandacht aan het script besteed moeten worden, voordat men tot filmen overging. De ontknoping deugt namelijk niet. Als je met de wetenschap achteraf (wie de dader is) het verhaal van de film namelijk nog eens langs gaat, zie je dat er allerlei dingen niet kloppen/niet logisch zijn (waarom het lijk van Megan meenemen naar het huis? leuk voor het schrikeffect, maar je wilt het verleden toch juist in de doofpot doen? waarom slaat de zoon van de presidentskandidaat opeens aan het moorden? als het de bedoeling is om je vriendinnetje te verlossen van haar verleden, waarom iedereen dan zo opzichtig vermoorden?). Hoewel de film dus zeker onderhoudend is, zat ik zo tegen het einde van de film dus met een ontevreden gevoel. De film had zoveel beter kunnen zijn.