• 9.175.910 stemmen

Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 18 augustus 2005

Plot The Skeleton Key

"Fearing Is Believing"

Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...

avatar van Lucas1991

Lucas1991

Geen horror maar wel een goede thriller met een leuk verhaal.

avatar van Freespirit2

Freespirit2

Heb me weer eens heerlijk vermaakt

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Freespirit2 schreef:

Heb me weer eens heerlijk vermaakt

Ik ook maar het is wederom het einde dat deze eigenlijk heel goede film verkloot ?

avatar van Shadowed

Shadowed

Redelijk thrillertje.

Begon een beetje saai, maar werd gelukkig al snel beter, en in tegenstelling tot een hoop andere spookhuis achtige films werkt het slot hier absoluut wel, met als afsluiter een heel verrassend einde. Dat laatste doet het hem ook wel, want anders was dit onvoldoende geweest.

Hudson is wel leuk, en ziet er ook gewoon leuk uit. Tegen haar kan ik ook wel 104 minuten tegenaan kijken. Ook Hurt is wel leuk, al speelt hij niet meteen de rol die je gelijk van hem zou verwachtten. Het mystery wordt goed in toon gehouden en geeft niet te veel weg.

De film was met hier en daar een sfeervolle shot, niet erg spannend. Soms hooguit een beetje beklemmend, maar meestal was dat maar seconde lang. Shot waarop Rowlands naar de kelderdeur kijkt is zelfs heel sfeervol, maar ook de droomachtige take naar de bedkamer waarop de nachtmerrie van Hudson in beeld gebracht wordt mag genoemd worden.

Voor de rest mist het wel de spanning van een echte thriller, nergens heel spannend en soms zelfs saai. Soms was het wel een beetje moeilijk om alle aandacht erbij te houden. Gelukkig is het slot goed genoeg om je weer in de film te gooien waarmee hij nog goed afsluit.

Wel ok dus uiteindelijk, maar met wat beklemmendere shots van het oude huis zelf was dit nog wat sfeervoller en spannender geweest. Hier voelt het af en toe wat afgeraffeld aan.

avatar van Alathir

Alathir

Niet de spannendste thriller in het genre maar wel eentje met een goed verhaal. Het lijkt een beetje een haunted house-film te gaan worden maar dat is het nu ook weer niet helemaal. Hudson heb ik volgens mij nog niet vaak bezig gezien. Ik ben ook niet zo voor romantische films of komedies, maar ze heeft een knap gezicht. Ik vind haar nog wel hard lijken op Jennifer Lopez eigenlijk.

Over The Skeleton Key kan ik verder niet al te veel kwijt. Het heeft een interessant verhaal over hoodoo en het al dan niet geloven erin. Ik kende eerlijk gezegd enkel voodoo dus dit was nieuw voor mij. Verder een boeiend plot dat je gedeeltelijk wel ziet aankomen maar niet direct aan denkt dat het Justify en Cecile zijn die steeds nieuwe gedaantes aannemen zoals ze ook deze keer proberen.

avatar van wihu61

wihu61

Wat een afgezaagde verzameling clichés en goedkope effecten bij elkaar...

Toen ze in de vreselijke hoodookamer (?) kwam kon ik het niet meer langer aanzien en heb snel iets anders opgezet.

Kostte gelukkig maar 50 cent.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goed einde, maar voor de rest krijg je wel alles met de grote pollepel geserveerd. Ah, waarom zijn er geen spiegels in huis? Laat ons er eventjes één meenemen naar beneden. Ah, er is iets gebeurd met meneer in de zolder maar je mag er niet gaan kijken? Dan toch maar eens kijken.De advocaat was zo vriendelijk dat het al van de eerste scènes duidelijk was dat hij een handlanger kon zijn. . Niet de beste griezelfilm. Het wordt nog gedeeltelijk gered door de onrustwekkende Gena Rowlands, de sfeervolle setting in de bayou en een sterk creepy einde: niet zo verrassend misschien maar wel eentje die goed past bij de rest van de film. Hier kon makkelijk meer mee gedaan worden.

avatar van Rodger

Rodger

Meer thriller dan horror.. maar toch een prima filmpje..

Van begin tot einde zeker niet saai..

3.5 ***

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aardige thriller. Maar zo jammer dat ze met dit thema en deze Louisiana-setting niet een veel betere sfeer hebben neergezet. Zie bijvoorbeeld Angel Heart; daar droop de voodoo-shit zowat m’n tv uit. Een gemiste kans, in plaats daarvan een hoop snelle cuts in het laatste deel.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Matig tot redelijke mysterie met semi-griezel momenten, en een plotje dat voor mij tot op het einde best nog gissen bleef.

De film lijkt wat True Detective achtige elementen te bevatten mede door de zuidelijke situering en de Hoodoo achtergrond. Toch komt de sfeer en het broeierige zoals daarmee gewerkt zou kunnen worden nooit echt tot ontbranding en mist de film best nog de nodige sfeer. Kate Hudson daarentegen is een absoluut pluspunt en prettig te zien. De spanning is soms redelijk en hoewel je weet dat er niemand te vertrouwen is kabbelt de film naar het einde toe met de laatste toestand en offer wanneer alles op zijn plek valt. Het is bijna spijtig te noemen dat het de gehele film niet de kwaliteit en indruk heeft van dat laatste kwartier.

Aardig voor een keertje, maar dat is het dan ook...

avatar van Patjée

Patjée

Ik vond het best een intrigerende film. Had verwacht dat de oude vrouw en man misschien de broer en zus van vroeger waren, maar het is allemaal zoveel meer ingenieus . Wat ik nog het meest niet zag aankomen was dat de advocaat in het lichaam van de oude man zat en dat hij op grond daarvan zo wanhopig was. Mind-blown!

Één ding was me wel onduidelijk. Waarom stuurden ze de beste vriendin van Caroline naar het ziekenhuis aan het einde? Zou er dan niet juist een mogelijkheid bestaan dat de echte Caroline - die in het lichaam van de oude vrouw zat - alles aan haar zou vertellen zodra het middeltje was uitgewerkt? Misschien zou de vriendin niet alles direct geloven, maar als Caroline persoonlijke details zou kunnen benoemen, dan zou ze het wel moeten geloven... Enfin, alleen dat begreep ik niet helemaal.

avatar van umbra

umbra

Zal deze ook maar eens een stem geven, recent nog eens gekeken. Is toch wel een fijne en sfeervolle thriller met 2 goede hoofdrolspeelsters.

avatar van AniSter

AniSter

• 2096 berichten

Ouderwets degelijke thriller die ik een jaar of 15 geleden ook al eens heb gezien. Deze film blijft gewoon goed. Sterk plot met een verrassende wending, sfeervol gefilmd binnen passende decors. Meer mysterie dan horror. 3,5 sterren van mij aangezien er natuurlijk betere films zijn binnen dit genre.

avatar van frans123

frans123

Middernacht nu, 3.30u en heb een uur gezien. Naar bed. Goede film die tot nu toe strak geregisseerd wordt zonder goedkope effecten....maar dat kan nog komen. Mystery verhaal over hoodoo- tovenarij. , met een paar acteergrootheden, Gena Rowlands ( vroeger een adembenemende mooie vrouw, nu een moeke..en uitstekend actrice) , John Hurt en natuurlijk Kate Hudson. Overtuigend, sterk ,niet knap of mooi, maar veel uitstraling , en een ''lekker bekkie'.

Met Rowlands en Hurt wordt het geen b film, daar zijn ze zelf bij..Wel vind ik dat het aan echte spanning ontbreekt, te veel gedraai om hetzelfde, en niet wezenlijk boeit, anders had ik de overige 40 minuten wel afgekeken. Wie kent dat niet- doodmoe midden in de nacht een film of serie uitkijken omdat je het einde moet en wil weten- dat heb ik hier niet.

Morgen de rest, maar ik denk dat ik op 3* uit kom.

avatar van Robi

Robi

Dit is dus echt niet mijn genre film. En dan is het nog niet eens zo'n hele slechte. Er wordt best redelijk geacteerd voor het soort film. En het verhaal bouwt ook wel leuk op. De film bleef me sowieso van begin tot einde boeien zonder dat ik mijlen ver van tevoren door had waar het allemaal heen zou gaan. Maar als je dan uiteindelijk de ontknoping heb gehad, bleef ik toch achter met de gedachte; heb ik daar nou naar moeten kijken? Volgende keer dan toch maar liever een wat serieuzere film.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Kort na de release gezien, ik denk via de videotheek, en omdat ik er weinig meer van wist kon ik deze herziening helemaal blanco ingaan. En dat helpt, want ik wist nooit precies in wat voor plot ik me nu eigenlijk bevond, en de setting van New Orleans met al die swamps en overdadige flora en gammele woonboten (en Robert Johnson op de soundtrack) creëert altijd een lekker sfeertje. Nooit zó spannend als de filmmakers beögen, mede vanwege de voorspelbaarheid van sommige effecten (wat zit er achter die deur? waarom is die advocaat zo glibberig? wat probeert John Hurt nou steeds te zeggen?), maar de acteurs doen hun best, en de twist (die ik absoluut niet aan zag komen) is het waard om op te wachten.