• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Stewart Hendler

Met onder meer: Briana Evigan, Leah Pipes en Rumer Willis

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Sorority Row

"The Sisters of Theta Pi Are Dying To Keep a Secret."

Wanneer vijf meisjes van een studentenvereniging de moord van één van hun zusters veroorzaken door een uit de hand gelopen grap, spreken ze af, om de zaak niet naar buiten te brengen, zodat ze verder kunnen met hun leven. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, wanneer na het afstuderen een mysterieuze moordenaar achter de vijf en iedereen die hun geheim kent, aangaat...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van valentinooo

valentinooo

Vond het een vermakelijke en spannende film!Ondanks sommige clichés (mobieltjes die geen bereik hebben) toch een goeie film! Hadden wel al snel door waar de film naartoe ging, alleen werd er een draai aan gegeven zodat we er toch naast zaten en dat is wel leuk bedacht.ook goed geacteerd!Conclusie: spannende en vermakelijke film!Met een leuke wending!

avatar van irisjuh1

irisjuh1

Hm.. Ik heb hem zojuist gezien, opzich een leuke film maar het doet mij te veel denken aan I know what you did last summer of iets in scream die trant.. Niet echt mijn ding dus en veels te voorspelbaar!

1 ster..

avatar van rep_robert

Dus geen leuke film?

avatar van gringo84

gringo84

mwuah jawel hoor leuk tussendoortje

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke boel.

Veel mooie meiden, hoop horror clichés (gsm zonder bereik en zo...), bizarre plot zoals in de scream reeks, domme dialogen...

maar wel amusant en entertainent.

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Eigenlijk best wel amusante film, veel clichématig, maar ach, hoop mooie vrouwen....

avatar van Bartt88

Bartt88

Swastika schreef:

Een 12 in een dozijn film.Niets aparts.

Het is 13.

avatar van Zinema

Aardige 'remake'.

Want ik ken het origineel niet, maar volgens mij kende die een ietwat ander verhaaltje. Anyway..

Enigszins vermakelijke slasher. Niet vanwege het slechte camerawerk of de twijfelachtige dames, maar vooral vanwege een paar leuke grapjes en kills.

Het eerste kwartier is het sterkst, maar ook daarna volgen er nog een aantal aardige momenten. Verder heel erg standaard.

Redelijk.

avatar van MisterHeli

MisterHeli

Leuke film om op een avond te kijken.

niet bijzonder maar toch prima te doen

avatar van Layla!

Layla!

MisterHeli schreef:

Leuke film om op een avond te kijken.

niet bijzonder maar toch prima te doen

Perfect gezegd.. Leuke wegkijker en een aardig plot..

avatar van Nancy1980

Nancy1980

het gaat, tweede i know what you did last summer.....

avatar van chocodillen

chocodillen

Inderdaad zo'n beetje I know what you did last summer. Desondanks goed vermaak, in alle opzichten. Geen 'die moet je zien', maar prima te doen!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Standaard slasher, die echt niets nieuws weet te brengen. Geen inventieve kills, het motief van de killer is enorm ver gezocht en ook de karakters zijn ronduit irritant, ondersteund door even irritante actrices. En dan net de actrice die het best te puimen is (Audrina Patridge) wordt vanaf het begin gekilled . Spanningsboog is ook minimaal en de film doet niks wat nog niet eerder gedaan is, en beter doen ze het ook al niet.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Standaard slasher, hier ben ik het met je over eens. Het moordwapen was eentonig, was in de originele trouwens ook zo, maar de manieren waarom met dit moordwapen werd omgegaan vond ik best wel gevarieerd. De scène met de badschuim was ook prachtig in beeld gebracht en vond ik persoonlijk wel inventief.

De actrices waren niet veel speciaals, maar ze konden het lekker luchtig houden door de nodige humor en het sarcasme, waar ze wel in slaagden.

Ik had er wel van genoten, maar de originele blijft beter.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb deze film gisteravond gekeken.. en Eline is wel in voor een filmpje vol bloedmooie meisjes!

Moordwapen vond ik inderdaad ook niet zo schitterend, de killer enigzins vergezocht (maar wel originele verrassing).

Het origineel ken ik niet, maar er zitten vast niet zulke chickies in als in deze film. Echt spannend is het nooit, maar het werkt je zeker niet op je zenuwen. Kijkt vlot weg, en ookal is het een standaard 'slasherfilmpje', ik vond hem toch leuk om een keer gezien te hebben!

Had ik al gezegd dat er hele mooie vrouwen in de film zitten? Bij deze!

avatar van Halcyon

Halcyon

Erg matige slasher die er nooit in slaagt het genre te doen heropleven. Bij werkelijk alles wat de makers presenteren had ik een "been there, done that" gevoel. Uiteraard is dit eigen aan het genre, maar ergens verwacht je naast het vaste stramien dat gerecycleerd wordt toch nog enkele originele elementen. Waar je dat met neo-slashers als Scream of Urban Legend wel hebt, ontbreekt die verfrissende aanpak hier volledig.

De cinematografie was nog wel ok, net als sommige moorden, maar helaas kan dat de film niet redden. Bovendien getuigt de vergezochte ontknoping van weinig inspiratie (of net te veel). Nee, dit is een van de mindere remakes van de laatste jaren. Binnenkort het origineel maar eens opzoeken.

avatar van 606

Alles gewoon standaard en niets vernieuwend.

Rest nog een aardige film

avatar van Angel-76

Angel-76

niet echt mijn ding deze film, te voorspelbaar, en lijkt teveel op een paar andere films, zoals i know what you did last summer...

wel lekker veel schrikmomenten..

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Sorry, maar wie heeft zich ook zo gestoord aan de hoofdpersonages. Ze reageren gewoon vet raar als er iemand is vermoord. Ze treffen een lijk aan en er worden gewoon grappige oneliners over gemaakt, vooral die blonde alpha female kan er wat van.

De karakters doen gewoon vet raar de hele film door. En dan de uiteindelijke killer..pff..

avatar van Elineloves

Elineloves

Ach, ik vond het wel meevallen. Af en toe lekker hysterisch en op andere momenten weer blonT. Acteerwerk was niet je-van-het, maar ik had sowieso al lage verwachtingen van deze film, dus daarom viel het erg mee.

En eh.. wie weet hoe je zelf zou reageren in zo'n geval. Wellicht gedraag je je dan ook als een gillende keukenmeid.

avatar van debbieee

debbieee

deze film gisteravond gekeken. en eerst dacht ik dit is weer zo een i know what you did last summer idee. heel standaard. maar hij was wel boeiend om te blijven kijken

avatar van eppy

eppy

de 1983 slasher house on sorority row is een klasieker en is net als dit prulwerk gebaseerd op het korte verhaaltje seven sisters en dat is het enige wat deze met elkaar gemeen hebben..

was de '83 klassieker een verhaal dat nog redelijk complex in elkaar zat met leuke plotwendingen zat deze versie wat simpeler in elkaar en was het allemaal een beetje flinterdun en kort door de bocht. een beetje doorgewinterde horror/thriller kijker weet al na een paar minuten wie de dader is.

zelfs als ze proberen een plotwending te maken falen ze hier enorm en komen ze heel wat te kort.

ook zijn sommige kills echt zo slecht uitgewerkt dat de regiseur van dit wanstallige produckt zich eigenlijk diep moet schamen.

je dit eigenlijk geen remake noemen, heeft gewoon niks meer met het orgineel te maken. dit valt bij mij onder de noemer "hanna montana goes horror".......

tip: lekker laten staan en het orgineel kijken, geeft namelijk veel meer voldoening en deze heeft niet voor niets de cultstatus bereikt, dat zal bij deze versie niet gauw gebeuren....

avatar van domkey

domkey

Cultstatus? Ik ga al een paar jaartjes mee,maar zelfs het origineel is zeker geen cult voor het grote publiek.

Wordt nogal vlug in de mond genomen het woord ''cult'' blijkt!

avatar van Tjako

Tjako

Mooie foute vrouwen. Best oké maar voorspelbaar.

avatar van schram101

schram101

Vond het best nog wel een aardig filmpje. Niet hoogstaand en niet bijzonder spannend, wel lekker vermakelijk. Qua acteerwerk natuurlijk rommel van de bovenste plank, maar ik vond de amusentswaarde behoorlijk hoog liggen.

Even over het einde:
Toen uiteindelijk bleek dat Andy dader was en hij verteld dat ie t allemaal voor zn vriendinnetje had gedaan, overtuigde Andy zijn haar om samen Ellie te vermoorden. In eerste instantie, lijkt ze met Andy mee te gaan. Helaas bleek ze dat toch niet te doen, en toch voor Ellie te kiezen. Jammer, had graag een 'slechte' afloop van de film gezien.

avatar van tony2

tony2

ik vond het wel een toffe film.

oké het was een beetje cliche maar das toch vermakelijk

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Echt raar. Ik ging hem huren, en wist precies wat ik er van kon verwachten. Toch kan ik niet anders als 5 * geven. Ik kan het niet genoeg zeggen, lang leve de slashers met een goed budget! 5 *

avatar van mixmaster

mixmaster

ach ja , niks nieuws wat we al honderden keren eerder gezien hebben .

mooie vrouwen , beetje sex , humor , en een vleugje horror .

weer zo''n hollywood teener horror film waar er al duizenden van zijn.

deze is ook weer net als scream en i know what you did last summer , maar dan slechter .

avatar van erpunited

erpunited

Ik heb me wel vermaakt met deze film, maar super geweldig was het niet. Het einde viel me een beetje tegen. Ik had er meer van verwacht. Het acteren was niet goed. het verhaal aardig. Geen topper maar vermakellijk om een keer te kijken

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Mooie vrouwen, wat wil je nog meer!