menu

The Skeleton Key (2005)

mijn stem
3,26 (1893)
1893 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Mystery / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Iain Softley
met Kate Hudson, Gena Rowlands en John Hurt

Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=v_E6MfoSW4I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Redlop
4,0
Indeed.

avatar van Lana*
3,0
Best een leuke film dit.
Ik ben zo te lezen èèn van de weinige die de eerste helft van de film leuker vind dan de laatste helft.
Ik vond dat mysterieuze in het begin wel leuk met die flashbacks dat rare kamertje. Het einde was misschien redelijk origineel, maar dat is niet per definitie beter.
Ik vond dat juist een afknapper.
Wel vond ik hem met tijden erg spannend, maar ik ben dan ook echt een watje wat dat betreft dus een film is voor mij al snel eng/spannend

avatar van Ducksen
3,5
Aparte horrorfilm, maar zeker amusant.
Het verhaal staat als een huis, en acteerwerk ook uitstekend.

Ik had 'm al eens eerder gezien, maar begreep nog niet hoe het allemaal nou precies zat.
Herziening 3,5.

avatar van Ducksen
3,5
Film deed me overigens aan The Reaping denken.
Ook de cover heeft er wat van weg, al is deze film wel beter.

avatar van MichaelMovie
3,5
Ik vond dit nog een goede film met een apart sfeertje.
Jammer dat ik het overdag bekeken heb en niet
's avonds.

avatar van Askikker
2,5
John Hurt was natuurlijk weer subliem, maar de film.......
Werkelijk geen moment van spanning kunnen ontdekken.

avatar van VforVictor
3,5
Best een spannende film, goed geacteerd, goed verhaal en een nog beter einde, daarom 3,5 ster.

avatar van EliasZ
3,0
Prima thriller

+Origineel verhaal
+Leuke wending en geen standaard einde!

- Begin was wat saai en traag
- Beetje onrealistisch hoe die oma steeds terug kwam

avatar van alexspyforever
3,5
Ik herinnerde me niet meer zo veel na die eerste kijkbeurt. Ik begreep het einde toen ook niet zo goed. Ik denk wel dat ik em deze keer wel volledig begrepen heb. Ik vind het knap hoe het mysterie zich beetje bij beetje ontrafeld. Op een bepaald moment wordt je toch op het verkeerde been gezet. Het einde was hier wel origineler dan anders, al had ik het toch liever anders gezien. Persoonlijk vond ik dat Caroline beter verdiende. Of was dit misschien haar straf voor haar vader al die jaren te negeren. Al bij toch een goede thriller die wel het herkijken waard is. Een in mijn ogen beter einde had nog een halve ster meer opgeleverd.

avatar van Tarkus
3,0
Tarkus schreef:
Bijzonder goede film. Hoewel men schokkende scenes zou verwachten gebeurt dit helemaal niet en toch blijft de film boeien. Het einde is daarom des te verrassend. Goed geacteerd en ook de muziek is zeer goed gekozen. Een aanrader.


Goede film is het nog steeds, maar na het herbekijken toch niet meer zo spannend als de eerste maal.
Kate Hudson is goed, alsook de rest van de cast.
Maar er zijn in het genre ondertussen veel betere films.

avatar van TomBroers
3,5
Vrij aardige film!

Leuk verhaal, flink wat spanning en goed acteerwerk, helaas nergens echt schokkend.

3,5*

avatar van Franza
4,0
Vrij leuke en spannende film.
De film bleef overal wel spannend en er was zeer goed acteerwerk.
En op het eind kom je overal achter en vallen de puzzelstukjes in elkaar.
Zeer goed in elkaar gezet.

Alleen wel een vraag waarom er als genre drama staat, terwijl het eigenlijk gewoon een horror is...

4*

avatar van Parisa
3,5
Franza schreef:

Alleen wel een vraag waarom er als genre drama staat, terwijl het eigenlijk gewoon een horror is...

Ik begrijp jouw vraagtekens daarbij, maar ook wel waarom deze genres bij de film staan.
Het zou namelijk jammer zijn als men voorbij zou gaan aan Hurt zijn spel en zijn karakter in de film. Hoewel je daar van de andere kant echt niet omheen kan, bij het lezen van het plot.

avatar van terschelling
2,0
In welk genre deze film ook zou moeten, het is er eentje die me totaal niet bekoorde.
Van drama of horror was echt geen sprake, niets maar dan ook niets deed me maar even huiveren/ schrikken/ sidderen enz. enz.
Een goede cast geeft nog geen goede film. Als je zegt dat Hurt hier subliem acteerde, moet je toch wel bij jezelf te rade gaan en je definitie van acteren bijstellen. De schmink deed het overgrote deel bij Hurt, that's all!!
Een mager verhaal en een afgeraffeld einde.
Jammer had meer uit kunnen komen.

justforuse
Lekker creepy sfeertje brengt deze film. Verhaal is niet bijster interessant maar dat geeft niet. In dit soort horrorfilms gaat het natuurlijk niet zozeer om het verhaal, maar om de sfeer, en die is zoals gezegd lekker.
Geen topper, maar ook zeker geen middelmaat of lager.

avatar van DutchTakeshiro
3,0
Redelijke film. The Skeleton Key is probeert de kijker te laten denken dat er horrorelementen inzitten, maar dat is zeker niet waar. Tevens is er absoluut geen sprake van een drama. Het is een dertien in een dozijn thriller die een wat te lange speelduur heeft. Het is regisseur Iain Softley niet gelukt om een film te maken die wat langer zal blijven hangen bij de kijker. Het is allemaal net iets te weinig.

Prima rol van Kate Hudson. Ze zet een constante rol neer en heeft mij weten te overtuigen. Gena Rowlands speelt ook prima. Ze zit goed in haar rol en speelt met enthousiasme. Toegegeven, ze speelt een interessant personage. John Hurt heeft helaas bar weinig te zeggen in zijn rol maar dat komt door de beperkingen van zijn personage. Ik snap niet waarom ze Hurt voor die rol gestrikt hebben, een andere acteur had dat net zo goed kunnen doen.

The Skeleton Key is een beetje een teleurstelling voor me geworden. Ik had gehoopt op een aantal schrikeffecten en wat horrorelementen. Gelukkig heeft de film bar weinig drama elementen. Daar zat ik niet op de wachten bij een film als deze. Het sfeertje is in ieder geval aardig te noemen. De potentie van de film wordt helaas nauwelijks benut en het resultaat is hierdoor (alsnog) redelijk te noemen.

3*

avatar van Titatiko
3,5
3,5* alleen voor het einde

avatar van knusse stoel
3,5
Niet slecht, niet slecht! Wij vonden het een mix van horror en drama en de film was redelijk onderhoudend en boeiend! Sfeer is onderhuids en dus creepy!

avatar van Decec
3,5
Een goede thriller/horror/mysterie film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs John Hurt en Peter Sarsgaard...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...

avatar van Insignificance
2,0
Gauw klaar mee, ondanks de setting. Groot huis, dampende bayou en dat in New Orleans, Lousiana, waar Frans eng klinkt en de horror in de lucht hangt. Hoodoo in dit geval. Kan bijna niet beter voor een bovennatuurlijk griezel filmpje, maar Softley gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast. Een scène fatsoenlijk opbouwen is er niet bij, al ver voordat het los gaat is het een oeverloze drukte in beeld en geluid. Rammelen met bakken lawaai, of het nu het vele onweer, muziek of een geluidseffect is, het gaat maar door. Met nul raffinement verminkt Softley z'n grootste troef. En daarmee bedoel ik niet een onnozele twist. Dat ook nog.

avatar van SmackItUp
3,5
De film probeert eng te zijn, maar slaagt daar niet in. Toch is het als thriller prima te pruimen. De sfeer en setting waar het zich in afspeelt is toch wel erg fijn en met dat toffe einde erbij is deze film toch zeker het kijken waard. Die Kate Hudson mag er overigens echt wezen hier, poeh.

avatar van Shaky
3,5
Vreemd dat ik deze film nog nooit eerder gezien heb, vandaag dan toch eindelijk van gekomen en ik ben zeker niet teleurgesteld! Het is natuurlijk allemaal zo voorspelbaar als wat, maar dankzij het prima acteerwerk en lekkere sfeertje maakte me dat eigenlijk helemaal niet zo veel uit. Ik heb me prima geamuseerd met deze film.

3,0
Een mysterieuze film met Kate Hudson in de hoofdrol. Vandaag voor de tweede keer bekeken en moet zeggen dat ik het plot in de film niet meer heb onthouden. Het is dan ook meer als 10 jaar geleden dat ik deze film voor de eerste keer had gezien. De film bleef mij boeien tot het einde ook mede door het feit dat ik niet meer wist hoe de film zou eindigen. Geen hoogvlieger in het genre! Leuk filmpje voor tussendoor. ***

5,0
Heerlijke film, wou dat er meer van dit soort films gemaakt werden. Goed verhaal,Hudson acteert goed, en regisseur weet de sfeer van afgelegen landhuis goed neer te zetten. Ook muziek en aftiteling van de film zet heel goed de sfeer neer. (klein detail)

avatar van Antonev
2,5
Een broeiend mysterie. Lang niet slecht, maar toch niet bevredigend genoeg voor een mooie voldoende. Het gebrek aan spanning en het einde zijn hier debet aan.

avatar van Redlop
4,0
Antonev schreef:
...Het gebrek aan spanning en het einde zijn hier debet aan.


Ik weet dat smaken verschillen, dus die discussie hoeven we niet meer te voeren. Desalniettemin ben ik toch nieuwsgierig wat jij zo slecht aan het einde vindt.
Zelf kan ik niet 1.2.3 een film opnoemen met een dergelijk einde.

avatar van Antonev
2,5
Redlop schreef:
(quote)


Ik weet dat smaken verschillen, dus die discussie hoeven we niet meer te voeren. Desalniettemin ben ik toch nieuwsgierig wat jij zo slecht aan het einde vindt.
Zelf kan ik niet 1.2.3 een film opnoemen met een dergelijk einde.


Ik vond het vooral tegenvallen, omdat ik een heel ander einde in gedachten had. Hoewel ik natuurlijk weet dat een eind zoals deze wel een beetje bij het thriller/mysterie genre hoort, vond ik het toch behoorlijk cru. Gevoelsmatig verpestte het einde voor mij dus een verder prima film.

avatar van joolstein
3,5
In ‘The Skeleton Key’ draait het allemaal om een ouder echtpaar dat in een krakend en piepend landhuis woont aan de rand van het moeras net buiten de stad New Orleans. Alwaar de lokale bevolking zich fanatiek bezig houd met hoodoo-rituelen. Inderdaad hoodoo en geen voodoo. Er is namelijk een verschil: voodoo is een religie terwijl hoodoo een vorm van magie is zonder een duidelijke religieuze achtergrond. Het zijn vooral het grote plantagehuis en die vreemde magie die sfeerverhogend werken. Daarnaast zijn de optredens van de acteurs dik in orde! Vooral Gena Rowlands valt op door haar sterke spel. Maar ook John Hurt weet indruk te maken met zijn rol ondanks het feit dat hij in een rolstoel zit en (bijna) niet praat. Kate Hudson doet het ook alleraardigst, iets wat ik niet (meer) had verwacht. De film is misschien wat traag in opbouw maar met elk beeld neemt de suspense meer toe en de intensiteit ervan bereikt een bijzonder hoogtepunt bij de alles verwoestende climax. Dat dat begin wat minder begint vond ik aangenaam positief want meestal beginnen dit soort films met spektakel, om daarna als een nachtkaars uit te gaan. Gelukkig is bij The Skeleton Key eerder andersom, een matige opening met een daverende en verrassende slotscène, waarin zwarte magie, (bij)geloof en moord hand in hand gaan. Prima film, die weliswaar geen bloed laat zien maar wel heerlijke suspense.

avatar van Collins
2,5
Bijna saaie opbouw die heel langzaam sporen van intrigerende mysterie laat zien en al snel transformeert naar een boeiend verhaal en een fijne kijkervaring die helaas slechts een beperkte tijd duurt.
Hoodoo dus. Magie. Leuk hoor. Met passende setting en een geheimzinnige atmosfeer. Prachtig huis middenin moerasachtig gebied. Markante personages, zowel de hoofdpersonages als de figurerende. Een Intrigerende mysterieuze verhaallijn ontwikkelt zich. Een duister sfeertje ontstaat. Best (onderhuids) spannend.
De tweede helft van de speelduur slaat de heerlijke mystiek om in meer down to earth actie. Actie waarin de tijdslimiet en het zichtbaar toenemende adrenalinepeil bij de personages vaak voor de spanning moeten zorgen. Nogal standaard en weinig verrassend. Wat mij betreft verliest de film door het inzakken van de mystieke sfeer hier juist aan spanning. Het werkt averechts. De personages zijn opeens minder interessant en het verhaal is minder aangrijpend.
Tegen het eind zorgen een paar twistjes nog voor wat lichte verbazing, maar het mystieke en mysterieuze element raakt zoeker en zoeker en is steeds minder onderdeel van het verhaal. De verfijning is weg. Evenals de spanning.
Goed acteerwerk. Dat scheelt altijd. Hudson viel me mee. Hurt is minimalistisch goed.

avatar van notsub
3,5
Hoewel The Skeleton Key uiteindelijk weer op zijn bekende pootjes terecht kwam, was het best genieten geblazen. De beelden waren regelmatig erg mooi en de personages hadden zeker inhoud. De magie en de attributen mochten natuurlijk niet ontbreken en waren weer functioneel om het mystieke sfeertje lekker aan te zetten. Dat lukte prima, zonder dat het horrorachtig eng werd. Qua geluid had het wel wat minder gemogen, zo vaak onweert het nu ook weer niet....... zelfs niet in het schitterende zuiden van Amerika.

4,0
Geen horror maar wel een goede thriller met een leuk verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:28 uur

geplaatst: vandaag om 17:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.